icon

Nechápanie rodiny

cica120
12. feb 2016

Ahojte chcem sa spytat... Pri prvom tehotenstve sa kazdy tesil a zaujimal sa ako sa babetko citi a teraz ked cakam druhe mam pocit ako keby to bolo celej rodine jedno. Ako ste boli natom vy???

limetka69
12. feb 2016

@cica120 cakam prve a od, aciatku ziadna slava, kym nebolo vidno brucho by som povedala, ze mi ani neverili, a patri k nim aj moja vlastná mama 🙂

danjelca
12. feb 2016

normalna vec..prve tehotenstvo sa preziva viac najma okolie druhe uz tak nie..u nas velky rozdiel najma zo strany svokry...inak ked u nich byvate tak asi sa vam o deti aj trochu alebo viac staraju a keby videli ze uplne bezpomoci zvladate dve tak podla mna by o tretie strach nemali..ale su starsi skusenejsi vedia ze je to vela pozornosti a financii na tri deti...este ked su male ale pride skola...

alexska
12. feb 2016

@cica120 nie ste manzelia🙂)ale zijete u svokrovcoch 😀 😀 tak ako to je..ked nie ste manzelia nie su svokrovci🙂))a ze u nich zijete?objasni...vas prichylili?lebo dieta/teraz deti?mnuz pri takomto pristupe robenia deti a ziadna zodpovednost mozte byt radi ze mate kde byvat..nie este sa stavat na zadne...ja nechapem,preco ste si nezabezpecili vlastne byvanie najskor...

nelinka2009
12. feb 2016

Nebudte zle kocky... Nie kazdy ma take moznosti... Nevidime do toho, nevieme ako to je a pisala, ze si byvanie platia...

kuceravasue12
13. feb 2016

@cica120 ahoj, no ja som sa podobne cítila keď som otehotnela, sestra mala dieťa prvá a všetci sme sa šli zblázniť od radosti, ale keď som otehotnela ja aj keď som porodila tak to bolo úplne iné, akoby to už nebolo zaujímavé. Človek si povie, že kašľať na to, ale tak zamrzí to ak vidíš ako má jedno dieťa všetkú pozornosť a to druhé je akoby "do počtu". Sestra teraz čaká druhé dieťa a tiež vidím, že už to pre rodinu absolutne nie je zaujímavé, čo nechápem ja sa strašne na to malé teším, bože veď je to nový člen rodiny nový človek! šak si nejde kúpiť psa 😀

kuceravasue12
13. feb 2016

@alexska ak nie sú manželia tak nemajú svokrovcov? A to si kde vyčítala? Moja svokra sa pred ľuďmi predstaví menom a hneď dodá, že je moja svokra a svokor takisto. Tiež nie sme manželia a máme dieťa, bývame samy a svokrovci nás dokonca volali bývať k sebe. To, že niekto býva u svokrovcov neznamená, že je nejaký príživník a že u nich nemá slovo a musí počúvať ako pes a "nestavať sa na zadné"....."pri takomto prístupe robenia deti"...to, že bývajú u svokrovcov znamená, že nemôžu mať deti? Alebo je určený počet 1 viac nie?????

mima4
13. feb 2016

@kuceravasue12 a kedy si teda sa stala tou nevestou? na to aby si mala svokru, musis byt nevesta, nie iba priatelka jej syna. Chapem, ze ludia sa rozne nazyvaju, je to psychologia...aby sa necitili menejcenne, ale faktom a tou realitou je, ze zijes s jej synom ako jeho priatelka, nie jeho zena.

mima4
13. feb 2016

@cica120 naprv pises ze ste u svokrovcov a potom vyplynie, ze byvas u priatela a jeho rodicov...
Co tak sa stat dospelymi - obaja! vziat sa, vytvorit rodinu, najst si vlastne byvanie, naucit sa fungovat...?

moni244
13. feb 2016

Jaj, tato nova moda, zit len tak, nazyvat priatelovych rodicov svokrovcami, byvat u nich, robit si deti rad radom a potom tu vznika xy tem na taketo temy, cele zle

evittam
13. feb 2016

@moni244 Pozri, toto je každého vec - my napríklad super fungujeme už 15 rokov v partnerskom vzťahu, bývame sami, máme dve deti a sme spokojní 😉 . Čiže nie je to len o tom "celé zle"... 😉

evittam
13. feb 2016

@cica120 Mať tvoje problémy. Mne bolo úplne jedno čo si myslí celá rodina...... 😉

nelinka2009
13. feb 2016

No nechcem byt zla... Ale takto nam tu potom 70% matiek o parcrockov pise a naxyvaju sa ' slibodnymi matkami' , ktore cakaju len podporu statu... My sme mali absolutnu mini svadbu, svojra za to bola nasrana... Ale mali a 6 rokiv po svadbe, je uz kazdemu putna aku svadbu sme to vladtne mali... Aj moja svokra bola ochotna prispiet, ked mi aj saty ona vyberie... Tak na margo toho dom si dala maslovy nohavicovy kistym... 🙂

mima4
13. feb 2016

@moni244 vzdy ma pri takych pripadoch napadnu tie pripady zo zameny nanzeliek... nepozeravam to, ale ked sme u svokry... vzdy nejako si to tam pozriem.. tiez 90 % manzeliek nie je manzeliek, ale všelijakých družiek ktore ziju u "svokrovcov" s roznorodymi typkami... o ktorych by som ja ani bike neoprela 😀

nelinka2009
13. feb 2016

Podla oddavsjucej som bola najkrajsia nevesta za poslednych 5 mesiacov... Svokre cely obrad sklbalo.kutiky id zlosti...

mima4
13. feb 2016

@nelinka2009 zaujimavy outfit 🙂

moni244
13. feb 2016

@evittam len ked lcovek tu cita tieto temy denno denne, tak z toho vyplyva len jedno, ze ty si vynimka co potvrdzuje pravidlo

mima4
13. feb 2016

@evittam tak ti vystrojime svadbu 😀

jana_eyre
13. feb 2016

@moni244 ked je niekto spokojny, asi nepotrebuje zakladat temy na mk.. to ale neznamena, ze takych ludi je menej.. ja som stastne zila bez papiera takmer 8 rokov a teraz pokracujeme s papierom.. a ano volala som svokrovcov svokrovcami aj bez svadby 😀 a oni mna nevestou..

0silvia0
13. feb 2016

@mima4 ty dnes perlíš 😀 😀 😀

mima4
13. feb 2016

@0silvia0 čo aj ty chces svadbu??? 😀 urobime v tom stane na hrebienku 😀 romantika jak svina... ale musis to v lodičkach vydržať

mima4
13. feb 2016

@jana_eyre no cloveka mozes volat ako chces... ale myslim si, ze ked tu niekto pise, mal by pisat pravdu a teda ze zije u priatela a jeho rodicoch alebo sa za to hanbi?

moni244
13. feb 2016

@jana_eyre ape nebyvali ste u nich ale sami, vsakze? A o tom ja pisem

0silvia0
13. feb 2016

@mima4 ja mám tento životný prelom v lodičkách už za sebou, bolo to pred 15-timi rokmi, ale outfit nejdem pridávať 😎

nelinka2009
13. feb 2016

@0silvia0 ja len ze svadba nemusi byt len o velkych peniazoch... My sme radsej za cestovanie, vlastny byt ... Svadbu som az tak neriesila...

jana_eyre
13. feb 2016

@moni244 ved @evittam tiez pise, ze byvaju sami a reagovala si na nu ako na vynimku, co potvrdzuje pravidlo.. takze som nepochopila, ze pises iba o ludoch, co u svokrovcov byvaju..

@mima4 nevedela som, ze mk je stranka, kde sa musime vsetci iba oficialne oslovovat a riadit sa podla toho, co mame/nemame doma na papieri.. 😉

svoje vztahy vysvetlila a pokial viem, vobec to nebolo predmetom otazky..

mima4
13. feb 2016

@jana_eyre
no podla mna je sakra rozdiel, ked manzelia byvaju u svokrovcov, pretoze tam su uz rodinne vazby a ked si syn k mamine nastahuje priatelku, tam nie su ziadne rodinne vazby...

a prezentovat sa ako manzelka a pritom zit u priatela a JEHO rodiny je podla mna klamstvo...

ale to nemeni na fakte, ze ako dospeli ludia by mali sa osamostatnit a naucit sa fungovat separe...

evittam
13. feb 2016

@mima4 Jééééj, ďakujem ti ale ak to raz budeme chcieť, tak to určite zvládneme sami - sme dospelí, samostatní a všetko okolo. 😉

evittam
13. feb 2016

@nelinka2009 Veď my tiež - ak do toho pôjdeme tak o dvoch svedkoch. A inak, nehnevaj sa - ale strašnééééééé - ten tvoj outfit - radšej by som išla v nočnej košeli - ale to je môj subjektívny názor. 😉 🙂

jana_eyre
13. feb 2016

@mima4 ak som to spravne pochopila, podla toho, co pise zakladatelka, tak separe byvaju a sami hospodaria - asi v rodicovskom dome muza, mozno na poschodi, mozno na prizemi.. celkom bezna prax u niektorych ludi.. poznam takych aj s papierom, aj bez papiera.. a taktiez nemam pocit, ze by sa tu "prezentovala ako manzelka" - normalne neskor napisala, ze este nie su manzelia..

a co nie je, moze byt - mozno si beru hypo a o rok uz sami byvat budu a mozno sa aj vezmu - ako som uz napisala, vobec to nie je predmetom otazky a preto nechapem, preco sa tema o tom, ze sa nikto netesil z tehotenstva zvrtla na to, ze vola svokrovcov svokrovcami..

a pri vsetkej ucte - lebo vela krat s tebou suhlasim, ale uz ta poznam - aj keby hned v uvodnej otazke napisala, ze zije u priatelovych rodicov a vysvetlila svoje vsetky rodinne vztahy, by si sa jej urcite opytala, preco este nie su manzelia.. alebo sa mylim? 🙂

alexska
13. feb 2016

@kuceravasue12 par odpovedi mas aj nizsie,par ludi zdiela moje myslienkove pochody 😀 😀 😀 mnoo ved deti kazdeho vec kto kolko ma pokial je ich schopny uzivit.Ked niekomu vyhovuje ze byva u "svokrovcoch",nech sa potom nestazuje.Resp sa podriadi,vies ako sa hovori moj dom moje pravidla. 😉 ja by som uz koli tomu nebyvala u "niekoho",pokial ozaj nebudem musiet a pokial nam da s MM Panbozko zdravia.