Prvorodička - pocity

20. apr 2022

Ahojte ženy . Som v cca šiestom týždni na úplnom začiatku . Chcem sa s vami poradiť ste skúsenejšie isto . Pociťujem stále taký tlak v bruchu a v krížoch niekedy ako pred menzesom . Je mi horúco . Nevoľnosti zatiaľ nemám len má občas preženie . Chcem sa spýtať či ten tlak v bruchu je ok . Doktor mi povedal že sa začína rozťahovať maternica ale že či to je naozaj ok ten tlak v bruchu a do krížov či ste to mali tak aj vy . Som prvýkrát v živote tehotná po naozaj veľmi dlhom snazeni tak sa ospravedlňujem že to asi beriem citlivejšie . V robote navSe robím 12 hodinové smeny v celkom stresujúcom ovzduší , cely deň stojím na nohách. Mam návaly horúčavy . Tak asi všetko vnímam citlivejšie . Moc ďakujem za pripadne vaše skúsenosti a postrehy .

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinka13
20. apr 2022

Je to normálne. Bola som tehotná 3x a v prvom trimestri som mala stále pocit ako pred menzesom, neskôr aj bolesť pri rozťahovaní maternice. Hlavne veľa oddychuj mimo prace. Ak nebudeš v práci vládať, potom to rieš.

ankare
20. apr 2022

Ak sa Ti da, daj sa vypísať PN, máš ťažku prácu. Nič nestojí za zdravé dietatko. Držím palce!

nevenka
20. apr 2022

Tie navaly som mavala v tretom tehotenstve (z vysokeho progesteronu, je to hormonalne), aj ma prehanalo a stale som mala pocit ze dostanem menzes. Pri prvych dvoch som mala len neskor take tahave bolesti v podbrusku, ako rastla maternica.

luccija
22. apr 2022

Áno, ja som sa tiež stále cítila ako pred menzesom
Taký tlak v podbrusku

ailiba
22. apr 2022

Bolesti ako na ms su normalne, aj krize... Pockaj, ked budes mat vacsie bruško, to ta budu este boliet aj klby a pocit, ze ti praskne brusko. Pichanie, pocit prekrvenia... Vsetko je to normalne. Tehotenstvo je aj kopec roznych drobnych neprijemnosti... Spánok v poslednom trimestri je uplne pecka.

diamond007
25. apr 2022

@ailiba si ju podporila ako sa patrí 🤣🤣🤣

ailiba
25. apr 2022

@diamond007 😅... No pardon, ale chcela som tym povedat, ze tie pocity su uplne normalne...a nemusi sa bat. Uznavam, ze to takto neznie najlepsie... No je to tak, co sa da robit. 🙉

diamond007
26. apr 2022

@ailiba ale nie u kazdej zas 🙂 mne pri prvom tehotenstve nebolo nič okrem menštruácnych kŕčov až do pôrodu, áno, horšie sa spalo na záver ale nič neznesiteľné🙂

ailiba
26. apr 2022

@diamond007 pravdaze, kazda sme ina... Aj ja som 2.x tehotna a je to uplne ine, ako pri 1.raze. Ale autorka asi nebude ten pripad co ty, ked ma tieto pocity. Ono najhorsie je, ked sa clovek stale sleduje, ale to robi vacsina prvorodiciek. A pravdaze, kazdy to zvlada inak.

katka533
26. apr 2022

Všetko okrem veľkých bolestí, krvacania je ok myslím. Zo začiatku všeličo pobolieva, tlačí, potom druhý semester nič a posledné dva mesiace,to už katastrofa. Ale každá to má inak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre