icon

Mám 19, priateľka 18 a čakáme dieťa, o ktoré sa nedokážeme postarať

patrikpatrikpatrik
10. mar 2021

Zdravím Mamičky a dámy viem že je to dost citlivá téma a ja sa priznám som už v koncoch mám 19 rokov moja priatelka má 18 dnes bola na vyšetrení kedže sa jej dlhú dobu nespustila menštruacia a mala výkyvy nálad. Tušili sme že je tehotná a robila si aj testy ktoré jej ukázali že nieje . Pred hodinou som sa dozvedel že už je v 15 tom týždni a už sa nedá plod vybrať . Mám našetrené niake úspory ale nevieme čo dalej kedže niesme na dieta pripravený a nemáme sa ani ako o dieta postarať som ešte študent a aj moja priatelka študuje tak sa chcem spýtať čo by ste mi poradili prosím nezačnite mi nadávať že som hrozný človek ani pod. Naozaj sa o dieta este postarat nedokáždeme dakujem za všetky rady

Strana
z2
zuzuliennka1
10. mar 2021

@beata_k nie 😂 nehodime ich nikam, musia sa k tomu postavit ako dvaja dospeli zodpovedni ludia...
interupcia nie je sranda, proste si ponesu nasledky, nebude to lahke

beata_k
Odpoveď bola odstránená
katka_slnjecko
10. mar 2021

@maximilie moj lekar ordinuje od 5:30 🙂

maximilie
10. mar 2021

@patrikpatrikpatrik nic ine si nebol schopný odpísať??? Ďalšie desiatky žien sa ti tu snažilo poradit, ... na nich preco nereagujes?

att123
Odpoveď bola odstránená
any_soj
10. mar 2021

@beata_k umelý potrat nie je nutnosť. Pre nikoho, takže nerozumiem, o čom to hovoríš, že tým niekto "musel" prejsť. Spontánny som mala aj ja, a aj pôrod mŕtvej dcéry v 37.tyzdni pred pol rokom. Umelý potrat je ale niečo úplne iné.

any_soj
10. mar 2021

keďže môj príspevok zmazali, lebo som v jednej vete priamo napísala, čo znamená "vybrať plod", napíšem znovu aspon ten zvyšok - určite to zvládnete. V poradni Alexis (alexisporadna.sk) vám môžu veľmi pomôcť, skúste to. A samozrejme je možnosť adopcia, či pestúnska starostlivosť (sami sme tak dieťa prijali a sme neskutočne vďační jeho rodičom, že mu dali život).

lucia147852
10. mar 2021

Keď ste boli zrelí a a schopní pri sexe, teba byt schopní niesť aj jeho následky. Už spomínaná poradňa Alexis pomaha v takýchto situáciách

prihlassa
10. mar 2021

@patrikpatrikpatrik utajený pôrod ,dáte život a šancu bábätku na život v rodine ,ktorá ho s láskou prijme ,je veľa párov čo túžia po dieťatku a nemôžu ho mať .

veronice
10. mar 2021

@patrikpatrikpatrik chce to chladnu hlavu a silno odporucam kontaktovat ludi v poradni www.alexisporadna.sk Maju vela skusenosti s takymito pripadmi. Vzdy existuje cesta ako to vyriesit. Drzte sa 🍀

ankusik
16. mar 2021

@maximilie moja lekarka zacina o 7:00, takze byt o 8:00 po vysetreni je realne.

misa11111
30. mar 2021

Neviem akých máte rodičov,ale mne by určite pomohli.
Rodičia o tom vedia??
Nechcem byť hnusná ale nasadiť si prezervatív je taký problém? Aha hej bez neho je to lepšie čo?
Tak hold staraj sa, veď si muž, noa čo že si študent aj študenti pracujú.

Strana
z2