Pozitívne povzbudenie pre nastavajúcu maminku
Ahojte, nemohli by ste mi tu nechat vase POZITIVNE dojmy po narodeni vasho dietatka? Uz som unavena z toho vsadepritomneho strasenia, ci uz vo forme zabavnych obrazkov alebo uprimnych varovani z okolia typu : vsak pockaj, ked sa narodi, sa uz nevyspis…vsade budu grcky, cikanice, hovienka…domacnost bude po vybuchu….s drahym sa budete hadat….unavena budes na smrt….stres do konca zivota…rozkusane bradavky….a pod. Normalne ma to stresuje, ze uz ani neviem na co sa mam tesit. Potrebujem uz pocut len to pekne.
Pozitívne prišlo až cca po mesiaci no . Buďme reálne 🥴😄
Ja ti napíšem svoju skúsenosť - mam 14 mesacne dieta
Nikdy som nikde nemala po byte cikanice, ani hovienka, grcku jedine keď bol úplne malilinky, jednu (nezvládol dávku mliečka)
Domácnosť nikdy nebola po "výbuchu" a to som bola na neho úplne sama, keďže muž chodil do roboty ráno na siedmu a prišiel večer o pol ôsmej
S manželom sa nehadame ani nejako extra, normálne debaty a výmeny názorov, bez kriku, urážok a podobne
Unavená.. Syn od 4 mesiacov spi prakticky celú noc. Denný rezim sa samozrejme mu prispôsobuje, ale je to pekne zvladbutelne
Rozhryzene bradavky som nikdy nemala a to stále ešte dojčím
Tak začiatky sú náročné... Ved je to veľká zmena, a bohužiaľ sú to pravdivé poznámky... ale bude to stále lepšie.
To pozitívne: Ten pocit úľavy, keď porodís. A keď uvidíš, aké máš krásne babo. Gratulácie od okolia. Pocit, keď si ho vezmeš na ruky, úsmevy. Jeho radosť, keď ta uvidí. Ten čistý pohľad, láska, ktorú budeš cítiť stále viac.
Je to náročné, ale ver, že by si toho svojho uskriekaneho mimozemšťania nevymenila za nič na svete, tak veľmi ho budeš milovať.
Ja viem, ze to bude tazke, nikde som nenapisala, ze to spochybnujem…ale nebavi ma uz pocuvat len o tom tazkom…
Dakujem vam za nejake pozitiva
Tak sa s ľuďmi proste o tom nebav 😉máš výhodu. Je lockdown, s nikým sa stretávať nemusíš
Začiatky sú sice náročné, ale veľa závisí aj od toho ako sa nastaviš ty.. ja som to tiež počúvala z kazdej strany, napriek tomu som sa velmi tešila na porod, na prvej chvíle a na všetko. Malý ma 6 týždňov, manžel je cele dni v práci takže som sama na domácnosť aj malého, bordel bomba mi tu zatial nevybuchla( ked spinká všetko stiham popratat, navariť...) Cikanice? Áno už ma par krát ocikal ked som ho nechala rozbaleneho a riadne som sa nad tým zasmiala, všade same hovienka? Radšej nech sú ako by ho malo boliet bruško a plakal by deň či noc. A zopár prebdených nocí bolo, priznám sa že som už mala aj zlzu na krajíčku či to vobec zvládnem ale dospala som to, keď spí pn par krát si zdriemnem aj ja. A rozkusane bradavky prosím ťa od čoho? Od tej malej hladnej pusinky? Pre mňa je kojenie jedna z najkrajších aktivít ktorú spolu robíme. Takže rozhodne negatíva pd okolia nepočúvaj a nastav svoju myseľ a najdi v tých negativach pozitíva 👍😁
@adrianahudax joj s tym,ze kojenie je pre Teba jedna z najkrajsich aktivit 👍 uplne mi napadlo,co robim,ked sa mi fakt nechce uz nic,proste si sadnem,a pre mensiu je to znak,ze ide cuckat..a ja mam chvilu pokoj 😁
@tani777 pššt ale občas to robím takto aj ja 😂
Ja mám dvojmesačného a okrem stresu po narodení, keď mal nejaké problémy, ktoré sú ako tak vyriešené , si to užívam. Doma mám upratané, navarené, dieťa spokojné, manžel tiež a ja rovnako. Stíham sa malému dostatočne venovať a aj všetko urobiť čo potrebujem, dokonca aj posedieť na mobile 😄. Byť mamou je skvelé a nebolo pre mňa nič náročné, všetko prišlo automaticky a to, že nespím celú noc a čo ? Hlavne, že sa vyspím trocha, veď aj tak nejdem kopať zemiaky alebo niečo podobné 😄🤷🏽♀️. A na záver, ver, že budeš za tie hovienka vďačná 😄 , budeš rada, že bábätko nemá problém 🙂 .
Super😊 toto si budem citavat, ked na mna pojde stres z toho co ma caka
@adrianahudax to je na tom to naj 🙈😁
U mňa boli prvé 2 mesiace paradoxne najjednoduchšie 😀 spánkový deficit začal až po prvých narodeninách. Ale je to láska.
nič z toho, čo si písala v úvodnom príspevku, sa nekonalo. Bola som mladá mamina, pár rokov po 20., bývali sme sami, ani po pôrode u nás nebola mama ani svokra nasáčkovaná, nemala som ani sušičku, ani robotický vysávač, ale žiadne hádky a bordel sa nekonali. Obaja sme vedeli, že náš život sa zmení narodením dieťatka navždy. Vedeli sme, že bude menej času na spoločné aktivity, rozhovory, koníčky, viac únavy, viac práce okolo bábätka, ale aj viac radosti a toto čarovné obdobie mi zostane v pamäti navždy. Ak máš muža, ktorý sa už teraz správa ako partner, ktorý považuje domácnosť za vašu, nie tvoju, ktorý sa nespráva, ako na návšteve, tak máš na polovicu vyhraté. Čo sa týka poriadku, bude to v prvé dni po príchode z pôrodnice jeho doménou. Čo sa týka varenia, môžeš si to trošku uľahčiť. Ešte kým sa bábätko narodí, var o štyri porcie viac, ktoré potom zamrazíš v dvoch dávkach. Myslela som jedlá ako dusené mäso, guláš, soté a pod. Ryžu, zemiaky alebo cestoviny uvaríš za pár minút, prinajhoršom donáška. Ostane ti viac času na dieťa a na teba. A hlavne si to v hlave naprogramuj tak, že všetko je tak, ako má byť, snaž sa pospať si s dieťatkom aj počas dňa, ak budeš ty kľudná, prenesie sa to aj na dieťa. A teraz sa snaž vyhýbať ľuďom, ktorí ti toto, čo si napísala vtĺkajú do hlavy. Pre mňa to bolo absolútne najúžasnejšie obdobie života a to od prvej chvíle po príchode z pôrodnice.
Dieta je o tom i o tom, i tazke, i krasne chvile...ze babo na teba reaguje, ze sa zacne usmievat, budes sa tesit z jeho pokrokov, ze zacne blabotat, ked budes dojcit...tak v podstate 5-6mes co narastie bude len vdaka tebe, budes si uzivat jarne slnecne prechadzky, ucit a vysvetlovat cely svet okolo ako funguje,...ze budes vediet a citit ze si pre neho ta najdolezitejsia osoba v zivote tie prve roky. Pre mna zlaty vek dietata 1,5r-3r.
Ale prečo ..môžeš byť rada že počúvaš ako to naozaj je . Mne nik nepovedal čo ma čaká 😂🙈až potom som zistila ,ale vlastne každá žena vie až potom ake to je mať vlastné bábo a nie ako len tak občas niekomu postrážiť bábo alebo sestrinee..svoje je svoje no .
@mamusa34 ale to vôbec nie je pravidlom, že to tak musí byť
Nedostatok spanku je brutal narocny.
Grcky, hovienka, plienky nie su ziadny problem.
S manzelom sa nehadame o nic viac ako pred tym
Neporiadok je ale to ma nikdy netrapilo
Rozkusane bradavky boli bolestive asi 3 tyzdne. Bolo to fakt neprijemne, ale menej ako trhanie zuba.
Stres do konca zivota - za svoj zivot budes mat asi 80 vianoc, letnych dovoleniek, atd. S dietatom v tom pravom slova zmysle stravis iba 10-12. To je zalostne malo.
@beata_k Toto bolo pre mna obrovske prekvapenie. Vedela som ze budem dieta lubit a ze ta moja laska ma urobi stastnou, ale ani vo sne ma nenapadlo ze ma dieta bude tak velmi lubit spat. Je to nadherny pocit.
@beata_k No viem si to zivo predstavit a aj ten uzasny pocit ktory z takychto momentov pride. Aj my kavickujeme.... "ďava" (kava) bolo synove prve slovo. Na "mama" som si musela pockat este mesiac.
Och to moze povedat len ....
Nikto nepovedal,ze materstvo je lahke. No nie je nic krajsie ako bezzuby usmev vlastneho dietatka. A to ostatne sa stale meni. Ako rastu su samostatnejsie a uz sa s nimi da aj zabavit.
Ja ich musim citit stale. Este aj v noci ma objimu kedykolvek.

Je toho kopu pekneho,vsetko co urobi ako prve-prvy usmev,prve otocenie,prve blabotanie,prve kroky..ale aj kopu ostatneho..ja ked vidim ako napriklaf spinkaju,ake su rozkosne...ten smiech uprimny 😍 rozkosne byvaju..nie je vsetko strasne,to len ludia su strasni..je to krasne,aj ked niekedy tazke...