icon

Nikto sa neteší z môjho tehotenstva. Ako to zvládnuť?

Dnes o 14:12

Ahojte. No mozno si poviete aj Vy tu, ze no a co. Ale mna to nejak vzalo. Kedze uz to nie je prve, ani druhe dieta, a vek uz nemam najnizsi, tak som to asi mohla cakat. Preto som ani nic neoznamovala prilis skoro. Manzel to oznamil trickom bratom a bratrancom, poslal im fotku. Nasi to nepochopili z triciek, svokrovci detto. Ich reakcia bola, ze ci to naozaj? No nie, robime si srandu 🫣. A ze ako sa oni uz tesili, ze v lete pojdeme spolu znova na dovolenku, ako sme boli vlani. Drobec sa ma narodit v lete. No a mama mi pripomina, ako sme si skomplikovali zivot, ze sme az prilis nabozni a ze ci neviem, ake mam zdravotne problemy. No nie, neviem, som uplne blba. Ani len na termin sa nespytali, nic. Segra tiez len nieco v zmysle, ze u nas sa to dalo cakat...(kedze sme nabozni)...
No a teda, manzelovi bratia aj tak svojsky zagratulovali.
Ale ja som nejak neriesila, do skupiny, co mame na messengeri, taku zensku z celej rodiny, tak som uz teda nepisala, kedze kazdy to vzal nejak po svojom a cakala som, ze svagrovia to povedia. A mozno som cakala, ze mi svagrine aspon napisu, ze gratuluju. A nic.
No a dnes oznamila sesternica, ze cakaju, asi 2 tyzdne po nas, aj oni, prve, vymodlene babatko a tam sa sypu gratulacie jedna radost. Mna sa nikto ani len na termin nespyta, nie este, ako sa citim. Joj a tam komentare, z eako im az slzicky vyhrkli, ako sa tesia. Ja viem, prve je prve. Chapem. Nase je uz take samozrejme. Nejak ma to vzalo, najradsej by som bola, keby som mohla vratit cas a nikomu nic nijak neoznamila, nech si vsimnu len rastuce brucho. Svokra sa nakoniec spytala na termin a tak, ale osobne sme este spolu odvtedy ani neboli. Este so sesternicou to mozem rozoberat, ta ma vypocuje, povzbudi. Len je dost daleko.
Ja viem, asi so mnou plieskaju hormony, beriem lieky, co ma utlmuju, som z nich unavena, depresivna, uz to poznam, ze maju na mna taky vplyv. Ale povedzte mi, ze to prejde. Aj som rozmyslala, ze im daco napisem do tej skupiny, ale ako keby nic nikto nevedel, tak aby som nevyzerala, ze teraz sa tam idem ako blba pripominat. Ved uz vedia. Furt pisem ako prva ja, ked nieco. Snazim sa kazdeho povzbudit. Ale naopak to nie je nikdy. Som taka rozlozena z toho.

Strana
z3
autor
Dnes o 14:15

A mozno budem este horsie na tom, ked som to sem napisala...

moze
Dnes o 14:16

Ja mam takych svokrovcov. Ze naco nam bolo to x-te dieta, ci sa doma nudime. Moji rodica a vsetci ostatni - ci v praci, alebo lekari, po ktorych som chodila, ake je to uzasne mat velku rodinu. Kasli na to. Ludia maju zafixovane, ze 2 deti a dost, xy rokov a dost, ze uz sa to viac nepatri. Ja ti blahozelam, zelam ti krasne a pohodove tehotenstvo, super porod. Uvidis, ako sa starsie deti budu tesit. Niekedy to bude chaos, ale bude to uzasne. 🙂 A este dodatok, so svokrinou dcerou sme boli rovnako tehotne, snad nikdy sa ma nespytala, ako sa citim, ci babatko rastie ako ma, z nej sa isli pokakat. 😉 Teraz sa na tom uz len smejem.

anonym_686b54
Dnes o 14:17

Keby si nenapísala že už máš svoj vek aj by som si povedala, že viem kto toto píše.
Tiež mám takú v rodine - zdravotné problémy, každým tehotenstvom je bližšie k tomu že z deti budú polosiroty. Aj napriek tomu každý rok rodí - keď minulý mesiac oznámili 5 tehotenstvo tiež na to boli rozpačité reakcie.

anonym_336955
Dnes o 14:18

@anonym_autor je rozdiel prvé a vymodlené ( predpokladám ze sa dlho nedarilo) ako tretie 🙂

lukbe
Dnes o 14:21
@anonym_336955

@anonym_autor je rozdiel prvé a vymodlené ( predpokladám ze sa dlho nedarilo) ako tretie 🙂

@anonym_336955 je rozdiel iba preto, ze rozdiely robia ľudia. @autorka, chápem, ze ti je to ľúto. Kašli na nich, tešte sa vy s mužom a detmi. Hlavne buďte zdraví.

anonym_336955
Dnes o 14:22
@lukbe

@anonym_336955 je rozdiel iba preto, ze rozdiely robia ľudia. @autorka, chápem, ze ti je to ľúto. Kašli na nich, tešte sa vy s mužom a detmi. Hlavne buďte zdraví.

@lukbe je tam rozdiel a keď ho nevidíš otvor oči

ivik4

Chapem ze si smutna ale asi by som to tiez neprezivala na ich mieste . Mozno aj preto ze sama mam dost zdrav. Problemov takze tehotenstvo by som vôbec neriskovala uz len skrz dieta ktore mam a o ktore sa musim starat. Asi by som to velmi nechapala. Nepis do tej skupiny nic. Porozpravaj sa s niekym kto Ta vypocuje. S muzom sa urcite tesite a to je dôlezite, nie druhy ludia.

anonym_70c967

Gratulujem, je to krasne mat velku rodinu. ❤️

anonym_db5992
Dnes o 14:23

Si zbytocne precitlivela, svet sa nekruti len okolo teba, dieta si si nerobila hadam pre radost inych ale pre seba tak sa spravaj ako dospela osoba

januska12323
Dnes o 14:23

@anonym_autor neviem koľko máš detí, ich vek ani aké máš problémy ale podstatné je či sa tešíte a máte všetko vysporiadané vy dvaja. Nemôžeš od celej rodiny čakať rovnakú radosť keď máte rozličné názory na ďalšie tehotenstvo. A samozrejme nemôžeš porovnávať prvé vymodlene dieťa ako x té. Možno ti to má otvoriť oči, že nie ste až taká skvelá rodinka ako si si myslela. Držím palce nech to dobre dopadne a nech ste zdraví a šťastní.

viestta
Dnes o 14:27

Tesit sa mate hlavne vy dvaja, rodicia. Tesite sa? Ak ano, tak je vsetko v najlepsom poriadku bez ohladu na to kto VAM dvom zagratuloval a kto nie.

reela
Dnes o 14:27

Gratulujem, letne babatko je super 🙂

anonym_af5c5b
Dnes o 14:28

@anonym_autor načo toľko detí? To si asi myslia všetci, celá rodina. Už po druhom to nikoho nezaujíma, len si klepu na čelo, že prečo zase ďalšie a ďalšie. Tak, ale to si si mohla domyslieť. Ja som mala známu a tiež len rodila a rodila. Fakt už to číslo po 3. a ďalej už nikoho nezaujímalo.

anonym_3fd207
Dnes o 14:30

v prvom rade gratulujem a teda ja som mladšia už mám dceru, brat je starsí a nemá dieta. Ked som sa zamyslela pri tvojom príspevku určite by boli viacej jasavé spravy keby ma babatko teraz on, ako napríklad ja druhe.. Ale teda zrejme by som to chápala o to viac ako píšeš, že ho má sesternica vymodlené a teda asi sa dlhsie snažili

anonym_a71d33
Dnes o 14:36

Blahoželám k tehotenstvu, veľa zdravia a šťastia celej rodinke 🍀🍀🍀❤️❤️🌼🌼🌼🌺🌺🌺🍀🍀🍀

lauriik
Dnes o 14:44

U nas tiez tretie dieta uz nebola ziadne velka senzacia. O to mensia, ze to bolo este aj tretie dievca. Tiez ma to trochu zamrzelo ale kaslala som na vsetkych. My s manzelom sme sa tesili, to je hlavne.
A tebe mila autorka velmi gratulujem k dalsiemu potomkovi. Hlavne nech zdravi a nech vsetko dopadne dobre 🍀✨ Velke rodiny su super 🤍

negymama
Dnes o 14:44

obmedz tie socialne siete, skupiny atd.
neviem si predstavit ze by som potrebovala oznamovat svoje tehotstva sirokej rodine, sesterniciam, bratrancom atd.
tiez ked sme cakali stvrte, tak svokrovci a rodicia to prijali dost kyslo. No co uz.

zuzinka888
Dnes o 14:45

Gratulujem k babatku👏🏼👏🏼🎉🎊- drzim palce nech vsetko dobre dopadne.

anonym_567983
Dnes o 14:49

a kolke cakas? a kolko mas rokov? tak to vnimaju proste, vacsienou su ody na prve

77daniela77
Dnes o 14:51

Hlavne je ze sa s manzelom tesite na dietatko a ze ste sa vy dvaja takto rizhodli.Pokial mate slusne vychovane deti a venujete sa obaja rodine a ste stastni,mozes sa na ostatnych vykaslat.Len by som bola uz do buducna opatrna pokial na tom zdravotne nie si dobre,lebo predsalen gravidita da telu zabrat,ako aj celkovo,ved vies.....Drz sa,venuj sa detom a manzelovi,uzivaj si ze mas krasnu zdravu velku rodinu.

anonym_567983
Dnes o 14:53
@anonym_686b54

Keby si nenapísala že už máš svoj vek aj by som si povedala, že viem kto toto píše.
Tiež mám takú v rodine - zdravotné problémy, každým tehotenstvom je bližšie k tomu že z deti budú polosiroty. Aj napriek tomu každý rok rodí - keď minulý mesiac oznámili 5 tehotenstvo tiež na to boli rozpačité reakcie.

@anonym_686b54 toto by som sa aj ja bala, tehotenstvo je extremna zataz na organizmus

belllinka
Dnes o 14:57

@anonym_autor a kolkate to je vlastne dieta?

osky
Dnes o 15:08

@anonym_autor v prvom rade ti blahozelam.

Ja sa velmi tesum,pretoze prave takitopobozni ludia vedia,ze zivot he dar,ze treba prijat kazdy takyto dar.
A o to viac sa z toho tesit.
Co by ine ueny dali za to,keby mali aspon jedno jedine..vratane mna.
Je pochopitelne,ze aj pribuzna konecne caka vytuzene dieta,ostatni sa raduju inak,viac....

Nie je pochopitelne,ze ked uz sa s tebou neraduju,maju blbe komentare....
Snad si dospela...a ostatni nie su veriaci?
Dovera a viera v Boha-vsak on uz na teba dohliadne..
Nelam si hlavu.
Dolezite je,ze dietatku sa tesis ty s manzelom.
Na nicom inom nezalezi.
Vy rozhodujete,kolko deti budete mat a ostatnych do toho nic...
Ja praveze tak pozorujem,ze via detne rodiny su teraz dost "v mode"...
Poznamfakt mnohych vo svojom okoli,ktori maju od 3 do 6 deti....
Vsetko vysokoskolsky vzdelani ludia-to pisemlen aby si niekto nemslel,ze sa mnozia jednoduchi ludia...lebo aj take nazory som tu uz citala..

Uzivaj si tehotenstvo.
A bud rada,ze si plodna.
Nie je to samozrejmost!!

anna777115
Dnes o 15:09

V mojom okolí sa nezvykne gratulovať k tehotenstvu, ale až k narodeniu dieťaťa. A už vôbec by som nerobila okolo toho take teatre, keďže je to v poradí dalsie tehotenstvo

reanda
Dnes o 15:11

❤ gratulujem k babatku ❤ urcite bude uzasne .. minimalne rovnako, ako to prve vymodlene

anonym_cb76b0
Autor odpoveď zmazal
anonym_e67aa0
Dnes o 15:30
@anonym_336955

@anonym_336955 a toto pochybujem, že čaká tretie.

autor
Dnes o 15:34
@lauriik

U nas tiez tretie dieta uz nebola ziadne velka senzacia. O to mensia, ze to bolo este aj tretie dievca. Tiez ma to trochu zamrzelo ale kaslala som na vsetkych. My s manzelom sme sa tesili, to je hlavne.
A tebe mila autorka velmi gratulujem k dalsiemu potomkovi. Hlavne nech zdravi a nech vsetko dopadne dobre 🍀✨ Velke rodiny su super 🤍

@lauriik no my to mame tak s chlapcami, takze mozno, ak bude toto chlapcek, tak este duplom to bude take rozpacite...

Ja od nikoho necakam skakanie meter dvadsat. Ale aspon suche gratulujem napisat, to mohli.

Dakujem za mnohe povzbudive slova a tie ostre, tie si radsej nejdem vsimat, lebo mi to nerobi dobre.

Ono, racionalita je jedna vec, som pricetna a uvedomujem si vsetko, aj rizika a tak, ale emocionalita niekedy ide mimo tento rozum a kazdy niekedy potrebuje podporit. Tie, ktore ste to pochopili, velmi Vam dakujem.
V konecnom dosledku, mozno manzelovi aj napisali a on to nejak extra neriesi, podakoval sa a riesili tam vacsie auto, ze asi bude treba treba. Vecer sa ho spytam.

unicornlady
Dnes o 15:36
@anonym_e67aa0

@anonym_336955 a toto pochybujem, že čaká tretie.

@anonym_e67aa0 Tiež si myslím, že to číslo bude vyššie, inak by napísala narovinu, že čaká tretie dieťa.

Každopádne, u nás sa gratuluje tiež až pri narodení dieťaťa, nie vopred k tehotenstvu.
A aj rozumiem, že sesternici, keďže je to vytúžené dieťatko, tak proste tá radosť je tam väčšia.

Sústreď sa na svoj pokoj, nech máš dobré tehotenstvo. A nech je bábo zdravé.

autor
Dnes o 15:38
@anonym_cb76b0
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_cb76b0 Boze, to je strasne toto, uplne cudzi ludia...🫣

Strana
z3