icon

Som tehotná a prepadol má ukrutný strach

5. apr 2021

Ahojte žienky, absolútne neviem, čo sa to somnou deje. Toto je už druhé tehotenstvo. Síce sme si vraveli, že by sme skúsili aj druhé bábo,ale plánovala som až o pol roka, že sa začneme snažiť. Nie je to veľký rozdiel,ale je to také nečakane, až na to tsk strašne prekvapilo, že som zrazu v úplnom šoku.Neviem ani opísať môj stav, ale je to silná nervozita spojená zo strachom. Ani neviem prečo,asi sa bojím že to s dvomi deťmi nezvládnem, asi tam je zakopaný najväčší " pes" . Neviem ako sa vnútorne upokojiť.Trasu sa mi vnútornosti. Ako pred nejakou skúškou,alebo čo. Nechcem sa takto stresovať, ale vo mám robiť, hlava a telo má nepustí normálne rozmýšľať. Mali ste to niektorá? Som v úplnom začiatku ešte, neviem či to môžu byť hormóny, alebo prečo sa mi to deje. Ďakujem za rady

julie19
5. apr 2021

Ján si myslím že je to úplne normálne a že to proste prejde ;) bolo to nečakane otehotnenie a už máš dieťa tak vieš čo ta čaká a že to nie je ľahké ... ale na druhej strane už si to raz celé dala a väčšina žien vraví že mat dve deti je ľahšie skonštatovala jedno 😅 ... takze neboj sa, všetko zvládneš 🤞😉 ja mám teda len jedno dieťa bolo chcené ale tiež som čakala že príde neskôr a bola som čisto na prášky do toho korona ostali sme zavretí doma ja tehotná muž prišiel o prácu, mala som strach čo bude a či to zvládneme a či sme nemali pockat... no stres ako hrom, ale dali sme to a teraz je to to najlepšie, malá je najmilšie stvorenie a veľmi ju lubime

mamusa34
5. apr 2021

Ahoj určite je to trochu šok 🙂to prejde. A gratulujem ❤️No ja mám zas iný problém.. som hrozne nervózna a vadia mi poniektorí ľudia 🤷a mám milión myšlienok v sebe a tak som sa tešila a chcela a teraz🥴je zomna mix

autor
5. apr 2021

@mamusa34 takže tiež si tehotná? Preto tieto pocity? Keď som to ja zistila bola som v šoku, ale potom nasledovalo pár dní radosti a potom sa to zasa celé otočilo na stres a paniku 😱 Asi aj pre to , že viem čo ma čaká ( pôrod a podobne) ďalej aké bude bábo s podobne. Zatiaľ som úplne KO.

mamusa34
5. apr 2021

Na pôrod ani nemyslím keďže je to asi to najkrajšie 🤩 keď už viem že už bude pri mne .teraz má všetko bolí a ešte len bude . Teším sa aj ja ale je to také kadejaké 😂🤦

derdia
5. apr 2021

Ahoj no co ti poviem, zvladnes lebo budes musiet.. To ze to bude na nervy a cista katastrofa to vies😉
Ale tak je to tak ako to je. Ty musis vediet ako zvladas jedno...ak horkotazko tak ta cakaju velmi tazke casy a ak nemas pomoc od starkych tak dovi dopo...ja mam dve a davam to len tak tak. A to je medzi nimi 10 rocny rozdiel.

mamusa34
5. apr 2021

Zvláštne poznámky švagrinej..ktorá mala po mne deti ..že či sa nechcem už vyspať a že či som pripravená na to čo ma čaká ..toto som ja nikomu nevravela aj keď som vedela aké to je .. ale priala vždy , gratulovala a nie" vysmievala"🤷ako nasrala má svojou múdrosťou ..alebo žiarli zas

mimik79
5. apr 2021

Mňa vždy najviac udivuje že to bol šok a nečakane,veď keď sa nijako nechránim tak asi to môžem čakať,že sa to stane,nie?

autor
5. apr 2021

@mimik79 áno máš pravdu,a vtedy " po akte" sme si vraveli že ok ak sa zadarí,ale bolo to jeden jediný krát bez kondómu. Tak som si myslela že šanca je malá , ešte k tomu mám pcos ,ja som si predstavovala že sa budeme snažiť aj pól roka .Preto ma to tak šoklo, že bum na 1x, hneď a teraz . Toť fsjo.🤷

mamusa34
6. apr 2021

😍presne ..aj ja som bola tak nastavená že to nebude len tak a práve preto to vyšlo ❤️