icon

Necítim sa byť tehotná v 12. týždni. Máte podobné skúsenosti?

Včera o 06:23

Ahojte. Momentálne som 12+1tt. Od začiatku tehotenstva som nemala žiadne tehotenské príznaky, nebolo mi zle, nemala som žiadne chute, žiadna bolesť pŕs, atď. Jediné - od začiatku som špinila s občasným krvácaním, ale všetko ohľadom bábätka bolo v poriadku. Užívala som progesterón, vysoké dávky. Keďže cca pred týždňom mi aj toto skončilo, lekár mi znížil dávku na minimum. Lenže, ja odvtedy mám pocit, že nie som tehotná 🙈 ja som veľmi rada, že mi nie je zle, nevraciam. Ale jednoducho ja bežne fungujem, a mne zrazu napadne, že veď ja som tehotná 😁 a potom ma to len vystresuje, že nič necítim, od kedy mám nízku dávku progesterónu, tak nemám ani tak sfučané (veľké) brucho, tehotenské samozrejme ešte nemám, a že či je vôbec všetko v poriadku. Jednoducho, necítim sa byť tehotná pocitovo, ale ani fyzicky. Mali ste to tak podobne niektorá? Som divná, a mám si len užívať, že mi je fajn? 😊 ďakujem.

anonym_6dfb3a
Včera o 06:36

A co by si chcela citit?
Brucho tehotenské nemôžeš logicky mat, kedze dieta je malé ako ryza
Prsia zväčšené tiez nie, kedze mlieko sa ti v nich este netvorí
Pohyby taktiež nemôžeš cítiť.
Jedine co, tak príznaky ako nevoľnosť, zhorsena pleť atd ale ani to nie je typické tehotenské, zeny to maju počas celého života. Takže co cches cítiť?

anonym_d07fac
Včera o 06:43

Mne okrem toho že som nemala menštruáciu nebolo nič. Noc čo tu zvyknú písať že ich bolia kríze, prsia, vracali nemohli hento, nemohli tamto, ani to čo píšeš ty, že si mala nejaké spinenie. Nič. Do konca 6 mesiaca som ešte chodila jazdiť na bicykel a robila turistiku. Na konci som porodila takmer 4 kg veľké bábätko.
Bábätko je maličké, naozaj ako fazuľka, pohyby sú cítit tak okolo 18-20 týždňa

autor
Včera o 06:46
@anonym_6dfb3a

A co by si chcela citit?
Jedine co, tak príznaky ako nevoľnosť, zhorsena pleť atd ale ani to nie je typické tehotenské, zeny to maju počas celého života. Takže co cches cítiť?

@anonym_6dfb3a cítiť sa tehotno? Jednoduché. Ako píšem, som prvý krát tehotná, takže tehotenské brucho nemám (ale v 12tt už niektorým, najmä viacrodičkám, úplne v pohode už môže vykuknúť), takže mierne odveci je tvoj komentár, aj vzhľadom k tomu, že bábätko nie je veľké ako ryža, ale približne ako broskyňa, a to, sama uznaj, je veľký rozdiel 😉 takže takéto komentáre, “čo chcem akože cítiť?”, proste.. načo?! Píšem, že sa necítim ani fyzicky tehotná, ale ani v hlave, a či to mali aj iné baby tak..

autor
Včera o 06:48
@anonym_d07fac

Mne okrem toho že som nemala menštruáciu nebolo nič. Noc čo tu zvyknú písať že ich bolia kríze, prsia, vracali nemohli hento, nemohli tamto, ani to čo píšeš ty, že si mala nejaké spinenie. Nič. Do konca 6 mesiaca som ešte chodila jazdiť na bicykel a robila turistiku. Na konci som porodila takmer 4 kg veľké bábätko.
Bábätko je maličké, naozaj ako fazuľka, pohyby sú cítit tak okolo 18-20 týždňa

@anonym_d07fac ja skutočne nechcem cítiť pohyby, veď som v 12tt, nie je to logicky možné, a o tom vôbec nie je môj príspevok. Len ja jednoducho nemám pocit, že som tehotná, čo ma na konci dňa len vystresuje, či je všetko v poriadku.

anonym_d2e91d
Včera o 06:51

A čo chceš cítiť? Jedna sa sťažuje že nič necíti a druhá sa sťažuje že jej je furt zle

anonym_9dedca
Včera o 06:52

@anonym_autor ja som v 16tt a tiez sa od zaciatku necitim tehotna 😆. Tiez mi ani raz nebolo zle. Ale kazda kontrola je v poriadku. Ale za to cecaky mam riadne 👌😆

anonym_9dedca
Včera o 06:53
@anonym_d2e91d

A čo chceš cítiť? Jedna sa sťažuje že nič necíti a druhá sa sťažuje že jej je furt zle

@anonym_d2e91d no logicky chce citit nejake tehotenske priznaky

anonym_7cf25d
Včera o 07:23

Ja som.od uhniezdenia mala dot velke nevolnosti, teraz koncom 1.trimestra uplne ustali, tiez sa necitim aki tehotna ale somnzato aj rada, ze uz mi nie je zle. 😀 Ked som mala priznaky tak som zavidela vsetkym zenam, ktore ich nemaju a necitia sa ako tehotne, nie je to nic co by som si chcela zopakovat. Mozes byt len rada, ze minimalne nevolnosti ta obisli. Pritom pred tehotenstvom som mala nazor, ze to nie je choroba a budem vediet normalne fungovat ale nevolnosti ma odpisali na cca necely mesiac a pol hned na zaciatku. 😂

anonym_a54d0c
Včera o 07:29

Buď rada, že sa ešte necítiš tehotná. Uvidíš, aké ťažké budú posledné 2 mesiace. Budeš prosiť vyššie mocnosti, aby sa bábo už narodilo.

anonym_6dfb3a
Včera o 07:48
@anonym_autor

@anonym_6dfb3a cítiť sa tehotno? Jednoduché. Ako píšem, som prvý krát tehotná, takže tehotenské brucho nemám (ale v 12tt už niektorým, najmä viacrodičkám, úplne v pohode už môže vykuknúť), takže mierne odveci je tvoj komentár, aj vzhľadom k tomu, že bábätko nie je veľké ako ryža, ale približne ako broskyňa, a to, sama uznaj, je veľký rozdiel 😉 takže takéto komentáre, “čo chcem akože cítiť?”, proste.. načo?! Píšem, že sa necítim ani fyzicky tehotná, ale ani v hlave, a či to mali aj iné baby tak..

@anonym_autor ty asi nebudeš najostrejsia ceruzka v peračník ze? Skus sa opýtať tvojho gynekológa, ze teda si nervózna, lebo sa necítiš tehotne ani fyzicky ani psychicky, ze co ti na to povie on.
Co este budes robit, ked neucitis kazdu hodinu kopnutie, alebo ti bude pomaly rast brucho, alebo budes mat pohyby neskôr🙈 ked si 12tt tehotná a uz riešis taketo veci

anonym_8351f3
Včera o 07:50
@anonym_6dfb3a

A co by si chcela citit?

@anonym_6dfb3a prsia bývajú ako prvý príznak tehu. Samozrejme nie vždy a u každej.

anonym_8351f3
Včera o 07:51

autorka v tomto týždni čo píšeš som ešte ani len nevedela že som tehu. Ty aspoň vieš - to na margo tých príznakov. Mne to oznámila gyn. až omnoho neskôr. Všetko Ok.

autor
Včera o 07:56
@anonym_6dfb3a

@anonym_autor ty asi nebudeš najostrejsia ceruzka v peračník ze? Skus sa opýtať tvojho gynekológa, ze teda si nervózna, lebo sa necítiš tehotne ani fyzicky ani psychicky, ze co ti na to povie on.
Co este budes robit, ked neucitis kazdu hodinu kopnutie, alebo ti bude pomaly rast brucho, alebo budes mat pohyby neskôr🙈 ked si 12tt tehotná a uz riešis taketo veci

@anonym_6dfb3a Samozrejme, že riešim, pretože mi natom záleží. A samozrejme, že celé tehotenstvo budem v miernom nepokoji z toho. Ako jasné, asi budú na svete ženy, ktorým je to jedno, nech by sa stalo hocičo, nech je s bábätkom hocičo, predsa by si z toho ťažkú hlavu nerobili, ako ty, ale pre nich tento príspevok určený nie je. Je pre tie, ktorým na tehotenstve záleží 🙂

autor
Včera o 07:58
@anonym_9dedca

@anonym_autor ja som v 16tt a tiez sa od zaciatku necitim tehotna 😆. Tiez mi ani raz nebolo zle. Ale kazda kontrola je v poriadku. Ale za to cecaky mam riadne 👌😆

@anonym_9dedca 😁😁 aj mne sa prsia trošku zväčšili, ale ja som začala troški viac jesť a menej sa hýbať, môže to byť aj z toho 🙈

anonym_d2569a
Včera o 08:08
@anonym_6dfb3a

@anonym_6dfb3a ake ste neprijemne. ja napr aj ked som nemala neviem ake priznaky, tak som sa tehotno teda hned citila - ms pocity v podbrusku, prsia a pod. Za mna platilo, ze iny stav a za mna nechapem ako niekto do 6m nevie, ze je tehu. taka je moja skusenost. niekto naozaj ani nevie, co je vlastne super 🙂 ale tak chapem, kam tym autorka smeruje. @autorka, ci mas/nemas priznaky nic neznamena. mat priznaky nie je garancia uspesneho tehu. uzivaj si, ze si tehu a ani o tom nevies 🙂

zuzubb007
Včera o 08:14

A čo sa chceš cítiť ako? Veď to je skvelé nič ti nieje, čo by za to dali všetky ostatné tehotné, len sa z toho vytešuj, pri oboch deťoch som to takto mala, a bolo to skvelé, že tehotná a žiadne problémy do konca tehotenstva najlepšie obdobie, treba si to užívať

anonym_5d3fe3
Včera o 08:23

Fakt bud rada a uzivaj si to. Ja som v kazdom tehu ledva z postele vstala. Co mi bolo zle.

anonym_6dfb3a
Včera o 08:50
@anonym_autor

@anonym_6dfb3a Samozrejme, že riešim, pretože mi natom záleží. A samozrejme, že celé tehotenstvo budem v miernom nepokoji z toho. Ako jasné, asi budú na svete ženy, ktorým je to jedno, nech by sa stalo hocičo, nech je s bábätkom hocičo, predsa by si z toho ťažkú hlavu nerobili, ako ty, ale pre nich tento príspevok určený nie je. Je pre tie, ktorým na tehotenstve záleží 🙂

@anonym_autor ty si normálna? Kto si ty, aby si hovorila o druhých, ze im je jedno co je s dietatom? Niektorí ludia nemaju chrbtovu kost.

januska12323
Včera o 09:18

Nepozoruj sa toľko a buď rada, že ti nič nie je.

anonym_e07093
Včera o 09:53

@anonym_autor ahoj, zo skúsenosti ti poviem , že je to úplne normálne. Pokual si vyšetrenia okej proste niektoré ženy majú to šťastie a nie je im nič. Určite by si nechcela prevracat od 9tt do cca 17 tt cele večery. Bolo to extrémne vyčerpávajúce a zle mi bolo už len z vody. Našťastie to prešlo okolo 4-5 m . Pohyby som cítila až okolo 20-22tt, placenta bola vpredu preto až trošku neskôr. Čítala som, že veľa robí aj kvalita spermií muža, tehotná žena ma silnejšie príznaky a je viac citlivá na hormonálne zmeny a výkyvy - podľa toho to znamená že by sme ich mohli aj predávať 😂 také kvalitne🫣 robím si srandu. Niektorá je unavená, niektoré nechce jesť, niekto chce jesť veľa, niekto vracia…. Proste každá to mame inak a nestresuj sa, užívaj si to že môžeš robiť všetko možné, jesť, hýbať sa. Všetko príde neskôr aj to brusko väčšie. Druhorodicky majú väčšinou hneď brusko, lebo telo si pamätá, čo ako robiť. To tvoje to ešte zisťuje. Babetko ani veľké nemôže byt, toez som si sledovala appku - 12tt veľkosť slivky.

autor
Včera o 10:04
@anonym_e07093

@anonym_autor ahoj, zo skúsenosti ti poviem , že je to úplne normálne. Pokual si vyšetrenia okej proste niektoré ženy majú to šťastie a nie je im nič. Určite by si nechcela prevracat od 9tt do cca 17 tt cele večery. Bolo to extrémne vyčerpávajúce a zle mi bolo už len z vody. Našťastie to prešlo okolo 4-5 m . Pohyby som cítila až okolo 20-22tt, placenta bola vpredu preto až trošku neskôr. Čítala som, že veľa robí aj kvalita spermií muža, tehotná žena ma silnejšie príznaky a je viac citlivá na hormonálne zmeny a výkyvy - podľa toho to znamená že by sme ich mohli aj predávať 😂 také kvalitne🫣 robím si srandu. Niektorá je unavená, niektoré nechce jesť, niekto chce jesť veľa, niekto vracia…. Proste každá to mame inak a nestresuj sa, užívaj si to že môžeš robiť všetko možné, jesť, hýbať sa. Všetko príde neskôr aj to brusko väčšie. Druhorodicky majú väčšinou hneď brusko, lebo telo si pamätá, čo ako robiť. To tvoje to ešte zisťuje. Babetko ani veľké nemôže byt, toez som si sledovala appku - 12tt veľkosť slivky.

@anonym_e07093 🙊 jasné, veď ja som skutočne rada, že môžem fungovať ako pred tehotenstvom 😊 len dokým som mala môj jediný “príznak”, špinenie, tak som si uvedomovala, že je to z toho, že som proste tehotná, a podchvíľkou som to riešila, kontrolovala som sa, aby som nerobila úplne niečo fyzicky náročné (na odporúčanie dr), a teraz, keď to nemusím riešiť, tak ja aj nachvíľku zabudnem, že som 😂

anonym_9dedca
Včera o 10:09
@anonym_6dfb3a

@anonym_6dfb3a nehnevaj sa, ale takyto komentar si si mohla odpustit. Pride mi uplne normalne, ze autorka je z toho nesvoja. Ak niekto caka vytuzene babatko, tak chce mat istotu,ze je vsetko ok. A ked neciti tehotenske priznaľky, tak je normalne, ze ma strach, aj ked je vsetko v poriadku

anonym_9dedca
Včera o 10:13
@anonym_autor

@anonym_9dedca 😁😁 aj mne sa prsia trošku zväčšili, ale ja som začala troški viac jesť a menej sa hýbať, môže to byť aj z toho 🙈

@anonym_autor ja som medzi 8tt az 12tt mala taku zravku, ze som musela jest 5x denne a stale som bola hladna. Jedla som furt maso, orechy, jogurtyc vajca a akoby som skoro nic nezjedla 😀. A to som teda nesedela na zadku 😆. Teraz da to uz ukludnilo, uz tade jem normalne

autor
Včera o 10:20
@anonym_9dedca

@anonym_autor ja som medzi 8tt az 12tt mala taku zravku, ze som musela jest 5x denne a stale som bola hladna. Jedla som furt maso, orechy, jogurtyc vajca a akoby som skoro nic nezjedla 😀. A to som teda nesedela na zadku 😆. Teraz da to uz ukludnilo, uz tade jem normalne

@anonym_9dedca aj ja 😂 jogurty a vajíčka natvrdo, ale ja mám pocit, že mne to spôsobil ten progesterón. Ako som o 1/4 zmenšila dávku, tak jem kontrolovateľne. Ale bol to extrém, ja som v sekunde ostala tak hladná, že som si v tom momente musela dať niečo sladké, inak som dostala až triašku 😱🙈

anonym_842ec2
Včera o 10:27
@anonym_autor

@anonym_autor babatko mas mozno velke ako slivku alebo marhulu, ma ta 5 cm a par gramov, 60 cca. Mozes mat tehotenske priznaky a nemusis. Ja som stratila tehotenske priznaky v 8-9 tyzdni a jednalo sa o potrat, neviem ci ti takato informacia pomoze a prida na pozitivite. Pri potrate mi vadili pachy a zrazu zmizli. V oboch prosperujucich tehotenstvach mi bolo zle, zvracala som nonstop, nevladala som, bola som unavena, priznaky tohto typu som mala pri prvom tehotenstve do 25 tyzdna a pri druhom cca tiez.
Radsej by som bola v kategorii zien, ktore maju prosperujuce tehotenstvo a nic im nie je, ako byt nonstop na wc a zvracat a prespat pol dna.
Su zeny, co priznaky nemaju, ak je vsetko ok na kontrolach, uzivaj si to, nie vsetky zeny maju toto stastie. Ja by som s tebou menila.

anonym_842ec2
Včera o 10:31

A detto, co sa tyka spinenia, ja som to nebrala ako priznak tehotenstva, ale ako nejaky problem, vobec ma spinenie neupokojovalo, ale chodila som na wc vzdy s tym, ze ci tam zase nieco najdem. A to iste v tehotenstve, kde som krvacala z hematomov. Fakt mi to nepridavalo na pocite, ze super, ze som tehotna, ale preboha, zase krvacam, co ak sa nieco stane. Cize tieto prejavy tehotenstva mne nepridavali na pokoji.

anonym_28f182
Včera o 11:48

@anonym_autor v 12tt som ani ja necítila a nevedela že som tehotná 😀 Preto som bola prvýkrát u doktorky až v 14tom týždni. Je dosť možné že sa ešte nejaký čas nebudeš cítiť tehotná. Užívaj si to , ja som momentálne v 29tt a už sa cítim teda dosť tehotna. Aj na teba to príde.