icon

Rýchle priberanie v tehotenstve: Ako tomu čeliť?

s_338
28. júl 2025

Ahojte, mali ste niektorá také rýchle priberanie v tehotenstve? Prvý trimester som nepribrala nič, na začiatku mi bývalo zle tak som ešte 2kg schudla (z pôvodnej váhy 72, nikdy som nebola nejak štíhla) koncom prvého trimestra/začiatkom druhého som sa vrátila na pôvodnu váhu, chvíľu mi to stálo, no potom to začalo ísť rapídne hore. Každý mesiac okolo tých +4kg… aktuálne som na konci 27tt a fakt sa bojím kam to až pôjde, mám teraz +12 kg cca…tým, že ani počiatočnú váhu som nemala bohvieaku nízku by som nerada pribrala veľa, no už neviem, čo robiť. Cítim sa zle vždy, keď sa postavím na tú váhu, teraz 2 týždne to vyzeralo, že sa to priberanie trošku spomalilo, no zase to tak naraz vystrelilo hore… jem aj ovocie, zeleninu, je pravda že mi chutí aj dosť sladké, no snažím sa veľmi neprejedať, problémom sú aj sladké vody no odkedy som tehotná čistu nemôžem ani cítiť a aktuálne posledný týždeň mám nonstop chuť na pomarančový 100%ný džús.. 🫠mali ste to niekto podobne? Koľko ste až pribrali? Šlo to po pôrode dole? Strašne sa toho bojím… a je dosť náročné pre mňa sa nejakým spôsobom obmedzovať v tom jedle, keď dostanem na niečo chuť, hotovo. 🥲

riskoh
28. júl 2025

Prve tehu +25kg, schudla som 30kg, druhe tehu +30kg,schudla som 25kg, neprejedala som sa, stravovala som sa zdravo plus dennd pohyb a cvicenie, povodna vaha bola nizka(175,55)

anonym_a7d3eb
28. júl 2025

@s_338 žiaľ musíš sa ty sama nastaviť.. Ja som pri prvom tehu pribrala 4kg, z toho malý mal 4050g a z pôrodnice som išla domov s mínus 15kg..tiež mam vyššiu váhu a teda bála som sa každého gramu, čiže som sa nastavila tak, že pribrať určite nechcem 🤣 a to som jedla každú hodinu veru 🤣 nájdi si potraviny ktoré ti uspokoja chuť na sladké, mne napríklad pomáhalo jablko a mrkva ci iná zelenina. Proste som stále niečo žužlala 🤣 sladké vody celé zle.. Pi vodu s citrónom alebo iné nesladene limonády, je leto, možnosti máš veľa 😊 teraz som 2x tehotná, 17tt a zatiaľ váha stojí, ale teda mam doma krpca a ten 24/7 v pohybe, čiže nemám moc čas priberať 🤣

anonym_85bf39
28. júl 2025

@s_338 ak t nechutí čistá voda, skús minerálky, prinajhoršom ochutené, alebo si aspoň ten džus rieď vodou. To je množstvo zbytočných kalórií a keď ješ k tomu ešte aj sladkosti a ovocie, ani sa nedivím, že toľko priberáš.
Mitická ochutená pomaranč obsahuje 16 kcal na 100ml, pomarančový džús 100% má 44,7 na 100ml. Nie každá chudne kojením, ja ani kg, až po ukončení kojenia. A je rozdiel, či na tebe ostane 5kg alebo 15. Sladkosti nekupuj vôbec, sladké nápoje obmedzuj na nevyhnutné minimum. Skús aj nesladené ovocné čaje.

nikdenikto
28. júl 2025

Ja pri prvom +23 a pri druhom +28kg a do schudla som, pri prvom do roka a potom cca 1,5 roka k mojej pôvodnej váhe. Zaujímavé je, že vždy som začala chudnúť až keď som prestala kojiť.

nikolani
28. júl 2025

@s_338 skús si tie džúsy riediť, prípadne po každom pohári vypi aj nasilu pohár vody (ja tak robím nech mi nenicia zuby, vždy aspoň pol pohára vody). Inak ti neporadim, v prvom som pribrala 20 kg, tiež som si nevedela povedať nie 😅

s_338
autor
28. júl 2025
@nikolani

@s_338 skús si tie džúsy riediť, prípadne po každom pohári vypi aj nasilu pohár vody (ja tak robím nech mi nenicia zuby, vždy aspoň pol pohára vody). Inak ti neporadim, v prvom som pribrala 20 kg, tiež som si nevedela povedať nie 😅

@nikolani občas riedim, ale tak skúsim to obmedziť a keď už tak si to budem riediť vždy.. 😊no je to ťažké, hlavne ja už ani neviem čo by som jedla, mne už nič nechutí, mám pocit že stále jem to isté dookola🙈vymyslieť niečo na raňajky a večere je katastrofa.. a ešte aby to bolo aj zdravé detto🫠

anonym_749a94
28. júl 2025

pri prvom tehu + 16 kg. išla som z váhy 51 kg. za prvých 6 mesiacov som pribrala 1 kg a potom za 3 mesiace 15 kg.
dieťa bolo väčšie. kojila som a poriadne chudla z kojenia. schudla som na 49 kg.

kiki68
28. júl 2025

@s_338 mne bolo mega zle a 7kg vody v tele islo hore. Hned do 13-14tt. Ja som nabrala 20 kg obe uspesne tehu a ako isli hore, isli dole Teraz som po druhom porode a mam iba zopar kil na sebe po par tyzdnoch. Je rozdiel, ci sa prezieras mekacom a ci to je proste hormonmi a mozno liekmi.