Sme nepripravení na tehotenstvo
Ahojte, chcem to skôr iba dostať zo seba a možno na nejakú radu tu natrafiť.
Som tehotná (2 trimester) s partnerom sme na to ale vôbec vôbec neboli pripravený.. po finančnej stránke vôbec a po vzťahovej tú to zasiahlo rapídne tiež.. podporu od rodiny skoro žiadnu..
Finančnú nie, s dieťaťom určite niečo málinko pomôžu aj s vecami ale to je skoro nič. Partnera to tak zasiahlo celé že nezvláda situáciu psychicky, proste je to hrozne ťažké..
Dalo by sa o tom písať oveľa oveľa viac ale to je asi zbytočne. Proste to nedávame a ja neviem čo robiť ..
Píšeš, že rodina by finančne pomohla. Chlap nech sa dá dokopy, koľko má rokov, 15? Myslel, že deti nosí bocian?
Tak asi je to uzavreté.. zostávam sama a nejak to zvládnem
Pozri, radšej buď sama s babom, ako so somarom na krku. Držím palce!
Možno sa chlapec časom spamätá a nebudeš sama. Zas na druhej strane ak je nespoľahlivý, neviem, či by si nemala dve deti na hlave. Nič nie je tak zle, ako sa zdá. Určite ti tvoja rodina pomôže, ako sa len bude dať. Držím palceky, nech všetko dobre dopadne 👍.
riesenia su 3, z toho dve uz pase:
1. HAK
2. potrat
3. adopcia.
Cakala si snad nieco ine? To chuda dieta za nic nemoze a zrejme ma uz teraz posrany zivot...
Ja som prvé mesiace malému kupovala len mlieko keďže som nemohla kojiť. Fľaše philips nie sú drahé a sú super, sume tiež zoženieš nové za 3 eura v dm. Postieľku s matracom som kúpila za 70 eur novú použitú 2x, kočiar som kupovala nový za 400 eur ale kvantum sa toho ponúka za 100 eur. Kvalitne vajce kúpiš na bazari tiež do 100 eur, to ti vydrží tak do roka roka aj pol, podľa veľkosti a sedačku vieš potom ďalšiu kúpiť novu za 200 eur a hlavne kvalitnú. Oblečenie som kvantum dostala od kamosiek naozaj keď by som nechcela nič nemusím kúpiť. Perinku keď chceš kúpiš tiež lacno alebo bazár pozri, odavacka soplikov stojí okolo 20 eur, nožničky 10, kefa na vlasy tiež par drobných, aviril na natieranie, sudokrem na ritku, plienky babylove aj lidl sú super, nie sú drahé a majú aj akcie na ne, väčšie balenie slgsie vydrží. Keď sa niekto opýta co chceš pre bábo tak plienky a aké, ale až keď sa narodí ze vyskúšas ci mu sadnú. Naš mal problém z koloriek a z lidla precikal rýchlo. Na spanie vak, v lidli stojí 10 eur aj menej a sú úžasné, vankúšik a perinu netreba babu, monitor dychu požičiavajú snáď v každej nemocnici, kameru keď chceš zoženieš tiež na bazáre akúkoľvek za pár drobných. Ako bude dieťa rast pozeraj vintid, bazos, nie sú drahé veci tam. Potom lindex ma super tie rastúce body, využiješ ich dlhšie aj keď sú drahšie ale vieš zohnať aj lacnejšie na bazari na fb hoc kde. Malý ma 94cm a ešte mi oblečie londex 80. Hračky netreba a zoženieš tiež kade tade lacno aj podložku na hranie, ja som zohnala aj ohradku za 10 eur tuším alebo 20. Keď rástol strčila som ho tam a tam sa hral. Stoličku na jedenie mam tiež z bazara za 20 eur. Nir sme na tom finančné zle ale na čo kupovať keď to aj tak dlho nevyužije. Najmä oblečenie. Sterilizátor ti netreba keď tak fľaše strčis do hrnca do horúcej vody a 5 minút necháš vrieť q máš vyvarene. Plienky klasické tiež nie sú drahé, osušky ti treba tak 2 pre bábo. My sme dlho používali skladací kos na prádlo ako vaničku pre malého, kým nepraskla, teraz normálne v sprche umývam, keď sme u babky tak vo vani sa cvachta ta ma vaňu. Z materskej sa dá ten polrok v pohode, horsie je to s rodicakom ale keď priateľ bude v rodnom liste bude platiť výživné a ty si vieš nájsť niečo na doma nejakú prácu, pripadne upratovať a sa dohodneš ci môžeš aj s dieťaťom prísť. Nosič tiež gies kúpiť lacno aj na fb je skupina a každú chvíľu sú tam výpredaje, pomôžu aj s nastavením aj s výberom. Keď sa chce najde sa cesta, nemusíš mať všetko značkové a nové. Ale keď si nechceš nechať daj ho na adopciu, sú rodiny ktoré by sa veľmi tešili.
Nuz, mala si sa chranit antikoncepciou, teraz mozes znasat nasledky. Darmo budes vyplakavat. Porodit mozes aj anonymne a dieta mozes dat na adopciu ak ho nechces iny rodic ktory nema to stastie mat vlastne babatko sa potesi.
Skúste vyriešiť osobný bankrot.

Mate byvanie? Ako velke dlhy mate?