icon

Nechápanie rodiny

cica120
12. feb 2016

Ahojte chcem sa spytat... Pri prvom tehotenstve sa kazdy tesil a zaujimal sa ako sa babetko citi a teraz ked cakam druhe mam pocit ako keby to bolo celej rodine jedno. Ako ste boli natom vy???

mima4
13. feb 2016

@jana_eyre neviem ci by som sa jej to opytala, mozno hej...to je tazko povedat, no o jej skutocnom postaveni v dome napisala az na asi tretej strane. Najlepsie bude pre nich sa osamostatnit a fungovat separe.
Osobne byt v takej situacii, ze byvat u priatela a jeho rodicov a k tomu mu rodit deti...je dost blbe pre zenu...lebo ked si zmysli, ze ju vymeni za inu priatelku...skonci ona rovno na ulici... Osobne nechapem logike tejto skupiny zien.. ale tak, nemusim vsetkemu rozumiet 😉
a fakt ma pri nich napadaju tie baby zo zameny manzeliek....

mima4
13. feb 2016

@evittam jeden svedok bude rebecca a druhy jacubko? 😀

evittam
13. feb 2016

@mima4 Prepáč, tiež väčšinou súhlasím s tvojimi názormi - ale ak ťa tvoj manžel bude chcieť vymeniť za inú manželku - myslíš, že to nespraví?! Je to veľmi jednoduché tak aj tak..... 😝
Ako naozaj, na čo tu riešiť - partnerstvo verzus manželstvo - ja sa vôbec necítim ani blbo ani nejak zle len preto lebo nie som nejaká manželka - papier nič nezmení a ani ti nič nezaručí ale niekto tomu veri - ako napríklad ty. Ale to je v poriadku. Fakt nechápem prečo by som mala skončiť na ulici len preto lebo nie som manželka......A ešte jedna vec- ja som nikomu nerodila deti - splodili sme spolu a vynosila som a porodila hlavne nám lebo sme to chceli a nemusíme mať "status" manžel a manželka!

mima4
13. feb 2016

@evittam skor som pisala o tej ich konbinacii a podmienok, ze kočka nemá vlastnú nehnutelnost, nastahuje sa k cudzim ludom a tam spava z ich synom a rodi deti... čo bude ked bude chciet sa s nou rozist alebo ona s nim..? dve-tri deti na krku, ziadne vlastne byvanie.... zbali si dva kufre a bude - realita...
Je prada, ze vymena moze nastat aj u manzelky.. Bohuzial..aj to sa stava, ale u ludi, co ziju na divoko je to podstatne castejsi jav

esterba
13. feb 2016

na zamyslenie - volakedy bolo tiez uplne bezne, ze sa mladi nastahovali do rodicovskeho, ci uz do jednej izby, alebo na poschodie, ako to bol viacgeneracny dom. Ale viete si predstavit, ze by sa takto nastahovali bez sobasa? Kedy sa toto zmenilo? Vela malych bytov umoznilo paru zostahovat sa a neriesit sobas? Lebo rodicia by na nom trvali, keby mali ist byvat k nim? Zenam postupne prestalo dochadzat, o co prichadzaju? Muzom zacalo dochadzat, ake to ma vyhody? Postupne to zacalo menej vadit aj rodicom a teraz ked je malo bytov a su drahe, tak uz zas k rodicom, ale uz aj bez sobasa? Sme take emancipovane, az zabudame na zdravy rozum? V pohode, ked je zena natolko ekonomicky samostatna, ze jej mozu byt aj tie zakladne istoty u prdele, ale kolko z nas je na tom tak dobre? Ja s radostou privitam syna s nevestou, ked bude kde, ale ak nebude mat gule na to, aby si ju zobral, tak si pojde husy past na inu lucku a ku nam akurat na obed a kavicku.

evittam
13. feb 2016

@mima4 😀 😀 😀 😀 To ma ešte nenapadlo....ale aj to sa môže stať.... 😀 😀 😀

evittam
13. feb 2016

@esterba Nie, neboj sa zdravého rozumu mám dosť a aj emancipovaná som tak akurát. 😉
Len aby sa ti nestalo - pri tvojom postoji - že mladým bude úplne jedno čo si myslíš a ani na tú kavičku či obed neprídu..... 🙂

evittam
13. feb 2016

@mima4 Veď jasné-ja si tiež neviem nejak predstaviť, že bývam u niekoho - a je to jedno kto by to bol - proste moje je moje - naše......Ale ak nemáš možnosti - stáva sa....Našťastie ja mám svoj kľud a nikto mi do vedenia domácnosti nekecá 😀 😝

esterba
13. feb 2016

@evittam vynasnazim sa, aby moje deti vcas pochopili, co je to zodpovedat sam za seba a a aku cenu ma sukromie v byvani. V najlepsom pripade si zaobstaraju vlastne byvanie a budu mat aj vlastne sukromie. V tom horsom pripade sa im to nepodari a ak si budu chciet zalozit rodinu (lebo zas s tym sa tiez neda otalat do 50ky), tak im radi pomozeme, ale tiez mame svoje sukromie, a to je vyhradene pre rodinu. Priatelka rodinou nie je, takze tak. Akokolvek by mi mohla byt sympaticka. Ani dlhorocne kamaratky sa mi do domu nenanominuju a to sa mame naozaj rady.

jana_eyre
13. feb 2016

@mima4 netusim, zamenu nesledujem a tych par co som mala moznost vidiet - zvacsa tam boli manzelia /myslim, ze som ani raz nevidela ludi, co by sa nevzali/, ktori nevedeli komunikovat medzi sebou a potom to tak u nich aj vyzeralo..

neviem aku skupinu zien myslis, pretoze ja nemam pocit, ze by sa ludia delili do nejakych skupin, kazdeho beriem individualne a tak dopada aj jeho zivot..

ja som rodila prveho bez papiera o manzelstve, druhu som tiez cakala bez papiera, vzali sme sa az ked som mala brucho.. a ani raz som sa prehnane nebala, ze by som skoncila na ulici kvoli mojmu muzovi - totiz, taku moznost ma kazdy - ci ma manzela, alebo priatela, dokonca aj ked ma vlastny byt zatazeny hypotekou, alebo ma nejake dlhy..

dolezity je dobry vyber partnera a stastie.. (pretoze aj najlepsiemu partnerovi, alebo manzelovi sa bohuzial moze nieco stat a to moze polozit celu rodinu)

evittam
13. feb 2016

@esterba Tvoj názor. A môj - 15 rokov nie je "dlhodobý priateľ-ka", je to môj partner na celý život a človek, ktorého milujem najviac na svete aj so svojimi deťmi a nejaký počmáraný papier toto nezmení ani tomu nepomôže!!!

esterba
13. feb 2016

@evittam vsak vsetko najlepsie, ekonomicky nezavisle zeny si toto mozu dovolit, avsak pre vacsinu tvori v 70 rokoch po smrti manzela narok na vdovsky dochodok rozdiel medzi mam na prezitie/nemam na prezitie a som na krku detom.

lanugo
13. feb 2016

Ukamenujte ma, ale ja neverim v existenciu zeny, ktora sa nechce vidat a ma deti.Podla mna su dva typy 1. chce sa vydat a vyda sa 2. Chce sa vydat, ale presvedci seba a okolie ze nechce.Mam mnoho skusenosti,ze kocka trvsla na tom, ze naco papier a ked sa zasnubili, cela kvitla od radosti.Preslo par rokov a vzdy sa nadiel dovod preco svadbu odlozit.A " prichadza" na to, ze ved naco papier ked sa lubia a maju uz 2 deti

sardinka335
13. feb 2016

@evittam ja som @mima4 pochopila tak, ze ženy nie su sobašene a aj tak nazyvaju rodičov priatela svokrovcami atd....nepovedia ,,priatelovi rodičia,,,. Aj to ako koho oslovujeme vrhá určite svetlo na veci, situáciu a vo vysledku je to pre mna smiešne oslovovať ludí tým čím v mojom zivote nie su....tak to len tak na okraj, snad som to dobre pochopila a vysvetlila nakolko mam odkrveny mozog po sobotnajšom obede...

@lanugo presneeeeee....90% svadbu chcu. Mnohé sa skor presviedčaju všelijakymi smiešnymi argumentmi ako ,,ked bude viac času, penazi.. - to nie je nikdy. Aj ja mam kamošku čo ,,to,, zbuchali na urade v piatok počas obednajšej pauzy....do dnes jej je smutno ze to nemala tak pekne z rodinou, v bielych šatách a s vlastnými obručkami a fotkami....a spomienkami. Na obed mali obrad a po obede išiel chlap do roboty na poradu. Brali sa narychlo ze ved je tehotna.....a poriadnu svadbu budu mať neskor....Myslíš ze ju mali? Ani omylom....proste k tomu sa uz nevratiš...a o peniazoch to u nich nie je.

lanugo
13. feb 2016

@sardinka335 suhlas.O peniazoch tk nie je.Poznam parik, co sa vzali v kostole a isli na vikendove menu za 5,50na osobu.Bolo ich desat.Jeden kamos priniesol gitaru a aj si zaspievali.Bolo to super. Uznavam, poznam 2 baby, kt uz maju 40 a o svadbe ani pocut.Ale nechcu ani deti. Verim im.Nechapem kt maju dve deti s priezviskom svojho spolubyvajuceho. Ale mozeme si za to my samy. Hyckame si chlapov, perieme, zehlime, tolerujems kamosov, sport, pan kedy si zmysli dostane sex ( vsak aby nahodou inde nehladal), drzime diety, zivorime z materskej a ked nestaci pytame si od chlapa, lebo ved spolocny ucet- to neee! Jasne, naco svadba, ved to je len kus papiera. A potom sa cudeje, ze ziadna ucta, nadavky, šikana.

evittam
13. feb 2016

@lanugo
@sardinka335 Tak, dievčatá, verte alebo nie ( to je mi ale, že úplne jedno) asi patrím k tým 10%........ 😉
U mňa je prvoradé byť všetci zdraví a šťastní a to sme.

evittam
13. feb 2016

@lanugo Tak väčšie kraviny som dávno nečítala - to akože to, že si manželka si viac zaslúžiš chlapa, deti, peniaze, úctu a podobne. No tak to nezáleží od toho tvojho papierika......ale o ľuďoch!!!
Si asi nevieš predstaviť, že ja mám zdravie, šťastie (klop,klop) - super partnera, deti, neživorím na materskej ani na rodičovskej, nikto mi nenadáva, ani ma nešikanuje, a úcty mám tak akurát. Sex mám kedy chcem, zlepšujem svoj výzor a postavu lebo ja chcem, žiadńe diéty kvôli žiadnemu chlapovi nedržím.....a dokonca mám kamarátov, známych, ktorí su mi tolerovaní......

mima4
13. feb 2016

@lanugo
no je zlaty vek muzov...a dovolim si povedat ze im to umoznuju prave zeny... ktore si seba nevazia, nemaju na nich ziadne naroky, robia im vsetko co im na ociach vidia a pritom su stale v pozicii priatelky...

lubkavargova1
13. feb 2016

@nelinka2009 jeeeeeeeeeeeeeeej tak toto ma milo prekvapilo, ta fotecka svadobna. Myslism, ze je to mila zmena oprotim "kremesom" a "slahackovym" satam. je to kraaaane. A klobucik tiez. Mne sa pacia take do boku trosicku, ale tiez peknucke....waaau. fakt super! Davam 100 bodov! 🙂

mima4
13. feb 2016

@lubkavargova1 no baby so sirokymi bokmi a vacsou ritulou... teda hrusky..pre ne su slahackove zachranou... 😀

lubkavargova1
13. feb 2016

@mima4 tak zase kazdemu podla vkusu..ale prijemna zmena treba uznat 🙂

lanugo
13. feb 2016

@evittam o.k aj to pripušťam🙂

lanugo
13. feb 2016

@evittam nechcela som ta nahnevat.Ja som vychadzala z toho co vidim vo svojom okoli
Ak som sa ta dotkla, prepac prosim ta, nebol to moj umysel

kuceravasue12
13. feb 2016

@mima4 bože mne ej úplne fuk či som jeho žena či nie, ale svokre hovorím svokra aj pred ludmi tak isto ako ona, veď ak niekoho stretnem nepoviem toto je mama môjho priateľa...veď to znie debilne, poviem svokra

mima4
13. feb 2016

@kuceravasue12 preco to znie debilne, ved ty nie si vydata, ci ako?
ci ty by si sa citila debilne a preto sa predstavujes ako "vydata zena"?

kuceravasue12
13. feb 2016

@mima4 nepredstavujem sa ako vydatá žena, každému hovorím, že nie sme svoji ani sa na to tak skoro nechystáme, ja sa za to nehanbím, dnes je to predsa bežné, ale priateľova mama je svokra a hotovo 😀

mima4
13. feb 2016

@kuceravasue12 no ked ju nazyvas ako keby si bola vydata tak asi ti to pomaha

kuceravasue12
13. feb 2016

@mima4 no pomáha , ale nie v tom, že by som sa necítila dobre, že nie sme svoji ale preto lebo je to skratka 😀

mima4
13. feb 2016

@kuceravasue12 no tak z nej urob skutocnu svokru ak priatel pravdaze za to stoji 😉

kuceravasue12
13. feb 2016

@mima4 až budem mať na svadbu 😀