icon

Neplánované tretie tehotenstvo

marienka767
1. nov 2025

Ahojte , pise sa mi to velmi tazko . stojim pred najtazsim rozhodnutim v mojom zivote.. mam 2 deti - ochvilu 5 rocneho a 3 rocneho , obaja planovani, na prvy krat nam vsetko vyslo, vsetko bezproblemove aj porod aj obdobie po, chlapci su zlati sikovni a hlavne zdravi. My s manzelom sme spolu uz 11 rokov. pocas nasho vztahu sme si presli krizami ale teda hlavne po narodeni deti, kedze to nebolo lahke hlavne so staršim a ani pri druhom to nebol med lizat. Manzel patri medzi menej empatickych ludi, doma maju chladne vztahy, ale akceptujem chapem, snazime sa na tom pracovat, zlepsuje sa ale ten korienok je tam niekde v nom. Vzdy ked sme v narocnejsej situacii tak zacneme zlyhavat ako rodina. Ale teraz mame konecne dlhodobo dobre obdobie a prisla necakana situacia. Otehotnela som, Nevieme nechapeme ako sa to stalo, zrazu ma zacali boliet prsia a pozitivny test na supu. 11r fungujeme na prerusovanom sexe ale v com sa stala chyba tento mesiac nechapeme. Vzdy sme si robili srandu ze este tretie babatko mozno raz - mamzel tuzil po dcerke , no ja som to mala otvorene ale skor nie ako ano, kedze som mala vzdy sen mat dve deti, pohlavie u mna nehra rolu- mojich chlapcov by som nemenila, som stastna .. Zacala som pracovat , chlapci skolka , vsetko ide ako po masle . Kupili sme si investicny byt - neplanovane a teda toto by bola taka skuska. vsetky veci mame po detoch predane , splatka hypo je 1060 eur mesacne . z jednej vyplaty tahat aj byt aj domacnost - samozrejme splatka hypo sa ponizi, ked budeme ubytuvavat ale ake realne naklady na to budu este nevieme presne . Dalej , bojime sa aby bolo vsetko zdravotne ok, Hovorim si, mam 2 krasne zdrave deti, stoji mi to zato pokusat stastie? naozaj mala som tehotenstva a porody ako z ukazkovej knihy, ziadne komplikacie ani poporodne depresie ani poranenia nic kojila som oboch rok aj nieco, pre mna dokonale v mojej hlave a teraz som zacala stresovat co ak toto bude ine. Viem, ze tieto veci sa stavaju- zeny potratia, nemozu mat deti, alebo resne pred porodom babstko v brusku umrie a neviem ci dokazem zit s takym pocitom, ze by sa nam nieco take stalo ale taktiez si neviem predstavit zit s pocitom, ze by som dala prec nase babatko 😭 v utorok idem na ultrazvuk som v 5tt. brusko mi okamzite vykuklo, prsia naliate, citim sa tehotne , pekne tak ako pri chlapcoch no zaroven mam velky strach a respekt.. Pri pomysleni na UPT mam na chvilu pocit ulavy ale zaroven to co pride po nas nikto nepripravi, ako to zamava s nasim manzelstvom, a so mnou, ze som rozhodla alebo sme rozhodli o nasom nenarodenom babatku. Neviem ako sa s tym vysporiadan alebo mame zatat zuby a to tretie si nechat? museli my sme predat dom- stratim aj pracu lebo tu mam svoj salon , auto by sme museli kupit vacsie, celu vybavu .. kvoli bytu sme sa vycashovali a ostava nam iba 10k na ucte ( co si uvedomumem ze vela rodin nema ) ale obavam sa ze to nebude stacit, chcem detom naozaj zabezpecit dobru buducnost a chcem aby o nich bolo dobre postarane, manzel to tiez nema v praci ruzove- ma firmu v ktorej su problemy. Moja praca zavisi zas od mojej sikovnosti a pd klientiek ktore stratim a ked sa prestahujeme tak to bude tazsie … Pomoc od rodiny mame ale zas nechcem byt na niekom zavisla v tomto veku. Strasne sa bojim ako nas nase rozhodnutie ovplyvni. a preto sa nechcem pytat co je spravne, lebo spravne su asi obe moznosti, ale co by ste robili vy , aj ked sa to tazko hodnoti 😭😭😭 Neviem ako sa vyrovnam s UPT a neviem ako sa vyrovnam s tym , ze nas zivot sa zas vrati do babatkovskych cias a ovplyvni to cely chod nasej rodiny..
este dodam- v role mamky som sa nasla, su pre mna celym svetom, ale uz mi na materskej aj zacalo sibat a praca mi velmi pomohla.. pomohlo to aj nasmu vztahu , mam strach ako to bude teraz a ci to ustojime .. Viem a chapem, ze kolko ludi ma ake problemy a zdravotne vselijake existencne , ale pre nas je aj toto problem , v nasom svete a v sne na ktorom sme tak dlho pracovali aby sme boli tam kde sme teraz .. mam strach o seba aj o nas😭
ak sa rozhodujem racionalne- isla by som na potrat a ak emocionalne, babatko by som si nechala ..

dominika2019
4. nov 2025

Ahoj napiš mi sukromnu spravu....

anonym_5b5fef
6. nov 2025

@marienka767 ja si myslim, ze vy ste to cele zvladli🥰 ak sa nechces uskromnit, tak nech muz viac zamaka a budete sa mat cela rodinka ako v bavlnke😉 Co sa tyka teba a ak si nie si ista, ci to vas vztah vydrzi... tak ten vztah potom moze polozit hocico?? Mali ste krizy, ktore ste ustali, dari sa vam... myslim, ze dalsie dieta by vas tiez utuzilo 😉

Tolko k mojmu pohladu na situaciu... a ked sa na to pozriem z tej druhej stranky, ze si spokojna a dalsie dieta nechces, tak sa rozhodni ako sama uznas za vhodne. Je to tvoje telo a tvoj zivot 🙏 prve mesiace su tiez rizikove, tak uvidis ako by to vobec dopadlo... ak by si sa rozhodla pre to dietatko.

Btw, akokolvek sa rozhodnes ja verim, ze to s muzom zvladnete 😉

dominikak4
6. nov 2025
@anonym_2218a0

@dominikak4 Prepáč, ale aj to je sebecké - hrať sa na hrdinku a eventuálne pripraviť deti o otca, len aby som ulahodila svojmu svedomiu...

@anonym_2218a0 veď to je na Tom chlapovi ako sa k tomu postaví, ja som zodpovedná za jeho rozhodnutia? Nie, iba za svoje. Ak vo mne rastie dieťa, ktoré mi on urobil, tak ma predsa nemôže nútiť zabiť ho. Máte pomýlenú optiku.

dominikak4
6. nov 2025
@amdornik

@dominikak4 a kto by ťa živil s 3 deťmi? keby si ostala hoc aj bez muža?

@amdornik tak mala by som nárok na materské predsa a on má povinnosť platiť výživné na deti, ktoré porobil....Je tiež zodpovedný.

dominikak4
6. nov 2025
@amdornik

@dominikak4 a kto by ťa živil s 3 deťmi? keby si ostala hoc aj bez muža?

@amdornik inak prečo sa do mňa navážate za môj názor? Veď sa vyjadrite k téme bez osočovania diskutujúcich 🫤

amdornik
6. nov 2025
@dominikak4

@amdornik inak prečo sa do mňa navážate za môj názor? Veď sa vyjadrite k téme bez osočovania diskutujúcich 🫤

@dominikak4 a kdeže ťa ja osočujem, dieťa zlaté?

monikabull
6. nov 2025

@marienka767 Ty s mužom ste už aj tak rozhodnutí, že tretie dieťa nechcete🙂......V každej tvojej odpovedi to cítiť.....Nevysvetľuj zbytočne veci, nikto nechodí a ani nebude chodiť v tvojich topánkach......Veľa 🍀🍀🍀

dominikak4
6. nov 2025
@amdornik

@dominikak4 a kdeže ťa ja osočujem, dieťa zlaté?

@amdornik aké som Vám ja dieťa prosím Vás 😄🙏

amdornik
7. nov 2025
@dominikak4

@amdornik aké som Vám ja dieťa prosím Vás 😄🙏

@dominikak4 a ako sa ja do teba navážam a osočujem? budeš taká láskavá a uvedieš mi to tu? pokojne môžeš pridať aj PrtScr... Alebo si prestaň v diskusii vymýšľať, že ťa niekto osočuje, keď to tak nie je. Vďaka.

dominikak4
7. nov 2025
@amdornik

@dominikak4 a ako sa ja do teba navážam a osočujem? budeš taká láskavá a uvedieš mi to tu? pokojne môžeš pridať aj PrtScr... Alebo si prestaň v diskusii vymýšľať, že ťa niekto osočuje, keď to tak nie je. Vďaka.

@amdornik otázka - kto by Ťa teda živil ? mi pripadala útočná a výsmešná. Veď predsa som dospelý a vzdelaný človek a dokážem sa postarať o seba a svoje deti. No a manžel má zo zákona predsa nejaké povinnosti.... Ak aj nie je ochotný zúčastňovať sa na starostlivosti, tak vyživovaciu povinnosť k deťom má. Muž nemá ženu nútiť k interrupcii ak ona sama o Tom nie je presvedčená. Vydieranie financiami je svinský ťah.

amdornik
7. nov 2025
@dominikak4

@amdornik otázka - kto by Ťa teda živil ? mi pripadala útočná a výsmešná. Veď predsa som dospelý a vzdelaný človek a dokážem sa postarať o seba a svoje deti. No a manžel má zo zákona predsa nejaké povinnosti.... Ak aj nie je ochotný zúčastňovať sa na starostlivosti, tak vyživovaciu povinnosť k deťom má. Muž nemá ženu nútiť k interrupcii ak ona sama o Tom nie je presvedčená. Vydieranie financiami je svinský ťah.

@dominikak4 otázka znela presne takto:
a kto by ťa živil s 3 deťmi? keby si ostala hoc aj bez muža?

nie, vôbec nie je útočná, posmešná ani nič podobné. vzhľadom k téme je absolútne namieste. očividne naozaj nemáš veľmi predstavu o tom, aká vie byť "vyživovacia" povinnosť muža voči dieťaťu, a to bez urážky. a už vôbec nevieš, aké to je ostať s 3 deťmi úplne sama. tie peniaze od muža absolútne nevynahradia ten čas, ktorý venuješ deťom bez akejkoľvek pomoci druhého rodiča. a si na omyle aj v prípade, ak si náhodou myslíš, že chlap, ktorý opustí rodinu, má POVINNOSŤ si deti brávať alebo navštevovať. nie, nemá. on má len možnosti. čiže pod pojmom "živiť" som zahrnula všetko toto. iste, predovšetkým financie. ale ako sa hovorí: čas sú peniaze. ak nemáš čas, pretože ti ho celučičký zaberá starostlivosť o 3 deti, nemáš potom priestor na kvalitnú prácu, kde sa dá zarobiť dostatočne dobre na to, aby ste si žili celkom slušne.

ale možno by sa mohla vyjadriť mamička, ktorá ostala sama s 3 deťmi, nemá žiadnu rodinu, ktorá by deti postrážila alebo inak pomohla, muž jej posiela minimálne výživné a neustále s ňou bojuje. možno potom by si pochopila moju otázku. a aj to, že vôbec nebola útočná. len proste otázka z praxe.

anonym_5b8c9d
7. nov 2025

Ak si veriaca (čo by mi nasvedčovalo, lebo používate "antikoncepciu" prerušovaný sex), tak na interrupciu vôbec nechoď. Dieťa je Boží dar. A porozmýšľajte o nejakej lepšej forme ochrany, ako napr. mužský kondóm. Odporúčam kombináciu neplodné dni, prerušovaný sex a ako poistka kondóm. Muž nech sa ide o tom poradiť s kňazom a pokiaľ nenatrafí na nejakého extrémne tradičného, tak mu to odobrí. Prípadne, ak bude mať vo problém svedomí, môže používanie prezervatívu vyznávať v spovedi. Interrupcia je vždy najhoršie rozhodnutie a to ti hovorím ako muž.

dominikak4
7. nov 2025
@amdornik

@dominikak4 otázka znela presne takto:
a kto by ťa živil s 3 deťmi? keby si ostala hoc aj bez muža?

nie, vôbec nie je útočná, posmešná ani nič podobné. vzhľadom k téme je absolútne namieste. očividne naozaj nemáš veľmi predstavu o tom, aká vie byť "vyživovacia" povinnosť muža voči dieťaťu, a to bez urážky. a už vôbec nevieš, aké to je ostať s 3 deťmi úplne sama. tie peniaze od muža absolútne nevynahradia ten čas, ktorý venuješ deťom bez akejkoľvek pomoci druhého rodiča. a si na omyle aj v prípade, ak si náhodou myslíš, že chlap, ktorý opustí rodinu, má POVINNOSŤ si deti brávať alebo navštevovať. nie, nemá. on má len možnosti. čiže pod pojmom "živiť" som zahrnula všetko toto. iste, predovšetkým financie. ale ako sa hovorí: čas sú peniaze. ak nemáš čas, pretože ti ho celučičký zaberá starostlivosť o 3 deti, nemáš potom priestor na kvalitnú prácu, kde sa dá zarobiť dostatočne dobre na to, aby ste si žili celkom slušne.

ale možno by sa mohla vyjadriť mamička, ktorá ostala sama s 3 deťmi, nemá žiadnu rodinu, ktorá by deti postrážila alebo inak pomohla, muž jej posiela minimálne výživné a neustále s ňou bojuje. možno potom by si pochopila moju otázku. a aj to, že vôbec nebola útočná. len proste otázka z praxe.

@amdornik v niečom máte pravdu, avšak autorka podľa toho čo píše, tak nemá problém s financiami ani zázemím a nie je ani osamelá. Veď ok, je to každého vec. Napísala som len čo si o tom myslím, veď sa pýtala na názor....

amdornik
7. nov 2025
@dominikak4

@amdornik v niečom máte pravdu, avšak autorka podľa toho čo píše, tak nemá problém s financiami ani zázemím a nie je ani osamelá. Veď ok, je to každého vec. Napísala som len čo si o tom myslím, veď sa pýtala na názor....

@dominikak4 no to nemá, no... ale vyzerá to tak, že s tým už nepočítali a nechcú to. tak nech sa už rozhodne s mužom, ako myslí.

any_soj
10. nov 2025

@marienka767 ahoj 🙂 ako dopadol ultrazvuk?

anonym_ca63f7
11. nov 2025

@marienka767 napríklad ja to chápem. To že máte teraz všetko neznamená že to bude aj o rok. Bude zlá doba, horšia ako teraz a tiež by som nechcela tretie dieťa. Chcem aby sa moje dve deti mali, nič nám nechýbalo. Nie je na tom nič zle. Uživiť sa dajú aj 4 ale je rozdiel žiť a prežívať. Takže či už pôjde dieťa preč alebo si necháte je to na vás a nikto nemá právo vás za to súdiť. Je to vaše telo 🙂

hylary
11. nov 2025

@marienka767 na margo toho prerušované ho styku - z ničoho sa otehotnieť nedá čiže manžel sa musel urobiť do teba, čiže to nijaky prerušovaný styk nebol. Pri prerušovananom styku keď sa partner urobi inde, rozumej, že spermie nejdú do ženy, tak k otehotnením prísť nemoze. To len pre tých čo tvrdia že otehotneli z prerušované ho styku. Nie, z prerušované ho ste neotehntoneli, otehotneli ste z ejakulácie do posvy

anonym_42c2fa
11. nov 2025
@marienka767

No
@anonym_be8926 No prerusovany sex mame asi taky ze dlhe obdobie pred pvulaciou ani po sex ani nemame .. a je teda prerusovany. svoje telo si poznam jak hodinky viem kedy mam ovulaciu. jedine ze by uslo niekolko dni pred a prezilo to taku dlhu dobu, bavime sa minimalne o tyzdni…

@marienka767 tak sa mozete tesit na dievcatko 😁
Ako naozaj si nemyslim, ze tebou spomenute dovody by ma prinutili ist na UPT 😬 ale to som ja.
Mne sa vidi, ze ty uz si rozhodnuta 🙂 tak ti prajem, aby si sa s tym rozhodnutim dokazala nasledne zmierit.

vevesh
11. nov 2025
@hylary

@marienka767 na margo toho prerušované ho styku - z ničoho sa otehotnieť nedá čiže manžel sa musel urobiť do teba, čiže to nijaky prerušovaný styk nebol. Pri prerušovananom styku keď sa partner urobi inde, rozumej, že spermie nejdú do ženy, tak k otehotnením prísť nemoze. To len pre tých čo tvrdia že otehotneli z prerušované ho styku. Nie, z prerušované ho ste neotehntoneli, otehotneli ste z ejakulácie do posvy

@hylary kvapocky lasky ti nieco hovoria? Lebo prave z nich je najvacsia cast deti z prerusovaneho styku. Lebo ci sa chlap do posvy urobi alebo nie, je snad kazdemu paru dost jasne a ocividne a nikto dospely nema potrebu to obkrucat. A ak by nestihol vcas vybrat, ludia to nazyvaju "nehodou"...

jana35798
11. nov 2025
@bluka2

Ja v tomto nevidim nejaku zlu situaciu. Mozno ale istym detailom neeozumiem, preco sa stahovat, preco vacsie auto. Ja cakam tretie a o vymene auta som neuvazovala. Mozno je to viac sok z necakaneho nez hocico ine?

@bluka2 uplne normalny napad. Ak pouzivaju izofix a maju teda 2 sedacky a budu potrebovat umiestnit aj vajicko, tak bohuzial tam si uz 2 rodicia nesadnu. A nenatrepes to ani do tych vacsich 5 miestnych aut.

anonym_a3756a
11. nov 2025
@anonym_dd63c3

@marienka767 Budu ti tu pisat zeny, ktore pravdepodobne upt nikdy nezazili. Bola som na upt asi pred 11-12 rokmi a nemam z toho nijake traumy, nemyslim na to a nikdy som to neolutovala. Dokonca to v mojej situacii povazujem za najlepsie co som mohla urobit. V tvojej situacii by som asi isla tiez. To co popisujes pre mna vyzera ako velmi velky upadok zivotnej urovne a zasah do zivota uz narodenych deti a nechcela by som sa dalej tak obetovat. Odporucam navyse poriesit si nejaku realnu ochranu pred otehotnenim.

@anonym_dd63c3 z tvojich slov vyznieva, že následok po UPT máš veľký citový chlad...len žiješ v tom, že si ok. napísala by si to autorke v inom duchu, ked už..

oblecenie99
11. nov 2025

Keby som na tvojom mieste, tak by som si tretie dieťa nechala. A to som už aj staršia ako ty. Zároveň by som bola zo začiatku určite veľmi veľmi nešťastná, a hnevala by som sa na seba aj manžela, že sme riskovali (lebo že to bol risk sme vedeli všetci už aj pred viac ako dvadsiatimi rokmi, kedy sme kupovali Bravo girl).

Ja zase chápem aj polemiku o prípadnom potrate. Nie, nemusí byť tretie dieťa zdravé, či tie ďalšie večne zdravé. Nie, nemusíš vnímať ďalšie materstvo ako niečo, čo je to najlepšie, čo sa ti mohlo stať. Nie, nemusí byť všetko ružové o pár rokov. Stačí choroba tvoja/mužova, nebodaj úmrtie a už je to komplikovanejšie.

Ale vyššie bola spomenutá veľmi dobrá argumentácia: za koľko by si dala prec už narodené deti? Jasné, že ani za všetky peniaze sveta. To ani nie je otázka.
Čiže by som sa k tomu zrejme postavila dospelácky: nemáme násť, vieme, ako sa robia deti, tak budeme veľká rodina.
Ale opakujem, ja chápem aj tvoje obavy a dilemu.
Ako si sa napokon rozhodla?

anonym_39f57c
11. nov 2025
@vevesh

@hylary kvapocky lasky ti nieco hovoria? Lebo prave z nich je najvacsia cast deti z prerusovaneho styku. Lebo ci sa chlap do posvy urobi alebo nie, je snad kazdemu paru dost jasne a ocividne a nikto dospely nema potrebu to obkrucat. A ak by nestihol vcas vybrat, ludia to nazyvaju "nehodou"...

@vevesh v “kvapôčkach lásky” sa spermie prirodzene nenachádzajú. Nachádzajú sa tam len vtedy ak muž krátko pred stykom ejakuloval a napríklad sa nevymočil a stále sa nachádzajú v močovej trubici. Niektorým chlapom začne ejakulácia ešte prv než si ju stihnú uvedomiť a vtedy sa tam už pár kvapiek dnu dostane.

any_soj
11. nov 2025
@anonym_39f57c

@vevesh v “kvapôčkach lásky” sa spermie prirodzene nenachádzajú. Nachádzajú sa tam len vtedy ak muž krátko pred stykom ejakuloval a napríklad sa nevymočil a stále sa nachádzajú v močovej trubici. Niektorým chlapom začne ejakulácia ešte prv než si ju stihnú uvedomiť a vtedy sa tam už pár kvapiek dnu dostane.

@anonym_39f57c a čo sú potom kvapôčky lásky?

anonym_39f57c
11. nov 2025
@any_soj

@anonym_39f57c a čo sú potom kvapôčky lásky?

@any_soj len sekrét ktorý ma zabezpečiť lubrikáciu a ešte tušim neutralizuje kyslé prostredie vaginy aby tam spermie lepšie prežili. Nema za ciel oplodniť.

anonym_b451c3
11. nov 2025

@marienka767 ak sa na dieta necitis, jedina cesta je potrat. Nechcene dieta to ma velmi tazke. Vela zien chodi na potrat, o tom sa velmi nehovori. Jedine o com sa hovori je strasenie krestanmi. Najdolezitejsia je komunikacia s manzelom, spolu vsetko zvladnete. Sprav to co citis ze je najlepsie

anonym_728414
11. nov 2025
@marienka767

@hopsas Ďakujem 🤍😭 myslim si, ze toto by bol aj moj priprad, ja som naoko vyrovnana ale vo vnutri krehka a neviem ako by som sa s tym vysporiadala … a nie adopcia nepripada do uvahy , predsa si s tym dietatkom clovek vytvori puto. Ja v den ako som si urobila test bola na 99,9% ista, ze pojdem na UPT , 3 dni presli a moje percentna rapidne klesli… brusko rastie, citim to a je to pre mna velmi tazke

@marienka767 každé dieťatko je veľká zmena v živote, veľká obeta. Ale krásne veci sa rodia v ťažkostiach. Dieťatko za pár rokov vyrastie, roky plynú ako voda a ty si zase “vydýchneš” a rozbehneš salón 😉. Tieto “nechcené” detičky zvyknú byť najväčšími miláčikmi v rodine. Ja som tiež jednou z nich 😄. Susedia majú 6. dieťatko, a je úžasné, smejko krásny, tešia sa z neho veľmi

anonym_f5fe87
11. nov 2025

@marienka767 nuž, pytas sa na názor na MK, kde prirodzene dominujú ženy, ktoré riešia materstvo, otehotnenie, problémy s otehotnením... Takže tato vzorka je veľmi špecifická. Ja ti píšem ako žena, ktorá veľmi dlho s manželom rieši neplodnosť a aktuálne po IVF zažíva missed abortion. Určite očakávaš všetky reči o tom, ako by som s tebou menila, ako to zvládneš a treba si to vážiť. Lenže život takto nefunguje. Ty menuješ rôzne skôr materiálne argumenty, ale na pozadí podľa mňa ide pochybnosť aj o tom, ako to celé psychicky zvládneš, ako tvoj muž a vaše manželstvo zvládne ďalšie dieťa. A áno, môže tu napísať 300 žien že boli v podobnej situácii a zvládli to, ale nič to nezmení na tom, že ty mozes mať iné prežívanie. Úžasné sú argumenty, ako ženy boli v takejto situácii a plakali celé tehotenstvo, mali depresie a pod ,ale raz prišlo lepšie obdobie. To je pravda. Ale existujú aj ženy, ktoré majú depresiu po pôrode, aj take, čo ju majú aj neskôr a materstvo si užiť nevedia. Poznám jednu babu, ktorá nechcela deti, otehotnela, nechala si to, jej muž nie je moc caring, ona sa s materstvom nikdy nestotožnila, vyzerá ako duch. Ja by som ti odporučila zamyslieť sa poriadne, čo sú skutočne dôvody možného UP,T a aj to, ako očakávaš že bude tvoje prežívanie a rodina vyzerať ak si zvolís jednu alebo druhú možnosť. A najmä, manžel chce byť oporou, ale podľa mňa by bolo treba aj naozaj hlboký rozhovor o tomto celom, aby ste si boli istí čo kto cíti a na čo si trúfa. Lebo darmo ti tu niekto bude pisat, že to zvládnete, ak by sa trebárs on s tým nestotožnil, vaše partnerstvo by mohlo byť otrasené alebo rozpadnuté. Nehovorím, že sa to stane, ale nikto si nevie rozkazat, aby sa z niečoho tešil, ak to tak necíti. Ale to su len scenáre z opačnej strany, určite všetky baby, čo píšu, ako ich dieťa nakoniec tešilo, majú oveľa pravdepodobnejši scenár a aj u vás to tak zrejme dopadne, ak si dieťa necháte. Ale toto je dôležitý moment pre ponorenie sa do vlastného vnútra a do vnútra partnera. Komunikácia je tu must. DrIm palce

stevvvka
12. nov 2025

Po materiálnej stránke ste na tom velmi dobre, ani ten dom nie je malý, ako sa ti zdá.
Si mladá, zdravá.
Už máte dve skúsenosti, aké to je s malým dieťaťom, teraz si treba s mužom nastaviť pravidlá fungovania - mne z celého príspevku nevychádza ani jeden reálny dôvod na potrat, jedine, na com treba zapracovať, je váš vzťah. Skôr by som navštívila poradňu - ako vzájomne komunikovať potreby v maznelstve, aby ste tie ťažšie časy a neprebdene noci ustáli s pokojom.

Stat sa môže všeličo - ale myslíš, že s dvoma deťmi budeš mat perfektný život? Kde máš garanciu ze bude všetko super? Je super mat investičný byt a plánovať, ale stačí jeden úraz, nehoda, a ty alebo dieťa už budete potrebovať opateru - co potom? To tiež nezapadá do ideálnych plánov. Dáš potom dieťa do detského domova, lebo pohodlie?

Veľa zdravia želám celej rodine.

majka2
12. nov 2025
@marienka767

No
@anonym_be8926 No prerusovany sex mame asi taky ze dlhe obdobie pred pvulaciou ani po sex ani nemame .. a je teda prerusovany. svoje telo si poznam jak hodinky viem kedy mam ovulaciu. jedine ze by uslo niekolko dni pred a prezilo to taku dlhu dobu, bavime sa minimalne o tyzdni…

@marienka767 keby si si telo poznala tak niesi tehotná. Ako toto co píšeš mi rozum neberie zbaviť sa decka len preto ze je to ze tamto. Prepáč ale ja som tiež u neplánovala poslednú dcéru mame rok po roku deti 4,5 spolu 5 deti zdravotné problémy a nie ľahké nebola som nadšená ze čakám posledné ale vedela som ako k tomu došlo bol sex a pozor sme si dávali tiež proste sa to stane po poslednom som sa dala sterilizovať. Inak moje bio deti sú len tri. Určite by som však nešla na potrat som rada ze mam aj tu poslednú aj je ked je to ťažké