Neplánované tretie tehotenstvo
Ahojte , pise sa mi to velmi tazko . stojim pred najtazsim rozhodnutim v mojom zivote.. mam 2 deti - ochvilu 5 rocneho a 3 rocneho , obaja planovani, na prvy krat nam vsetko vyslo, vsetko bezproblemove aj porod aj obdobie po, chlapci su zlati sikovni a hlavne zdravi. My s manzelom sme spolu uz 11 rokov. pocas nasho vztahu sme si presli krizami ale teda hlavne po narodeni deti, kedze to nebolo lahke hlavne so staršim a ani pri druhom to nebol med lizat. Manzel patri medzi menej empatickych ludi, doma maju chladne vztahy, ale akceptujem chapem, snazime sa na tom pracovat, zlepsuje sa ale ten korienok je tam niekde v nom. Vzdy ked sme v narocnejsej situacii tak zacneme zlyhavat ako rodina. Ale teraz mame konecne dlhodobo dobre obdobie a prisla necakana situacia. Otehotnela som, Nevieme nechapeme ako sa to stalo, zrazu ma zacali boliet prsia a pozitivny test na supu. 11r fungujeme na prerusovanom sexe ale v com sa stala chyba tento mesiac nechapeme. Vzdy sme si robili srandu ze este tretie babatko mozno raz - mamzel tuzil po dcerke , no ja som to mala otvorene ale skor nie ako ano, kedze som mala vzdy sen mat dve deti, pohlavie u mna nehra rolu- mojich chlapcov by som nemenila, som stastna .. Zacala som pracovat , chlapci skolka , vsetko ide ako po masle . Kupili sme si investicny byt - neplanovane a teda toto by bola taka skuska. vsetky veci mame po detoch predane , splatka hypo je 1060 eur mesacne . z jednej vyplaty tahat aj byt aj domacnost - samozrejme splatka hypo sa ponizi, ked budeme ubytuvavat ale ake realne naklady na to budu este nevieme presne . Dalej , bojime sa aby bolo vsetko zdravotne ok, Hovorim si, mam 2 krasne zdrave deti, stoji mi to zato pokusat stastie? naozaj mala som tehotenstva a porody ako z ukazkovej knihy, ziadne komplikacie ani poporodne depresie ani poranenia nic kojila som oboch rok aj nieco, pre mna dokonale v mojej hlave a teraz som zacala stresovat co ak toto bude ine. Viem, ze tieto veci sa stavaju- zeny potratia, nemozu mat deti, alebo resne pred porodom babstko v brusku umrie a neviem ci dokazem zit s takym pocitom, ze by sa nam nieco take stalo ale taktiez si neviem predstavit zit s pocitom, ze by som dala prec nase babatko 😭 v utorok idem na ultrazvuk som v 5tt. brusko mi okamzite vykuklo, prsia naliate, citim sa tehotne , pekne tak ako pri chlapcoch no zaroven mam velky strach a respekt.. Pri pomysleni na UPT mam na chvilu pocit ulavy ale zaroven to co pride po nas nikto nepripravi, ako to zamava s nasim manzelstvom, a so mnou, ze som rozhodla alebo sme rozhodli o nasom nenarodenom babatku. Neviem ako sa s tym vysporiadan alebo mame zatat zuby a to tretie si nechat? museli my sme predat dom- stratim aj pracu lebo tu mam svoj salon , auto by sme museli kupit vacsie, celu vybavu .. kvoli bytu sme sa vycashovali a ostava nam iba 10k na ucte ( co si uvedomumem ze vela rodin nema ) ale obavam sa ze to nebude stacit, chcem detom naozaj zabezpecit dobru buducnost a chcem aby o nich bolo dobre postarane, manzel to tiez nema v praci ruzove- ma firmu v ktorej su problemy. Moja praca zavisi zas od mojej sikovnosti a pd klientiek ktore stratim a ked sa prestahujeme tak to bude tazsie … Pomoc od rodiny mame ale zas nechcem byt na niekom zavisla v tomto veku. Strasne sa bojim ako nas nase rozhodnutie ovplyvni. a preto sa nechcem pytat co je spravne, lebo spravne su asi obe moznosti, ale co by ste robili vy , aj ked sa to tazko hodnoti 😭😭😭 Neviem ako sa vyrovnam s UPT a neviem ako sa vyrovnam s tym , ze nas zivot sa zas vrati do babatkovskych cias a ovplyvni to cely chod nasej rodiny..
este dodam- v role mamky som sa nasla, su pre mna celym svetom, ale uz mi na materskej aj zacalo sibat a praca mi velmi pomohla.. pomohlo to aj nasmu vztahu , mam strach ako to bude teraz a ci to ustojime .. Viem a chapem, ze kolko ludi ma ake problemy a zdravotne vselijake existencne , ale pre nas je aj toto problem , v nasom svete a v sne na ktorom sme tak dlho pracovali aby sme boli tam kde sme teraz .. mam strach o seba aj o nas😭
ak sa rozhodujem racionalne- isla by som na potrat a ak emocionalne, babatko by som si nechala ..
Nejdem nakoniec , zakrok som 2x zrušila , takže už oficialne si babatko nechavame 🤍držte palce, nebolo to ľahké rozhodnutie a ďakujem každej, ktorá sa zapojila
Nejdem nakoniec , zakrok som 2x zrušila , takže už oficialne si babatko nechavame 🤍držte palce, nebolo to ľahké rozhodnutie a ďakujem každej, ktorá sa zapojila
@marienka767 Mám jednu osobu vo svojom živote, ktorá zvykla hovoriť: všetko je tak, ako má byť. Mne to už veľakrát pomohlo. A po čase som viackrát uznala, že to je naozaj tak. Tak si to zvyknem hovoriť tiež.. alebo to modifikovať na: skúsme vytiahnuť to najlepšie, čo sa dá, z toho, čo máme.
Ja si viem úplne predstaviť ako to vnímaš a ja naozaj chápem všetky tvoje myšlienky.
Môj čisto súkromný názor je, že si sa rozhodla dobre. Nenastal koniec sveta, iba budete mať ďalšie dieťa.
Všetko dobré, držte sa 🍀

Po materiálnej stránke ste na tom velmi dobre, ani ten dom nie je malý, ako sa ti zdá.
Si mladá, zdravá.
Už máte dve skúsenosti, aké to je s malým dieťaťom, teraz si treba s mužom nastaviť pravidlá fungovania - mne z celého príspevku nevychádza ani jeden reálny dôvod na potrat, jedine, na com treba zapracovať, je váš vzťah. Skôr by som navštívila poradňu - ako vzájomne komunikovať potreby v maznelstve, aby ste tie ťažšie časy a neprebdene noci ustáli s pokojom.
Stat sa môže všeličo - ale myslíš, že s dvoma deťmi budeš mat perfektný život? Kde máš garanciu ze bude všetko super? Je super mat investičný byt a plánovať, ale stačí jeden úraz, nehoda, a ty alebo dieťa už budete potrebovať opateru - co potom? To tiež nezapadá do ideálnych plánov. Dáš potom dieťa do detského domova, lebo pohodlie?
Veľa zdravia želám celej rodine.
@stevvvka