icon

Nie som si istá, či chcem mať ďalšie dieťa

23. okt 2024

Zdravím baby..Mam 36 rokov,manže 47 rokov a 8 ročnú dcérku. Som tehotná.
Niečom si istá, že chcem ďalšie dieťa.
Vek manžela ma veľmi odraduje,nakoľko sa obávam možných chorôb ktoré vysoký vek môžu spôsobiť.
Dcérka je dosť závislá na mňa aj keď ma 8 rokov. Je jedináčik a všetka naša pozornosť patrí jej.
Neviem ako by reagovala,či by nevolá žiarlivá alebo by sa necítila odsunúť na druhú koľaj.
Proste som z toho úplne mimo a neviem ako sa zachovať.
Čo by ste urobili vy na mojim mieste?

pribinak
23. okt 2024

Keď nechce dieťa, tak prečo ho urobil ?

Teraz hodil celu zodpovednosť na teba, dobrý trtko

autor
23. okt 2024

@alchemilkazltozelena po pravde 2 roky po dcerinom narodený sme chceli druhé. Rok sa nám nedarilo. Boli sme u lekárov, u mňa všetko ôk a manželom spermie gramatika bol takt zlý, že lekár povedal ,že 2% dáva tomu ,že by mohol splodiť dieťa. Takže preto sme sa stým vtedy zmierili,a už sa nechranili. Ani v sne by nás nenapadlo,že po 5 rokoch otehotniem

autor
23. okt 2024

@pribinak nič na mňa nehodil.on proste nechce aby som rozmýšľala nad potratom.Ale ten strach vo mne je obrovský

ysseba
23. okt 2024

Keby aj bol manzel mladsi, tak to nezarucuje to, ze choroby sa mu budu vyhybat. Aj mlady clovek bie smrtelne ochoriet, takto sa na to nepozeraj. Dcera to urcite zvladne, bude tvoja velka pomocnica. V jej veku urcite bude vediet pochopit to, ze babatka vyzaduju vela maminej statostlivosti a neznamena to, ze by si ju lubila menej. A teraz k tebe…. Vies si predstavit, ze by si si dala babatko zobrat? Najma ak aj manzel dieta chce. Inak aj ja mam 36 a cakam tretie dieta. Proste sme sa tak rozhodli. Ze teraz alebo nikdy. Podla mna je vsetko tak, ako ma 🍀

svetlonos
23. okt 2024

Testy nie sú Noh a neukazuje uplne všetko. Ty stara nie sie. Ja som rodila 1x ako 36 rocna, 2x v 39 a teraz budem ako skoro 41 ročná. Do teraz je všetko ôk tak uvidíme. Obe narodené deti sú úplne zdrave. A nie som športový typ ani sa vzdy super zdravo neotravujem, jedine nepijem, nefajcim. V našej aj mm rodine pokial viem sú všetci zdraví, ziadne genetické odchýlky.
Keby mam riešiť môj vek, tak sa stále len bojím q na co je to dobre?
A mužov vek? No ôk, niektorí aj v 65 vyzerajú k svetu, zalezi od mnohých faktorov. A co bude v budúcnosti- no možno pruser alebo šťastie a radosť. Ale to fakt záleží od vášho prístupu, nastavenia, povahy a jasne - zdravia.

yeon_bouw
23. okt 2024

@pribinak píše, že manžel dieťa chce

viera321
Autor odpoveď zmazal
januska12323
23. okt 2024

Nerob žiadne unáhlené rozhodnutia, dnes si robila test tak máš kopec času to spracovať, objednaj sa ku gyn a všetky svoje obavy rieš s ním.

really8
23. okt 2024

Pisala tu zena s rovnakym vekom a rovnako starym manzelom a pytala sa ci ist do druheho doetata. Je to zase len velkaaaaa nahoda ze?

autor
23. okt 2024

@viera321 ďakujem ti veľmi pekne 🧡

mondolina
23. okt 2024
ivik4
23. okt 2024

Ja by som brala do uvahy to ci dieta chcem, zdravotny stav ,vek ale aj financie samozrejme. Isto by som nebrala do uvahy to ci dieta ktore uz mate chce alebo nechce surodenca.
Pri veku tvojho manzela by som do toho nesla ale to som ja

autor
23. okt 2024

@ivik4 a presne toto je moja obáva.. vek môjho manžela

autor
23. okt 2024

@mondolina ďakujem

andulka1988
23. okt 2024

Tak moje dieťatko má PAS a kamarátka má dieťatko s genetickou mutáciou ale neviem si spomenúť ako sa volá len jej dieťatku tuhnú šľachy a svaly, prestalo rásť... Len nemysli na zlé veci, všetko bude v poriadku držím palce

pralinka25
23. okt 2024

muz moze mat dieta aj v 70 rokoch. dokazom je x znamych muzov. vplyv ma tvoj vek. ale ten este nie je vysoky. ja som rodila tretie v 39.

zitaje
23. okt 2024

Ja celkom nechápem, aký vysoký vek. Vysoký vek manžela by som až tak neprežívala a ty nemáš vysoký vek. Ja som mala tretie dieťa v 37 a štvrté v 43. Tých 43 už bolo dosť, aj som mala kadejaké myšlienky, ale muž sa tešil a nechápal, čo riešim.
Čo sa týka chorôb, asi myslíš genetické, chromozómové... tak to je také. Niekedy aj mladšie ženy majú postihnuté dieťa. A často aj staršie majú úplne zdravé. Sú aj iné ako vrodené poškodenia. Isto poznáš aj ty prípady, keď sa (inak úplne zdravé) dieťatko narodí predčasne, niečo pokašle pri pôrode alebo pokojne aj po narodení. Keby sa mal človek všetkého báť, nemohol by mať ani jedno dieťa a nesmel by chodiť medzi ľudí (choroby) ani cestovať (nehody) a pod.
Ja si myslím, že mať súrodenca je veľmi užitočné a môže to byť super. Za mňa: teš sa 🙂 ono sa ten prvotný šok časom zmierni a začneš sa tešiť.

alchemilkazltozelena
23. okt 2024

Tak asi to tak malo byť 💚 to malé sa k vám dostalo cez všetky prekážky 💜 vážte si to ....

petkavka
23. okt 2024

Ahoj. Rada by som ti dala povzbudenie. U nas velmi obdobne - 10rocny rozdiel. Absolvovane trisomi testy. Starsiu som pripravovala, ze babo bude revat, smrdiet, vezme jej pozornost .....S manzelom som sa pripravovala, ze budeme mat 2 jedinacikov. Aktualne - mam doma 2 nerozlucne naj sestricky. Dcerka priniesla do zivota nas vsetkych uplne iny rozmer - smiech a radost. A manzel sa citi mlady a ta hrdost ked niekam ide 🙂....Vo vysssom veku to je za mna este krajsie 🙂.

koniarova
23. okt 2024

Aký vysoký vek preboha? Nič rozumnejšie ťa nenapadlo? Mala si sa chrániť,zbytočne teraz lamentuješ. Nechceš? Tak urob rozhodnutie a preber zodpovednosť.Ale nepouzivaj trápne výhovorky s vekom.

autor
23. okt 2024

@petkavka Ďakujem veľmi pekne

pericolosa
23. okt 2024

myslim ze surodenec je to naj co mozes scojej dcerke dat. Moj syn maln8 ked sa nam narodila dcera a on sa z nej strasne tesi, stara sa o nu, hra sa s nou.

doriiis
23. okt 2024

Ja by som do toho nešla.

autor
23. okt 2024

@doriiis predpokladám,že tiež koli veku

zeldia
23. okt 2024

Čudujem sa že ešte niekto nevytiahol stužkovú.
V prvom rade blahozelam. A potom hlavne sa ukľudní, chod k lekárovi, je to dobrá nie zlá sprava a asi to tak ma byt. Uvidíš čo prinesie cas teraz nerob hneď závery, popremyslaj ale daj si cas.

lucia147852
23. okt 2024

Sorry, máš nechránený sex (zlý spermiogram sa bežne môže zlepšiť) a potom sa čudujes že si tehotna? S tým musíš rátať vždy. A dieťa môže byť choré či má žena 20 alebo 40. Žiadne testy na svete ti neodhalila niektoré choroby. Dokonca môže byť všetko ok, pri pôrode sa niečo pokazí a máš leziaka. Dokonca ani tvoja dcéra ktoru už máš nemusí byť zdravá navždy. Stačí úraz a bum. Nie sme pán Boh aby sme mali všetko pod palcom a presne naplánované. Teraz sa pozri na svoju dcéru, a spomen si, že kedysi aj ona bola to bezbranné embryo odkázané na tvoje rozhodnutie. A že z toho malého embrya raz môže byť takýto človek. Potom si daj dve facky za to že si vôbec uvazovala nad tým, že ako zabezpečená žena v manželstve, s otcom ktorý dieťa chce, si vôbec uvazovala nad tým, že vezmeš život svojmu dieťaťu. Som proti potratom, ale sú ženy a prípady, kedy toto rozhodnutie dokážem pochopiť, ale toto je už ozaj moc. Dieťa nie je tovar, ktorý keď chcem si nechám a keď nie vyhodim. Obzvlášť po tom, čo sa vám nedarilo je to dar, za ktory by oni ľudia urobili čokoľvek.

gabika029
23. okt 2024

Vek manžela ťa odradza??? Tvoj vek ta neserie...?? Obdivujem všetky ženy ktoré v tomto veku majú deti... Lebo je to náročné pre organizmus ale chlapi nemajú problém urobiť deti v akokoľvek veku. Záleží na tebe a či to zvládneš. To dieťa bude zdravé... Trisomy testy su na toto perfektne... Môj manžel ma 47 a čakáme druhé dieťa a nikdy ma ani len nenapadlo žeby mohlo byt choré pre jeho vek.

doriiis
23. okt 2024

Kvôli veku oboch.O desať rokov budeš mať doma jednu maturantku-polopubertiacku,jedného pubertiaka a manžela pred 60 tkou.Kym mladšie dieťa vychodi ZŠ manžel bude na dôchodku.Vela povinnosti okolo všetkých.Oddychovat chces kedy? Keď budeš mať 70?
Ja by som do toho nešla.Jedinacikov je na svete mnoho a nič im nie je.
Myslela by som na vlastné zdravie a pohodu

gabika029
23. okt 2024

Čo si stará žena????? Preboha si mladá žena, život ešte pred sebou... Keď ho budeš držať v náručí spomeň si na toto nad čím si tu premýšľala... V živote si to neodpustis..
V živote je veľa situácii horších ako vek a tie ženy si tie deti nechali a neľutuju

slavomira236
23. okt 2024

Moja mala 14 nas ked sa narodil brat a skoro 18 ked najmladsia