Som tehu a chlap je nerozhodný
Ahojte žienky 🙋🏼♀️ otehotnela som s priateľom neplánovane po veľmi krátkom čase (ja mám 24 on 28)..prosím poraďte mi čo mám robiť resp čo bude najlepšie, lebo túto celú situáciu už nedávam a nevládzem 😭 keď som mu oznámila, že som tehotná jedine čo na to povedal bolo, že ma neutrálne pocity, lebo sa nejak extra nepoznáme, ale že to dáme a zvládneme to...cez víkend ako sme boli spolu mi bozkával brucho, túlil si ma a pod a dnes povedal, že asi bude lepšie keď pôjdem na potrat ON NIE NÁZORY MENÍ AKO PONOŽKY, NAJPRV POVIE, ŽE SPRAVÍME VŠETKO PRETO ABY SME TO DALI A POTOM ZAS, ŽE POTRAT...a ja už naozaj nevládzem názory zmenil už asi 3x raz tak a raz tak bude podľa vás najlepšie keď ho nadobro odstrihem a nebudem mu odpisovať ani dvíhať telefón? Lebo už mám toho naozaj dosť
Každý reaguje na záťažové situácie inak. Takáto nerozhodnosť je asi relatívne bežná, ale podľa mňa nezrelá reakcia. Zrelý muž by sa k situácii vyjadril až po tom, čo by si bol svojím postojom istý, či už by bol taký alebo onaký. Nie každý však vie sám so sebou sedieť, plánovať, zisťovať a premýšľať, čo vlastne chce. Lebo je to ťažké, rozumieť sám sebe a prísť k rozhodnutiu, ktoré má nejakú váhu. Oveľa jednoduchšie je len tak vypúšťať slová, lebo mám zrovna nejakú náladu, potom ich vziať späť, potom zas otočiť, akoby žiadnu váhu nemali. Nejdem ti písať žiadne svoje názory, ako sa máš zachovať, na tvojom mieste by som otca dieťaťa požiadala práve o to mlčanie, kým nepríde k definitívnemu rozhodnutiu. Otázne však je, či je to muž v skutočnom slova zmysle, a teda či jeho konečné slovo bude mať vôbec nejakú váhu. Čo sa týka teba, takisto si to veľmi dobre premysli, nielen romantickú predstavu dieťaťa, ale konkrétny plán, ako sa oň dokážeš postarať, aké máš zázemie, s akou pomocou môžeš počítať, čo k tomu ešte potrebuješ. Držím palce.
a ty si si ista, ze chces zit a vychovavat dieta s chlapom, ktoreho poznas tri mesiace? ani nevies, co sa z neho moze vyklut.. ako ti uz pisali, zariad sa sama - ak si si ista, ze chces dieta vychovavat aj bez neho, tak nepotrebujes jeho okamzite rozhodnutie predsa.. nemusis na neho tlacit.. spravas sa, ako keby islo o muza, s ktorym ste boli pomaly zasnubeni.. ty chces od neho oporu a istotu - no tak si ju daj sama.. on ma byt tvoj partner a partneri si maju byt rovnocenni, nie ze od neho cakas rozhodnutie, co nevies spravit sama
@thoughtfulweirdo co sa tyka zrelosti mu autorka nema co vycitat.. sama na tom nie je bovieako, ked caka od chlapa, s ktorym sa pozna tri mesiace, ze si bude okamzite isty, ze s nou chce zit a mat rodinu a ked si dovoli pochybovat, tak to vyriesi tym, ze mu 'prestane odpisovat a dvihat telefony' - reakcia dokonalo zrelej zeny 😝 ona sama skor potrebuje otca, co za nu bude rozhodovat a nie ze partnera
Po 3 mes, by som skôr bola nedôverčivá keby skákal od šťastia.
@reanda O autorke som ja nič nepísala 🙂 pre mňa je nezrelé aj nemať s každým sexuálnym partnerom vykomunikovanú situáciu neželaného tehotenstva vopred. Pre mňa bolo už v začiatkoch sexuálneho života kľúčové mať na toto s potenciálnym sexpartnerom zhodný názor. Za mňa 24 aj 28 roční ľudia musia už pred sexom vedieť racionálne zhodnotiť situáciu, či si môžu v každom ohľade dovoliť dieťa alebo nie a podľa toho postupovať.
@thoughtfulweirdo tak nie kazdy je taky racionalny 🙂 ja viem pochopit aj ludi, co konaju viac bez rozmyslu, len mi 'kolu oci' taki, co sami tak konaju, ale od inych ocakavaju prave ten opak .. ako tuna autorka, co sama jedna ako male decko a od muza ocakava dokonale reakcie, lebo 'uz ma toho dost!' 🙂 podla mna chlapik este reagoval celkom dobre, aj mnohi starsi a skusenejsi by reagovali horsie 😝
A čo chces ty?vieš si predstaviť zostať sama s dieťaťom, pracuješ, kde bývaš?
Bolo to pre neho nečakane nevie ako ma reagovať. Daj mu čas
Keď mu nebudeš odpisovať ani brat telefón tak to bude zle, to ako ta vôbec napadlo. Vy si teraz potrebujete spolu sadnúť, predýchať to a rozprávať sa. Kde budete, za čo budete, rozobrať financie a starostlivosť, pomoc od okolia...
Ja by som jeho reakciu nijako neodsudila, je v šoku a bojí sa, je to rozhodnutie na celý život a aj keď to dieťa chce, tak sa bojí a vidí aj Dôvody prečo ho nechce, vidí scenáre potenciálne zničeného života, preto ta poslal aj na potrat. Ale podla mna ta poslal aj na potrat na základe nejakého ďalšieho tvojho správania ktoré vyhodnotil tak ze "nie, s nou dieťa nechcem" je mi jasné že ty máš podobne emocionálne rozhádzané reakcie a tie ho ešte do toho tiež vystrašil, no vzchop sa a bud dospelá a ukáž mu prečo by to dieťa s tebou mal chcieť a nie prečo by ho nemal chcieť a keď spravíš to co si napísala ze si myslíš ze bude najlepšie tak si povie ze si pitcha a v tom ze s tebou dieťa nechce sa len utvrdi.
Necakaj že sa o teba a dieťa postará, vôbec by si podľa mňa nemala brat do úvahy jeho názor a jedine co by teba malo zaujímať je, či budeš vedieť to dieťa zaopatrit sama s nejakým výživný od neho, či si pripravená byt slobodnou matkou, či ti bude mať kto pomoc, ak nie, či to zvládneš sama. Naozaj vôbec nepozeraj na to ze on vraví ze dieťa chce alebo nechce, ak ti aj povie ze ho chce tak je obrovská pravdepodobnosť ze utečie a ze sa za pár rokov budeš pozerať ako sa žení a inou. Len na seba a svoje pocity a možnosti pozeraj a nie na to ze ti brucho bozkáva.
Pri každej jednej takejto téme rozmýšlam nad tým, čím tí ľudia rozmýšlajú, že vedia sexovat, ale nevedia sa chrániť. Denne je tu xy tém na tému ísť na potrat? Čo mám robiť som tehotná? No nesexovať, keď to nevieš. Povinne sexuálnu výchovu a letáky o možnostiach chránenia sa do každej poštovej schránky miesto predvolebných letákov.
Napis mi ip
Poznate sa velmi kratko Preto tak reaguje. Nie je zalubeny nemiluje ta. Ved ta moc nepozna ani nevie na isto ci sa mu pacis ako clovek . Trosku ta spoznal uz mohol aj dumat ze sa k sebe nehodite a zrazu bum si tehotna. Chybu ste urobili obaja, Ono je jedno ako sa on rozhodne. Podstatne je co chces ty. Je tu velka sanca ze budes single mama. Je tu dost mala sanca ze budete vo vztahu pokracovat a dieta vychovavat ako par. Alebo to “ skusi” a po par mesiacoch to krachne. Je dost velka sanca ze nebudete spolu ale o dieta sa bude zaujimat bude posielat vcas vyzivne a bude si ho brat na prazdniny. Je to ale tvoje telo tvoje dieta tvoja volba .Ci chces ci zvladnes upt je len na tebe. Ci si dieta nechas vychovas uzivis je tiez zatial len na tebe, vy ste vlastne Este stale dvaja cudzi ludia . Je to na tebe ci to chces skusit snim ci bez neho, je to tvoja zivotna volba. Porad sa s rodicmi co dalej . Zeny z mk ti nemaju ako pomoct ale rodicia ta mozu podrzat . Nech sa rozhodnes akokolvek.
Zariad sa podľa seba, nie podľa chlapa. Pretože následky svojho rozhodnutia budeš znášať ty, nie chlap nie ženy na MK. A rovnako je to aj so sexom, spoliehať sa na seba nie na druhého ak nechcem byť tehotná, chráni sa v prvom rade ja, obzvlášť v takom krátkom vztahu
Ja tiez nechapem, ako si mohla “neplanovane” otehotniet. Ved kondomy su lacna zalezitost, ci nebolo tych par eur na ne? S cudzim chlapom sexujes iba tak, bez kondomu a on to veselo do teba dava a potom obaja otvarate usta, ze som “neplanovane” tehotna. A co ste cakali po nechranenom sexe? Moj rozum to bohuzial nevie pochopit. Je mi luto toho dietata, bez ohladu na to, ci mu das sancu na zivot alebo nie.
Zariad si vsetko ako keby si bola sama, aj tak uz si … skusime to a uvidime, ci to klapne alebo nie - to je rozhodovanie kupim si bycikel a ked sa mi nebude pacit, tak ho dam prec … s dietatom to tak nefuguje. Mal by niest zodpovednost, ale nespoliehaj sa na neho a urob to, co povazujes za spravne a co si mozes dovolit.
A ja ze toto sa deje len v serialoch. Tam su este aj lekari prekvapeni tehotenstvom po pravidelnom sexe bez ochrany s polovicou nemocnice.
Necháš si decko aj frajera
Nenechas si decko ani frajera
Necháš si decko a frajera kopnes do riti
Necháš si frajera a decko do nádoby vo vyskrabovni💔
Nuž, zasulozila si si ako dospelá, musíš sa ako dospelá rozhodnut♦️
skús www.alexisporadna.sk

No 3 mesiace su naozaj malo. Aj keby ti teraz nasluboval cokolvek, tak tomu nemozes realne verit, ved ho v podstate nepoznas. Nazor moze zrazu zmenit aj v 9tom mesiaci. Rozhodni sa podla seba, ci to das alebo nie.