icon

Preháňam kvôli tehotenstvu?

1. feb 2023

Ahojte. Rada by som si vypočula váš názor k danej veci. Sme celkom mladý pár, snúbenci (24-26 r.) . Máme malého 2 ročného syna a ďalšie bábo na ceste. Nedávno sme odišli na niaky čas zarobiť peniaze do Švajčiarska aby sme si našetrili na svadbu a niaky základ pre hypotéku, nech si môžme kúpiť vlastný byt. Doteraz sme žili na Slovensku v podnájme ale rozhodli sme sa to zmeniť. Babatko sa má narodiť na konci augusta. A dostanem sa k pointe. Pôvodný plán bol odísť a kým sa narodí dieťa byt doma a už mať svoj byt aby sa mohlo všetko nachystat a boli sme vo svojom, ale prišla zmena. Snúbencovi povedali v práci ,že v novembri dostane 13-ty plat to znamená 9000€ výplatu, čo je teda parádny peniaz. Keďže rodim v auguste už v júly by som bola rada doma aby som potom v takom vysokom mesiaci na poslednú chvíľu necestovala takú dlhu cestu, neriskovala proste. Snúbenec by si to predstavoval tak,že ja so synom pôjdem domov on ostane tu vo Švajčiarsku..keď sa bude mať narodiť dieťa príde, vezme si aj voľno na cca 2-3 týždne a potom by sa vrátil a odpracoval tu ešte do toho Novembra. Lenže ja nemám dobrý pocit z toho ,že by som ten čas od jula do novembra žila u mojich rodičov v 3 izbovom byte kde je aj malý psík (mala by som svoju izbu), ale proste bez partnera. Príde mi to ľúto ,že by sme tie prvé mesiace neboli poriadne pokope a nezvykli si spolu (predsa to bude trošku iné ako teraz pribudne nám dieťatko). Myslím ,že aj to mimčo si potrebuje naviazať kontakt s ocinkom a najlepšie už v niakom našom byte. Pravda je taká,že aktuálne nemáme našetrené žiadne peniaze, pretože sme museli posplácať niake staré podlžnosti. Tak sa pýtam ako by ste to vzali vy? Či by ste s tým súhlasili alebo nie? Myslím a dúfam ,že o deti by som sa zvládla postarať tej zodpovednosti sa nebojím skôr ide o to ,že mi to je ľúto ak by sme neboli pokope….alebo či to len moc preháňam a som rozcítená teraz keď som tehotná 🙈 Po prvom pôrode mi dobre padla priateľová podpora keďže som bola na sekcii, teraz som na rizikovom, snáď sa mi podarí rodiť normálne ale keď nie..ostanem nato sama s deťmi u rodičov. Ja som dosť kontaktná vo vzťahu alebo ako to nazvať, proste prítomnosť partnera, pripadne jeho slová to mi vie byt veľkou oporou. Taktiež by som rada takúto chvíľu strávila pokope ako rodina. Tak som zvedavá aký máte názor, či to teraz len moc prežívam…neutrálny názor niekedy pomôže otvoriť oči a mať jasnejšie. Ďakujem

Strana
z2
simkima
1. feb 2023

osobne by som stym suhlasila. proste bud by ste tam ostali spolu ak by sa dalo alebo by som sa vratila domov. mas kde byt, rodicia by ti pomohli, co by bolo tiez velke plus a patrner by tot am aspon dokoncil a ved by sa vratil

veronikaszabova
1. feb 2023

"niaka, niake..."... 🤦

Jasne, ze by som s tym suhlasila. Zvladnes to aj sama, mas aj rodicov. Ved tam neostane na roky, len na par mesiacov.

autor
1. feb 2023

@simkima tu vo Švajčiarsku by som určite nezostala už aj s druhým bábätkom. Je to tu dosť drahé čo sa týka doktorov a s takým krocom sa stále chodí, pod chvilkou niečo. Proste to mame ujasnené s malým babom určite na Slovensku.

mimikarol
1. feb 2023

Ja súhlasím s tým ako to chce spraviť tvoj muž

autor
1. feb 2023

@veronikaszabova prepáč pravopis nieje moja silná stránka mamina je zo zahraničia a rozpráva a píše kadejako tak s tým mám problém od detstva🙂

mondolina
1. feb 2023

tak nedá sa mať všetko, aj dve deti aj byt, aj muža pri sebe.
teda vo vašom prípade.

ella1234
1. feb 2023

Bola by som s tym okey, partner sa stara o rodinu a snazi sa ju zabezpečiť 🙂 sustred sa na to pozitivne budes mať bábätko budete mať aj našetrené a ten zameskany cas potom spolocne dobehnete 😉

ibajaanikiny
1. feb 2023

Ja by som s tym suhlasila…

autor
1. feb 2023

@ella1234 Sakra my sme sa celkom nepekne kôli tomu pohádali, som teraz niaka taká nesvoja, asi hormóny…Ale vidím ,že väčšina by ste súhlasili, teraz ma to mrzí

petamich
1. feb 2023

v tejto situacii by som suhlasila s tym, ako to navrhuje partner 🤷‍♀️ nemate uspory, pri dvoch detoch sa veru zidu a 9000€ je veru dost penazi

lucka_ke
1. feb 2023

tiež by som súhlasila, aby ostal a zarobil, najmä ak ste bez peňazí, ty to s rodičmi zvládneš a miminko aj tak potrebuje najviac mamu, však online sa môžete vidieť každý deň a do budúcna si určite šetrite!

ella1234
1. feb 2023

Tak sa ospravedlň udobri sa a vyhovor sa na tehotenské hormony 😋 obaja ste to isto mysleli dobre ale vo vasej situacii musí zvíťaziť trosku taka praktickosť že peniaze sa vám zídu.

luccija
1. feb 2023

Neviem či rozumiem...plán bol pokým sa dieťa narodí mať byt a teda ho kupujete?
Muž nech je tam a potom príde.Ty budeš mať kde bývať a pomoc...nedá sa mať všetko..

casillas28
1. feb 2023

Tu nie je o com..sama si uznala ze ste ako keby na nule a nemate ziadne uspory..na matersku budes mat narok? Lebo je krasne mat babatko ale aj to nieco stoji a teraz uz budu deticky dve...cize tvoj partner rozmysla velmi dobre a chce sa ootom vratit s nejakou nasetrenou sumou s ktorpu sa uz bude lepsie zacinat...musis vydrzat tych par mesiacov 🙂

anickaaa6aaa
1. feb 2023

úprimne? načo ste mali hneď druhé dieťa keď nemáte poriadne kde bývať? v Tvojom prípade musíš jedine vydržať kým neusporíte toľko aby ste mali na niečo svoje... a myslím, že sa zo zahraničia len tak rýchlo nevráti. Tu na SK isto toľko nezarobí a keď ešte chcete svadbu..atď. vidím to na pár rokov.

amelia89
1. feb 2023

takze ked si to zhrnieme: na svadbu ani byt ste nenasetrili, chces aby ste sa vratili spolu k tvojom rodicom,ale vlasne na tu svadbu ani byt stale mat nebudete cize vlasne do toho svajciarska ist bolo odveci… samozrejme ze je logicke aby tam ostal a zarobil co najviac. Bohuzial neda sa mat vsetko naraz- mali ste pockat s 2. babatkom alebo proste to bude takto

autor
1. feb 2023

@casillas28 áno prvú materskú som mala slušnú, vysokú a teraz budem mať reťazovú

kukulienka999
1. feb 2023

Ja nechcem podpichovať, ale ako chcete našetriť do novembra na byt a svadbu, skôr by som sa pripravila psychicky na to, že ak to chcete všetko tak do novembra to rozhodne nebude. Mala som expartnera pracujúceho v zahraničí a 2 roky som tam pracovala s ním, on sa dodnes nedokázal vrátiť na svk kvôli zárobku. Už si zvykol na veľké peniaze

zmrzlinka2021
1. feb 2023

Ja nerozumiem, ako moze jeden rodic akceptovat, ze nebude niekolko miesiacov vidiet 2 rocné dietatko + malinké bábatko.

Na tvojom mieste by som ostala vo svajciarku, kaslat na peniaze na lekarov ak snubenec dobre zaraba.

sojorez
1. feb 2023

V pohode u rodicov. Budes mat vlastnu izbu a popri novorodencovi budes este rada, ze mozu syna postrazit stari rodicia. Zvieratko ber ako bonus, vraj su deti zdravsie.

autor
1. feb 2023

@kukulienka999 od rodičov z jednej a druhej strany nám bolo povedané ,že svadbu zaplatia na pól. Ale samozrejme najradšej by sme si čo najviac zaplatili sam. A čo sa týka bytu, nie našetriť na celý byt. Mať niake peniaze aby nám dali hypotéku

autor
1. feb 2023

@zmrzlinka2021 je to tu veľmi drahé, keď idem na vyšetrenie teraz v tehotenstve ani mi nerobila špeciálne vyšetrenie len sono a vzala krv a platili sme 300€ čo sa týka stravy a ostatných veci + s malým bábätkom čo pod chvilkou navštevuje doktora. Nenašetrili by sme absolútne nič alebo minimum..chceme žiť Clips skôr na Slovensku

zmrzlinka2021
1. feb 2023

@autorka
A co tak neriesit svadbu a dat sobas o dvoch svedkov a radsej tie peniaze "na svadbu" nechat na tych lekarov?

vevesh
1. feb 2023

Jednoducha matika- ide hlavne o 9.000e- ako dlho vam potrva na sk, dokym nasetrite 9.000e (nie zarobite!!)? Dva -tri -styri roky pri 2 detoch a najme ? Ako tu nie je o com, radsej ozelet par mesiacov bez partnera s nasetrenymi peniazmi a vlastnou strechou, ako v najme v laske spolu a bez penazi....

zuzanka.zuzu
1. feb 2023

pri prvom uz bol, tie prve tyzdne zazil, nununu tulenie ste uz mali... ty bud rada ze teraz aspon otec zije v praktickej realite a chce zarobit peniaze 🙏 uvedomujes si ze budete mat 2 deti a stale ziadny byt? a rodicom tiez ruky nohy bozkavaj

deginko
1. feb 2023

Tvoj priateľ má pravdu,nič sa ti nestane a zvládneš to sama,máš,kde bývať s deťmi a rýchlo ti to ubehne

otazka1
1. feb 2023

Ty chod domov,partnera tam nechaj,teraz je jeho úloha zabezpečiť vás a úprimne..určite nebude celé dni sedieť nad bábätkom a zaľúbene naňho pozerat,tie dva mesiace prežijete.a čo sa týka svadby,poprosila by som rodicov z oboch strán aby nám tie peniaze venovali do bytu a svadbu urobíte aj v restike spolu na obede,malilinky okruh vašich rodín..myslim že rodičia sú dosť rozumní aby vedeli čo je dôležitejšie v dnešnej dobe 🙂

ivangeline
1. feb 2023

Ano,prilis to prezivas.

martul
1. feb 2023

Tak ja neviem, asi by bolo vhodné začať trošku rozmýšľať a zobudiť sa do reality. Máš 24, čakáte druhé dieťa, úspory ktoré ste aj mali ste minuli na zaplatenie neresti z minula /wau/, strecha nad hlavou žiadna, bývanie u rodičov v jednej izbe, ešteže súhlasia a ty chceš aby bol priateľ doma a pozeral sa na dietatko a zažívali ste spolu krasne chvíľky.
Dobré ránko! Priateľ má pravdu.

januska12323
1. feb 2023

Zoberte sa na úrade, rodičom povedzte, že ak chceli prispieť na svadbu môžu si to nechať alebo vám to dať ako svadobný dar. Vy dvaja s deťmi ostante spolu, z peňazí zaplatíš lekárov. Potom ako dostanete tých 9k vrátite sa na Slovensko a budete zase bývať spolu v podnájme a šetriť na svoje.

Strana
z2