icon

Strach z pôrodu

30. okt 2025

Potrebujem sa asi iba vyrozprávať, každý tieto veci prežíva ináč, možno to mal niekto podobne ako ja. Termín pôrodu som mala pred pár dňami, takže čoskoro to príde. tieto posledné dni keď to je už naozaj na spadnutie som v hroznom strese. Ženy sa tešia na to že uvidia konečne svoje vytúžené dieťatko, ja sa na to vôbec neviem tešiť, len sa bojím ako to príde a ako to zvládnem, ako to bude prebiehať. Absolvovala som aj predpôrodnú prípravu, online prednášky, pripravovala som sa podľa všetkých moderných postupov ale neviem sa zbaviť toho strachu. Najradšej by som bola radšej tehotná ďalší mesiac 😢

pribinak
30. okt 2025

Je to úplne normálne že máš strach. Niekto povie, že je to rešpekt
Ja slm tiež chodila na prípravu, všeličo som si prečítala, pozrela videá, ale tiež som sa bála. ALE som si hovorila že viac pre to už urobiť neviem, ŽE dôverujem lekárovi ktorého som si vybrala a to je naozaj už všetko
Mne pomohlo že tam bol muž, nech trpí tiež 🤣🤣🤣

alison11
30. okt 2025

@anonym_autor Je to normálne mňa chytala panika keď som si len pomyslela,že hocikedy to môže na mňa prísť a enviem kedy je to naozaj alebo len poslíčkovia atď.Keďže to neprišlo v termíne lekár mi dal papier na hospitalizáciu to ma ukludnilo a tam mi dali tabletku a vyšetrili krček a v tú noc to aj prišlo a vtom momente keď aj ozvy potvrdili kontrakcie a všetko nasvedčovalo že rodím,panika aj strach pominuli prišiel rad na poslúchanie inštrukcií.Držím palce aby aj u teba bolo podobne a ľahký rýchly pôrod,drž sa hesla ako ja robím čo hovoria a čím skôr bude bábo vonku bolesť pominie a príde radosť 🙂 .

anonym_7963b6
30. okt 2025

@anonym_autor je to normálne , že sa bojíš
A nič iné neostáva , len to prežiť
Moje pôrody boli oba hrozné, viac by som už nerodila ani za milión
Manžel má vazektómiu, dohodli sme sa , aj keby sa obom deťom niečo nedjaboh stalo,
Ďalšie nechcem
Ale povzbudim ťa , všetci naokolo mali lažo plažo pôrody
To len ja som taký jedinec široko ďaleko
Držím palce a napíš sem, keď sa poskladaš dokopy 😅

anonym_407b89
30. okt 2025

Nie si sama. Je to pre zenu obrovsky strach - z bolesti, z toho, aby bolo babatko ok, z pristupu personalu, moznych komplikacii pred/pocas/po, z neznama… Ma to tak kazda jedna zena. Neboj, nie si jedina, pomysli na to, ze to zvladnes a na konci sa odmenu konecne uvidis svoje babatko☺️

diewcatqoo
30. okt 2025

Rodila som 2x a vzdy som sa bala. Prvykrat, lebo som nevedela, do coho idem a druhykrat, lebo som vedela, do coho idem 🙂
Je ok, ze mas strach. Myslim, ze kazda zena ma strach pred porodom. Len nedovol, aby ta strach pri porode zvalcoval, lebo to pojde tazsie. Raz to predsa musi prist a ci to pride o par dni alebo o mesiac, stale sa budes bat. Mne pri porode pomohlo, ked som si nahovarala, ze kazdou kontrakciou sme blizsie k tomu, aby sme sa s babatkom videli.

anonym_9f704c
30. okt 2025

@anonym_autor presne ani mňa nikto nechápal že som rodila úplne na posledny termín a hovorila ako by som radšej bola tehotná. Posledné týždeň som večer plakavala od strachu...áno pôrod bol hrozný ale to čo prišlo prvé mesiace s babatkom bolo ešte horšie ....nechcem fakt strašiť nie každá to ma tak pozrime sa na Rachelku aká je vysmiata hej ale pôrod je jednorázova záležitosť.
Vidím že ste sa pripravili, budete dobrá mamina ,všetko pominie aj bolesť aj zle obdobia. Držím palce

maryetta
30. okt 2025

Strach je prirodzeny. Je to nieco nove. Nepoznane. No nesmies tomu podliehat.
Realne si musis uvedomit a priznat ze toto obdobie je uz na konci a ten porod jednoducho prist musi.
Vsetky sme sa bali-jedna viac. Ina menej. Ale.... uvidis uz ked to aj pride budes to riesit "za pochodu".
Hlavne pocuvaj svoje telo. Personal a vsetko bude ok. V momente ked babo bude von. Ked ti ho ukazu/pilozia-ta davka vsetkych hormonov a emocii-nezabudnutelne 😉
Prezila som 4x. Za kazdym ine a pritom stale rovnako intenzivne krásne.

terry658
30. okt 2025

@anonym_autor pri prvom som sa bála, lebo som nevedela, čo čakať. Pri druhom som sa bála, lebo som nechcela rodiť v pôrodnici po prvom nie ideálnom zážitku z pôrodu. Rodila sok doma.
Tretie som sa už ani tak nebála pôrodu ale toho ako zvládnem tú bolesť (zatiaľ najlepší pôrod)
Čakám štvrté a viac sa asi bojom tých prebdenych nocí po pôrode. Už si uvedomujem že pôrod trvá iba chvíľku oproti tomu nočnému týraniu, noseniu na rukách a nekonečnému vyčerpaniu.

autor
31. okt 2025

Ďakujem vám za povzbudivé slová 🙂 ja viem že to zvládla každá žena predo mnou a verím že to zvládnem aj ja, fakt celé tehotenstvo som bola nastavená tak že jasné že to bude bolieť, ale len chvíľu a potom bude dobre, vôbec som sa nebála a teraz sa so mnou vlastná psychika zahráva škaredo. Na jednej strane to chcem mať za sebou a na druhej sa príšerne desím toho momentu keď to príde

kiki68
31. okt 2025

@anonym_autor mala som to podobne a zrazu sa to zlomilo. Mne zacalo byt tak, ze som to chcela mat za sebou a dieta zive vonku. Uz mi bolo jedno ako an aka bude ta bolest, len som uz nechcela byt tehotna. Druhy raz to bolo lepsie a tam boli ine problemy na konci a necakane. Cely porod bol rychly a necakany.