Nikto sa neteší z môjho tehotenstva. Ako to zvládnuť?
Ahojte. No mozno si poviete aj Vy tu, ze no a co. Ale mna to nejak vzalo. Kedze uz to nie je prve, ani druhe dieta, a vek uz nemam najnizsi, tak som to asi mohla cakat. Preto som ani nic neoznamovala prilis skoro. Manzel to oznamil trickom bratom a bratrancom, poslal im fotku. Nasi to nepochopili z triciek, svokrovci detto. Ich reakcia bola, ze ci to naozaj? No nie, robime si srandu 🫣. A ze ako sa oni uz tesili, ze v lete pojdeme spolu znova na dovolenku, ako sme boli vlani. Drobec sa ma narodit v lete. No a mama mi pripomina, ako sme si skomplikovali zivot, ze sme az prilis nabozni a ze ci neviem, ake mam zdravotne problemy. No nie, neviem, som uplne blba. Ani len na termin sa nespytali, nic. Segra tiez len nieco v zmysle, ze u nas sa to dalo cakat...(kedze sme nabozni)...
No a teda, manzelovi bratia aj tak svojsky zagratulovali.
Ale ja som nejak neriesila, do skupiny, co mame na messengeri, taku zensku z celej rodiny, tak som uz teda nepisala, kedze kazdy to vzal nejak po svojom a cakala som, ze svagrovia to povedia. A mozno som cakala, ze mi svagrine aspon napisu, ze gratuluju. A nic.
No a dnes oznamila sesternica, ze cakaju, asi 2 tyzdne po nas, aj oni, prve, vymodlene babatko a tam sa sypu gratulacie jedna radost. Mna sa nikto ani len na termin nespyta, nie este, ako sa citim. Joj a tam komentare, z eako im az slzicky vyhrkli, ako sa tesia. Ja viem, prve je prve. Chapem. Nase je uz take samozrejme. Nejak ma to vzalo, najradsej by som bola, keby som mohla vratit cas a nikomu nic nijak neoznamila, nech si vsimnu len rastuce brucho. Svokra sa nakoniec spytala na termin a tak, ale osobne sme este spolu odvtedy ani neboli. Este so sesternicou to mozem rozoberat, ta ma vypocuje, povzbudi. Len je dost daleko.
Ja viem, asi so mnou plieskaju hormony, beriem lieky, co ma utlmuju, som z nich unavena, depresivna, uz to poznam, ze maju na mna taky vplyv. Ale povedzte mi, ze to prejde. Aj som rozmyslala, ze im daco napisem do tej skupiny, ale ako keby nic nikto nevedel, tak aby som nevyzerala, ze teraz sa tam idem ako blba pripominat. Ved uz vedia. Furt pisem ako prva ja, ked nieco. Snazim sa kazdeho povzbudit. Ale naopak to nie je nikdy. Som taka rozlozena z toho.
@reanda mne tiež príde divné, ak má byť trápne povedať blízkym, ak ma niečo zranilo, hoci aj len moja predstava. Okrem toho autorka nikde nepíše, že to bolo takto. Možno sa len stretli/zavolali si, a druhá strana sama od seba, keďže bola príležitosť, začala hovoriť o dieťati, že je prijaté a že je dobre, že je.
A k tomu, že hlavne, že sa vy tešíte... - ono je niekedy ťažko sa tešiť, keď rodina ale aj neznámi majú blbé poznámky. Nie sme všetci z kameňa.
@any_soj na jednej strane vsade kecy a frazy o laske a ako mame byt k sebe milsi a na druhej ak clovek prejavi nejaku emociu, tak hned je precitlively chudak, co vsetko moc preziva a ma trapne ocakavania.. lebo normalne je, ked si kazdemu ukradnuta a chova sa k tebe milo len zo slusnosti..
ano, jasne, ze nemozeme druhemu diktovat, ako sa ma citit a chovat, ale niekto si aspon este prizna, ze ho mrzi nelaskave chovanie druhych a ze to nepovazuje za normalne, miesto, aby zhadzoval seba za precilivelost a povazoval sa kvoli tomu za vadny kus..
mne je normalne do placu, co sa stalo z dnesnych zien.. potlacili v sebe vsetko ozaj zenske a ked to nahodou daktora prejavi, tak ju znosia pod ciernu zem, ponizia, nevahaju pouzit aj najhnusnesie nadavky a prejavit co najvacsie zhnusenie nad tou 'ubohou chuderou'.. a potom su odkazane redukovat svoju zenskost na vytunene, reprezentativne posobiace telo a modny outfit.. to je vsetko, co si mozu dovolit
ach jo
a chuda to v poradi stvrte dieta, ktore je teraz akoze menejcenne, lebo sa nenarodilo ako prve vymodlene, alebo maximalne ako druhe, pohlavim do paru 🙄
@anonym_autor Reakcie v našej rodine na moje tehotenstvo boli rôzne.Sestra sa bála o moje zdravie,moja pobozna svokra ma posielala na potrat,svokor na plnú hubu povedal, že to bude kripel.Napriek možným komplikáciám sa tešil len manžel a ja.
@anonym_autor
zažila som. Ale jedno viem, že život 3., 4., x.-tého dieťaťa nemá nižšiu hodnotu ako život prvého alebo druhého. Ani keď sa to okoliu, blízkemu i vzdialenému, tak zdá. Nemám pocit, že len prvé dve deti majú právo žiť a ostatné, radšej keby sa nenarodili. To dieťa akoby už dopredu bolo odsúdené. Ale mám aj skúsenosť, že bude rovnako prijaté, keď sa už narodí. Aj babkami, tetkami atď. Pre teba je dôležité sa tak nastaviť. Ak môžeš vyhýbaj sa negatívnym rozhovorom. Ja som aj priamo povedala, že ak mi chcú ubližovať svojimi rečami, ľutovať nás, nech radšej hneď prestanú.
Ja ani nie som tehotná, ale tiež ma mrzí, že by to rodina zrejme "neschvaľovala". Je to mrzuté, keď si niekto len povie, že ste si blbo vybrali, a vlastne ho vôbec nezaujíma váš uhol pohľadu, zmýšľanie, pocity, motivácia...
@anonym_autor mama, rodičia, bratranci, sesternice, švagriné, švagrovia...takto to dopadne, keď sa nechaš zviazať tým, čo si myslí rodina.
@anonym_autor je rozdiel prvé a vymodlené ( predpokladám ze sa dlho nedarilo) ako tretie 🙂
@anonym_336955 ja čakám vymodlené štvrté. všetci sa tešia , pomáhajú, podporujú
@anonym_cb76b0 a este k tomuto, ze inzinierka a 4 deti. Pocula som o lekarovi, co maju tusim 13 detis manzelkou. Ale chlapovi, lekarovi, to asi nikto na plnu hubu nepovie, ze si ma dat podviazat vajcia. To si skor zazila jeho manzelka. Za mna osobne je to uz naozaj vysoky pocet, ale ak to oni zvladaju a ocividne ano, tak je to ich vec a zo slusnosti, keby som si aj myslela, ze je to je moc, tak nic nepoviem a kebyze som v rodine a oznamia mi to, tak apson suche gratulujem poviem a poprajem im vela zdravia. Nech sa narodi zdeave babatko.
@anonym_autor to, ze ma každý iný názor je jeho vec . Nevšímaj si to. Sú ľudia, ktorí veľa deti chcú. Poznám rodinu s trinástimi. Aj druhú, spolu 13 a možno polovica adoptovanych. A nie, nie sú socky, su to ľudia s vysokoškolským vzdelaním. A nechápem, ze sa do toho niekto stará.
Ahoj! Gratulujem ti k tehotenstvu, sústreď sa na seba,aby tebe bolo dobre,tým sa staráš aj o bábätko a rodinu nerieš. Držím palce, nech všetko dobre dopadne 🙏🍀
A mozno budem este horsie na tom, ked som to sem napisala...
@anonym_autor VYNAZ SA ZO SKUPINy a kasli na nich. ASPON VIDIS “ aki uprimni ludia ta obklopuju””” naco sa deprimovat pre ludi ktori za to nestoja!!! Ja somm sa od takych odstrihla. zijem pre deti nie pre svagrovcov svokrovcov ani nikoho. 🙂 tak hlavu hore a sustred sa na seba deti a babatika 🙂
@anonym_autor som na tom ako vy mame dve deti 5r a 2 r mala som ísť na operáciu s nohou a naraz meškajúca ms a pozitívny test ja v hlave milion myšlienok veľký stres strach , som to aj sem napísala že nečakané tehotenstvo a teda vedela som že chyba že ženy mi len naložia a budú hnusne ..ja si uvedomujem že sa stalo čo sa stalo , ešte neviem ako to dopadne lekarovi sa chystam koncom maja keď to bude 8 tt aby videl jasné či to prosperuje alebo nie .. zažila som dva zamlčane potraty tak to neberem ako istotu tie pozitívne testy ..ja na potrat nemam psychiku vyčítala by som si to do konca života..nejako to zvladneme dufam muž není nadšený ale povedal že to zvladneme a je na mne či zvladnem ďalšie tehotenstvo..jediny môj obrovský strach je z ľudí presne že mi povedia hnusne reči či už kamaratky alebo rodina a to najvyše ubliži ..bojim sa ako to zvladnem ledva tie dve zvladam ale ak by to aj dopadlo a mali by sme po pôrode si chcem dať nejaku ochranu zrejme teliesko uvidím..už by som neriskovala nič mam 36 rokov
@anonym_autor som na tom ako vy mame dve deti 5r a 2 r mala som ísť na operáciu s nohou a naraz meškajúca ms a pozitívny test ja v hlave milion myšlienok veľký stres strach , som to aj sem napísala že nečakané tehotenstvo a teda vedela som že chyba že ženy mi len naložia a budú hnusne ..ja si uvedomujem že sa stalo čo sa stalo , ešte neviem ako to dopadne lekarovi sa chystam koncom maja keď to bude 8 tt aby videl jasné či to prosperuje alebo nie .. zažila som dva zamlčane potraty tak to neberem ako istotu tie pozitívne testy ..ja na potrat nemam psychiku vyčítala by som si to do konca života..nejako to zvladneme dufam muž není nadšený ale povedal že to zvladneme a je na mne či zvladnem ďalšie tehotenstvo..jediny môj obrovský strach je z ľudí presne že mi povedia hnusne reči či už kamaratky alebo rodina a to najvyše ubliži ..bojim sa ako to zvladnem ledva tie dve zvladam ale ak by to aj dopadlo a mali by sme po pôrode si chcem dať nejaku ochranu zrejme teliesko uvidím..už by som neriskovala nič mam 36 rokov
@anonym_747cea Vykasli sa na ludi,tes sa na dietatko,s manzelom to zvladnete,tak ved je to vas zivot.Drzim palce nech ste zdravi a nech sa vam vyborne dari❤️
@anonym_747cea Vykasli sa na ludi,tes sa na dietatko,s manzelom to zvladnete,tak ved je to vas zivot.Drzim palce nech ste zdravi a nech sa vam vyborne dari❤️
@77daniela77 ďakujem no sama som zvedavá ako dopadnem u gynekologa je to v božích rukách človek je najskôr v šoku potom si zvykne na tu myšlienku a keby to nevyde aj ho to mrzi ale taky je život naučil ma brať všetko s rezervou 🙂 veru zdravie je to najviac ďakujem moc aj vam prajem všetko dobre ❤️🙏
@77daniela77 ďakujem no sama som zvedavá ako dopadnem u gynekologa je to v božích rukách človek je najskôr v šoku potom si zvykne na tu myšlienku a keby to nevyde aj ho to mrzi ale taky je život naučil ma brať všetko s rezervou 🙂 veru zdravie je to najviac ďakujem moc aj vam prajem všetko dobre ❤️🙏
@arexka Ano,je to tak ako pises.Budem rada ak mi napises ci je vsetko vporiadku.Drzim palce..
@arexka Ano,je to tak ako pises.Budem rada ak mi napises ci je vsetko vporiadku.Drzim palce..
@77daniela77 bola som piatok a ano je v poriadku v maternici bije mu srdiečko tak mi dali tehotenskú knižku aj brali krv

@ivik4 co je trapne? chciet si s blizkymi vysvetlit nieco, co ta trapi a mrzi?
ja sa vobec necudujem, ze tato spolocnost speje do zahuby.. nic ine si ani nezasluzi.. ludia su uz totalne .... ani nechcem napisat co.. citat si tu niektore komentare, to je ako plavat v zmesi grciek a sraciek 🤒
@reanda mne tiež príde divné, ak má byť trápne povedať blízkym, ak ma niečo zranilo, hoci aj len moja predstava. Okrem toho autorka nikde nepíše, že to bolo takto. Možno sa len stretli/zavolali si, a druhá strana sama od seba, keďže bola príležitosť, začala hovoriť o dieťati, že je prijaté a že je dobre, že je.
A k tomu, že hlavne, že sa vy tešíte... - ono je niekedy ťažko sa tešiť, keď rodina ale aj neznámi majú blbé poznámky. Nie sme všetci z kameňa.