Strach v tehotenstve

123lina
23. nov 2022

Ahojte, potrebujem sa kus vyrozprávať a nájsť nejaké pochopenie. Končí mi 8 mesiac tehotenstva, do konca druhého trimestra som mala krásne tehotenstvo, psychický som sa tak nedeptala, nebála a verila vo všetkom.
Posledný mesiac mám strach , strach o moje maličké aby s ním bolo všetko v poriadku,aby pôrod dopadol tak ako mal. Stále sa snažím myslieť pozitívne, nemyslieť na zlé veci ale otvorím Internet alebo idú správy, idem k doktorke a počujem z okolia tie negatívne správy ako komu čo sa stalo pri pôrode, s dieťaťom a tak. Rozprávam sa veľa o Tom s mojím partnerom ale nevie sa tak vžiť do toho ako to prežívam, už som pár krát aj plakala kvôli tomu,že som to citovo nezvládla. Na poradní som mala doteraz všetko v poriadku,verím, že aj naďalej bude. Aj tam som to spomenula ,že nejak posledné mesiace to nedávam a mám strach o moje maličké aby bolo všetko fajn. Stačí,že sa skús necítim dobre napr.pobolieva hrdielko, boli krcna,spraví sa nejaká vyrážka a už čítam na internete vecí okolo toho a to ma potom ešte viac stresuje a bojím sa ,že by to malého neovplyvnilo .. už by som chcela mať za sebou aspoň 37 tt aby som myslela na to , že maličký sa môže už vypýtať vonku,môžem ho mať pri sebe a vedieť,že je v poriadku... Ďakujem za odpovede a vopred sa ospravedlňujem ak to niekomu príde hlúpe a zbytočne..

saska85
23. nov 2022

Akokeby som seba citala :D musime vydrzat 🙂

domka222
23. nov 2022

Ehm, pobolieva hrdielko🥴 neboj, ten pravý strach o dieťa príde až po pôrode

vahcaac
23. nov 2022

@domka222 bože🙄

Autorka: tiež som mala tieto stresy pred pôrodom, je to normálne a prirodzene sa báť, ale neboj sa,v nemocnici budes v rukách odborníkov, ktorí budú robiť všetko preto, aby pôrod dopadol čo najlepšie pre teba aj bábätko ❤️ Ale úplne chápem tvoje pocity, mala som tiež stres, ale potom som si povedala, že to čo môžem ovplyvniť sa budem snažiť a nad ostatným sa nebudem stresovať, lebo to nepomôže

123lina
autor
23. nov 2022

@domka222 a prečo si myslíš ,že môj strach nemôže byť pravý o bábätko už teraz počas posledných mesiacoch? Či len vtedy žena sa bojí ak je na svete dieťa? Čo keď sme sa dlhšie snažili,mala som ženské problémy a ku koncu tehotenstva na mňa došli všetké tieto pocity a uvedomujem si ako v brušku sa môže čo všetko stať a preto mám obavy.

domka222
23. nov 2022

@vahcaac čo bože? Mi chceš povedať, že teraz sa o dieťa vôbec nebojíš? Veď práve teraz je to ten strach, keď dieťa má horúčky, keď nešťastne spadne a pod.
@123lina kde si prečítala, že tvoj strach nie je pravý? 🤦‍♀️Bolo to myslené tak, že pôrodom sa tvoj strach o dieťa vôbec neskončí, ale bude trvať naďalej

vahcaac
23. nov 2022

@domka222 o to nejde, ide o tvoju potrebu napísať koment, ktorý jej absolútne nepomôže 🙂

ritta86
23. nov 2022

Jemine, necitaj si co vsetko sa moze stat. Naco to citas ? Ten stres co si sposobujes tiez skodi dietatu, tak rob vsetko preto aby sa malo dobre. Su veci, ktore neovplyvnis, to ze sa budes bat, nepomoze ani tebe ani dietatu. Treba si to tak povedat, inak sa zblaznis a po porode uz uplne, lebo sa zacnes bat aj o seba aj omale este viac. Vsetko je v Bozich rukach, snaz sa na to nemysliet a mysliet pozitivne, mat v dusi pokoj. Tym stresovanim nikomu nepomozes a ani tym nic neovplynis. Dychaj zhlboka, hladkaj si babo, a cakaj kym pride a hlavne necitaj veci na nete. Ak budes mat pravdaze nejake bolesti alebo zly pocit tak to treba riesit, ale ak je to len strach tak ho pusti….

nika11103
23. nov 2022

Autorka , ale že tá pobolieva “hrdielko” alebo sa ti spraví vyrážka …. Chápem ak by si mala stres z niečoho , čo súvisí s tehotenstvom , bolesti podbruska necitenie pohybov atd atd atd . Ale toto už preháňaš a tým stresom môžeš skôr ublížiť svojmu bábätku . Ja tá chápem a ani toto nemyslím v zlom , ja som takisto uzkostliva o svoje bábätko nenarodené , ale ja mám an problémy súvisiace s tehotenstvom , ty vravíš že všetko ok , tak sa prosím sustred len na to dobre a nestresuj sa zbytočne niečim , čo s tým ani nesúvisí . Držím tebe sebe aj všetkým maminkam palce do úspešného konca . ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre