Neplánovane som otehotnela - nestranný názor
Ahojte dievcata, idem si k vam po nestranny nazor. Na objasnenie situacie musim toho o sebe napisat viac, takze sa vopred ospravedlnujem za rozsiahlejsie pisanie. Ani neviem kde zacat. Som rozvedena, z prveho manzelstva mam 1 dceru, dnes 10 rocnu. Viac ako rok po rozvode som sa zoznamila s muzom, s ktorym sme po case pocali nasu druhu dceru, ta ma dnes 2,5 roka. Zo zaciatku bol tento vztah pre mna uzasny. Bola som po usi zamilovana, prehliadala som vsetky mozne varovne signaly. On pracoval v zahranici, domov (teda ku mne) chodil raz za mesiac na taky tyzden. Po roku zahlasil, ze uz nechce pracovat vonku a ze si nasiel pracu v nasom meste a ostava tu byvat s nami. Viac menej ma dotlacil do spolocneho byvania. Neplanovane som otehotnela. Ano, neplanovane. Brala som roky antikoncepciu. Vynechala som 2 tabl. Brala som to tak, ze ked to beriem roky, nic sa nestane. Navyse mi moja onkogynekologicka povedala, ze zbytocne beriem antikoncepciu, ze ja pri mojom stave maternice uz aj tak deti mat nikdy nebudem. Na co som jej argumentovala, ze mam noveho partnera, tak ich pre istotu brat budem. No a co cert nechcel, pri vsetkych mojich povinnostiach som sa pozabudla a v jeden mesiac som neuzila 2 tabl. Nie dva dni po sebe, proste najprv som zabudla jednu a o par dni druhu. Ked som nedostala ms, tak som sla k mojej lekarke, ze sa asi nieco opat deje, lebo som to nedostala a ta ma sokovala (aj seba) s tym, ze som tehotna. Ostala som v soku a nevedela sa k tomu hned postavit. Lekari ma nutili si dat babatko zobrat, kvoli mojim zavaznym zdravotnym problemom v minulosti. Napriek tomu som sa rozhodla to dietatko mat a som za to vdacna. Uz vtedy som riesila dilemu, ci to partnerovi povedat a ako. On ma dieta z predosleho vztahu a velmi zle vztahy s jeho matkou, dieta si od ich rozchodu nevidel. Proste on dieta ani nechcel. Nakoniec sa k tomu postavil tak, ze s nami ostal, malej sa velmi tesi, zboznuje ju. No on je strasny manipulator, vzdy ma dotlaci do veci, ktore sa mne nepacia ale nakoniec sa im podvolim. Stale sa hladim na to, ze nebudem aj dalsej dcere brat otca a rodinu. Ale aku rodinu? Zobrat si ma nezobral, zijeme v mojom 3 izbovom byte, ktory mam na hypo. Na tu mi neprispieva. Vlastne aj do domacnosti prispieva skor minimalne. Rozhodne nie pravidelne a rozhodne nie na polovicu. Stale je nevrly, tych svetlych dni, ked ma dobru naladu je ako safranu. Vie po mne neskutocne kricat a nadavat mi. On sa tak sprava ku vsetkym, ako tak vnimam. K vlastnej matke, k otcovi, k bratovi. Ja som z neho uplne na prasky uz. Deti to vnimaju. Starsia rebeluje, mladsia je cim dalej tym viac placliva. Nasla som riesenie. A o tom sa chcem poradit. Moj byvaly muz mi navrhol, aby sme sa vratili do mesta, kde zije aj on. Ja som si nasla lukrativnu pracu, z ktorej nas tri v pohode uzivim a ex manzel by mi s detmi pomahal. Ale znamena to predat tento byt. Vyplatit hypoteku a zacat odznova v novom meste, v podnajme, bez vlastneho byvania. Trochu sa toho bojim, Po roku sice planujem kupit nam trom vlastne byvanie, ale aj tak mam z toho celeho strach. Na otazku, ci nemozem ostat tam kde som.... mozem, ale potom sa nedokazem odstrihnut od sucasneho partnera. Dotlaci ma do toho, aby sme ostali spolu. Uz som to viackrat skusala a dopadlo to tak, ako pisem. Nakrical do mna, vsetko zvalil na mna, zdeptal ma natolko, ze som tomu vsetkemu uverila a prisposobila sa. Ja uz takto nevladzem. On cele dni nic nerobi. Pride domov z prace, vyvali sa na gauc a zoberie si telefon do ruky ... nic a nikto ho nezaujima. Kde co polozi, tam to necha. Neodprace si po sebe nic, ani veci, ani riad zo stola, ani vyzlecene ponozky. Do starsej furt huka, aby si po sebe odpratavala a on sam to nerobi. Vecne je len na tom posratom mobile. Mne v domacnosti nepomoze absolutne s nicim, este ma zdrbe, ze je neporiadok alebo nenavarene a pod. A co sa mam rozdvojit? Tak som este nestihla .... No proste, tazko sa to opisuje. Co mam robit? Mam vystavit deti riziku, ze odideme a budeme zit niekde rok v podnajme? Starsia sa tomu bude tesit, nakolko by sme byvali len kusok od jej otca. Na sidlisku, kde ona vyrastala. Malinka to este nevnima. Ja mam to miesto rada, ale mesto, kde zijem teraz milujem. Mam to risknut? Nie som uz najmladsia, mam 42 rokov. Ale vyzera to tak, ze mi zivot ponuka sancu zacat odznova... ale mam strach
Máš úplne super riešenie problému ktorý inak nevyriešiš. Chlapa nezmeníš bude to len a len horšie. Drzim palce aby si sa správne rozhodla
@jamatkaroka
@akbara77 to nie je vobec o intelignecii, skor o vychove, a dalej o skusenostiach, povahe a pod.
autorke: sudi spravidla ten, co nema dostatok zivotnych skusenosti. az ked sa clovek dostane do takej ci podobnej situacie a s prepacenim do sraciek, tak pochopi. a az vtedy dokaze ako tak poradit.
Je super, ze to ides riesit, radsej pomaly ale naisto, gratulujem.
Btw. Ja si pamatam, ako som raz ako pubiska povedala kamoske, ktora strasne nieco chcela od rodicov kupit a nedovolili jej to, ze hlavne ze tvoja mama si kupuje 20 samponov a dalsej kozmetiky, co som videla, ked som bola u nich na navsteve. Dnes sa mozem za to iba hanbit, lebo mam tiez asi 20 samponov, a kremov, a ze som si ani jeden nekupila sama 😅
a keby das sucasny byt do podnajmu zatial? preistotu ho mat v zalohe . a ked po roku budes kupovat novy , v novom meste tento predat? a zatial zit v podnajme v novom meste.
Ahoj ak ti tvoj ex je ochotny pomoct, tak urcite do toho chod. Budes mat podporu od neho.. A pomoze ti. Neboj sa. Prestav si, ze mas este napr.40 rokov krasneho zivota pred sebou... A tvoje deti cely zivot. Stoji to za to. Kazdy denstraveny s magorom je zahodeny cas tvijeho zivota. A pankovi len ukaz, ze pohar pretiekol😂😂😂👍inak ja osobne zboznujem take rozchody ked zeny uz citi ze pohar pretiekol a kopne magora do riti a to ako svinsky sa rzrazu ti polobohovia musia citit😂😂😂😄
NEBOJ SA A CHOD ZA SVOJIM STASTIM!!! BUDE DAKOVAT BOHU, ZE SI SA OSLOBODILA!!!
ja by som sa na tvojom mieste ozvala do Poradne Alexis. venuju sa neplanovane tehotnym. Nie je treba ani uviest meno, a mas rady od odbornikov bezplatne.

hlavne mu nenechaj ten byt,darmožráčovi. Zo zákona nemá právo v nom bývat,ty nemáš povinnost mu zabezpečit náhradné bývanie. Ked bude robit problémi,stále možeš volat políciu,možeš použit zákonné postupy a sudne ho vypratat,ale ani nemusíš-zákon ti nič také neprikazuje. Byt nepredávaj,možeš ho ako tu písali prenajat alebo užívat nadalej-neviem ako to máš s cestovaním do zamestnania.