icon

Nepekné reakcie okolia ohľadom pohlavia nášho očakávaného dieťatka

9. nov 2022

Som druhý krat tehotná, druhý krat chlapček. A ano, toto sú teraz moje najväčšie problémy, aké v hlave nosím, ak by sa niekto pytal. Moje prvé priania po dlllĺlhom snaženi boli, nech je babatko zdravé a na pohlaví nezáleží. Nasho vytúženého chlapčeka už mame a to, ze nám bude dopriate druhé dieťa je neskutočny zázrak samo o sebe. Čím viac sa blíži pôrod a okolie si všíma moje tehotenstvo, dookola dostavam tie iste otazky… čo čakate? Ak je odpoved chlapčeka väčšina hodi psie oci, nič sa nedeje..tretie bude dievčatko😁 a ak poviem, že ešte nevieme padnú vety typu…dopriali by sme vám dievčatko, aby ste mali párik. Proste aj jedna aj druha odpoved konci tým, že to má/malo byt dievčatko. Jednej známej som povedala že na nám pohlaví nezáleží a spustila monológ, či by ma nezaujímalo ako by vyzeralo moje vlastne dievčatko..kupovať oblečenie a robiť copiky, aké by malo vlasky, na koho by sa podobala. A to som si asi vzala moc k srdcu, ja to vlastne nikdy neuvidím ani nezažijem. Mám to stále v hlave…Som z tych pocitov normálne smutná. Chcem sa len vyrozprávať, možno si prečítať príbehy iných mamiciek s chlapčekmi, pomohlo by mi to😊❤️ Tretie neplánujeme.

P.S. Dopredu sa ospravedlnujem snazilkam za tuto diskusiu, nečítajte a nereagujte na to, ak Vám to nerobi dobre. Su tu desiatky diskusii kde ženy fotia pozitívne testy alebo ženy, ktoré riešia umelé prerušenie tehotenstva, rieši sa tu veľkost tehotenskeho bruška, či pohyby bábätka atd… MK nieje platforma len pre snazilky, to by sem nebolo vhodne napisat nič ohľadne tehotenstva, pisanim a reagovanim na nenavistne komentáre si len robime zle navzájom... Aj my sme sa snažili o druhé babo naozaj dlho a tieto pocity aj napriek tomu všetkému vo mne momentálne kolujú, ak vám bude dopriate mat bábätka, čo pevne verím a naozaj dúfam, ze každej bude, je v pohode mat take pocity aj keď to bábätko v brusku milujete od prvej sekundy. Ďakujem za rešpektovanie, bola som jednou z vás a tiež som si hovorila pri niektorých témach, že mat jej problémy..

Strana
z2
katkine_terapie
10. nov 2022

Na otazku co to bude mozes skusit odpovedat "Vytuzeny chlapcek, chceli sme partaka pre starsieho a podarilo sa." V tomto kontexte si neviem predstavit hulvata, ktory povie nevadi tretie bude dievcatko (aj ked teda ludia su rozni a aj na hulvatov slnko svieti). Na otazku ci by ta nezaujimalo, ako by vyzeralo tvoje dievcatko, skus odpovedat asertivne: "Nie. Takto som si to vzdy predstavovala a vyslo mi to podla mojich predstav." 🙂

beata_k
10. nov 2022

Mna by copiky nebavili a uz vobec nie tutu suknicky a satocky. A nastastie mam dvoch chlapcov.🤭 Kasli na okolie. Dristy budu vzdy. 😉

danica2711
10. nov 2022

nevšímaj si blbcov, držím palce, aby sa ti narodilo zdravé, krásne bábätko

kitycat
10. nov 2022

Su to len frazy a kecy. O com by mali pokecat keby si mala druhe dievcatko, tak kecy budu uplne opacneho charakteru.
Luddom je v podstate uplne jedno kolko deti akeho pohlavia nas... Copiky, suknicky, auta, tepláky...

Hlavne nech je zdrave

kallanchoe
10. nov 2022

Presne takéto pocity som mala aj ja.....aj reakcie okolia boli na vlas rovnaké....
Obaja sme stále chceli dievčatko... prvý bol syn,okej veď druhé bude dievčatko...Ešte aj na ultrazvuku mi pri druhom povedali že je to dievčatko, neviem opísať radosť akú som mala....Potom som prišla na ďalší ultrazvuk a tam pipík....Moje sklamanie bolo veľké,aj chlapove,bol len ticho, povedal že nevadí,ale.ja som videla že je sklamaný....braček tiez plakal,že chce sestričku....Ja milujem svoje deti najviac na svete,som šťastná,že ich mám,nedala by som ich za nič na svete,....ale tá túžba po tom dievčatku ostala stále ....

ada309
10. nov 2022

My mame tri baby, najviac ma pichla pri srdci veta,ktoru mi na krstinach poslednej dcerky zadrela znama: ja viem,asi by si bola radsej,keby to bol chlapec..mala si chlapa vymenit" ... nuz,na toto sa uz neda nic povedat 🤦‍♀️🤦‍♀️ debilita niektorych ludi ozaj nema hranice.. na to som jej ja odpovedala, chudak Zuzanka,musi to mat tazke,ked mas radsej jej brata,len preto,ze ma vajca.. 😅 a karma je zdarma,z parika sa tesila dovtedy,kym sa dievca nepriznalo,ze zije so zenou..tam sa vnucata nedocka

asocial
10. nov 2022

neries to. Ja som to nikdy neriesila, mam dvoch chalanov. Ale, my s muzom sme nechceli vediet, co to bude, u oboch to bolo prekvapenie. Teda, pri prvom synovi som do poslednej chvile netusila, co to bude, druheho syna - tam so to citila, ze to bude chlapec. Najlepsie nevediet a nezistovat. Mat dvoch chalanov je fajn, neboj🙂

nikoleta1234
10. nov 2022

Ja mam 3 dcérky... Chcela som mat aj chlapčeka, ktoré už nikdy mať nebudem... Som však vďačná za 3 zdravé dcérky ❤️ úplne vás chápem, tiež som toho napočúvala dosť

mmoni89
10. nov 2022

My máme 3synov.moja odpoveď - Tak sme to chceli, môj muž presne vedel co robí, nie netuzila som po dievčatku 😄väčšinou na mňa kukaju ďalej len bez slov. Prečo by každa žena mala túžiť po dievčatku

monikamama
10. nov 2022

Vzdy povedz,ze si to takto chcela a budu ticho. Ja mam troch :D

annamivo
10. nov 2022

Prvého máme syna, pri druhom som tiež chcela syna a ked mi dr povedala že dievča tak som pár dní bola sklamaná ( veľmi som chcela aby mal syn parťáka). Všetci dookola šťastný že dievča a ja sklamaná že nie chlapec. Chvíľu trvalo kým som si to v sebe urovnala. Čakáme tretie a je nám to šum a fuk, nech je to zdravé štastne bábo a to je pre nás naj. A keď sa pýtajú čo to je tak im poviem že je to jedno, že ho aj tak neprerobim😄.

barboraalexej
10. nov 2022

Jooj toto ja veľmi dobre poznám, mám 2 chlapcov. Aj teraz častokrát mi ľudia hovoria, že tretie bude dievčatko, keď im poviem, že tretie dieťa neplánujem a, že mi vôbec nevadí, že nemám dievča, že som maximálne spokojná s mojimi chalanmi, tak na mňa pozerajú zvláštne akoby mi to ani neverili. Mne to je ale úplne jedno, to je ich problém nie môj. Ja som vždy túžila po chlapcovi, takže pri druhom mi to už bolo jedno. Teraz som maximálne šťastná, za 2 chlapcov, oni sú neskutoční parťáci ❤️

zmrzlinka2021
10. nov 2022

prepac, ale na mna straasne analyzujes a beres si vsetky "halušky" k telu...

ak si s tym OK, neries nič iné... poznámky vzdy budu, je to normalne, ludske, treba to tak brat a nehladat vo vsetkom nejaky utok

zuzanaulicna
10. nov 2022

My čakáme tretieho chlapca... Normálne keď vidím, ako na to všetci ľudia z okolia reagujú, tak mi je z nich zle. A tie ich blbé a ľútostné poznámky, že joooooj, škooooooda, tak nabudúce sa určite podarí. Vtedy mám prisahám chuť im vynadať a poslať kade ľahšie.
2 chlapcov mám z prvého manželstva. Môj priateľ túži po synovi, už sa s ním vidí, ako spolu budú v garáži opravovať autá (s dievčatkom by sa to celkom nedalo)
Najlepšie je, že minule mi písala osoba s ktorou ani nie som v kontakte, že čo čakáme... Ani som jej neodpísala... Na ďalší deň písala mojej sestre, ktorá jej odpísala, že ju do toho nič nie je... O týždeň na to si na drzovku dovolila napísať mojej mame 🤦‍♀️
Teraz sú otázky typu "No čo, priberáme?" alebo "Ako si sa poriadne zaguľatila." - asi nebudem vyzerať ako pred otehotnením, keď som v 6tom mesiaci. A tie rady od každého, ani nehovorím. 1000x dookola tie isté príbehy, ako kto rodil, aké komplikácie mali, ako mám čo robiť, že nebudem v noci spať, ale starať sa... - Ako keby som ešte nevedela, čo a ako. Si asi myslia, že mne obe moje deti až ako 9 a 6ročné zaklopali na dvere, že "Čau, Ty budeš naša nová mama a tu budeme s Tebou bývať". Milujem naozaj blbé poznámky blbších ľudí.

Joooj, ale dobre mi padlo to sem napísať 😂 lebo naozaj, ľudia naokolo sú nahlavu 🤦‍♀️

ja_bb
10. nov 2022

Myslim,ze je to reakcia taka zdedena.Kedysi sa hovorilo tak,vela razi to kazdy pocul a mozno tak podvedome. Ja som velmi tuzila po dievcatku, narodil sa chlapec a bolo to to najlepšie na svete.teraz mame dievcatko a cakala som radost,ale nie :D ano názor iných je pre niekoho dolezity a vie potrapit,ale hovorila som si aj ja,ze ma to ma asi nieco naucit,mozno byt kludnejsia,trpezlivejsia,zalezalo od poznamky.Mozno by som si pripravila nejaky taký protiutok,ze preco je to super,ked to bude to iste pohlavie 🙂 ale kto chce,bude si aj tak tvrdit svoje,ze je to skoda :/

beatik3
10. nov 2022

ale kazdemu by to podla mna malo byt jedno. ja proste nenavidim taketo reci ohladom takychto veci - mal to byt, mal by mat, mal by vediet. kazdy nech sa laskavo stara sam o seba a o svoju rodinu

tarvika
10. nov 2022

niektori ludia sa nevedia normalne chovat, to je cely problem. Kasli na nich.

svetlonos
10. nov 2022

Ako si uz pisala - hlavne nech je zdrave. Ja som odjakziva chcela dievcatko. Dokonca som mavsla velmi zive sny o dievcatku. Tak som bola presvedcena, ze to aj bude dievcatko. Nie je 🙂 a nevadi. Ale mala som to tak vsugerovane, ze som bola z chlapceka prekvapena 😁 Nuz a chvilku mi za dievcatkom aj luto bolo. Potom som mala z toho zas vycitky svedomia ako takto mozem uvazovat.
Pomerne rychlo som sa prestavila a vsetko bolo super. Maly je presne ako sme si priali ( v ramci srandy sme chceli dieta pre zaciatocnikov 🤣 a taky aj bol a je) Pri druhom tehotenstve by som sa urcite potesila, keby to ozaj bolo dievcatko ale nebudem sa menej tesit za to na chlapceka. Dieta je nadherny dar , ci chlapcek ci duevcatko ci ine. A koniec koncov, neskor sa to este moze aj uplne inak obratit 😁😂 ale to uz je ina tema.
A tretie bude … No ak by sa nam zadarilo nahodou ok ale tiez neplanujeme, uz nemam 25 😁. Znama tak spekulovali koli dievcatku - pri 4 chalanovi uz prestali 🙂
Neviem kolko mas ty rokov ale mozno bude potom vnucka 🙂 Ale take rozmyslanie, keby dievcatko na koho sa podoba, copiky, oblecenie atd. To je ako snivat o niecom co nemas a pritom treba pozret na to co mas doma 🙂 - viem ze to robis. A zase - snivat nie je hriesne ani zakazane 😉
Ostatnym povedz, ze si pockas na nevestu a vnucku. Este im mozes tvrdit ooak to co oni. Skoda, ze oni nemaju dvoch chlapcekov/dievcatka ale zial parik 😁 uvidis ako blbo sa zatvaria - pride im to totiz divne. A vtedy to mozno pochopia ako sa chovaju. 🙂 Krasne tehotenstvo aj porod ti prajem.

svetlonos
10. nov 2022

@ada309
uzasne 🤣🤣 Teraz uz pohlavieasi u ziadnej tehotnej neriesi.

3petka
10. nov 2022

Neviem prečo ta vôbec niečo take trápi. Ľudia sú taký… Nikdy ta nik nepodporí a všetci budú riešiť to a to ako to je so všetkým. A kedy bude svatba? A kedy dieťa? A kedy druhé? A prečo nie druhé? A pod …. Jedným uchom dnu druhým von. Najhlavnejšie je že vy ste s tým v pohode a nič iné ta trápiť nemusi

svetlonos
10. nov 2022

@vierka82
no neviem, ci by hovorili o 6 tom, keby si im pozicala tych 5 😂

ada309
10. nov 2022

@svetlonos praveze riesi, lebo mi to povedala 2m dozadu.. proste,asi si tym riesila vlastne sklamanie z dcery... dnes si "pohlavie" vyberaju deti.. to, ze ma dceru a syna,neznamena,ze dcera ostane dcerou a syn synom so vsetkym co k tomu patri... razom je z dcery v podstate syn

any_soj
10. nov 2022

Ja len že kamoška má 3 chalanov, chceli by aj dievčatko, pôjdu asi do adopcie. A známi majú 5 synov.

scila
10. nov 2022

Ja mám dievča - po dvoch chalanoch. Podobá sa na svokru aj povahu má cholerickú po nej. Ako menšia sa každú chvílu hádzala o zem, teraz mláti starších bratov keď neni po nej (nepomáha nič, ani po dobrom, ani po zlom), zostarla som pri nej o 20. rokov. A vlásky má také jemné, že žiadne copíky sa robiť nedajú. Takže hlavné je, že je bábo zdravé, nie každá baba je ideálna 🤣🤣🤣

svetlonos
11. nov 2022

@ada309
na blbost zial bylinka nie je 😤 Ale krby mala blbe keci lu mne ci detom, povedala by som jej priamo, ze s mou prerusim kontakt, pokial sa nespamäta.

silvus138
13. nov 2022

Presne pre takéto reakcie som v 34tt a neviem pohlavie a všetci vrátane nás sa to dozvedia až po pôrode 😊

kitickamala
25. nov 2022

Ahoj . Z toho si vôbec nič nerob hlavne že bude zdrave.. Mám chlapca už pána 16 rokov 😂 ale do dnes si pamätám ako mi povedali bude to chlapec asi v 5 mesiaci potom 7krat dievčatko 😂😂 ako prvé vytúžené bábätko sme chceli vedieť čo to bude tá sme si zaplatili súkromné sono -,výsledok dievčatko 😂 ja tvrdila že to bude chlapček -tyxden pred pôrodom že dievča ja presvedčená že bude chlap 😂😂 kúpila som modrý kočík babka ružové oblečenie prišiel na svet chlap 😂 tá som som mala tušenie
Druhé tehotenstvo som cítila že to bude dievča aj bolo tešila som sa na copiky sukničky 😂😂😂 narodila sa bez vlaskou do 3 rokov mala pár vlaskov na hlave že ani nám nedržala pukacka na vlaskoch potom slečna čelenky nosila a keď už bola väčšia nechela sa dať cesat a sukne nenosí od škôlky od kedy si začala vyberať čo si oblečie takže je to moja malá v teplákoch ale zato výborná futbalistka ako chlapec 😂😂😂
Takže nie vždy dievčatka sú v ružovom a majú copiky 😂😂😂 synovy som skôr cop urobila ako dcérke 😂😂😂😂

Strana
z2