Strach z opakovanej straty dieťaťa
Baby idem sa k vám vyrozprávať lebo v sebe to držím zistila som že som tehotná podľa kalkulačky 6 týždeň, mala by som sa tešiť pretože na túto chvíľu som čakala ale nedokážem preukázať ani kúsok radostí pretože sa bojím veľmi 🥹 v Novembri som postupila kyret lebo sme o bábätko prisli v 9 týždňa prestalo biť srdiečko to bol premňa veľký šok, a veľká bolesť zo strati
A teraz sa veľmi bojím toho že mohlo by sa stať opakovne.
O tehotenstve som nepovedala manželovi až keď pôjdem ku Gynekológovi.
Mali ste to rovnako že ste mali takéto niečo?
Že ste sa báli že čo ked sa to zopakuje a po druhý krát prežiť tu bolesť o stratu dieťaťa. A ospravedlňujem sa keď toto všetko vyznie hlúpo čo som napísala
pozri... nerob si traumu este pred tym ako k nej pride... staci mat respekt a ostatne nie je v tvojich rukach, ak k tehu pristupujes zodpovedne...
Ďakujem vám budem myslieť pozitívne 🙏 že všetko dopadne dobre
Ja som mala MA v 12tt s kyretom rok na.to sa nam opat podarilo úspešne cele tehu bol veľký strach vela som.oddychovala.ale. bolo aj mi velmi zle.mame 7r
Dcérku.....teraz po 7r som opat tehu a úplne inac beriem s kludom anie je mi zle....ale tentokrát som si kupila angelsound takze od 12tt pocuvam.srdiecko 😇.....manzel vzdy vedel.ako prvy hned po.teste....lekarovi ste objednaná? Ked uz 6tt mohlo byt aj ❤️ nejake vysetrania po kyrete robili?hematologiia?
Ja som šla k dr až v 11tt približne, takže toto stresovanie z toho či sa udrží alebo nie týmto opadlo. Dovtedy som neriešila.
Skús to možno tiež takto.
Ja som prišla o synčeka v 40tt. Prestalo biť srdiečko. Ďalšie tehu bolo veľmi psychicky náročné, mala som veľký rešpekt. Aj som sa tešila, aj som sa bála... manžel mi bol obrovskou oporou vo všetkých situáciách. Vedel o tehu hneď...bez neho by som psychicky nezvládla ani prvý pôrod a ani ďalšie tehotenstvá.
Velmi ti budem drzat palce
Ja som potratila pred dvomi rokmi ja Valentina. Otehotnela vzapati po par mesiacoch a ano, velmi som sa bala. Najskor nech prekonam prvych 12 tyzdnov, potom do velkeho ultrazvuku, potom nech uz som aspon v 24 tyzdni lebo od toho tyzdna zachranuju predcasne narodene babatka. Ja som sa bala naozaj velmi. Mamine som povedala ze som tehotna asi ked som bola v 6 mesiaci. Bala som sa az do konca, pre mna bolo potrat naozaj dost traumaticky.
@katie253 och to ma velmi mrzi, to si neviem ani predstavit 😔
A vobec to neznie hlupo, kazda sa so stratou vyrovnavame inak. Drzim ti place nech vsetko dobre dopadne 🙏🏼
@jablkovastrudla ďakujem
Ach uplne viem ako sa citis. Druhe tehotenstvo som bola uplne paralyzovana strachom. Ale nastastie to bolo uspesne tehu a tretie zo mna ten strach takmer uplne opadol. Strata babatka vo vcasnom stadiu je ovela viac castejsia ako si myslis, mnohe sme si tym presli. Pomaha zamestnat hlavu - citaj, pozeraj serialy. A snaz sa babu posielat do bruska pozitivnu energiu, stres mu nepomaha. Casom sa zacnes aj tesit. ♡ drz sa a gratulujem.
A tiez som nabrala taky stoicky postoj: co je zdrave a silne ostane, co je slabe odide. Co ma byt bude a nepomoze mi ani angelsound, ani nic. Len verit ze to dobre dopadne.
A navstevu dr neodkladaj, moze ti predpisat umely progesteron na udrzanie, mne to minimalne psychicky pomohlo ze nieco pre babatko aktivne robim.
V roku 2022 som mala zamlknuty potrat. Koncom júla 2023 som prišla na to, že som tehotná. Veľmi som sa bála, najmä prvý trimester. Od kontroly po kontrolu obrovský strach. Našťastie gynekológ bol ohľaduplný a tie kontroly mi dával každé dva týždne počas prvého trimestra. Od začiatku tehotenstva sme to všetko podchytili, užívala som všetko, čo mi gynekológ kázal brať a čo bolo potrebné podľa hodnôt z krvi doplniť. Upokojovala som samú seba a veľmi mi pomohlo si uvedomiť, že toto je nové tehotenstvo a nová situácia, že robím všetko, aby tehotenstvo napredovalo dobre. Tešiť tak skutočne som sa začala od druhého trimestra. Napokon všetko dobre dopadlo a tento pondelok môj syn oslávil 1. rok ☺️ chcem ťa povzbudiť touto mojou skúsenosťou. Držím palce a veľa síl ti prajem🌷
@jablkovastrudla ja presne to isté. Rodičom som oznánila tehotenstvo cca v 23 týždni a v práci tiež. Bolo to pre mna psychicky náročné obdobie. Každý deň som sa modlila a to nie som veľká veriaca. Dokonca som sa bála chodiť na WC. Vždy som mala veľký strach, či neuvidím špinenie. Takže pôrod bol vykúpenie :D Veci som žiadne nekupovala, kočík cca v 34 tt.

Nie, nemala.
Cítila som velku pokoru a respekt, vedela som, že nic nie je iste. Ale v hlbke srdca som verila. Strach som nemala.