icon

Používanie kozmetiky v tehotenstve: Čo je bezpečné?

Včera o 20:03

Ahojte som este iba v 6tyzdni a zaujíma ma ci mam zmeniť nieco ohľadom drogerie, kozmetiky, ci je nieco co naozaj nemam používať alebo naopak Ano. Tiez od kedy ste si natierali bruško proti striam a ci to pomohlo a aky krém je naj. Tuez ma zaujíma názor na farbenie vlasov, umelé nechty , čistiace prostredky no čokoľvek co vás napadne. Mne je dosť zle musela som vyhodit wc gel a voňavky tiez mi nevoňajú a ani ja si nevoniam 😂😂😂😂😂 nakoľko som musela prestať používať deodorant aj avivaz 🙈🙈🙈🙈 poraďte alebo sa psplon podelte o skúsenosti 🙂

denisa_deniska
•
Dnes o 04:12

tak samozrejme, že v tehotenstve sa môže zmeniť citlivosť na vône a pachy, ak ti niečo začalo prekážať, tak to vymeň.. iné odpísané, prosím, si tehotná, v 6tt, tak sa skľudni - všetko robím ako pred tehotenstvom, bola som u kaderníčky, na nechty chodím každé tri týždne, používam bežné čistiace, čo som aj dovtedy.. z kozmetiky jedine vyradiť retinol, ak používaš.. brucho si natieram buď bambuckým maslom, alebo priamo olejom na strie, ale z môjho pohľadu je to skôr genetická záležitosť🙂 a naozaj, si tehotná, nie chorá, rob veci bežne ako teraz, verím, že nejaký sedliacky rozum máš.. 🙂 jediné, čoho som sa musela vzdať (a na to sú tiež rôzne názory) sú plesňové syry, surové mäso a pod., ryby som nejedávala ani predtým, a obmedzila som kávu (predtým som pila 3-4 denne, to už bolo moc, tak teraz dve, aj to mi už tak neberie ako predtým), a vyslovene sa vyhýbam nepasterizovaným výrobkom.

qrstxyz
•
Dnes o 04:54

Ja by som kozmetiku vyradila. Bežná kozmetika obsahuje toľko toxínov, že ju nepoužívam ani teraz, keď nie som tehotná. Namiesto klasického sprcháču používam olivové mydlo, namiesto telového mlieka používam kokosový olej, zubné pasty len bez fluoridu a namiesto aviváže dávam sódu bikarbónu a esenciálny olej, aby prádlo voňalo. Na nechty by som nechodila vôbec a vlasy by som si farbila asi len henou.

anonym_d16c18
•
Dnes o 06:01

Ja som mala pred tehotenstvom mastnú pleť, v tehotenstve vplyvom hormónov suchú, musela som zmeniť celú starostlivosť o pleť. Prestať používať sprchac a voňavky, lebo som zo všetkého vracala, inak by som nič nemenila. Paradoxné ťa chémia ktorou som si robila umelé nechty mi voňala 😂 celé tehotenstvo som mala gélové, lebo moje sa mi strašne lámu a ja nemôžem mať krátke, lebo ma bolia lôžka nechtov. Raz mi prišlo aj z elmex pasty zle ale potom už v pohode, tak tu som nemenila. Veľa som musela zmeniť to čo som nedávala a mala rada. Stejky, sushi, veľké ryby ako tuniak, žralok atď, čo by sa v tehotenstve nemalo. Strie som si nenatierala a nemám ich ani v druhom tehotenstve sa mi nerobia, tak kašlem na to.

anonym_8e2874
•
Dnes o 06:24

Nic som nemenila, ale je fakt, ze som skoro ziadnu specialnu kozmetiku nepouzivala. Nic proti striam som si nedavala a ziadne som ani nemala (3 tehotenstva). Toto je taka vec ze mozes sa kremovat kolko chces a i tak budes mat, alebo naopak.

anonym_2d71fd
•
Dnes o 07:34

Jedine, co "toxicke" som pouzivala, su antiperspiranty, proste mne nefunguju tie deo prirodne vobec a este som raz striekala ribezle proti voskam a zafukal vieyor a siblo mi to do oci...🫣. Respik som mala, rukavice, ale okuliare som si nedala. Nabuduce som pouzila uz eko pripravok a chemiu cistenie wc, mal na starosti manzel.
Na tvar som pouzivala Alverde kremy, micelarku asi raz za tyzden 😅🤣, no a brucho som si kremovala asi 5x, len oreto, ze mam suchu kozu celkovo. Codexial hydro. Inak, strie som nemala, a to mam 5 deti, kebyze nie som tucna a nemam diastazu, tak mam krasne brucho 🤣, ale to je genetika a ze som mala take mensie deticky, tesne okolo do 3 kg. No a brala som lieky, takzeeee...plus, byvame pri hlavnej ceste, kadial prejde niekolko tisic aut denne, toxinom sa uplne nevyhnes. Takze netreba sa nejak plasit.

anonym_f055a5
•
Dnes o 20:50

@anonym_autor pokým to nebudeš jesť 😃 nič som nemenila 😃 všetko som použivala, čo aj pred tehotenstvom, už záleži od tvojho tela, či sa ti bude pačiť vôňa, alebo krém,ktorí použivaš mesiace, ti začne robiť zle.. zatial nemeň nič a uvidiš