Reakcie mužov na tehotenstvo. Očakávania verzus realita
Ahojte, ja už 7 ročného syna mám z predošlého vzťahu , no s aktuálnym partnerom s ktorým som 3 roky čakáme naše prvé.. očakávané .. cakala som že sa bude tešiť, pýtať sa ma ako sa cítim čo potrebujem .. hladkať bruško no on nič, akoby sa ani nič nezmenilo a som z toho trosku sklamaná je to jeho prvé dieťa
Pre vela muzov je to dieta v bruchu dost abstraktne, kym sa nenarodi. Je to u chlapov normalne. Ani mne manzel v tehotenstvach bezne nevyhladkaval brucho, a ani som to neocakavala.
Tak muži to vnímajú len predsa inak ako my ženy z toho si nerob veľkú hlavu určite sa teší veď nemusí preháňať 😀
Môj sa potešil. A viacej sme to nijako neprezivali, ... Hladkať brusko? 😃 To vôbec, to by som ani nedovolila. Ale ja celkovo nepotrebujem k životu takéto (pre mňa) divné, doterne a presladené prejavy lásky 🙄
Ja sama som prve týždne brala tehotenstvo tak chladne. Neviem ani kedy to prešlo, asi až v 20tt.. Muž to bral úplne normálne, nerozprával mi do brucha, sem tam ho pohladkal ale to bolo všetko.
Moj sa tesi, ale zas nejako nehladka brusko alebo tak, normalka
Asi prilis vela americkych filmov pozerame 🙂 vacsina chlapov v mojom okoli (vratane mojho manzela), to tehotenstvo nijako obzvlast neprezivali, ziadny prehnany zaujem, starostlivost a ani hladkanie brucha :D
@petamich to musím povedať môjmu, že príliš veľa filmov pozeral a to na ňom zanechalo asi stopy 😂 on je presne ten starostlivý typ, čo sa pýta stále, ako sa cítim, ako malý, či niečo nepotrebujem, chce hladkať, čaká kopance, pravidelne dáva tie blbosti proti striám v rámci masáže, lebo mne to nenapadne,... Mám doma asi "vadný" kus, ako to tu čítam 😂
Ziadne dramy ani sa nejak nesiel pokakat z brucha a uplne to chapem 😆. Ja som mu to aj oznamila do telefonu
Reagoval svojsky chladne ale ja sama som bola v soku ked sa to konecne podarilo takze necakala som ovacie
Cele tehotenstvo sa staral ale neprezival
Brucho drzal iba 1 jediny krat ked mala prvykrat kopla a to bola jedina emocia za 5 mesiacov 🤣
Teda ak neratam nervy a stres ked som ho vyhnala do obchodu po konkretnu vec ale kym sa vratil uz som to nechcela a on bol na vine lebo bol dlho
V podstane som stastna ze ho mam a ze sme to obdobie prezili v stasti a harmonii a ze somnou ostal
Miluje nas to viem aj ked nie je typ na velke gesta a prezivanie
Môj skoro vyskočil z koze, keď za to dozvedel. Veľmi sa tesil. A sem tam mi aj hladkal bruško, bol starostlivý...
Moj sa o mna staral, ale teda ked som mu povedala, co by mi dobre padlo a co potrebujem. Sam od seba nejako iniciativny nebol, brucho nehladkal, ani na sono nechcel ist, nerad sa pozera do vnutra tela. Pohyby ked videl, tak tiez mu to nejako nerobilo dobre 🙂 Ale zato, ked sa maly uz realne narodil, tak sa okamzite velmi angazoval, 2x denne chodil za nami do porodnice, doma tiez sa malemu velmi venoval a robi to doteraz, velmi sa zo syna tesi. Bol s nim aj pol roka na materskej.
Chlap nema sancu prezivat tehotenstvo tak ako zena, lebo jednoducho nie je a nikdy nebude tehotny, neciti vo svojom tele ziadnu zmenu. Nerobila by som si z toho tazku hlavu. Ak teda nezacal byt praveze chladnejsi, unikat z domu. To sa niekedy stane a to uz problem a zle znamenie je.
Pri prvom dieťati ma pomaly všetci nosili na rukách, pri druhom som asi 2x za celé tehotenstvo počula otázku ako mi je a to bolo všetko.. inak pri druhom tehotenstve to už nikto niejako extra neprežíval (okrem mojej Maminy) 🤷🏻♀️
Ved je to muz! Oni si to nevedia predstavit a nechapu tie pocity a prepojenie matky a dietata uz od pozitivneho testu. Ked bolo uz brucho vacsie, tak moj aj hladkal, aj sa prihovaral malemu. Daj muzovi cas.
Vytvaral mi vsetok potrebny komfort a smiali sme sa na kopancoch babatka. Popravde, mne by prislo od muza nasladle ak by sa isiel nad tehotenskym bruchom rozplyvat od nehy.ale to sme my dvaja😀

Môj to tiež nikdy nerobil, máme tri deti. Ale viem že nás miluje, len proste je taký