Strach a kontroly
Ahojte, nevedela som kam zaradiť moju otázku tak skúsim sem. Mňa by zaujímalo prečo sa v prvom trimestri chodí na kontroly len raz mesačne keď je to najrizikovejšie obdobie. Z môjho pohľadu, vždy sa mi niečo vyskytne či už sú to neskutočné závrate na odpadnutie alebo vymyznutie príznakov či niečo iné. Na psychiku mi to vôbec nerobí dobre a teda verím že ani tomu malému keď sa oň bojím či je vôbec po tomto vporiadku. Je tu niekto kto to mal rovnako? Alebo dokonca požiadal o vyšetrenia nad rámec kvôli takýmto veciam? Napr každé dva týždne ako samoplatca? Ja už nad tým normálne uvažujem ale vždy si poviem že nie lebo si doktorka o mne pomyslí. Síce je mi jasné že aj ona je žena, matka a zažila to ale z tohto pohľadu je to iné. Najradšej by som bola keby sa viem sama vyšetriť vždy keď budem potrebovať 😀 síce viem že častejšie kontroly tomu malému nepomôžu a čo sa má stať, stane sa ale aj nemusí sa nič stať a ja ako budúca mama budem kľudnejšia. Čo si o tom myslíte?
@pribinak toto si hovorím stále ale zakaždým keď otvorím túto stránku tak na mňa vyskakujú takéto príbehy a nedá sa mi nemyslieť na to. A viem že nie som jediná čo mám tento problém že sa príliš strachujem. Asi potrebujem aby sa tu našiel niekto kto to má rovnako ako ja
Tak neotvaraj tuto stránku a hotovo
@pribinak ty mi prídeš akási zatrpknutá. Možno by bolo lepšie keby nekomentuješ keď očividne nemáš takúto situáciu.
Castejsie kontroly by nepomohli. V pondelok o 9:00 moze srdiecko bit a o 13:00 sa uz moze zastavit. A lekar s tym nic neurobi, aj keby sa to udialo pocas toho, ako ti bude robit sono.
Daj sa do kludu a nemysli na take veci, lebo sa za tych 9 mesiacov zblaznis. Staci, ak male v 7. mesiavi zaspi a nebude kopat hodinu a uz sa zrutis.
@autorka si trosku hypochonder, ze? Aké nad rámec vyšetrenie si predstavuješ? Sono každý den?
Mesiac pred pôrodom chodis na poradnu 1x do týždňa.
Pokial sa ti niečo nezda, vzdy mas možnosť ísť do nemocnice sa dat skontrolovať. Ale obávam sa, ze pokial tam budeš behať ako na klavír, odporučia ti psychológa, lebo to co pozadujes nie je proste normálne.
Pretože v 1 trimestri by ti nepomohlo ani keby chodíš každý deň na kontroly. Vždy je to 50 na 50. A je to viac na prírode ako na medicine
rozumiem. mas strach mas obavy si v napati. odpoviem ti na tvoju otazku ze preco nie su kontroly castejsie ked je tento trimester najrizikovejsi no lebo by nicomu nepomohli. caste sono dietatku skodi. mozno by ti pomohlo verit svojmu telu a verit svojmu dietatu. si zodpovedna matka ktora nefajci nepije nedroguje netaha skrine a neskace na zumbe. robis maximum pre to aby si svoje dieta ochranila. resp. robis az viac ako potrebuje tvoj prehmany strach je uz kontraproduktivny tak ako pre teba tak aj pre dieta. odporucila by som ti vyhladat psychologicku a prebrat s nou tvoje pocoty pretoze ony ircote oramenia z niecoho. strach zo zlyhania? zazila si stratu alebo neistotu ktora ta ohrozila v zivote? ano tehotna zena je zena v nadeji. v nadeji ze bude v rukach drzat svoje zdrave dietatko si tehotna. mas nadej. uz len dufam a verit a robit to najlepsie podla svojho vedomia a svedomia. drzim ti palce najst zdravy ppstoj k sebe a dietatku uz teraz aby ste mali aj spolocny start lahsi a aby si nanho neprenasala co manho nechces prenasat
Nie som zatrpknuta, ale držím sa zdravého rozumu
Ja som si tehotenstvo užívala, neprivilavala som žiadne choroby ani problemy
To je nastavenie hlavy a mysle
Čo budeš robiť keď sa ti narodí dieťa? S každým prdom budeš na pohotovosti?
myslím si o tom to, že si zrelá pre psychiatra. Ani nesadaj za PC, neotváraj žiadne stránky, lebo ti ešte viac prepne. Pribinák má pravdu. A čo sa má stať, stane sa. Častejšie kontroly sú v tomto období úplne zbytočné. Čo by ti akože vyšetrovali nad rámec? Každý deň krv, moč, sono? TRošku sa ukľudni a keď už musím niečo googliť, tak choď na youtube a nájdi si nejakú peknú hudbu , meditácie a pod.
Ja som si dvakrát zaplatila vyšetrenie ako samoplatca nakoľko som mala za sebou potrat a tiež som bola celkom nervózna. Môj doktor o Tom nevedel, bola som súkromne v inom meste. Nevidím v Tom žiadnu hanbu. Teraz som v 4 mesiaci a tiež ma to ešte občas napadne, ale skôr z toho dôvodu že chcem vidieť malé jak si kopka na ultrazvuku 😀
V ktorom si tyzdni? Kúp si angelsound na pocuvanie srdiečka to ta ukľudní. A také čo píšu hysteria a panika zjavne nikdy neprišli o bábätko a nevedia čo žena prežíva.
Podľa mňa na zaciatku tehotenstva kym necitis kopanie nie su najhorsie nevolnosti a vsetky tieto priznaky...najnarocnejsie je to cakanie medzi poradnami.
Mysli pozitivne nech sa nestresujes. A nečítaj si katastrofické pribehy...hlavne katastrofické skúsenosti žien tu na MK! 🙂
Prisla si presdym o babatko ked mas taketo panicke ataky? Ja sa bojim velmi a pred kazdou kontrolou trpnem ale tak ja mam za sebou dost neprijemny MA v 19tt... aj napriek tomu mi je vsak jasne ze su veci ktore neovplyvnim a ked sa ma nieco stat tak sa stane...castejsie kontroly davaju len pri velmi rizikovych pacientkach..ja som si napriklad nekupila ani angel sounds lebo by som len panikarila keby nenajdem srdiecko a moznl sa babatko len inak otocilo..jednoducho nie je to v mojich rukach ako to dopadne ..pre to tehotenstvo robim maximum a zbytok sa uvidi..takze klud...bude tak ako ma byt
Kúp si doppler a môžeš sa vyšetriť aj sama.... často som tu čítala že ženy keď mali najeký blbý pocit tak si vypočuli srdiečko a to ich ukľudnilo.... ja som celý čas v pohode ale akonáhle idem ku dr tak ma začne chytať menšia panika... tiež zvažujem kúpu dopplera 🤷♀️
Ahoj ja som v 8tt a pred rokom som mala v 20tt porod teda u dr potrat a krvacala som od 9tt nonstop asi sedem vloziek vymenenich za den a to kazdy den a nakoniec som dostala infekciu a prisla o plodovu v 20tt no teraz po roku som opat teda tehu ako zatial je vsetko super ale neboj tiez som na tom ako tyy a preto ta chapem .. bojim sa o babo tiez ako aj ty
Ak sa ti niečo nepozdáva treba zájsť na kontrolu . Tiež som prežívala takéto obdobie v 5 tehotenstve nakoľko prvé dva boli bez komplikácií žiaden stres , strach , no keď 3 tehotenstvo skončilo v 12 a štvrté v 6 týždni človek sa bojí čo i len prdnúť.mala som asi 3/4 návštevy navyše ak sa mi niečo nepozdávalo radšej som šla skontrolovala a bolo .ďalšiu návštevu som mala tak ako bola naplánovaná . Doktorku mám úžasnú vždy ma ukľudnila , uistila že je malá v poriadku a to som zažila taký šok že znova je tu potrat 21 týždeň som špinila zas vtedy som myslela že by som porodila v tom momente našťastie mala bola ok , len krčok oslabený najhoršie čo počas celého toho tehotenstva bolo že som musela dennodenne do seba zo spodu dačo dávať 🙈 hlavne kľud a pokoj 🙏♥️

Že zbytočná hystéria a panika nikomu neprospeju. Treba sa ukľudniť a užívať si asi najkrajšie životne obdobie