Nechápanie rodiny
Ahojte chcem sa spytat... Pri prvom tehotenstve sa kazdy tesil a zaujimal sa ako sa babetko citi a teraz ked cakam druhe mam pocit ako keby to bolo celej rodine jedno. Ako ste boli natom vy???
@jana_eyre teraz som vynechala krestanske prostredie, kde je manzelstvo uplnou samozrejmostou, o tom sa tam nedebatuje, pretoze manzelstvo predstavuje pozehnanie pre krestana...
skor som sa zamerala napr. na pracovne prostredie, ale je fakt, ze vieru som neskumala... ani neviem ci su tam veriaci ludia...
to ze je nieco pre nejaku skupinu typicke predsa nehovori "castost je 100 %" a zase hovorim, je to len moje vlastne skumanie a mozem sa aj ja mylit...
Nie sme tu vedkyne...ale obycajne omylne zeny 😀
@jana_eyre prepac takto payrilo yej druhej som si zmylila nicky
tiez by ma zaujimalo...objavuju sa tu temy a to dost casto: ak je partnerstvo take super a rozsirene...preco potom riesia zienky "blbost" ze: zijem nadivoko s partnerom a ako je to so sviatostami?????
Ved aj teda zijem takto bez manzelskeho zvazku je teda zrejme ze zijem predsa v hriechu a na sviatosti ani len nepomyslim....cize hoc ako premyslam a obraciam to z kazdej strany, svojim sposobom to trapy dotycnu ze nie su v manzelstve 😀
@lubkavargova1 niektori si myslia ze "sviatosti" ich spasia... ale urcite to nema nic docinenia s uprimnym pristupom k tymto veciam... dokonca vo mne to vyvolava az prvky takeho okultizmu... pretoze ako keby som verila v zazracne sily... ale podla mna sviatosti by nemali byt o tom... neviem..nie som katolicka
@lubkavargova1 urcite kszdu jednu... Len ten chlap sa uz po takej dobe nema k cinu...
@mima4 no ake vyhody ma zivot na divoko oproti manzelstvu?
@nelinka2009 ale rada ti odpoviem, v com som ja pokladala vyhodu zitia "na divoko"..
ja neznasam svadby a tlakom okolia sa u nas stalo, ze som si nemohla dovolit mat svadbu len s dvoma svedkami za par eur - moja svokra by to asi nerozdychala a zas ja ju mam celkom rada, nechcela som jej robit zle..
ale vyhybali sme sa svadbe len kvoli mne - pre moju nechut organizovat maskaradu, zabavu pre ostatnych.. povazujem to za vyhodene peniaze, za strateny den.. ako som uz na MK niekolko krat pisala, nikdy som nechcela byt nevesta, iba manzelka /kvoli pravnym vyhodam/..
ak by sa to dalo zariadit nejako lahsie, ak by ludia v mojom okoli neboli tak konzervativni a prezili by, ze u nas sa svadba nekona - manzelia sme aj skor..
preco to neriesia ostatni, neviem - ale ako som uz napisala, povazujem to za cisto ich vec a rozhodnutie, predpokladam, ze su to dost zdravo uvazujuci ludia a vedia, ze sa musia zabezpecit aj v pripade, ze by sa druhovi nieco stalo a ked nie - nie je to moj problem..
pravna strana manzelstva sa neda v nasej spolocnosti popriet - zatial nevymysleli nic lepsie, ale da sa to nahradit, len zlozitejsie..
ale vztahova strana manzelstva na vztahu nic nemeni - vztah je bud zly, alebo dobry - neovplyvnuje to ziaden sobasny list.. /pretoze pocas tejto diskusie tu uz padlo vela nazorov o manzelstve/nemanzelstve aj zo vztahovej stranky, nie len z pravnej/
@nelinka2009 lahsi odchod, neviazanost (hlavne muzi taky vztah neberu ze "na cely zivot")
@robodracica Tak nech ide......ak chce....Ak by ma nechcel a nemiloval, tak s takým ani ja nechcem byť. Ale momentálne určite viem, že sa tak nestane, nakoľko ma miluje a ja milujem jeho a nemáme prečo "nechávať" jeden druhého. A pozor ak ste manželia a byt je na meno manžela a nadobudol ho pred manželstvom, tak ten byt je tiež stále jeho....A prečo si myslíš, že byt je písaný na muža, respektíve prečo by mal byť písaný vždy len na muža?!
A budem sa zase opakovať - nechať môže aj manžel manželku - len sa rozvedú......
@jana_eyre dakujem ti...
@mima4 to nieje vyhoda, ale nevyhoda
@nelinka2009 podla mna sa ani nema a ani nechce..ved partnerka deklaruje ze sa nechce vydavat. Tak po case je mu to fajn a pohodlne. Chudak by sa aj chcel dokopat a rozhybat, ale ked zenska povie "ze nie", tak na jeho mieste ani to neriesim. Ved dobre je jej tak....a ona v kutiku duse aj tuzi..aaaaaa nic. Okolie je dotierave s otazkami "kedy svadba a take bla-bla-bla" a ona chce mat pokooj od takych otazok, tak radsej sa hrajeme na tvrde hrdinky, moderne zienky a zavelime. "nam je tak fajn"...len otazka je dokedy??? Zvalime to na to, ze "svadba je draha"...a prito staci tak malo, ziadne 200 hosti a torticky a tieto blbosti...po urcitom veku to clovek vidi uz inak....kriste to som teraz napisala jak stara rachetla 😅
@nelinka2009
vyhoda je to pre toho, kto ma majetky, peniaze, moznosti a na krku mu neostanu deti 😉 obvykle v 98 % je to na strane muza.
@evittam to som siyslela aj ja a preto som kupovala nyt pred svadbou ( buduci manzel s tym suhlasil, splacame ho spolu) ale po 10 rokoch manzelstva ma narok na cast bytu aj ked som ho nadobudla pred svafbou... Mne je to jedno, ale manzel trval na rozdeleni BSM u notara, ze nech sa syane cokolvek byt patri mbe a detom...
@nelinka2009 waaaau ty mas uvedomeleho manzela....to kde si takeho nasla????? 😵
@mima4 Jááj, tak na čo tu strácaš čas s ľuďmi pod tvoju úroveň a veľmi jednoduchými?! Ty kde berieš právo posudzovať ľudí podľa vzdelania? Len všetci VŠ sú tí naj a inteligentní a "vyvolení". Fakt si už smiešna....Tvoj názor na manželstvo ti neberiem, ale buď taká dobrá a neporovnávaj normálnych,inteligentných ľudí s čvargou v rómskych osadách.....
@nelinka2009 A aké stále "výhody" a "nevýhody" - ja nežijem s niekým pre nejaké výhody.......toto ma v živote nenapadlo. Ale nevadí, každá sme iná....
@lubkavargova1 no teraz ako tu tak citam... Tak ani sama neviem... Ale chystame sa este po drihejaterskej kupit aspon garsonku v rovnakom meste a tam zas ja podpisem papier ze ten byt bude len jeho... Ved nech sa stane cokolvek aj on bude chciet byt s detmi... Nech sa potom nehadame lvoli majetkom zevraj...
@evittam nie pre vyhody, ale pre rodinu a pre istoty pre nase deti...
@lubkavargova1 inak teraz muz hovori ' ze potom aj tak nakoniev osyanu oba byty deckam' len nech sa rozvadzame ako ludia keby nahodou...
@nelinka2009 no ja zasnem...ale je to aj super investicia do buducna..klobuk dole...
Inak by ste neverili aj kolko chlapov je vychcanich a nie len zeny. Rozvedeny, vykopnuty od zeny a len co sa objavi nejaka zena co je slobodna hned: a byvas sama? Byvas v byte? A co ta je po tom ze ako byvam a kde a s kym dofrasa....ja neviem ono asi aj chlapy dozrievaju postupne alebo skor hladaju "ine riesenia"
@nelinka2009 Ja mám svoju rodinu aj svoju istotu - tak ako aj ty. Len každá to vnímame inak. To, že nie sme manželia neznamená, že nie sme rodina a nemám istotu pre seba a svoje deti. Som s mužom, s ktorým to mám a ktorý nie je žiadny chrapúň, hajzel, nevzdelanec a podobne. Ale hádať sa tu nejdem. Každá máme svoju pravdu a áno nechýba mi papier ani nič iné - som spokojná a netvrdím, že raz nepríde ten čas, že sa nevezmeme - možno áno......
@lubkavargova1 no... Brali sme sa, lebo sa chcel o nas starat... Co mohol aj bez sobasa... Ale stale hovori, ze nikdy neviem co sa stane a je fakt, ze ten dalsi byt dame zatial do prenajmu a aspon potom ostane detom... Ako jasne, ze to jieje len o tom.materialnom... Ale ked sa ludia rozchadzaju, alebo rozvadzaju, to je jedno, tak najhorsie je kam odist... Na konci idu prec recicky typu nununu... Ide o existenciu... Spytajte sa podvadzanej tyranej matky, preco fakt neodide... Odpoved bude ' nemam kam ist' ... Ja netvrfim, ze ma mm nikdy neopusti, nepodvefie, alebo ze ja jeho... Ja tvrdim, ze zavtie roky co sme spolu si obaja zadluzime aspon normalny zivot aj ked spolu hebudeme, preto tie majetky... A to, ze sa milujeme je snad jasne... Ved spolu zijeme

@nelinka2009 ja neviem, ja som myslela, ze citas co pisem - moj partner je MOJ manzel uz takmer 3 roky..