icon

Som v 36. týždni a začínam sa báť

14. feb 2023

Ahojte... Ano poznam tu vetu zvládla to kazda zvladnes to aj ty. Som v 36tyzdni prvorodička a ja sa uz zacinam dosť bat ake to bude a hlavne aby este malinka vydrzala v brusku aby neprišla skor lebo kazdy den v brusku je pre nu len dobry. Bojim sa porodu aky bude kedy zacne ci v noci, alebo cez den ako sa zachovať co vlastne bude. Rozmyslam o tom co raz castejsie... Nechcem sa zbytocne stresovať, ale niekedy sa to nedá... Každá zena to ma inak pre jednu je porod najhorsia vec v zivote pre druhu nic zas take hrozne a ja sa bojím kde sa zaradím ja... Neplánujem si dat epidural nakolko som si zistovala ze ma aj negativne vplyvy ale co ked to bude taka bolest ze si ju nakoniec dám 🤔 asi sa len potrebujem vykecat
... Rozprávame sa o tom aj s manželom ten ma chape a ukludnuje bude aj pri porode tak to ma tak troska tesi ze tam nebudem sama s cudzími ľuďmi. Nejaké rady? 🙄 Podobné situácie?
Ďakujem pekne

simonettasimonova
14. feb 2023

Už je donosena ešte pár dní to dáš a nad tým nerozmyslaj pôrod prichádza pomaly. A pôrod bez bolesti nie je pôrod musíš to precítiť 😀

autor
14. feb 2023

@simonettasimonova ved ano aj sa bojim ale aj sa na to tesim konkretne na malu ze uz konecne bude tu...

simonettasimonova
14. feb 2023

Užívaj si posledne volne dni lebo tie mat budeš asi o20rokov (mozno)

autor
14. feb 2023

@simonettasimonova dik 😁 tak to je tiez otazka s ktorou by 50% suhlasilo a 50% nesuhlasilo kazdy to ma aj v tomto pripade inak podla mna 🤔

ja_mama
14. feb 2023

Nechces zbytocne stresovat...tak teda zbytocne nestresuj, snaz sa mysliet pozitivne, ze to proste vsetko pojde ako ma a tes sa na malu. Ano porody byvaju kadejake, ak by ti to pomohlo zazmluvni si lekara ktoremu doverujes resp. ak nezazmluvnis doveruj lekarovi, ktory ta bude rodit a pocuvaj co ti vravi. Dolezite je hlavne nepanikarit, stresovy hormon porod zastavuje/komplikuje. Mne pomohlo, ze som bola na porodnej priprave v porodnici kde som rodila. Dopredu som si teda vedela predstavit priebeh porodu, prostredie a ocakavania - co sa da a co nie v danej porodnici. Epidural som nechcela ale mala som ho v zalohe, bez vycitiek by som si ho dala keby bolo v tej chvili treba. Chcela som prirodzeny porod, ale ak by bol cisarak bola som s tym zmierena. Nakoniec bol vyvolavany a uplne normalne sa to dalo zvladnut, hlavne netreba robit paniku ked nieco nejde uplne podla predstav. Snaz sa robit maximum pre to aby si pred porodom nasla ten vnutorny pokoj, zmier sa s tym ze to ako a kedy dietatko pride na svet nemas ako ovplyvnit, jedine ako mu (a aj sebe) to ulahcis je to ze stresovat nebudes, nerozmyslaj tolko nad tym, porod sa naplanovat neda - jedine tak planovany cisarsky.

didush27
14. feb 2023

Celý pôrod sa odohráva v hlave, ako sa nastavíš, tak bude prebiehať
Takže si povedz, že chceš to najlepšie pre bábo a najľahšie pre seba a pôjde to

terry658
14. feb 2023

Úplne chápem tieto pocity. Tiež som ich mala pri prvej dcérke. Ak môžem doporučiť pri synovi mi veľmi pomáhali afirmácie z hypnopôrodu. A vlastne aj knižka bola veľmi dobrá. Prosto naladiť sa na vlnu, že pôrod je prirodzený, telo je stavané nato aby to zvládlo a ja sa tým procesom nechám viesť.
Každá má nejaké predstavy o tom čo by chcela pri pôrode a čo nie. Nie je hanba si dať epidural ak to žena potrebuje. Nie je hanba kričať. Či kojíš alebo nie si dobrá mama.
Odporúčam neupínať sa na nejaké procesy aby si potom necítila pocit zlyhania. Pôrod je nevyspytateľný proces.

ropucha6
14. feb 2023

Snaz sa nepremyslat, aj tak si to nenaplanujes. Treba mysliet pozitivne. Ja som porodila v 36tyzdni, to uz dneska nie je rarita, lekari su aj na predcasne porody pripraveni.

simonettasimonova
14. feb 2023

Ani nie pokiaľ ti záleží na svojich deťoch pokoj už mať nebudeš nikdy iba na staré kolena keď ti hlava odíde 😀

bianka33
14. feb 2023

Mne napríklad tiež pomohlo si čítať o hypnoporode. Ked začali kontrakcie síce bolo ťažké sa sústrediť, čo bolo v tej knihe a ako brať tie kontrakcie, no aj tak si myslím, že mi to pomohlo a stojí to za prečítanie.

andrea_ff
14. feb 2023

Aj ja som to tak mala, bála som sa prvý krát veľmi pôrodu. Verím ti a chápem ťa. A napíšem ti, že naozaj pôrod bude zážitok, na ktorý nezabudneš, je to celé o tebe a tvojom dievčatku. Nechaj sa unášať prírodou a snaž sa byť vyrovnaná a kľudná. Myslí pozitívne a predstavuj si, že to zvládneš...veď na konci máš v rukách svoje babatko. Budeš mať manžela ako oporu. Je to ako slapat na vrchol. A ver mi, keď to dáš....čo isto dáš....budeš plná endorfínou a šťastia a neskutočne hrdá na seba. Ja aj napriek bolesti, čo patrí k tomu spomínam na oba pôrody pozitívne a rada. Príroda je mocná carodejka a nás ženy vybavila neskutočnou silou....až sa budeš čudovať, čo dokážeš....a mňa osobne to zocelilo tento zážitok.
A je to jediný raz, kedy ideš do nemocnice pre to, aby si si urobila radosť 👍😀 a nie, že si chorá.....
Drž sa a budem rada, keď napíšeš.... 🌷

andrea_ff
14. feb 2023

A nastuduj si dýchanie počas kontrakcie....na 4 doby nádych a 8 výdych..... Ja som si to počítala celý čas. Kyslík je pre bábo veľmi dôležitý....

autor
15. feb 2023

@ja_mama dakujem super slova! Ano doktora mam zazmluvneneho chcem mat svojho ktorý vie o mne vsetko ... ďakujem este raz

autor
15. feb 2023

@andrea_ff ďakujem pekne 😇 snazim sa to presne takto brat a som fakt rada za manzela ten sa velmi snazi ma psychicky ukľudniť a ano som rada ze bude pri mne... Ako ja som dost silna ze viem pretrpiet bolesti ale otazka je ake to budu bolesti... Stale pred ms som mala strasne bolesti vajecnikov krizov brucha citila aom vzdy napatie , dakedy ma to uz premohlo a vyhrkli mi slzy tak snad aj toto mi mozno pomoze ze aj táto bolest bola na nieco dobra... určite napisem 😁 a ano aj sa tesim 🙂 vsetci sa tesime dufam ze to zvladne aj manzel 😁
Ďakujem este raz

autor
15. feb 2023

@andrea_ff dychanie si urcite nastudujem od manzela som dostala knihu a tam je ako sa ma dychat tak si to prejdem 🙂a samozrejme aj na nete nieco najdem