Nikto sa neteší z môjho tehotenstva. Ako to zvládnuť?
Ahojte. No mozno si poviete aj Vy tu, ze no a co. Ale mna to nejak vzalo. Kedze uz to nie je prve, ani druhe dieta, a vek uz nemam najnizsi, tak som to asi mohla cakat. Preto som ani nic neoznamovala prilis skoro. Manzel to oznamil trickom bratom a bratrancom, poslal im fotku. Nasi to nepochopili z triciek, svokrovci detto. Ich reakcia bola, ze ci to naozaj? No nie, robime si srandu 🫣. A ze ako sa oni uz tesili, ze v lete pojdeme spolu znova na dovolenku, ako sme boli vlani. Drobec sa ma narodit v lete. No a mama mi pripomina, ako sme si skomplikovali zivot, ze sme az prilis nabozni a ze ci neviem, ake mam zdravotne problemy. No nie, neviem, som uplne blba. Ani len na termin sa nespytali, nic. Segra tiez len nieco v zmysle, ze u nas sa to dalo cakat...(kedze sme nabozni)...
No a teda, manzelovi bratia aj tak svojsky zagratulovali.
Ale ja som nejak neriesila, do skupiny, co mame na messengeri, taku zensku z celej rodiny, tak som uz teda nepisala, kedze kazdy to vzal nejak po svojom a cakala som, ze svagrovia to povedia. A mozno som cakala, ze mi svagrine aspon napisu, ze gratuluju. A nic.
No a dnes oznamila sesternica, ze cakaju, asi 2 tyzdne po nas, aj oni, prve, vymodlene babatko a tam sa sypu gratulacie jedna radost. Mna sa nikto ani len na termin nespyta, nie este, ako sa citim. Joj a tam komentare, z eako im az slzicky vyhrkli, ako sa tesia. Ja viem, prve je prve. Chapem. Nase je uz take samozrejme. Nejak ma to vzalo, najradsej by som bola, keby som mohla vratit cas a nikomu nic nijak neoznamila, nech si vsimnu len rastuce brucho. Svokra sa nakoniec spytala na termin a tak, ale osobne sme este spolu odvtedy ani neboli. Este so sesternicou to mozem rozoberat, ta ma vypocuje, povzbudi. Len je dost daleko.
Ja viem, asi so mnou plieskaju hormony, beriem lieky, co ma utlmuju, som z nich unavena, depresivna, uz to poznam, ze maju na mna taky vplyv. Ale povedzte mi, ze to prejde. Aj som rozmyslala, ze im daco napisem do tej skupiny, ale ako keby nic nikto nevedel, tak aby som nevyzerala, ze teraz sa tam idem ako blba pripominat. Ved uz vedia. Furt pisem ako prva ja, ked nieco. Snazim sa kazdeho povzbudit. Ale naopak to nie je nikdy. Som taka rozlozena z toho.
Ja blahozelam k tehotenstvu, aj tvojmu aj celkovo okolo seba. Myslim ze je to namieste - radost z noveho zivota. A na poradi nezalezi. Rovnake dieta sa narodi ako prve, aj ako stvrte. My mame 4 a paci sa nam velka rodina. Rozumiem tvojim pocitom zranitelnosti. Aj tej lutosti. Si nositelkou zivota a to ke vzdy dar.
@anonym_834477 dakujem Ti, hreje ma to pri srdci 🥰.
Vykasli sa na to, nerieš aj keď ťa to boli 💔 ja som čakala druhé dieťa (28r) a nikto mi nezagratuloval.. a to niesom ani stará ani nič… žiadne bábäká alebo menšie deti v rodine.. len mi bolo oznámené že nečakali u mňa druhé dieťa keďže ja som jedináčik … doteraz nemá nikto o naše druhé bábätko zaujem. Z prvého sa išli doslova posrať . Už neriešim aj keď ma to veľmi škrelo
Kašli na všetkých a teš sa zo svojho bábätka v brušku. Pri nejakej príležitosti by som im ešte zadrela niečo v tom zmysle, že však možno aj piate bude. nech ich aj rozdrapí 😀
Možno aj záleží, aké máš zdravotné problémy. Nemusíš to tu písať. Ale viem si predstaviť kombináciu faktorov, prečo rodina reaguje ako reaguje. Ako chápem ťa, mrzelo by ma to, ale úplne si viem predstaviť takú reakciu od našich keby ako 43 ročná oznámim, že čakám štvrté dieťa, bývame v 3-izbáku a do toho mám nemalé zdravotné problémy. Ale čo ja viem. Možno máš 35, zdravotný problém môže byť aj celiakia a môžete mať skvelé zázemie pre 4 deti. Iba o tom, že by bolo fajn si vypočuť aj druhú stranu a potom robiť definitívny záver. Ale chápem ťa.
@anonym_1a88e6 ona určite nie je celkovo v poriadku, toto napísať synovi pri narodení vnúčaťa,
no nemám slov
Chorej starej ženskej gratulovať k 4 tehotenstvu... a ona sa ešte čuduje, že sa gratuluje niekomu, kto čaká prvé a vytúžené.
Ja ti gratulujem mamina.Ja mam deti 7,ked som cakala stvrte nevedela som sa dockat,rodina sa tesila,surodenci sa nevedeli dockat.Ked nas taku velku rodinu vidno pokope vela ludi nam povie,ze ake je to pekne taka velka rodina.Ono je to sice malokedy, tri deti su dospele a z domu ale aj so styrmi ked sme niekde vela ludi sa prihovori.Uzivaj si tehotenstvo,hlavne nech ste vsetci zdravi.
@anonym_autor a komu si to ešte oznamovala? Tým z horného a dolného konca si oznámila? Nízkym a susedom oproti si dala vedieť? Choré.
Chcela som ti napisat len: maj v pi… druhych..ale si pobozna, tak asi sa ti velmi neda… Ja len dufam, ze tie deti viete aj zabezpecit do buducna, aby tu potom nevyplakavali na konikovi ako dnes nejaka dievcina, ze nevie ako si kupi prve byvanie, lebo nema na to a neda sa s nastupnym platom na to nasetrit…

@anonym_autor mne to celkové príde také čudné, blahoželať k tehotenstvu. Keď skončíš školu, máš promóciu, tak si sa nadrel, obmedzoval, makal, skrátka kus práce za sebou máš, keď porodíš, tak tiež je to kus práce za tebou, veľa obmedzení, vynosiť dieťa, usporiadanie vecí, príprava, a hlavne pôrod a všetko. No a keď si tehotná, ako k čomu ti majú blahoželať? Ku sexu? Veď si nemusela ako nič špeciálne robiť, skrátka príroda to zariadila. Fakt nechápem, dajaké ovácie kvôli sexu. Keď budeš mať bábätko v rukách, tak chápem nadšenie, ale takto?
@anonym_af5c5b ty si asi lahko otehotnela, ze?