icon

Som tehotná a neviem, či to dieťa chcem

3. júl 2023

Ahojte.. mám 23 rokov a som tehotna. Od začiatku sa bijú vo mne pocity, či to dieta vlastne chcem. Nič som ešte take poriadne nezazila a už teraz mi ma skončiť zivot. Mám strasne obavy či budem dobra mama, bojim sa že budem hrozne tlsta a neatraktívna. Býva mi dost zle a nezvladam to. Som v treťom mesiaci. Mám dost velke depresie..

Strana
z2
kitycat
3. júl 2023

Vie, ak di chcela tojo este vela stihmut, tak di mala sexovat s rozumom a bezpecne a nie sa tu opustat po troch mesiacoch. Mohla si ist aj na potrat a ist do Indie aj na Erazmus.
A partner tiez studuje?

reanda
3. júl 2023

dolezite je, sa nejak rozhodnut a uz o svojom rozhodnuti nepochybovat.. si v tretom mesiaci, pre potrat si sa nerozhodla, rozhodla si sa teda dieta porodit a vychovat a chces byt aj dobrou mamou.. tak sa teda svojho rozhodnutia drz a neutapaj sa v lutosti, o co vsetko prichadzas.. v zakladnej vybave 'dobra mama' sa totiz pocity, ako ze neviem, ci dieta chcem, nenachadzaju.. to nie je nic, co by tvoje dieta v dobrom obohatilo.. tak sa ich zbav a drz sa svojho rozhodnutia, ze dieta mat budes - aj ked sa ti teraz mozno zda nie uplne dobrovolne.. tymto urobis pre svoje dieta vela.. a to ostatne - zazitky, festaky, cestovanie a spol. - uvidis neskor, ze si o nic neprisla.. ze dobry zivot sa moze odvijat aj inak, ako klasicky si najskor 'uzit' a potom mat deti.. zivot sa da zit kreativne 🙂

dota6
3. júl 2023

To sú tie hormóny a to, že ti je zle :( to veľa robí s psychikou. Tiež som mala obavy aké to bude s bábom ale je to sranda, ten malý človiečik. Krásny, nevinný na začiatku a keď rastie, zistíš aké rozkošné múdre je to malé stvorenie.

vso10
3. júl 2023

Ahoj, tiež som mala skoro bábo, keď chces, napíš správu a môžme pokecať 🙂

simona20201309
3. júl 2023

A prečo by si do istambulu nemohla ísť s dieťaťom? My sme takto cestovali už s ročným bábätkom. Ešte jednoduchšie ako s veľkými deťmi. Naše spalo v kočíku a veľké deti (6+) znudene nervózne a unavené....

zelenakobyla123
3. júl 2023

Nikto ti tu do života nevidíme, tak či tak sa rozhodnúť musíš sama, ak to chceš nech si to, ak nie bež na potrat, easy.

yoxinka
3. júl 2023

Otec dieťaťa to celé ako vníma? Budeš na dieťa sama? Pokiaľ ide o cestovanie, my máme deti tri a tento rok sme práve teraz na tretej dovolenke 🤣🤣🤣. Alebo pozri blog: https://cestujsdetmi.sk/. Kamoši majú tri deti, tento rok s nimi boli na Lanzarote, na Teneriffe, v Izraeli, v Macedónsku a vo Švajčiarsku. Pokiaľ ide o postavu. Prvé dieťa som mala v 27 rokoch. Na mojej postave sa to takmer nijako neodzrkadlilo. Pribrala som 12 kíl, úplne bez problémov som schudla na pôvodnú váhu. Problém zhodiť kilá mám až po treťom dieťati, ktoré som mala v 34 a aj to nie je žiadna dráma. Mám 68kg po troch deťoch a keby chcem ideálna pre seba, chcela by som 60. Keby sa fakt zaprem a brutálne makám, mám to vybavené za 4 mesiace. Ale úprimne, mňa už tá dokonalá postava ani tak netrápi. Cvičím pravidelne, pravidelne sa hýbem, jem na 80% zdravo, pre manžela som najkrajšia žena na svete a ostatné ma netrápi

domkakvet
3. júl 2023

Ano budes urcite dobra mama a co chces este zazit, ved to mozes aj s dietatom a ze priberies, tak ver tomu, ze dieta bude mat na to najmensi vplyv, vaha ide s vekom, so stravovanim atd. ale nie s dietatom, ked porodis kila same zmyznu, to je jeden velky mytus a vyhovorka niektorych zien.

alison11
4. júl 2023

Veru kilá v tvomjom veku rýchlo zmyznú si vezmi ja som otehotenela v tvojom veku rodila som v 24roch a od hormónov ktorími ma liečil gyn aby som vôbec otehtonela som pred tehu vážila 72kg rodila zo 76kg a po pôrode som mala 68kg do roka som mala len 62kg keďže som nestíhala od malého jesť staré mamy pracovali a muž tiež a malý spal len kým šiel kočík 😀 pred druhým som mala 58kg v 27rokoch a rodila so 72kg a po pôrode som mala 62kg a do roka už len 54kg a veru vekom sa to ťažšie rieši čo sa týka elasticita kože a priberanie buď rada,že si teraz tehotná a bez pomoci hormónov mne chýbajúhormóny na udržanie tehotenstva a k poslednému žiaľ už nepomohli ani tie :-/ .Ale som rada,že mám aspoň dvoch synov 🙂 Pokiaľ nebudeš jesť za dvoch tak je to ok jedz len toľko čo potrebuješ neprejedaj sa bábo si vezme od teba živiny je to mýtus,aby tehotná jedla 2x toľko ako zvykne.

Strana
z2