Oznamili by ste už tehotenstvo?
Ahojte, poradte prosim co by ste robili v mojej situacii 🙂
Vacsina nasej rodine zije mimo nasho mesta a budeme s nimi onedlho, v case ked budem v 13tt, konkretne 12+4tt. Par dni na to ako odidu ma caka prvy velky usg (prvotrimestralny screening). Ja som chcela pockat s oznamenim po screeningu, ale zasa vaham, ci to neuvyuzit ze budeme spolu. Co by ste robili? Pockali par dni do screeningu alebo oznamili uz skor? U mojej gyn. uz dovtedy nebudem. Dakujem za rady 🙂
Ahoj, ja by som počkala a oznámila to až po...
Ved povedz, pochval sa, preco tajomstva. Ste rodina. Za kazdych okolnosti mozu vediet.
Aký význam má čakať s oznámením až po tom vyšetrení? Máš na to nejaký dôvod, hm? Keď budete s rodinou, tak oznám naraz všetkým a aspoň sa nikomu nebude krivdiť kto z nich to vedel skôr😉.
@pinkgirl Zabudla som uviest, ze som mala rizikove tehotenstvo od zaciatku, kedze som spinila a dokonca raz krvacala. Bola som na duphastone a teraz som stale na progesteronovych tabletach.
Aj tak čas oznámenia neovplyvní priebeh tehotenstva, veď to povedz na tom rodinnom stretnutí.
@pinkgirl Tak dakujem pekne za nazory, asi to naozaj poviem uz na rodinnom stretku 🙂 Podelime sa o radosti. Dakujem
janaom obe deti oznamila v 7tt :D
Oznamila. Neviem ma co cakat. Co sa akoze zmeni, ked budes po velkom screeningu? Keby aj nejake zle vysledky, tak co?? Keby sa nieco stane, nebodaj potratis… Nikomu to nepovies? Das si dieta zobrat?? Urcite nie, takze je za mna uplne jedno, ci to povies skor alebo neskor.
Ja by som este neoznamila lebo viem ake to je povedat a potom vsetci vedia ked sa nieco stane . Otrasne
Ale to pisem LEN ZA SEBA
my sme tretie oznámili po 12tt a keby je na nás, tak aj neskôr, ale začalo som krvácať na mužovej oslave, tak sme museli s pravdou von
Ja by som oznámila...😊veď to je najbližšia rodina,nejdeš to vykričať celému svetu
Ja by som počkala. Moje posledné tehotenstvo sme oznámili, keď som bola v 7. mesiaci. Nik sa nehneval. Bolo to moje štvrté tehotenstvo. Obe moje deti sú dúhové.
@catherine87 ake su to duhove deti?
Ja osobne som moje tehotenstvo nikomu nevesala na nos, kym to nebolo ocividne, cize tak do 7. mesiaca, mama to na mne ale videla uz na zaciatku.
Tvoje rozhodnutie.
@babulkomale dieťa po potrate 🙏
Blízka rodina (teda súrodenci, svokra) to vedeli vlastne hneď a ostatným som nič nevravela, až keď si sami všimli pri nejakom stretnutí, ze som tehotná.
@alex49 aha
Ja oznamujem bez ohľadu na výsledky screeningu. Dokonca ak by na screeningu vyšlo niečo zle, bola by som , že stihli vedieť o našom dieťati a tešiť sa z neho ešte v "bezproblémovom čase", keď netreba nič riešiť. Prvé tehotenstvo som nestihla, šla som hneď na začiatku k doktorovi a babčo už bolo mrtve a mňa veľmi mrzelo to, že to nikto nestihol vedieť. Pretože je navždy členom našej rodiny. A zas dávať všetkým na známosť cielene že som práve pred týždňom bola chvíľu tehotná my už prišlo cez čiaru moju osobnú 🙂 Ale následne po pár rokoch keď sme hovorili o našich deťoch, postupne sa dozvedeli naši blízki, lebo sme proste rátali aj to prvé dieťa k nám, teda že čakáme druhé a podobne
Podobne ako @ivik4 ..oznamili sme to ked nam tehu potvrdil lekar a potom som potratila..bolo to tazke..druhe aj tretie tehu sme tajili do 12-13tt...
Mame dve zdrave deti
@ivik4 presne toho sa bojím…takže počkáme po screeningu, rozhodli sme sa tak
@babydesire ďakujem keásne, je mi ľúto a mrzí ma tvoja strata…oznámime tiež až v 14tt, tak sme sa rozhodli
ja by som to povedala do sveta... obe tehotenstva sme oznamili v podstate hned, ved keby to aj nedopadlo dobre - aj to patri k zivotu, tiez by som to netajila... ale tak my sme k sebe v rodine uprimni a riesime vsetko, dobre aj zle veci, kolkokrat na dialku, ale riesime. a podvedome v sebe drzis negativne myslienky - vypusti to, nepripustaj si ze sa moze stat nieco zle... pozitivna hlava dokaze divy

Ja by som oznámila na návšteve.