icon

Nesúhlasím s návštevou vlastných rodičov hneď po pôrode

16. máj 2021

Som prvorodička. Mám rada veci dopredu ujasnené a pripravené a tak som rodičom, rodine a kamoškám povedala, že prvý týždeň keď sa vrátim z pôrodnice si neprajem žiadne návštevy. Moji rodičia to ale odmietajú, že ja si môžem rozprávať čo chcem, že oni sa ma pýtať nebudú a prídu aj tak. Samozrejme som si vypočula litanie ako veľmi budem potrebovať polievočky od mamky. Už teraz mám z toho nervy a neviem sa preto upokojiť lebo som tri týždne pred pôrodom a hormony so mnou lomcujú. Chcem sa len opýtať či Vám Vaša vlastná mama naozaj tak strašne pomohla po porode ked k vam doniesla nejake jedlo. Lebo na to bude doma moj mm. A chcem prežiť ten týžden s ním a nie pozerať sa ako mi v čase corony sa rodičia vytešujú z môjho bábätka. Diki za Vaše reakcie ;)

Strana
z5
autor
12. jan 2023

@mimi2120 dopadlo to tak že aj napriek korone a opatreniam doniesli sestričkám koou dezertov a tie ich pustili do porodnice ku mne. Mala som to stastie ze som bola sama na izbe na ktorú mi nanosili kopec blbosti ktoré mi netrebalo. Viem že to bolo dobré myslené ale po sekcii som sa nevedela ani pohnúť poriadne a keď bola vizita mala som čo robiť aby som to popratala. Keď som im povedala že sa mi to nepáčilo hrozne sa urazili a dva týždne sa so mnou vôbec nebavili. A neprišli pozrieť malú k nám domov ani vtedy keď sme ich volali. Teraz má malá rok a pol. Už je to medzi nami dobre. Ale ten začiatok bol strašný a dosť mi to pokazili. No už sa učím spoliehať sa viac na seba aj keď to niekedy bez rodiny nejde.

mimi2120
12. jan 2023

To mi je ľúto. Prečo to len ti rodičia robia? Že pokazia tieto krásne okamihy. Ja som si tiež užila s mamou svoje. Tá ma čakala už pred bytovkou, keď som sa prišla z nemocnice, hoci tiež som hovorila, že potrebujem pár dní.

princezna_bosorka
28. jan 2024

moji antivax rodicia sa k nam tlacili tyzden po porode, ked dobiehala covid pandemia (oktober 2022). Trvala som na respiratoroch, tak sa urazili a 5 mesiacov sa neozvali. Bola som s tym vyvojom celkom spokojna... nemame dobre vztahy, aspon som nemusela podstupovat riziko, ze mi moja mama bude podkopavat sebavedomie a trhat dieta z ruky. Urobila by som to znova...

Strana
z5