icon

Mám si dieťa nechať? Bojím sa o budúcnosť.

23. jan 2025

Ahojte, mam 25 rokov. S priatelom som bola dlho, akurat to prestalo fungovat, nevsimal si ma, nic sme spolu nerobili, stale bol oduty, nevedel nic nasetrit. Tak som dlho mala v hlave rozchod a nic ine. Do konca januara sme sa mali odstahovat, a brala som to tak ze sa aj rozideme. Lebo ved samozrejme by sa potom uz ani neozval, ako mava vo zvyku.
Lenze som ostala tehotna.
Byvame uz od seba, ja u starkej on niekde po ubytovniach a kamosoch, na zakrok neda ani 1€, lebo on to dieta chce. Tak velmi ho chce, ze odkedy som odisla z bytu sa ani raz neozval, akurat si stihol popridavat nove „kamosky“ na instagram 🙂 a pochvalit ich ake su krasne, a ako by ich dal.. Tolko k otcovy dietata a teda ako moc by sa bol schopny o nas postarat. I ked on tvrdi ze ma este 7-8 mesiacov na zmenu.
Ja nemam narok na nic, po skole som pracovala v AT na sezony, z ich materskej a pridavkov nedostanem nic pretoze tam nezijem, vratila som sa v oktobri, hladala som si pracu a mala som zdravotne problemy, takze urad prace a maximalne brigady. Ak spravne chapem, patri mi 1. pol rok cca 350€ + 60€ rodicovsky prispevok. A po 6 mesiacoch uz len tych 60€ a mozno nahradne vyzivne(co vychadza 87€, kedze otec dietata je spekulant a robi vsetko na cierno.) ak sa mylim opravte ma.
A teraz k veci, nikdy som nebola za potraty, podla mna vzdy existuje riesenie.. ale v mojej situaci ho nevidim. Nemam byvanie, nemam pracu, starka chce dom predat a musela by som ist do najmu, rodina je za potrat v mojej situaci, uz mi prizvukovali ze ani od nich nemam cakat ani len euro..
Aj ked sa zamestnam este na pol roka, nasetrim si na co? Tak na holy k*k*t, ked obycajny nakup ma stoji 60€ tyzdene a bude to este horsie. To nevravim o tom ze starka ten dom naozaj preda a ja pojdem s dietatom do najmu? A za co.
Vzdy som mala tak dve roboty, prace sa nebojim, robila som kadeco, ale na dieta budem sama, nepripada do uvahy ist pracovat pocas MD pretoze s nim nebude mat kto ostat.
Som smutna, nasrata, clovek zaraba par rokov cez 1800€ -2000€ mesacne, a nakoniec ostane odkazany len na svoje uspory.. a tie odvody co sa roky za mna platili su kde? aha skoncili na ciernych pristahovalcoch po celom rakusku. Parada.
Najradsej by som si to dieta nechala, ale ta financna stranka na nuti len k jednemu. Ja viem ze peniaze nie su vsetko, ale ked nemate dat dietatu co do ust a kde byvat, tak neviem neviem.
Bol niekto v podobnej situacii? Alebo mozno by niekto vedel poradit ako dalej? Lebo ja sama neviem… Trapim sa moc.
Dakujem za precitanie

Strana
z5
veronikakos
9. feb 2025

Rozhodla si sa dobre. Rozhodla si sa pre najväčšiu lásku tvojho života. Dobrá mama sa nehodnotí na základe stavu účtu, ale na základe lásky a pozornosti, ktoré vie svojmu dieťaťu dať. Toto nikdy žiadne peniaze nenahradia....
Držím prsty...
Blbé, povrchné komentáre nerieš...niektorí ľudia proste potrebujú pŕskať jed....

estellas
9. feb 2025

Autorka, silno ti držím palce.

lilaaa123
31. mar 2025

Je to velmi tazka situacia ale pre vsetkych. Dieta sa ma narodit ked su obaja rodicia pripraveni, ked sa tesia, ked mas kde byvat. Tento chlap sa nikdy nezmeni, necakaj od neho ziadnu pomoc, ani financnu. Naplanuj si zivot tak aby si sa netrapila

cafelatte
31. mar 2025

Všetko dobré vám obom.❤️

diaszoky
31. mar 2025

A preco babka ti dom nedaruje alebo neprrda a financne ta nepodpori? Sory ale to asi nieje dobra babka

Strana
z5