Obavy z pôrodu a starostlivosti o novorodenca
Píšem anonymne aby to nezistil nik kto ma pozná osobne. Ahojte mám 22 rokov a čakám prvé bábätko, naše vytúžené... Do pôrodu mi ostávajú 2 týždne a tak ako som celé tehotenstvo vravela že sa ničoho nebojím teraz sa to celé mení... Bojím pôrodu ale najviac sa bojím všetkého čo bude potom.... Ja som od strednej školy vychovávala mojich malých bratov lebo moja mama musela pracovať tak od úplného malého bábätka som ich bavila.. preto som si myslela že všetko viem a všetko ovládam ale ako sa mi blíži pôrod veľmi sa bojím toho čo budem robiť s tým mojim malým krehkým bábätkom, neviem ako budem prebalovat, kúpať, kŕmiť... Veľmi sa bojím aké to bude, či mi bude mať kto pomôcť ak náhodou nebudem vedieť čo robiť 😕... Veľmi sa na neho teším, neviem sa už ani dočkať ale aj tieto "zlé" pocity mám. Prosím nepíšte mi, že...som si nemala robiť dieťa, atď atď... Ja som ho chcela a stále ho chcem len sa bojím ako to s ním budem zvládať.
Vsetko zvladnes. Su to uplne normalne ukony, nic nadludske. Takze sa nestresuj. Uplne zbytocne.
Nech Ti vsetko dobre dopadne.
Tak to su uplne normalne strachy prvykrat tehotnej zeny, kazda ma pred tym respekt. Neboj sa, priroda zafunguje, naskocia instinkty, mozog sa upne na babatko a zakladne veci budes vediet. Samozrejme vsetky obcas tapeme, niekedy nebudes tusit, preco place, ale ta zakladna starostlivost pojde, to sa neboj.
Neboj, nabehneš na to. Uvedom si, že máš obrovskú výhodu oproti (asi) väčšine dnešných mamičiek, ktoré nikdy predtým nedržali bábätko na rukách a nestarali sa oň. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Mám brata mladšieho o 14 rokov, takže viem, čo to znamená. Jasné, nesuplovala som úplne mamu, ale kúpanie, prebaľovanie atď. som mala naozaj natrénované. Keď sa mi o ďalších 9 rokov narodila naša prvorodená, boli to pre mňa úplne prirodzené veci. Aj som pritom zvládla posledné dva ročníky vysokej školy (a to sme bývali sami, nie u rodičov, ani sme ich o starostlivosť nežiadali, keďže to bola naša starosť). Tak sa neboj.
Tak potom vsetko vies, prosim Ta, mas prax. Ja ked som porodila syna, tak zistili, ze robim v jasliach, hned po tom ako som si najprv navliekla rukavice, vsetko nachystala a potom vzala dieta na podlozku. Ja, ze hmmm co tak pozera ta sestricka a ona smiech, ze vy ste z fachu, ze 😂🙈🙈🙈 No mesiac mi trvalo odvyknut si od rukavic 😂 Neboj, to pojde. Dieta nie je studium jadrovej fyziky
... starostlivosť o dieťatko Vás síce pripraví o pohodlie,ale nebojte sa, zvládnete to 😀.
Ďakujem Vám všetkým za odpovede 🤗

Neboj nič keď porodís všetko pôjde automaticky. Teraz je to ťažko pochopiť ale naozaj sa nemusíš báť