Tehotenstvo a strach z rečí od kolegov
Ahojte,
chcela by som sa poradiť, alebo skôr povedať čo ma trápi, doma sa s tým bojím zdôveriť. Ide o to,že som otehotnela, som v 6 týždni a zatiaľ to vie len manžel. Máme už jednu 6 ročnú slečnu doma a chceli sme súrodenca. No podarilo sa nám to trosku skôr ako som chcela. Trápi ma čo na to povedia kolegovia, pretože som zamestnaná už rok a pol u toho istého zamestnávateľa, no od septembra som na novom mieste a ešte sa len zaúčam, poriadne som ešte sama nič nespravila. Trápi ma, že začnú mať reči ..že som tu krátko a už som otehotnela. Som na dobu neurčitú a bojím sa, že ked sa vrátim po MD ma vyhodia...práve za to, že po tak krátkej dobe som otehotnela. Zažila ste to niektorá...poprosím blbé reči si odpustite. Dakujem
ja som tento rok v januari nastupila do novej roboty. O dva mesiace na to som zistila, ze som v 8tt, neocakavane neplanovane. Tiez mi bolo trochu blbo voci sefke, ale je to len taky malicherny problem, ked si predstavim ze budem mat babatko.
Inak sefka to berie uplne v pohode, vychadza mi v ustrety, planuje so mnou aj do buducnosti...nevies ako zareaguju. Normalny clovek sa bude tesit s Tebou, na ostatnych sa vyprdni
Tak ja si myslim, že to naše vedenie dobre znáša...tak dúfam, že sa to nezmeni
No v prvom rade by som odporučila byť viac vyrovnaná, to sa ti ako matke zíde. Kolegovia, ak sú normálni, tak to vôbec nebudú riešiť. A ak nie sú normálni a budú mať kecy, tak to ťa ozaj potom takýto ľudia nemusia trápiť. Čo sa týka toho, že by ťa vyhodili... môžu aj nemusia a je jedno, či tam robíš rok a pol alebo 10 rokov. ženy chodia normálne na MD a RD a potom sa normálne vracajú do práce, je to prirodzené a väčšina normálnych zamestnávateľov to nijako nerieši. Ale hlavne, ak chceš dieťa, tak toto by malo byť posledné, čo ťa trápi.
Ja som nastúpila minulý rok v máji do novej roboty s tým, že už sme sa snažili o bábätko. V decembri sa nám to podarilo a je mi úplne jedno kto si čo myslí. Nastupovala som tam s tým, že hádam čím skôr otehotniem a nie, že to budem kvôli tomu odkladať. Tiež som na dobu neurčitú a čo bude o tri roky mi je teraz jedno
@minas5 Od septembra si na novom mieste a este stale sa len zaucas, este si nic poriadne sama nespravila? Ved to je uz 9ty mesiac.
A naviac co s tym maju kolegovia? Nech si hovoria co chcu, tvoj zivot to neovplyvni, ved su to len kolegovia. Popracuj trosku na svojom sebavedomi, na asertivite, na tom byt vyrovnana sama so sebou a nebat sa kto co povie, kto si co pomysli a pod.
Okrem toho, si v 6tom tyzdni, stat sa moze cokolvek (prajem nech ide vsetko bezproblemovo 🙂 ), kolegom to staci povedat po 3tom mesiaci, alebo az ked to bude na tebe vidno. Inak s nimi nemusis nic riesit.
ah jo. niekedy premyslam, preco ludi riesia domnienky inych ludi, preco riesia buducnost a nie svoj zivot.
na to odporucam dve knihy - 4 dohody a E.Tolle Sila pritomneho okamihu.
neries co si myslia ludia. nieje to tvoja starost. je to ich problem, nie tvoj. ty si chcela dieta, treba sa zamerat na neho, na svoje stastie a spokojnost.
a naco riesis co bude za 3 roky. mozno pocas materskej objavis v sebe uplne ine schopnosti a zacnes podnikat a das vypoved sama. aelbo firma skrachuje, alebo mozno pojdes este na dalsiu matersku, alebo sa stane nieco uplne ine...ja vzdy ked mi nieco taketo zacne rozpravat, tak sa ho spytam, ze co este vidi v tej jeho krystalovej gule.
existuje len pritomnost. naozaj sa ju naucte kocky vychutnavat, namiesto stresovania z toho, ze je tisice moznosti do buducnosti.
@minas5 hovorí sa, ze cim viac stresu v tehotenstve, tym nepokojnejsie dieta....ja som pracovala rok a pol, nakladali mi povinnosti, bola som defacto sama na takmer cele uctovnictvo v nadnarodnej firme...ked som otehotnela sef zareagoval "no do p...", ale dobre, robila som dalej...v 5 mesiaci mi uz zostavalo hodne zle a nevladala som jednoducho sedet 12 hodin v praci pri uzavierkach a furt daco riesit...doktor ma donutil ist na PN, este z domu som zadarmo robila, lebo mi bolo luto kolegyne co to po mne podedila...ked vyplynulo, ze zostavam na PN az dokonca vsetci sa mi otocili chrbtom, ziadna komunikacia, ziadna gratulacia po narodeni...nic...uz teraz viem, ze sa tam nevratim...a vies co? Mam pokojne, usmievave dieta a vsetkych uz mam v pazi.
@minas5 Je to LEN PRACA. Nie si tam dôležitá. Ľahko ta nahradia a keď odídes na matersku si na teba možno ani nespomenu. Tak ako si ty pre nich nepodstatná tak isto sú oni nepodstatni pre teba. Predstav si to opačne, bola by si nasrata za to ze kolegyňa otehotnie? Ze nie😀, a ešte by si jej aj zagratulovala. Tak ak by sa náhodou stalo ze sa na teba niekto škaredo pozrie tak ukáž toto🖕. Nežijeme preto aby sme pracovali ale pracujeme pre to aby sa nám lepšie žilo. V prvom rade je zdravie, rodina, ľudia na ktorých nám záleží, atď... práca je niečo vedľajšie. Takže bez výčitiek, nemáš sa prečo cítiť blbo. Máš právo na svoje šťastie. Je to prirodzene a normálne keď žena otehotnie, však inak by sme vymreli... Kamoška otehotnela naraz s dvoma novými kolegynami😂 ja sa rehocem do dnes, a keď odišli na matersku tak dalsie dve nove do dvoch mesiacov otehotneli😆. U mňa v práci jedna nastúpila odrobila týždeň a sup na nemocensku - tehotná. Nikdo neohovaral, nenadaval.. Toto je len v tvojej hlave. A inak gratulujem☺️
ďakujem Vám všetkým, hneď mi je lepšie po tom a už na to budem inak pozerať
@minas5 kasli na kolegov aj pracu 😁 ja som otehotnela a mesiac po mne kolegina.. Ju trapilo vsetko a tahala do poslednej chvile a sa jej naridilo predcasne a pretrpela cele tehotenstvo... A ja som mala na haku ked mi prislo zle isla som domov a som sa bala ze niekto do mna drgne alebo v kuchini daco (casnicka) aj som v 6mesiaci ostala doma. A lepsie som urobit ani nemohla a druhe chcem tiez hned ako sa bude dat... Najd sa osalia. C 1 je Rodina 💞 praca bola je aj bude 😁
@minas5 Necitala som iné odpovede, ale prepáč, pobavila si ma v dobrom slova zmysle 🙂 tes sa na bábätko a vykašli sa na zamestnávateľa a na kolegov... Mat tak tvoje starosti, som šťastný človek 🙂 myslím to naozaj v dobrom a gratulujem k tehotenstvu 💖

Mojaaaa...uplne sa vykasli na to co kto povie a tes sa!!!!!!! Snad sa nebudes stresovat kvoli kolegom???!!! A ci ta vyhodia....nikto z nas netusi kolko budeme zamestnani, takze sa netrap ani s tymto. Aj ludia co maju miesto na neurcito dostavaju vypovede, takze tak