Som tehotná a nechcem dieťa
Ahojte. V prvom rade chcem napísať aby ste ma prosím neodsudzovali. Pre mňa samu je to ťažké. Dlho sme sa snažili o dieťa. Podarilo sa. Som cca v 7tt. Najprv som sa tešila. Ale teraz posledne dni cítim ze ja ho nechcem. Proste som zvyknutá na svoj život jedno dieťa už mám. A jednoducho pociťujem ze radšej by som bola keby toto nebolo. Citim odpor aj k muzovi. Neviem co sa mi stalo. Co sa so mnou deje. Prosím aby sa mi ozvali len tie ktoré niečo podobné zažili a nekomentoval tie typu máš byť vďačná vieš čo by iné za to dali, alebo matka roka. Nepomoze mi to.
Aj ja sa cítim zle z tohto stavu. Ale momentalne by som bola radšej keby som neotehotnela. Ďakujem.
Ja som vždy strašne túžila po dieťati a dlho sa nedarilo. Bola som odporca potratov a odsudzovala všetky ženy čo toho boli schopné. Zrazu som otehotnela a bola som zúfalá. Chcela som ísť na potrat. Odrazu sa mi zdalo, že nič nezvládnem , že vsetko bude už len zlé o všetko prídem atď.. Nebyť muža, ktorý mi dohovoril či si chcem vlastné dieťa zabiť tak neviem.. Trvalo to asi 3mesiace
Potom prišla popôrodná depresia kde som tiez nemohla muža veľakrát vystáť (ale aj počas tehotenstva boli také obdobia). Absolútne som nemala na nič z toho dôvod, ja neviem čo sa dialo asi hormóny. Môj muž je úžasný a aj syn. Som vďačná, že ich mám a že to všetko je už za mnou
Teraz sa mi muž stále smeje, že on si myslel, že niekto zomrel (keď som zistila že som tehotná) lebo tak som vyvádzala😂
Vyčkaj ešte. Keď si pred tým dieťa chcela, ak si teda k sebe úprimná a nechcela si ho iba kvôli mužovi, aby aj on mal svoje, sú to hormony.
Hormóny... Ja som bola/stále som tehotná v 10-11tt. Pocity boli zmiešané. Uvedomila som si, že ma zasa čaká kolotoč plienok, nočných party atď vs pocity lásky a naplnenia. Bilo sa to vo mne, cítila som sa zle lebo som sama nevedela čo vyhráva. A vieš čo? Už týždeň môjmu dieťatku nebije srdiečko a ja už na 100% viem čo som naozaj chcela...
@mima172 to mi je ľúto 😔 presne viem ako sa citis...tiež kéd som otehotnela pred takmer 2 rokmi bili sa vo mne vselijake pocity a žiaľ to skončilo ako tebe .
V tu ránu som presne vedela ,ze jedine co chcem je svoje dieťatko,nech to stojí čo to stojí...
Prajem ti veľa síl a čoskoro tu najväčšiu radosť ❤
@zuzi0911 Ďakujem za milé slová, mrzí ma, že si si tým tiež prešla. U mňa je to tretia strata dieťatka, buduci mesiac budem mat 35 rokov, čiže to už necháme tak...
Zatiaľ je to čerstvé, ešte ani nemám po potrate, len čakám (nemôžem ísť na kyretáž lebo som tesne po doliečení zápalu pľúc), takže sa najskôr musím zahojiť po fyzickej a aj psychickej stránke.
Presla som si tym chceli sme snazili sa neslo to zevraj som prakticky neoplodnitelna bez hormonalnej liecby a do toho som sa nehrnula tak som nejak prijala a po 6 rokoch realitu ze dobre je nam s jednym mame sa fajn aj lepsie ako ostatni s druhym by bolo menej financii menej casu na starsiu a ide do skoly bude treba sa ucit ani taku robotu ako mam si uz tak lahko nenajdem.a vies co sa stalo?som tehotna.viem to par dni.najprv sok prekvapenie aj radost aj strach kazdym dnom nad tym uvazujem viac ci to zvladneme ako to dame mame uz svoje pohodlie system tym ze dcera je samostatna mne sa teda nechce do toho zahrabat sa na matersku zase na 3 roky sama na seba sa hnevam ze ma to nenapadlo skor ako nam dalsie dieta vyhodi z rytmu cely zivot ci proste nebude lepsie povedat muzovi ze nieco nebolo v poriadku a museli ma vycistit a niekde na jednodnovke si vybavit zakrok jednoducho je ina doba a ja chcem aby sle zili nie prezivali.na druhu stranu som uz teraz starsia kludnejsia dozretejsia dcera uz nie je babetko a je to nasa asi posledna sanca mat dieta.do prace sa mozem vratit aj skor existuju jasle a mame milujucich starych rodicov rodicovsky je uz vyssi ako bol po dcerke mam celu vybavu babetko vela nepotrebuje to my mamy sa predbiehame ktora kupila drahsie jarne topanky.. kolieska v hlave sa krutia zvazujem pre a proti este mam par tyzdnov cas.
Ale podla mna je to len taky ten prvotny sok..ked to spracujem a psychicky sa na to nastavim vsetko bude ako ma byt..a za rok si mozno uz nedokazem predstavit ze sme niekedy boli doma iba 3 kusy. Velmi Ti zelam aby si sa rozhodla spravne a neurobila nic nepremyslene co by si si neskor vycitala..
@zuzinabila to, ze dieta planovane nebolo, nemusi znamenat, ze ta dotycna matka, alebo rodicia ho nechcu.
@mima172 to ma strašne mrzí. Ale ďakujem ti toto mi veľmi otvorilo oči.
@kassandra25 to asi nemalo by adresovane mne,ci?ja som pisala to iste co ty🙂
Autorka: Neboj, bude dobre. Ak ti moja aktuálna situácia aspoň troška pomohla prijať svoje bábo, tak ma to veľmi teší a konečne vidím aj niečo pozitívne na tomto mojom trápení ❤️
@mima172 ahoj. Dopadla som presne ako ty. Už keď som sa naň tešila. Plod zastal vo vývoji a nebolo srdce. Takže som v tých istých tyzdnoch potratila ako ty. Takže poučenie pre mňa je neskutocne. Čudujem sa ze som niekedy mohla založiť takúto tému. Je mi zo seba zle.
Veľmi ma to mrzí, úprimnú sústrasť... Každopádne ti nemá prečo byť zo seba zle. Napriek hormónom a strachu si dieťa prijala. Si statočná.
Autorka: Veľmi ma to mrzí 🥺 Hlavne si nič nevyčítaj, ani založenie témy. Bola to zmes hormónov, strachu, prekvapenia.
Hlavne sa drž, bábo oplač, no ži ďalej. Ja som to totálne nezvládla a odniesol si to 10ročný vzťah, neurob tu istú chybu ako ja a neuzavri sa do seba 🙏
@mima172 ja som už tri týždne po potrate. Ale až dnes mi povedali ze je všetko ôk. Hrozil mi kyret neodislo vsetko zo mna a nechcela som ísť. Bolo to dnes pre mňa ako oslobodenie. Momentálne nemám žiadne emócie Ale keď vidím kocik alebo dieťa je mi zle. No môj vzťah tiež už vnímam inak. Keďže muž hneď by sa chcel snažiť o ďalšie dieťa Ale ja nie. Necítim sa na to. Ja sa cítim taka prázdna. Ale šťastná ze som v poriadku.
@any_soj ďakujem.

Tehotenská depresia. Ja mávam vždy v prvom trimestri. Minimálne do poradne Alexis napíš, za to nič nedáš. Napíš, ako ste bábo chceli a ako sa teraz cítiš - sú tam skvelé ženy. Objasnia ti, prečo sa tak cítiš a možno už to pomôže. Každopádne - prejde to.