Strach z pôrodu
Ahojte, sú tieto pocity normálne?
Prvých 8 mesiacov som sa strašne tešila neriešila som nič žiadnu prípravu proste som sa na to nesustredila až tak. A už končím 37 týždeň a uvedomujem si že pôrod sa blíži a mám hrozný strach či bude všetko v poriadku s bábätkom, už aj ten spánok je taký že sa dosť budím. Asi sa mi to zhoršilo ako som bola na prednáške v nemocnici ohľadom pôrodu.. sú tieto pocity normálne?
Na bábätko sa strašne teším ale zároveň sa každý deň o ňu bojím či nenastane nejaká komplikácia aj si poplacem proste hormóny riadne slapu.. aj vy ste to takto mali? Ak áno čo Vám pomohlo dať sa do pohody?
Ďakujem za odpovede.
@anonym_autor skus na to nemysliet, predstav si ako sa budete napriklad spolu hrat.
To ze sa budis nebude prednaskou v porodnici. Je to normalne. Ja som druhe strasne moc nechcela prenasat. Pri prvom som to zazila a bolo to to najhorsie co bolo. Ani porod som nevnimala tak zle ako to prenasanie. Pri druhom som na nic ine nemyslela len aby som neprenasala. A to som skoro porodila vo vytahu v nemocnici. Mna ledva dali na box a uz to slo. My sme od odchodu z domu do hodiny volali domov ze vybavene hotovo. Tie pocity su take normalne.
Ja som bola taka pri prvom a bol to rychly porod a super dieta, total ma po porode zachvatila radost. Druhe bolo ine, tam uz som vedela co ma caka a nebala sa tak. Skor som bola taky realista, ze ba pouceni o epiduralke som sa pytala take „ a naozaj aj pridete, ci si to mame vydupat „, uz som bola dost viac do pohody a necakala nejake zazraky, ale ani nic zle.
@anonym_autor Tiež si myslím, že je to normálne, len si to nesmieš tak pripúšťať.Naozaj sa snaž nejako odreagovať a myslieť pozitívne. Ja som sa pri prvom nebála vôbec. A to som bola veľmi mladá (asi vek hrá rolu) A pri druhom po 10 rokoch,jednom potrate a štvoro antibiotík počas tehotenstva veľmi. Hlavne o dieťa a aj pôrodu keďže som mala rodiť prirodzene KP. Ale všetko dopadlo dobre
a syn je onedlho dospelý . Veľmi silno držím palce, zvládneš to a všetko bude dobré 🍀🙏

@anonym_autor ahoj, ja som sa vždy bála len bolesti pri pôrode. Nikdy som nerozmýšľala vyslovene, že by sa niečo počas pôrodu posralo. Asi sa mi to bumerangom vrátilo a mám dieťa s dg.
Želám ti rýchly pôrod bez kompilácii pre teba aj bábätko a rýchle zotavenie 🫶