Tehotenstvo proti vôli manžela
Prosim len ma neukamenujte. Bola by to podpasovka, keby som "natajnasa" vysadila HA a otehotnela a tvarila sa, ze neviem kde sa stala chyba? Neviem, ci by som s tym dokazala zit ani to, ci by mi to manzel uveril, ale babätko by som este velmi chcela, no manzel nie.
neurobila by som to proti voli manzela...
Áno je to podpásovka a poriadna. To ako keby sa on tu spýtal či by bola podpasovka že kým ty budeš behať okolo dieťaťa on bude behať okolo frajerky
Dieťa má byt výsledok lasky 2 ľudí a nie výsledok akože zlyhania antikoncepcie
Ehm, oprav si chybu v nadpise
Fuha tak s tým by som asi nedokázala žiť. Mňa práve napĺňa tá predstave že bolo naše bábätko počaté z lásky a že sme po ňom strašne obaja túžili a robili sme to vedome. Toto je proste celé zle
zeny, kde vy na toto chodite - a potom tu bude tema, ze od vas odisiel alebo ze sa o dieta nestara a nepomaha...🤦🏼♀️
Ak budeš s tým v pohode, že on možno odíde, opustí Vás a Ty ostaneš na malé sama, možno choď do toho.
Baby, pisete tu akoby muzi nerobili ine podpasovky
@cammeronka presne, ved by som to len trochu vzala do vlastnych ruk
@cammeronka tak to sú ale hrušky a jablká. Dieťa je ľudská bytosť o ktorú sa treba starať dlhé roky, potrebuje veľa financií, času a energie. To že si muž napr najde milenku je diametrálne odlišná vec.
@cammeronka neviem s akym muzom ziju ini alebo zije autorka ale moj teda ziadne podpasovky nerobi a skutocne by som nemala svedomie spravit mu nieco take, obzvlast ak viem, ze dieta aktualne nechce a asi ma na to svoje dovody a skor by som riesila preco je to tak ako isla otehotniet poza jeho chrbat
a autorka tebe skutocne drzim paste, aby si to raz neolutovala a dufam, ze partner sa k tomu postavi "stalo sa a nebude patrat", kedze na 20 komentarov, aby si to nerobila si nereagovala a reagovala si na jeden typu "vsak aj oni to robia"...tak si uz asi viac menej rozhodnuta a skoda drat klavesnicu
Ja by som mu to nespravila je to podraz. Skus sa s ním skus o tom ešte porozpravat že proste túžiš po dieťatku a ze by ta to napĺňali a proste mu povedz všetko. Ale neklam ho a nieje isto hlupák dá si 2 a 2 dokopy a bude vedieť ze to nebola náhoda.
A bola by to podpasovka, kebyže ty nechceš ďalšie dieťa a on by ti ho s vedomím spravil?
No ved zas uplne ju vysadit nemusis,sem tam pozabudnut tabletku uplne bude stacit...😅👌A ako vieme,ziadna HAK neni 100perc ani ked berie pravidelne. A ked uz sme pritom,chlapi nie su uplne blbi ale zas to nejak ukecas😅 No neni to uplne naj riesenie,ale asi lepsie ako rozvod😬
A aky je dovod ze manzel dieta nechce? Predpokladam, ze uz nejake deti mas.
Môj sa do dieťaťa tiež nehrnul, bál sa že už nebude mať čas a peniaze na svoje sny a ambície. Úplne otvorene sme si vyčlenili obdobie, aby sa venoval sebe a ja ho budem podporovať ( urobil si kurzy, začal podnikať) a po tom období sa budeme venovať rodine a zázemiu.
Otcom sa stal v 35, nemá čo ľutovať pretože skúsil to čo chcel. A je to najlepší muž a otec akého si dnes viem predstaviť 😉.
Skús to radšej týmto spôsobom riešiť. Urobiť si dieťa bez jeho vedomia je podľa mňa strašná podpasovka- ako by si sa cítila ty, kebyže ťa zámerne niekto zbuchne keď sa na to necitis? Ja neviem- znásilní/ opije aby si si nevšimla že nemá kondom?
Prednedavnom tu bola taka tema...
Ja osobbe by som to nespravila, tiez by sa mi nepacilo keby nieco take urobi proti mojej voly. ale...mu kludne povedz ze hak brat uz nebudes, dovodov je milion a ze ak nechce dieta musi prevziat ochranu do vlastnych ruk...mozno si to rozmysli...
Smutne toto citat....lubis ho vobec?
Už celkom chápem, prečo tu takmer denne nejaká opustená chudobná nešťastnica vypisuje, že chlap ju nechal s viacerými deťmi. Alebo sa sťažuje, že chlap na ňu aj na deti kašle, nevšíma si ich, nezaujíma sa... že celá starostlivosť o deti je na nej.
A na otázku, prečo s ním mala viac detí, vždy argumentuje tým, že im zlyhala antikoncepcia a bolo to neplánované, ale ľúbené. A ženy, samozrejme, odsudzujú sviňu-chlapa 😂😂 😂
Prehod si to z druhej strany.. Ty by si už nechcela dieťa a on by ta tlačil do tehotenstva a napokon by ti to "dieťa urobil, akože nehoda" aj keď to neviem ci by reálne tak ľahko bolo možné, ale kvôli predstave. Ako by sisa cítila? Dieťa nie je na rok, či dva... Musí tam byt túžba, alebo minimálne súhlas oboch rodičov.
@heleninamama presne to mi napadlo, že tu nejako veľa prípadov opustených žien s viac deťmi má tú spoločnú črtu, že práve im "zahadne zlyhala antikoncepcia". A potom vylezie z nich, že muž už druhé ci ďalšie nechcel, ale "akosi sa stalo, akosi to prišlo, antikoncepcia mi zlyhala". A to mi príde dosť nefer voči tomu chlapovi
Plne si uvedomujem zvratenost mojho napadu, co mi skrsol v hlave. Vzdy mi napadne vyrok "Zufale zeny, robia zufale ciny". Na 99,9% by som to nespravila. Napadlo mi, hanbim sa sama pred sebou, bola som zvedava na vase reakcie, potrebujem preplesnut. Neviem, ci tento moj prispevok citala nejaka zena, ktora tuzi po babätku a vie, ze ho uz nebude mat, lebo ta zena to vie pochopit. Ano, mame dve deti, manzel uz tretie nechcel, nakoniec som otehotnela neplanova, nemali sme ochranu. Manzel sa aj tesil nakoniec, no potratila som. Neviem sa s tym zmierit a tuzim po babätku, manzel uz nechce. Dovody vek, financie, cas.
Tak mu to vysvetli ako to je, ze ta velmi trapi co sa stalo a aj preto veľmi tuzis po ďalšom dietati. Ale aj tak sa to samozrejme nemusi stretnut s pochopením
Co je na tom? Volakedy sa tak deti bezne robili, nikto neriesil, teda maximalne ten hore rozhodol. Neviem kolko mas rokov, ak uz nie najmenej, urcite by som do toho sla.
Svinstvo,bezcharakternost a spinavost.
@rikarika akurát že "dakedy" nebola antikoncepcia , ani také povedomie o ochrane pred pocatim. Tak proste to ľudia nechali tak na vyššiu moc. A aj preto mali x, y detí, často už ani ich nechceli, no ale... Veď sa stalo, tak co už. Ale tu ide o podraz, vedome vynechanie ochrany a potom naivne divadlo, že "juj, mne zlyhala tabletka a som v tom".
Moja kamoska tak otehotnela len opacne garde to bolo. On chcel dieta,ona nie. 9m je dlha doba, zvykla si uz na tu myslienku ze ho bude mat a su to normalni ludia takze donosi,porodi,vychova....
Nie je to az take dramaticke ako sa na prvy pohlad zda, mozno kazde 4 dieta je tak pocate,neplanovane (pre niekoho) 🙂
Pozri, ak máte dve deti a potratila si, možno on už nechce to opäť zažiť, že "prídete o bábätko". Uvádzas, že dôvody proti sú vek, financie, čas. To znie dosť logicky, pri dieťaťi potrebuješ to všetko vyhovujúce, pochopila by som, keby ze vôbec nemáte deti, ale úprimne... Robiť dieťa ako "nálepku" na bolesť nie je veľmi rozumne to nebude náhrada toho, o aké ste prišli. My sme prišli o prvé dieťa, potom keď som otehotnela znovu, mi okolie vravelo, že to je náhrada, a to som zarazila. Nie je to náhradník, je to samostatna bytost, aká príde, lebo je chcena a lubena. Nie aby niečo vykompenzovalo. Radšej si odsmut stratu, poplac si, akceptuj stratu, a teš sa z dvoch zdravých deti... Ale nerob podrazy mužovi, lebo je možné, že potom budeš možno s tromi deťmi smutná a neštastna aj tak.
Áno, možno toto je zlý nápad, a z jednej strany nefér voči manželovi. Ale tiež viem pochopiť keď manželka veľmi túži po ďalšom dieťati a manžel ani počuť. Moja sestra takto túžila a snažila sa presvedčiť partnera o druhé dieťa cca 10 rokov. Nepohla s ním.
Pre rokom sa rozišli, ....sestre sa túžba nenaplnila, má už po 40-ke, a jasne, nejde sa obesiť, veď jedno dieťa už má. Ale samozrejme že jej to príde občas ľúto. Ale on bol proste úplne že nekompromisný a tým to haslo. Ona ani antikoncepciu nebrala( nie na tajnaša, on to vedel, nesedela jej zdravotne) , no on si dával sakra pozor 😁.
Ktovie, čo tvoj muž cíti, KEĎ SA HO NA TO NEOPÝTAŠ, že prečo. Možno sa bojí ísť znova do ďalšieho tehotenstva a možno mu v kútiku duše odľahlo, keď si potratila. V takýchto veciach si to vždy beriem na seba, že ako by som sa ja cítila, keby mi môj muž urobí dieťa a ja ho nechcem.
A ten výrok "zúfalé ženy, robia zúfale činy" je kravina.
To čo je za chlapa ked odíde lebo 2.či 3.neplanovane.
Ked sa chlapovi zachce, odide bez ohladu koľko je deti doma

Ano, je to sproste voci tomu dietatu aj voci manzelovi. Ak sa nedohodnete na nejakom kompromise kedy mat dieta, tak radsej zvaz rozvod.