Nečakané otehotnenie
Ahojte, mame za sebou stratu babatka (vyssie stadium). Nie sme za tym ale tu najvasiu bolest sme prekonali. Rozmyslame ze sa dame na to zas. Avsak nechcem prestat zit a zameriat sa len na to aj ked tuzime mat rodinu. Tato strata je ako ked sa clovek uci znova chodit po nehode, tak my sa zase ucime zit.
Pocula som nespocetne vela pribehov jak ked sa par akoby prestal snazit tak to prislo. Bolo to tak aj u vas?
My sme prišli o dieťa v 21.tt Opäť som bola schopná rozmýšľať nad tehotenstvom po 2 rokoch. Dieťa bolo druhé. Mali sme už staršieho syna. Na tehotenstvo som sa vôbec netešila, každá návšteva doktora bol pre mňa obrovský stres. Našťastie všetko dobre dopadlo. Držím palce. Je to veľká trauma na celý život.
@martinka13 my sme boli vyse 30tt a stale to boli. Bolo to prve dietatko
@martinka13 môžem sa spýtať ako ste zvládali to čakanie? U mňa teraz prevládajú hororové myšlienky že opäť potratim. Som 6tt čaká ma 13teho sono ale mne pred pár dňami prestali všetky príznaky. Mala som kyselinu a teraz nič. Bola som unavená a teraz nič.
@petruska173 u nás bol dôvod VVV, takže ja som sa potratu ako takého nebála. Skôr, či bude dieťatko v poriadku. Neviem poradiť. Ja som celé tehotenstvo len doslova pretrpela
Je to hrôza. Viem presne, čo prežívate. Časom bolesť čiastočne polavi ale stále to mam v pamäti . Už je to 11 rokov
Po 4 rokoch snaženia sa nám “pošťastilo” na dovolenke. Žiaľ v máji tehotenstvo skončilo MA v 7tt. Povedali sme si, že ak nám jednoducho nie je súdené byť rodičmi zariadime si ten život tak aby sme boli šťastní aj vo dvojici. Po 5. mesiacoch od potratu sa nám opäť podarilo a pritom šanca na spontánne otehotnenie bola podľa reprodukčného centra 0,1%. Zázraky sa skutočne dejú… 🙂
Ahoj, podla mna nechajte tomu volnu cestu. Viem si predstavit, co ste prezili, aky smutok, plac, hnev😥
" Preco prave ja ? " Niekedy je zivot velmi kruty ,nespravodlivy. Ale egzistuje aj take, ze po zlom prichadza dobre.
Pred 3 rokmy tiez sme stratili ( 24 tt) babo, po roku MA. Takze sme vzdali nadej a cuduj sa svet znova som tehotna. 😊😉
Je mi velmi luto, ze ste stratili babetko. Toto sa nam Bohu vdaka nestalo ale viem ti odpovedat aspom na tvoju otazku. Snazili sme sa skoro dva roky, obaja sme mali stres v praci. Manzel pracu zmenil s ja som dala vypoved, zacala chodit na jeden kurz. V juli sim sa rozhodla neriesit viac a necakat kazdy mesiac, co bude. Zamerala som sa na nivu pracu 🙂 V septembri som zistila, ze som tehotna. Tak isto druhy krat. Uz ked som sa po dvoch rokoch rozhodla sustredit sa na pracu po materskej, otehotnela som. Zial hned na zaciatku aj potratila. Potom uz som neriesila a povedala si ok. Nasla som si pracu na skrateny a o mesiac chela ist na plny uvazok, aby sa myly adaptoval u opatrovatelky. Kedze som vedela o nedostatku zeleza a Dcka, necudovala som sa ze som unavena. Az ked som zacala mat dalsi priznak ( myslela som ze z lieku) urobila som test. Dr mi na druhy den tehotenstvo potvrdil.
Samozrejme je to uplne ina situacia ako u vas. Ale vypnutie mi pomohla. Hlavne sim to neocakavala hned po mojom prestaveni mysle.
Prajem vam uz len stastne konce a vela radosti z buduceho babatka 🙂

Presne pred rokom 24 novembra som prišla o bábätko. Po viac ako ročnom snažení. Psychicky som to nezvládla zrútila som sa partner ma opustil. Niekoo mesiacov som bola doslova vyhoreta, telesná schránka bez duše. Po čase sa s tým človek musí naučiť žiť. S bývalým sme sa začali opäť rozprávať stretávať a teda jedného večera sme spolu aj spali. Teraz, 22 novembra, po roku od potratu som si našla na teste 2 čiarky.