icon

Šanca na tehotenstvo pri neplodnom manželovi?

1. nov 2023

Dobrý večer..
Stala sa nám taka divná vec.. Pred 2 rokmi bol manžel na spermiograme kde mu bolo že šanca na oplodnenie sú len 2 percenta. Ja mám problémy s ovuláciio a nepravidelnym ciklusom úplne od začiatku menzesu t.j.od 13 rokov tiež mi lekár povedal, že bez liečby neni šanca na tehotenstvo.
Takže sme sa zmierili stym že spoločne deti mať nebudeme, on má 2 deti z predchádzajúceho vzťahu a ja mám tiež dcérku ktorá bola plánovaná liekmi.
Ale napriek tomuto všetkému som otehotnela za 5 mesiacov nechraneho styku..
Ako je to možné??

Strana
z2
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
1. nov 2023

kolkokrat bol manzel na spermiograme?spermiogram sa meni, neraz aj velmi vyrazne, takze ak bol len raz, tak to nema bohvieaku vypovednu hodnotu. aj tu na MK je viacero zien, ktorym sa roky nedarilo otehotniet, podstupili IVF a potom cuduj sa svete normalne prirodzene otehotneli. medicina je vec jedna a priroda/biologia je vec dalsia a casto je nad tou medicinou.

mamina7070
1. nov 2023

kazdy z vas mal dieta takze aka neplodnost

thoughtfulweirdo
1. nov 2023

Ja nerozumiem tomu prekvapeniu. Ani 0,1% sa nerovná nule, takže 2% určite nie je nulová šanca 😄

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
tamta
2. nov 2023

@sasitimi17 pozri sa - pokiaľ majú dvaja ľudia spolu sex a nie su tam zásadné invazivne zakroky (zena nema maternicu alebo muz semenníky a pod), šanca je vždy. Výsledky spermiogramu nie sú trvalý stav a rovnako to, ze ma niekto celý život nepravidelnú menštruáciu neznamená, ze neovuluje.
Horšie by bolo, keby ten sex s manželom dlhodobo nemala.. 🙃 Potom je cudovanie sa na mieste... Nikto jej neodpovedal v zlom... Skor asi zle položená otázka od autorky..

miriam11
2. nov 2023

@julia_a_romeo píšeš, že je neplodny a ma dve detí, ty tiež už máš dieťa. No stáva sa asi. Lekári mali prognózy dosť mimo. Aj sám tesár sa utne...

medda_beda
2. nov 2023

Neplodní pár je ten ktorí má 0 spermii a 0 vajíčok.
Inak je tam šanca vždy.
Ak obaja majú v poriadku fyzicky reprodukčný systém.

medda_beda
2. nov 2023

@matkahelka Ja si skôr myslím, že všetky tie stimulácie zvýšili u nich šancu.

medda_beda
2. nov 2023

@petamich Ajtak to určujú z malého množstva ejakulátu takže aj je počet vysoký a spermie sú rýchle tak je tam stále šanca.Pokiaľ nemá problém aj žena.

natalia_r
2. nov 2023

@julia_a_romeo citam tvoje viacere prispevky, len sa spytam...ty nemas chlapa, ze?

petamich
2. nov 2023

@medda_beda ano presne tak 🙂 cize u nas ziadny zazrak, len proste tie schopne boli evidentne schopne, problem bol u mna, vyriesil sa nastastie

life123
2. nov 2023

Ahoj, @autor asi mi to dnes nejako nemyslí 🤣 ale aj som sa chcela opýtať, trošku nerozumiem tomu, čo píšeš hore v popise..." Ja mám tiež dcérku, ktorá bola plánovaná liekmi." Ako to myslíš ? Ďakujem 🤦🤦🤦

tamta
2. nov 2023

@life123 zrejme hormonálne lieky, planovanie ovulacie a bud plánovaný styk alebo inseminacia ci umele oplodnenie.. Predpokladam..

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
life123
3. nov 2023

@tamta ďakujem 🙏🙏

Strana
z2