Nechápanie rodiny
Ahojte chcem sa spytat... Pri prvom tehotenstve sa kazdy tesil a zaujimal sa ako sa babetko citi a teraz ked cakam druhe mam pocit ako keby to bolo celej rodine jedno. Ako ste boli natom vy???
Ale keby teraz prisiel, ze v sobotu mate obrat nevzala by si si ho kedcsye taky stastni?
@lanugo Ani si sa ma nedotkla a ani si ma nenahnevala.....Len nesúhlasím s tvojim jednostranným názorom, že ženy - nie manželky sú menejcenné alebo neviem čo......
@mima4 Prepáč, ale ty svojmu manželovi tým, že mu perieš, varíš, staráš sa o neho umožňuješ čo? A tvoj nárok skončil pri tom, že si manželka? Iba? 😉
@lubkavargova1 Aha, áno čiže bokom si na 100% vrzne iba muž vo vzťahu nie v manželstve - aké smiešne. Ale nevadí
@evittam no ja osobne by som urcite to co davam zo seba nedavala niekomu, komu nestojim ani za to, aby si ma vzal za zenu. Ale tie naroky sa netykaju len toho, ze dvaja si daju manzelsky slub do konca zivota ale aj celkovo vyberom cloveka na zivot... zeny si zatvaraju oci neraz pred charakterom chlapa, a co sa tyka manzelstva, snazia sa ho "neodplasit"..co je podla mna tragicke..lebo manzelstvo je prirodzenou cestou ludi, ktori sa lubia a chcu sa lubit, aj ked to bude narocne... Zeny namiesto toho aby boli zenami, snazia sa ziskavat si muzov nedostojnym spravanim, ponizovanim samej seba.... a x by sa dalo toho pisat.
@evittam samozerejme ze si suchnu vsetci. Ci slobodny, ci zadany, ci manzelstve. Pokial ma na to prilezitost a sancu tak bol by idiot to nevyuzit...teda najde sa aj par vynimiek co ma charakter.
Chlap vo vtahu je uplne ine ako chlap v manzelstve. Vztah a manzelstvo nie je to iste....aj ked sa budeme buchat do prs, ze ano ved zijeme spolu, vychovavame spolu deti atd.
Je tazsie kopnut do prdele manzelku/manzela ako priatela/priatelku a aj pravne narocnejsie 😀 😀
@lubkavargova1
@mima4 Dobre dievčatá, zhodneme sa na tom, že sa nezhodneme. Vaše úzkoprsé názory na to, že žena nie je ženou a je menejcenná len preto lebo nemá - prepáčte za výraz - nejaký posratý papier a krúžok na prste sú proste pre mňa nenormálne. Ja som rovnocenná životná partnerka môjho chlapa, ktorého som si vybrala pre život a nepotrebujem na to počmáraný dokument. A ani sa nijak neponižujem a ani nič podobné len kvôli tomu, že milujem muža aj bez sobáša a žijem s ním. A ani sa nemusím snažiť aby som si ho "udržala" alebo nebodaj "neodplašila" - jasné ak si manželka tak už si ho udržať nemusíš a ani odplašiť ho nemôžeš - lebo máš papier. 😀 😀 😀 😀 😀 Pekný zvyšok dňa vám prajem.
A ešte jedno - čo je náročnejšie na tom nakopať do prdele manželku?! Vôbec nič.
@evittam no... Narocnejsie a hlavne drahsie... Teda rozvod oproti rozchodu...
@nelinka2009 Hmmm, možno podľa toho čo máš....A potom koľko párov ostáva spolu len preto lebo je to také náročné a nebodaj drahé....A k čomu je toto dobré?! K ničomu.
@evittam no je to dobre na to, aby si ludia v rodicovskom vztahu nerobili len co chcu.. A aby boli aj pravne zacseba zodpovedny jeden zacdruheho a nielen zacspolicne deti... Ja som bolavtiez proti svadbe... Osvietilo ma az ked manzel odchadzal prec ( ma zivot ohrozujucu pracu v zahranici) a zobral ma za pravnikom a zacali sme riesit co ak sa stane... A partneriek moze mat 6, nic sa nedeje... No nech sa deje cokolvek manzelku bude mat len jefnu
Nehovoriac o vdovskych dochodkoch, vyzivnom na nezaopatrenu manzelku...
@nelinka2009 nechapem, tvoj muz kym nebol tvojim manzelom si robil co chcel, nebol zodpovedny za teba? ja by som takeho muza nechcela, co by ho k zodpovednosti dohnal az sobasny list..
kym som sa nevydala, moj muz bol rovnako zodpovedny, rovnako uvazoval, rovnako sme spolu vsetko riesili ako potom, co sme spolu podpisali papier na urade..
chapem vyhody manzelstva z pravnej strany, vlastne len preto sme sa brali - ale nechapem tomu, ked sa manzelstvo poklada za nieco, co je zarukou toho, ze partner ma tazsi rozchod, ci vacsiu zodpovednost.. to je o ludskej povahe, nie o podpise na papieri..
nemyslim si ze som uzkoprsa alebo staromodna, ale skor cenim si institut rodiny a manzelstva. Moji rodicia mi v tom dali priklad. Zili spolu 36 rokov pokial nam choroba nezobrala tatina. Pytala som sa mojej maminy ci niekedy nieco banovala. Sama vravela, ze mali aj pekne aj tazsie chvilky. Ale vazili si jeden druheho a vydrzali spolu. Prepacte mi to, ale pre mna je proste vzor rodiny mozno iny ako to maju ine zienky ze zit len spolu a nemat ten pocmarany papier. Ale ako vravim, kazdemu vyhovuje nieco ine. Niekomu tak a niekomu inak.
Je zaujimave, ze stretavam sa s prikladmi zienok, ze za toho svatoho nechceli ten pocmarany papier..ved nam je tak dobre....potom nedajboze prisiel rozchod...partner co sa predtym nedokazal rozhybat k manzelstvu je do max 2 rokov uz v chomute s novym partnerom a "ofrflana" zienka len civy jak puk ze preco-ako je to odrazu mozne????
Ale ako moj tatino vravel a je to svata to pravda: "niekomu farar a niekomu fararka po chuti" 😀 😀 😀
@jana_eyre samozrejme, ze bol... Preto som si ho zobrala... Ale az ked sme realne riesili co ak... Tak nam teda najskor jemu doslo, ze jevto bez toho ' zbytocneho ' papiera ovela tazsie.. Hlavne ak sa uz nieco stane a ten druhy sa k tomu ani nema miznost vyjadrit... Ved si len vezmi take dedenie... Rodina je zaklad nasho statu... A zisti si, co presne nas stat povaxuje za rodinu... Uz len keby lezal v kone avrozhodujecsa ci ho odpoja... V pritelkinom pripadevrozhodujunjeho rodicia... V manzelstve rozhoduje manzelka... Ja sacs tym v praci stretavam bezne... Nezobrali sme sa a zomrel/a co teraz... Nuz teraz uz nic dievcata, je neskoro...
@jana_eyre manzelstvo je v prvom rade rozhodnutie milovat toho druheho, byt mu pomocou a najlepsim priatelom. Je to jedno z najdolezitejsich rozhodnuti v zivote clovea a preto je dobre zvazovat, s kym vstupit do tohto zvazku na cely zivot.
Nikdy som manzelstvo s mojim drahym nebrala ako papier... prave naopak, ma pre mna cenu, pretoze je to unikatny a exkluzivny vztah, ktory by som s nikym nemala, iba s manzelom.
S mne osobne potom uz sj vadilo vvtehotenstve vybavovanie papiera ' priznanie otcovstva' ci ako sa to volalo... A tiev3 mesiace mala mala ine priezvisko ako ja...
Ziadal ma o ruku 2 roky pred malou... Odmietla som... Zbytocne som ho ponizila... Lutovat to budem do konca zivota... Milujuca partnerka/manzelka by svojunpolovickubtakto nikdy neponizila... Chvala Bohu... Miluje ma a prezil to... A keby mi otec nezdravo nevstepoval, ze manzelstvo je nieco zle... Tak by som bola uz vtedy suhlasila... A strasne ma to.mrzi a chcem sa pred celym svetom takto verejne zacto moje spravanie vtedy mojmu.manzelovi velmi ospravedlnit pretoze jevto manzel a otec s velkym M
@nelinka2009 ved prave kvoli tym dovodom sme sa my dvaja zobrali, ale tvoj prispevok vyznel, akoby sa zodpovednym stal az ked ste sa vzali.. da sa to ale vyriesit aj inak, napr. zavetom - len je to tazsie a zlozitejsie ako vybavit obrad na urade..
rozhodnutie vydat sa ale povazujem za cisto osobne rozhodnutie kazdeho - ked v tom niekto nevidi zmysel, tak je to jeho vec a zivot..
@mima4 vidis, ja som sa rozhodla uz davno pred manzelstvom, ze milujem toho druheho, ze mu budem pomocou a najlepsim priatelom.. unikatny a exkluzivny vztah s mojim muzom som mala aj ked nebol mojim manzelom.. ak ty si k tomu potrebovala aj extra den a status manzelstva, ok - ja to chapem a respektujem.. jedine comu nerozumiem je, preco je take tazke pochopit, ze tieto veci vo vztahu clovek preziva aj bez manzelstva v partnerstve "na divoko"..
@nelinka2009 ajej, musi to byt chlap s fakt velkym charakterom, ze to rozdychal a neposlal ta kade-lahsie 😅
@nelinka2009 absolutny suhlas..ale to si niektore neuvedomuju,ze napr keby sa nebodaj niekomu nieco stalo ci uz partnerke/partnerovi a nebude mozne aby sam za seba rozhodoval,tak priatel/ka maju asi taku vahu ako h.... 😖 ak si to rodina nebude zelat tak sa k nemu/nej ani nedostane a uz vobec o niecom rozhodovat...nikoho nebude zaujimat ze spolu zili 20-30-40 skratka rodina to nie je ,a presne budu rozhodovat rodicia ,brat sestra atd...mnuz to by mna asi kleplo 😖 a to site co sa tyka priezviska deti,a samozrejme nezabudnut na nieco co sme spolu nadobudli a hrdlacili,ide vsetko automatoticky napoly nie aby sme behali s kazdou kravinou za notarom,lebo nie sme "svoji",a osetrli to pravne.A ja beriem nazor "zitia pokope a nahromadke bez papiera",ale len dotial pokial si nieco spolu nezacneme budovat,to by mi sakra prekazalo aby som bola vedena len neaka priatelka,takych moze mat 10 dalsich ale manzelku len jednu 😀 !!!a ano je tazsie prastiti dverami v manzelskom zvazku ako parttnerskom,..
@cica120 Ahoj niesi sama. Mne otec počas Vianoc mal potrebu povedať svoje veci. A potom povedal že za 33r čo mám tak som nedosiahla nic. Resp. Jeho hlavná pointa bola že koľko peňazí on do mňa vrazil a ze obom rodicom nesiaham ani po členky. Tak tvrdil toto chcel povedať tou celou hadkou. A sám mi povedal, ze ked budem mať dajaky problem s druhým babom tak nech nečakám žiadnu pomoc od nich. A pritom prvé dieťa majú radi. Ako bolo mi tiež luto že sa má neopytaju ako sa mám ja ako sa citim či mám dajake problémy a pod. Ako nechcela som aby ma dajako obskakovali ale tak sa prirodzene tesili ale tak nechcú tak nemôžeš niekoho nútiť. Ako tiež som si po plakala, ale časom som pochopila a neriešim.
@jana_eyre ja netvrdim, ze ich nepreziva... Len tvrdim, ze nechapem preco jevto problem pre niekoho aj takto pravne specatitnpodla zauzivanych tradicii a pravidiel, kedvtobti dvaja k sebe citiavtak ci onak... A moc sa mi nechce verit, ze zena, ktora sa rozhodne mat s muzom aj deti netuzi byt aj jeho oficialnou partnerkou... Lebobtymtobsposobom napr. status ' slobodnej matky' straca v nasej spolocnosti vyznam... Slibidne matky nemame... Mame len nevydate matky
Na uvod len tolko : ja verim tomu, ze existuju aj pary, ktore spolu funguju bez problémov aj bez papiera a ten ,,,papier nie je zarukou štastia,,.
V dnešnej dobe ale mnohe vztahy maju od začiatku zle zaklady, zeny prehliadaju charakterovae vady mužov, straca sa schopnost nemyslieť len na seba, mnohí chcu len volnost, kamarati, sedieť za PC...a doma mať all inclusive. Zial realita...na takýchto zakladoch spokojna rodina nevyrastie - s papierom či bez.
@lubkavargova1 aj ja mam v rodine takyto nadherny priklad - moji svokrovci, ze to ide, byť spolu a byť šťastny....a mam na aj navod a funguje. Prvá vec je ,,rozhodnuť sa - veriť tomu ,,a druha vec je ,,robiť všetko preto aby to klapalo - obojstranne,,.
Suhlasim vynimočne s nelinkou či sa to niekomu pači a či nie...manzelka je minimálne v našom pravnom systeme niečo viac. Pokial sme zdraví, spokojní tak samozrejme papier nechyba...ale len čo pride na ze fest problémy - informacie o zdravotnom stave, nejake vyhody aj majetkove tak potom je neskoro. X pripadov som čitala kedy pekne zili ako druh a družka - jeden zomrel a druheho rodina pekne vyšachovala lebo z pravneho hladiska nema na nič narok - byt atd. Pripadne ak mate ako priatelka problémy s potencionálnymi svokrovcami tak to pri niektorých veciach moze byť tiež problém....
@alexska uprimne? na take ani nemyslia zienky a chlapy nadivoko ze ist za notarom a poriesit si tieto veci...a po dalsie pri tych ich poplatkoch co pytaju cloveka prejde aj chut nieco poriesit. nasa notarka len za dedicke konanie (max 30 min) co sme tam sedeli zinkasovala 296 Eur!!!
A kym sa nestane nieco nestastie nikto na take nemysli...lebo ked sa zacnu take veci riesit tak zo zeny je hned zlatokopka a neviem co...
@lubkavargova1 no ved som sa divila... Ale pochopila som, ze nechce sa zenit, aby si ma poistil, alebo uz si to ani nepamatam ako presne som to vtedy vnimala... Chcel si ma zobrat preto, lebo mal strach, ze ak sa nieco stane jeho zamestnavatel a aj stat by nepohli ani brvou... O manzelku a deti sa postaraju ( nechcem pisat ako co pracuje) proste ja niesom.moc navtakevtie ziadacky a klecacky na kolenach ppod eifelovkou... Ale prakticky si tie zienky vobec neuvefomuju akovsebe same skodia...
@nelinka2009 to si napisala pekne. Ja som bola este za cias chodenia s drahym na vecera s priatelmi a pytali sa co svadba.Ja frajerka, ze ani nahodou. Pritom sme uz planovali spolocne byvanie a obcas padla veta aj o manzelstve a detoch.Videla som na drahom, ze ta moja zbytocna frajerina nepadla na urodnu podu.Dotklo sa ho to a cestou domov mi povedal, ze uz dlhsie rozmyslal ako ma poziada o ruku , ale ze netusil, ze ja mam k tomu takyto postoj. Ja krava! O pol roka ( uz sme ziij spolu) mi navrhol, ze mi kupine novy mobil, vraj tie nove modely maju aj fotak🙂 tak ja som sa mu obtocila okolo krku a spytala sa ho, ci mi nechce kupit radsej prstienok. To bolo v aprili a v auguste bola svadba.
@jana_eyre ja by som nikdy tuto exkluzivitu nedavala priatelovi? a preco? pre moje srdce, chranim si ho a chcem aby bolo pripravene pre manzela aby boli veci, ktore budu exkluzivne dane iba jednemu chlapovi. Dnes je bezne, ze baby maju kopec priatelov kym sa vydaju... ponukaju same exkluzivity a iba sa vo vztahoch vybijaju, stracaju roky zivota s niekym, s kym to nema vyznam a davaju svoje srdce na zlatom podnose. A co im potom ostane do manzelstva? len velka zatrpknutost, smutok, nedovera... Kolke zeny sa tu o muzoch vyjadruju dehonestujuco? Kolke zeny su unavene, zatrpknute, sklamane... a potom neraz po tomto celom aj vstupia do manzelstva, ale s niekym, s kym to nema buducnost... lebo uz nevedia rozlisovat...
neviem ako to ini ludia prezivaju vo vztahoch na divoko, tym ze sa pohybujem v spolocnosti, kde toto je fakt ojedinele, tak je to pre mna tazke posudit, ale napr. aj tu na konovi vnimam ze vacsinu problemov zazivaju slobodne zeny s druhmi a detmi...
@nelinka2009 jaaaaaaaaaaj zena bozska ze "klekacky pod Eifelovkou" 😀 😀 😀 Toto ma pobavilo 😀 😀
Ale teraz vynimocne suhlasims tebou v kazdom jednom bode 🙂
@nelinka2009 kazdy ma ine uvazovanie a inu povahu, tak je mozne, ze take zeny su, nemam dovod im neverit..
@lanugo suhlas...niekedy ani netusime ako dokazeme zruinovat ich muzske ego! Ved uprimne, oni aj tak sa dokopu k tomu ze "klekacka pod Eifelovkou" len potrebuju viac casu. Nie nadarmo cvokary tvrdia ze dievcata dospievaju skor ako chlapci 😀 😀 😀 A tie nase hrdinske recicky im moc nedavaju na odvahe na tu "klekacku" prepa nelinka2009 ale to slovne spojenie sa mi mocno lubi 😅 😅

hmmmmmmmmmm zase sa debata zvrhava inym smerom...
Chlapy sa uz nerozhybu v takyhto vztahoch. Im je fajne. A aj bokovkove suchnutia, ved status stale maju "slobodny" 😅 😅