Pocit plnosti v 30. týždni tehotenstva
Ahojte
Som v 30tt a už nejaku chvíľu mám strašný pocit plnosti keď niečo zjem. A zdá sa mi že sa to zhoršuje. Chápem že bábätko a maternica rastie a tlačí na okolité orgány. Už som obmedzila jedenie a skúšam jesť pomenej aby som sa necítila až tak plná. Obed ktorý som predtým bežné zjedla mi teraz spôsobuje to, že sa cítim akokeby som zjedla celé prasa a som plná až do večera, poprípade aj by som mala chuť ešte niečo zjesť ale nemôžem lebo sa cítim veľmi plná.
Najhoršie mi zatiaľ bolo asi posledné 2 dni. Neviem čo sa presne deje ale ja sa už asi nonstop cítim plná a dokonca mám v bruchu také pocity akokeby som mala nejakú zápchu, je mi ťažko a nechce sa mi kvôli tomu nič robiť, väčšinou len odpočívam a odfukujem. Také nepríjemné pocity to sú. No a túto noc som kvôli tomu nemohla ani spať. Zobudila som sa asi o polnoci a naposledy čo som sa pozrela na hodinky bolo niečo cez 3 hodiny ráno. Celý čas som sa len prevalovala zo strany na stranu a nie a nie zaspať+ do toho tie nepríjemné pocity v bruchu.
Mali ste to aj vy takto? Také ťažkosti tráviace? Aspoň dúfam že to je trávenie a nie niečo iné, horšie 🧐 inak bábo sa stále hýbe tak si myslím že je v poriadku a aj každá kontrola u gyn bola v poriadku. Mám bezproblémové tehotenstvo až na to čo momentálne pociťujem . Je to moje prvé tehotenstvo takže všetko je pre mňa také nové.

@anonym_autor ahoj, ja som to mala rovnako, tie posledne tyzdne uz boli tazsie co sa tyka jedenia aj spania. Dokonca ked som isla cikat tak som citila ze strasne potrebujem cikat ale islo to len velmi pomaly, ten prud a niekedy to trochu bolelo. Takze aj cikat som chodila este skor ako som uz potrebovala aby som nemala prilis plny mechur aby to nebolelo 🙈 a co sa tyka jedenia tak som jedla iba malicko ale povedzme kazde 2 hodinky. A asi od 32 tyzdna som bola kazdy jeden den hore od 3 do 5 a nevedela som si najst polohu na spanie. Potom som zaspala okolo 5 do 7-8. Ale ja som spala vela aj cez den lebo sa mi lepsie spalo ako v noci. Je to narocne tie posledne tyzdne