Sklamanie z pohlavia dieťaťa

14. nov 2021

Ahojte, chcela by som najst baby, ktore zazili podobne sklamanie ako ja a Ako sa s tym vyrovnali? Cakam druhe babätko a velmi sme tuzili po dievcatku- chlapceka uz mame takze sme tuzili obidvaja po dcere- pan doktor a testy krvi nam potvrdili chlapceka- od vtedy sa citim uplne prazdno- radost sa vytratila a velmi si zato nadavam, ale je to moje posledne tehotenstvo a ta predstava ze nikdy nebudem mat svoju vysnivanu dceru ako som si zelala Ma nici a nedokazem to prekonat. Zavidim vsetkym maminkam v okoli, ktore maju dceru teda aspon jednu. Pri prvom tehotenstve som bola tiez sklamana ale si clovek povie druhe bude dievcatko:(. Ako ste sa s takouto situaciou popasovali vy, ktore ste zazili podobne pocity?

zojanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karhu
14. nov 2021

treba si uvedomit, ze dieta a zdrave dieta nie je samozrejmost a byt vdacny za to co mame a neupinat sa na malickosti ako je pohlavie🙈

autor
14. nov 2021

@zojanka urcite ano - ja som si ale tiez presla potratmi takze az take jednoduche to nebolo, skor som chcela vediet, ako taketo sklamanie prekonat, dakujem

drobcek221
14. nov 2021

Ahoj- ja som pri druhom tehotenstve myslela ze budem mat chlapceka, v 16tt mi dr povedal ze zrejme to tak bude a v 20tt som dostala sprchu ze dievcatko. Poplakala som si a ako manzel povedal bude rada ze je ZDRAVE.
Teraz cakame 3 babo a pohlavie si nechavam na porodnu salu a neuveris je nam to jedno co to bude. Hlavne nech je opat ZDRAVE.

autor
14. nov 2021

@karhu dakujem velmi pekne- toto vsetko si uvedomujem

autor
14. nov 2021

@drobcek221 ja uz ani dufat nemozem lebo krv je krv🙂 a pre vas to bude do tretice zdravy chlapcek 🙂

gomboska85
14. nov 2021

Niektoré páry majú len chlapčekov. Niektorí muži dávajú len Y chromozóm, takže s tvojím mužom budeš mať len chlapcov. Žena dáva vždy len X, teda akoby časť pre dievčatko a muž rozhoduje svojím chromozómom, či bude chlapec alebo dievča. Asi len prijať, že ste takýto pár a takto to je.

mandymoore123
14. nov 2021

Neviem či to povzbudí ale raz si chlapci donesú domov aj nevesty a aj s nimi môžete mať pekný vzťah. Takisto potom s vnúčatami,môže to byť napríklad úplný babinec 😊

janakuul
14. nov 2021

to ako keby Tebe niekto povedal,ze je skalmany z Teba ,ze nie si chlapec. Bud rada,sice klise,ale aby bol hlavne zdravy.

luciador
14. nov 2021

Napíšem ti skúsenosť z našej rodiny,aby si sa nad tým zamyslela. Sestra má prvé dievčatko, druhý sa jej narodil chlapček, obrovská radosť, všetko,po 3 dňoch mu zistili rakovinu v pečeni a nadoblicke. Obrovskú radosť vystriedal obrovský žiaľ. Chemoterapie, ožarovania, malý má 5 mesiacov a sestra s ním bola doma suvisle asi iba 1 týždeň, ináč celé mesiace v nemocnici. Teraz sú už doma,ale s tým, že každý druhý deň s ním chodí do nemocnice na kontroly. Neskutočné trápenie, veľmi to ovplyvnilo celú našu rodinu. Modlíme sa každý jeden deň za jeho zdravie. Ty sa prosím modli za to,aby si porodila zdravé dieťa a je jedno akého je pohlavia, pretože ver mi, nič nie je viac 🙏🙏🙏

heln
14. nov 2021

ahoj, trochu chapem, mam dceru a druhe som bola nastavena, ze bude tiez dievca. trochu som bola smutna ked sme zistili, ze to bude chlapec. aj dcera tuzila po sestre. ale postupom tehotenstva sme to prijali, ze to bude chlapec a zacali sa tesit. ked sa narodil, tak ho milujeme a za nic by sme ho nevymenili. jednoducho to tak prijmi, ze to tak ma byt a hlavne nech je zdravy.

oli18
14. nov 2021

Keď ho prvýkrát uvidíš, hneď ho budeš milovať. Na všetko v tom momente zabudneš.🙂

gomboska85
14. nov 2021

A mňa zaujíma, prečo chceš dievčatko? To nebude o pohlaví dieťaťa, ty máš asi nejakú ideálnu predstavu o rozkošnom, jemnom dievčatku. Lebo ona môže byť kľudne také chlapčisko, malá zlá baba, čo bude loziť po stromoch a bude chcieť hrať dievčenský futbal. Žiadne mašličky a šatočky, ale bude sa chcieť biť s chalanmi. :D Chlapček sa ti zase môže narodiť jemný, trebárs umelecky založený, tichý.
Viem, že toto nechceš čítať a tvoje pocity beriem naozaj vážne, ale predsa - šťastná by som bola, keby aspoň raz vo mne rástlo bábätko. Chalan bude super, neboj.

annamalaga
14. nov 2021

Joj , čo by som ja dala za syna.

7lenka11
14. nov 2021

Ja (v dobrom) zavidim kazdej zene, co si najde dve ciarky na teste a porodi dieta... Mne sa to zatial nepodarilo a je len vo hviezdach, ci a kedy sa podari. Z tohto pohladu mi pride tvoj problem ako uplna malichernost... Bud rada, ze tie deti mas/budes mat, nie kazdej je sudene mat dieta, nie to aby si mohla vyberat pohlavie...

jullianna24
14. nov 2021

A preco chces dceru? Lebo vidis vsade okolo, ze bude tvojou najlepsou kamoskou? Ze budete spolu chodit nakupovat, kavickovat, ze ju budes paradit? Ci len preto, ze kazdy chce chlapca a dievca a ked to tak nie je, tak nemoze byt stastny?

luccija
14. nov 2021

Vieš o tom, že dievčatá veľmi s mamou bojujú?hlavne v puberte?nikde nie je písané, že si porodis najlepšiu priateľku ako tu často čítam.Chapem tvoje rozčarovanie, ale syn sa partakovi poteší, máš hračky, oblečenie, chlapca už poznáš...chlapci vždy viac inklinujú k mame aj v dospelosti bude to dobre neboj🙂
Neidealizuj si dievcatko

gomboska85
14. nov 2021

@luccija Veľmi dobre píšeš. Toto je skôr vo filmoch a na internete. Dievčatá sú potvory a inklinujú k otcovi. Ja mám veľmi dobrú mamu, ale nenašla som k nej cestu, že by sme si všetko hovorili a boli také "filmové" mama a dcéra. Ani to vo svojom okolí nevnímam. Tatko a dcéra princezná sú parťáci a mama koľkokrát len slúžka. Ako samozrejme ty to môžeš mať inak v rodine, ale často je to tak.

nevenka
14. nov 2021

Ja Ta uplne chapem, zazila som nieco podobne, ale paradoxne, ja som mala doma aj chlapceka a dievcatko a tretie sme cakali chlapceka. Od zaciatku som citila, ze to bude sestricka pre dcerku, asi som bola viac sklamana, ze ona je smutna, ze to nebude partacka pre nu. Synovi to bolo totalne jedno 😅. No ked sa drobcek narodil, tak dcerka je z neho odvarena, mojka sa s nim, krmi ho, pomaha mi ako vie, zabava ho. Je to nas mojkacik, zlaticko. A zase, svagrina ma dievcatko, oni zase chceli chlapceka a my naopak. A dalsia svagrina chcela dvojicky dievcatka a ma po xy rokoch snazenia chlapceka a nevymenila by ho za ziadne dievcata.
Takze ja viem, bude to zniet ako klise, ale ja verim, ze si na to zvyknes. Zalubila si sa do predstavy mat dcerku a nevies sa jej vzdat. Ale ked uvidis toho drobceka bezbranneho, tak sa do neho zamilujes. Mna to preslo. Ale uvazujem o 4.babatku, ze mozno bude aj pre dcerku este partacka...Ale moj vek a zdravotny stav je proti. Lenze, keby som nemala nasho tretieho chlapceka, tak asi po 4. by som netuzila. Neviem, mozno Boh to tak chcel, aby sme mali 4 deti, a musel byt treti chlapcek. A teda nechavam to na Neho, nech je ako ma byt. Bud-alebo. Neboj, spracujes to casom, tomu verim. Ale presne viem, ako sa citis, ze hlavne Ti tu pisu, aby bolo ZDRAVE- samozrejme, ze to vies, ze to je najdolezitejsie a preto sa citis zle, ze si uvedomujes, ako to je a co je najdolezitejsie. Ale toto nie je otazka rozumu, ale emocii a tie musis spracovat na tejto urovni. Rozumom si nerozkazes...Chce to aj cas...Drzim Ti palce.

mimi16
14. nov 2021

@luccija presne, u nás puberta s dcérou ako vyšitá. No hádame sa často a ja len čakám kedy to konečne prejde. Druhého máme chlapčeka, ten je zatiaľ mamkin mojkáč a o pár týždňov k nám pribudne opäť slečna. ….o pár rokov zas tá puberta, tak som zvedavá. Ja by som nevedela byť nešťastná kvôli pohlaviu. No ale tak každý to má inak ako autorka píše.

kkovacovak
14. nov 2021

Ja toto úprimne nechápem a príde mi to choré. Čo by za to iné ženy dali mať aspoň jedno zdravé dieťa a tu sa rieši depka z pohlavia 🤦‍♀️ Keby si mala problémy ako niektoré ženy tak by ti bolo totálne jedno čo čakáš.

domak2
14. nov 2021

S týmto ma muž vedel vytočiť, že chce syna. 🙄 Mame síce aj dievča aj chlapca, ale mne to bolo srdečne jedno a hlavne je to vždy 50/50 , nechápem ako sa niekto môže tak choro upnúť k tej predstave, tipujem, že ľudia čo im vychádza po čom túžia? Mne sa to casto nedeje, tak to asi toľko neriesim 😅

77daniela77
14. nov 2021

Treba sa tesit ze dieta je zdrave a nie vymyslat somariny.Este by som pochopila keby si mala dvoch a viac synov ze chces dceru.....Dakuj osudu ze ti doprial dve zdrave deti😎

hederamonstera
14. nov 2021

Je to chore zmyslanie. Pohlavie nijako neovplyvnis. Toto ked pochopis, tak nemozes byt smutna z nejakeho pohlavia. Paneboze.

ivushkaa
14. nov 2021

Ja mam 42, deti nemáme čo by som ja za to dala keby sme mali či chlapčeka alebo dievčatko, vy si asi vôbec neuvedomujete, aké máte šťastie.

7eliska7
14. nov 2021

Skús poďakovať za všetko čo máš, za to, že ti bolo dopriate mať dve zdravé detičky. Pozrieť sa na situáciu aké by to bolo keby si deti mať nemohla alebo by neboli zdravé. A ber tie tvoje deťúrence ako dar. ♥️

nwnw
14. nov 2021

Prekonas, ked ho uvidis. Budes ho lubit 😘

malia18
14. nov 2021

@7lenka11 zdieľam a pripájam sa k tomuto názoru tiež ...plakala by som keby zistím že vôbec nejaké bábo čakáme a nie riešiť pohlavie....viem že nie každý sa môže vcítiť do tej situácie keď sa nachádza v inej ale to je taká hlúposť 🙎

primadona
14. nov 2021

ahoj ja čakám tretie a doma mám 2 dievčatá a čakám znova dievčatko,tiež sme túžili obaja už konečne po chlapcovi.ale čo máme robiť?budeme radu ked bude zdravá

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre