Neviem si zvyknúť na život v Bratislave
Ahojte rozdhola som sa nakolko poznam konika dlhsie ale som tu aj pod inym nickom tak som si zalozila novy...potrebujem sa len porozpravat popripade nazory vase alebo vase trapenia...som pred 30 cakaame babatko prve uz coskoro ..moje trapenia su neivem ci je tohormonami ale niektore boli aj predtym...prestahovali sme sa do BA byvam tu tri roky..neivem si tu zvyknut aj napriek tomu ze som byvala predtym v meste , nemam tu kamaratky, akosi som nenatrafila na takych ludi v praci je tu na mna velky hluk a zhon, ludia nepriatelsky , neosobny, arogantny som tu nestastna-prestahovali sme sa sem koli praci, mame tu aj byt ktory splacame a to je dalsia vec hrozne som tuzila po dome...ja viem ze mam byt vdacna atd tak ale ci tim sa tu ako vo vazeni...aj napriek tomu ze s rodicmi sme tiez byavali v panelaku ale velkost bytu sa neda porovnat samozrjeme teraz zijem v mensom kde ma stale otravuju susedia nad nami zurkami.., byt je tiez tak ze tu pocujem kadze auto-ja viem date otazku a preco sme ho kupili , hm ani neviem narychlo sme chceli ist do svojho a nie byt v podnajme.., jednoducho nenormalne tuzim po dome-co je ale nerealne-pri ba ceny a smer?ktory..same zapchy.., dalsia vec je ze ked manzel ide von tak pride hrozne opity nehcodi casto ale uz mi slubil ze to neprezene ale vzdy to spavi..teraz som tehotna tehotenstvozvladam psychicky zle- patrim aj k tym rizikovejsim a celkovo tych 9 mesiacov je pre mna nekonecno..kuposledku stale len placem a placem az sa trasem..dalsia vec svokra a svagrina-kym sme my chodili tak vlastne len my sme chodili teraz sme prestali a ani nezavolaju, pre mna to je nepochpitelne lebo toto v nasej rodine neexistuje..to je asi v skratke co som chcela pisat budem rada ak niekto niecim prispeje...diki
@anielkina nuz... zle si sa vydala..., alebo nedostatocne si zarobila... ja zijem v BA cely zivot..., tiez snivam o dome.. no hold.. nie kazdemu je dopriate. Zivot budes zit taky, akym si ho spravis.. Osobne si myslim, ze su to len hormony, ked ta prepadava depka.. Hlucni susedia? Ak otravuju aj po 22 hod, treba zavolat policajtov. Je to prenajaty byt, alebo hluk vyraba majitel?
Kamosky si casom najdes...
No,já jsem měla opačný problém. Já se přestěhovala z města na dědinu. Postavili jsme dům a když jserm otěhotněla, rychlo jsme dorabali ať mužem začít bydlet.Mm cely den buď v praci,nebo okolo domu.Když přisel domů, ani od únavy nejedl,jen šel spát a já sama daleko od rodiny,těhotná,v cizí vesnici kde se nedalo ani nikam jít 😒 .Skoro celé tehu jsem proplakala a proklinala každou cihlu na domu. ☹ .Dneska bydlime 3 rok a nešla bych jinam 🙂 . Narodila se mě malá, začala robota i pro mě, v obchodě i na procházce jsem se po seznamovala s okolím i susedama,pozvala na kávu,nebo grilovačku a dneska tady mám víc známých než mm který od sud pochází 😀 .Chce to čas, jakmile budeš mamča zase se na to budeš dívat jinak.Skus se zatím poohlédnout po nějakém cvičeni pro tehulky a tam je mamin haba kuk 😀
Všetko má výhody aj nevýhody. ak máte byt, možte ho kedykoĺvek predať, a ísť aj do iného mesta. Alebo možte si časom postaviť dom. čo vieš čo bude o 20 rokov. Poznám zopár takých čo stavali dom v 50 - ke. No a čo. Však zostane deťom. Asi ťa viac trápi manžel . Tie je nočné výjazdy a návraty s opicou. to nepoteší žiadnu manželku. uvidíš ako sa časom tento problém vyrieši, pretože poznám aj také páry, ktoré pre takýto koníček od manžela radšej odišli. Všetko je ešte otvorené. Tvoj plač bude asi hormónmi. Tiež som sa naplakala pri prvom tehu, ale mne moj už v súčasnosti exmanžel veľmi ubližoval. Pri ďalších tehu som už neplakala - už som mala iného partnera. A ten ma už nemal za slúžku, nesnažil sa mi ubližovať. radila by som, skús sa ukľudniť, ak Ti to neprejde povedz gyn. na poradni že máš problémy a čo by si mohla zobrať na ukľudnenie. Takéto stavy tiež neprospievajú bábu. a na svokru sa možeš.... Nech ťa teší že aspoň nebývate spolu. Ešte len potom by si sa naplakala- viem o čom hovorím.
@anielkina viem ze reagujem na tuto temu dost neskoro ale zaujala ma. Ja som originalne z bratislavy a odisla som zit do londyna.ked hovoris o zapchach tak to by si mala vidiet zapchy tu 😀 ked pridem do bratislavy tak mam pocit ze mi kazdy lezie do kapusty.kazdy sused z nasho domu sa ma vypytuje debilne otazky atd. Vtedy mi naozaj chyba anonymita Londyna. Myslim si, ze si bud zvyknes alebo sa mozete predanim bytu zbavit, kupit pozemok niekde pri bratislave a postavit dom tam.minule som videla pozemok v malackach za 10 000 eur.som si ista ze je to lacne.sk chces dom, mozes ho mat.bratislava a ani londyn nemaju aj tak cisty vzduch.niekde von z blavy sa ti bude dychat ovela lepsie a potom budes zasa hladat tu anonymitu ktoru teraz nemozes zniest. 🙂
@anielkina ahoj nebud smutna,ono to vsetko znie pokope tak tazko ale css najlepsie lieci.uvidis ked sa babo narodi tak nebudes mat cas to vsetko riesit a rucim ti za to ze s dietatkom sa lahsie navazuju vztahy a niekoho blizkeho si najdes. Moj manzel tiez obcas prisiel domov naliaty a tiez slubil ze nepride...to su chlapi🙂ak nechlonta stale tak mu to nechaj vyzrat ale neskor odpust 🙂
Neviem ci si na rizikovom ale ak nie skus sa zapisat napr na tehotensku jogu ocisti to mysel a pomoze telu. S nejakou tehotnou sa tam iste zoznamis.
Bratislava je fajn ked tie moznosti mas s kym zdielat,skus si najst blizku dusu-nemusi to byt niekto idealny ako najlepsia kamoska z domu ale niekto s kym si mas co povedat a kto sa vie usmiat a nie ta deptat;)
A skus sa tesit na nakupovanie vybavicky,uz viete co to bude?a kedy mas termin?
Najdi si tu niekoho, staci napisat, aha, napr. https://www.modrykonik.sk/forum/stretnime-sa/hladam-spravne-strelenu-mamicku-z-bratislavy-2/
Bratislava je super, pre deti je tu milion moznosti co s nimi robit, zoo, detske centra, divadielka, materske centra, plavanie....., ked budes mat babo, zapoj sa do tych aktivit a uricte sa s niekym zoznamis, a ked nie v materskom centre, na pieskovisku urcite 🙂
@anielkina stale si mozete kupit dom a ten byt dako predat...smer Senec a Samorin je katastrofa, Rusovce a Madarsko sa kedysi dalo, ale neviem teraz, lebo sa to tam asi stale rozsiruje a je to drahe, dalsia moznost smer Rakusko a potom smer Zahorie - Lozorno, Jablonove, Zohor, Malacky - to je dost v pohode. My tu byvame pri Malackach a fajn, co sa tyka cestovania a okolie Malaciek je mozno uz aj cenovo prijatelnejsie, Malacky samotne su este stale asi drahsie a aj vsetky ostatne oblasti okolo BA. Zahorska Ves je mozno uz upchatejsia. Musite si to poriesit, aby si bola spokojnesia...lebo sa Ti to moze odrazit aj na zdravi, ked budes zo vsetkeho nestastna...Alebo si najdes na vsetkom aj to pozitivne.
@anielkina Ahoj, čo sa tíka tvojho písania tak teba trápi aj viacej vecí nie len tá Bratislava 🙂 tak začnem asi tou BA.... ja pochádzam zo stredného Slovenska, tiež som sa sem (vydala) do BA pred 3 rokmi som sa sem presťahovala, bývali sme 2 roky v Stupave, a poviem ti (teraz bývame v Devínskej) je to na ne porovnanie, do Stupavy by som sa už nevrátila ani za všetky prachy sveta, DNV je úplne skvelá časť, (môj drahí) pochádza z Devínskej sme spolu 6 rokov takže ako tak to tu poznám chodili sme sem k jeho rodine, 🙂 moja rodina je odo mňa vzdialená 250km cca... no a čo sa tíka toho že si nevieš zvyknúť, chápem tvoje pocity, ja som bývala v mestečku ktoré malo 10tis obyvateľov, čiže v porovnaní "dedinka" 🙂 tiež som si dlho zvykala na električky, nových ľudí, niekedy arogantných niekedy milo prekvapili stretla som a spoznala som tu aj tých normálnych, dlho som si zvykala na spoje, na mestské časti kde čo je, do dnes neviem veľa vecí, ale ako hovorí moja svokra ona je rodená BA a tiež nepozná mnohé časti a ulice 🙂 takže to je v pohode, hlavne že sa nestratím v rámci možností. Trošku to skrátim, tiež som si myslela že si v živote nezvyknem, že sa tu nebudem vedieť "adaptovať" ale zvykla som si, a hlavne keď nemáš na výber nemáš inú možnosť, nie sú všetci zlí, len by si sa mala viacej stretávať s ľuďmi... ja som vďaka svojej práci spoznala kopec fajn ľudí, a čo sa tíka toho že ste si kúpili byt a splácate ho, ver že nie ste jediný to je v dnešnej dobe "normálne" smutné ale je to tak. Ďalšia vec čo sa tíka tehulkovania, tiež tu v DNV nepoznám nikoho ( som v 8 mesiaci tehu) ale viem že to príde časom, je tu kam ísť celkovo čo sa tíka "zábavy pre deti" detské kútiky, ihriská, ZOO, Botanická Záhrada, kino, Mc Donalds, rôzne centrá, plavárne atď kopec vecí len musíš hľadať 🙂 Čo sa už tíka tvojho partnera tak neviem do akej miery to s tým alkoholom preháňa-nepreháňa píšeš že nikam nechodí, raz za čas to nieje zlé si vyraziť z kopýtka aj ten chlap to potrebuje (môj sedí doma aj keď ho posielam von čiže si spravíme spoloční program vždy), čo sa tíka toho že ti nevolajú, že ťa nevyhľadávajú myslím tvoju rodinu.... tak ono každí si je strojcom vlastného šťastia, a ja stále hovorím že ak má niekto záujem hľadať a volať bude, ak nie, nieje sa o čom baviť, alebo sprav kompromis, zavolaj ty keď si nemáš s kým pokecať, skús to párkrát ty a keď oni nebudú mať záujem tak to nerieš... hlavne s toho nebuď smutná netreba sa nikomu vnucovať ten čo si chce nájsť čas si ho nájde 🙂 Ak by si niečo chcela, si pokecať kludne napíš správu všetko dobré!

@anielkina ...a co chces poradit???