Nervozita v treťom trimestri
Som v treťom trimestri a som často nervózna. Som nevyspata lebo ma trápia buď karpalne tunely alebo reflux. Teraz ešte aj prechladena. Bolí ma hrdlo a o to horšie sa spí. Cez deň si nepospim lebo reflux. Cítim sa veľmi diskomfortne. Som nemotorna, ledva dosiahnem na chodidlá pri umývaní. Všetko mi ide na nervy.
Viem že su ženy na tom horšie, napr. na rizikovom hore nohami a tak ďalej, čo mi je ľúto. Ale aj ja už sama sebe idem na nervy a vrčim na môjho muža a dieťa.
Po pôrode sa bohvie koľko nevyspim opäť. Domácnosť si neviem poriadne obriadit kôli refluxu, únave a už som taká letargicka nejaká. Je to želané tehotenstvo, na bábätko sa teším. Lenže takto som si to nepredstavovala, že budem po každom jedle trpieť stále pálením záhy. Užívam Rennie, Bystrinku. Už to tiež nemôžem cítiť. Poraďte ako to vydržať. Alebo sa vyzalujte tiež ako to máte alebo mali ste počas tehotenstva.
no tak treti trimester vie byt vo vseobecnosti "radost" 🙈 skus jest mensie porcie, ale castejsie, s tym, ze posledne jedlo si das aspon 2-3 hodiny pred spanim. ked spis, tak dbaj na to, aby si mala vyvysenu hornu cast - cize bud viac vankusov alebo si nejak podlozis matrac, to vie dost pomoct... a hlavne sa teda vyhybaj veciam, co to zhorsuju - cokolada, kava, kysle, paradajkove veci, bublinkove napoje, ...
Ahoj, ja nacinam 9. mesiac, naposledy som sa normalnejsie vyspala kvoli unave z ockovania na cierny kasel, co bolo pred tyzdnom :D. Inak takmer nespim uz 2 mesiace, lebo sa mi neda na jednej strane, boli ma chrbat, vsetko ma taha. Mala som chvilu reflux kym mi nezistili tehotensku cukrovku🥴, tak som na diete co je vlastne zdrave stravovanie a musim povedat, ze mne to vyriesilo cely reflux. Mozno skus take stravovanie na par dni ci to spravi zmenu. Ja len ze v tom niesi sama, o chvilu bude lepsie (dufam tiez) 🤞.
@anonym_autor tak ja som vracala od nejakeho 8tt do 13tt a to som naozaj len sedela pri zachode, nemohla som ani na krok lebo by som sa povracala vsade a 2x som skončila na infuzkach.
Človek si nevie naplanovať ani určit ake bude mať tehotenstvo, pri druhom si len želam aby som ja aj dieťa bolo zdrave aj ked áno chápem že sa necitiš ok ale už zachvilu bude na svete babo 🙂už si vo finale 🙂
@anonym_94aaf0 aj u mňa bol prvý trimestri plný nevoľností, konečne to potom prešlo. Chvíľu bolo dobré a tento tretí trimestri je ťažký. Máš pravdu že zdravie je najdôležitejšie.
no tak treti trimester vie byt vo vseobecnosti "radost" 🙈 skus jest mensie porcie, ale castejsie, s tym, ze posledne jedlo si das aspon 2-3 hodiny pred spanim. ked spis, tak dbaj na to, aby si mala vyvysenu hornu cast - cize bud viac vankusov alebo si nejak podlozis matrac, to vie dost pomoct... a hlavne sa teda vyhybaj veciam, co to zhorsuju - cokolada, kava, kysle, paradajkove veci, bublinkove napoje, ...
@danina09 no veru že spím vo vyvýšenom polosedavdj polohe
Možno ešte ustriehnuť jedlo aby nebolo dráždivé, no niekedy mi niečo sadne a niekedy veľmi nie. Väčšinou má už takmer zo všetkého páli. Ani neviem čo papať. Veľa toho sa do mňa nezmestí. Viem že nemôžem okrem toho aj papriku a to ani ráno.
Ahoj, ja nacinam 9. mesiac, naposledy som sa normalnejsie vyspala kvoli unave z ockovania na cierny kasel, co bolo pred tyzdnom :D. Inak takmer nespim uz 2 mesiace, lebo sa mi neda na jednej strane, boli ma chrbat, vsetko ma taha. Mala som chvilu reflux kym mi nezistili tehotensku cukrovku🥴, tak som na diete co je vlastne zdrave stravovanie a musim povedat, ze mne to vyriesilo cely reflux. Mozno skus take stravovanie na par dni ci to spravi zmenu. Ja len ze v tom niesi sama, o chvilu bude lepsie (dufam tiez) 🤞.
@anonym_a38db1 ako sa teda stravujes?
@anonym_a38db1 ako sa teda stravujes?
@anonym_autor mne zafungovalo vsetko balancovat - kazde jedlo nech ma protein, vlakninu (surovu zeleninu, alebo aj fermentovanu), zdrave tuky, sacharidy - celozrnne pecivo, alebo prilohy, ktore su cele zrno, alebo sladke zemiaky. Predtym ma dost palila zaha po bielom pecive a sladkom co teraz nemozem.. Ked uz sladim, tak brezovym cukrom.
Mala som to v druhom tehotenstve rovnako,no mna palila zaha aj po vode. V prvom pomahalo mlieko,no v druhom uz ani to. Ani rennie, talcid, gaviscon. Do toho priserny poslickovia od 7m- tvrdnutie a nepredstavitelne bolesti panvy. Vyspala som sa az posledny tyzden pred porodom,ked mi dali dopegyt na zvyseny tlak, ktory mi zrazu vyskocil. Drzim palce, coskoro bude lepsie!
@anonym_autor musíš len vydržať. Ja tiež mám reflux po všetkom. Naposledy jedavam pred 17:00 a aj tak mám reflux celú noc a deň.
Spať môžem len na jednej strane. Večer ma vždy sekne v bedre tqk, že krívam.
To sú radosti tehotenstva. Len vydržať do pôrodu.

@anonym_autor tak ja som vracala od nejakeho 8tt do 13tt a to som naozaj len sedela pri zachode, nemohla som ani na krok lebo by som sa povracala vsade a 2x som skončila na infuzkach.
Človek si nevie naplanovať ani určit ake bude mať tehotenstvo, pri druhom si len želam aby som ja aj dieťa bolo zdrave aj ked áno chápem že sa necitiš ok ale už zachvilu bude na svete babo 🙂už si vo finale 🙂