Tehotenstvo s dievčatkom a tehotenstvo s chlapcom
Ahojte, chcela by som vediet,len vase skusenosti s tehotenstvom tie ktore ste cakali aj dievcatko aj chlapca, ci ste mali alebo nemali rozdielne tehotenstva,pocity,stavy,chute,priberanie atd...
Zaujima ma to,pretoze mame doma len chlapcov a neplanovane som otehotnela (som v 11tt)a zda sa mi to tehotenstvo ine,viem ze to nemusi nic znamenat(ani sa na to uz nespolieham),ale zaujimaju ma vase skusenosti.Napr.ja pri chlapcoch som ani nevedela ze som tehotna,,ozaj ziadne priznaky okrem priberania,citila som sa fajn a teraz na uplnom zaciatku som nemala chut do jedenia a ked som aj nieco zjedla,tazoba neskutocna na zaludku, ani 1x som nastastie nezvracala, teraz sa to uz zlepsilo cez den v pohode no vecer stale na zaludku tazko, v ustach taka zlastna pachut,niekedy akoby kyslo,alebo ja co stale vetram,teraz bez dlheho pyzama vecer by som "zamrzla",unava a citim sa taka "skareda" 🤷♀️...
Ahojte, ja som mala prve tehu uplnu pohodu (cakala som chlapca). Brusko konecne vykuklo az v 6. mesiaci, plet som mala ziarivu, nehty krasne pevne, vlasy mi vobec nepadali, boli hustejsie, pevnejsie, rychlo rastli a boli ziarivejsie, dokonca chlpy na nohach mi vobec nerastli (za 9 mesiacov som sa holila len 2x a nohy som mala stale hladke). Nevolnosti ziadne, ani nijake zvlastne chute (skor take obdobia...jeden mesiac som dokazala zjest celu studentsku pecat denne, dalsi mesiac som denne zjedla balicek zelenych oliv.) Za cele tehu som pribrala 2,5kg (syn mal porodnu vahu 2.9kg)
Popravde sa to cele pokaslalo po porode, vlasy mi zacali vypadavat v pramenoch, ked mal syn 6mes. som mala az male plesiny, po porode som pribrala 7kg (pocas kojenia), nehty sa mi zacali lamat, atd. ale nakoniec sa to do synovych 1. narodenin vsetko dalo do poriadku.
Teraz cakame 2. babo (podla testov je to doevcatko, a manzel mi uz v 10TT povedal, ze si je isty, ze cakam dievca). Od 5TT az do polky 3.mesiaca som mala nonstop rannu nevolnost. Zle mi bolo aj ked som spala. Brusko mi vykuklo prakticky okamzite. V 3.mes. som mala brusko ako v 5. svojho prveho tehu. Vlasy mi vypadavaju jak normalne, dokonca mi viac rastu chlpky na brade, az mam obcas pocit, ze by som sa mala zacat holit. Tak isto chlpky na nohach, rastu jak bezne. Do polky 4.mes som bola strasne unavena, vstavala som o 7h rano, o 13h som si musela aspon hodku pospat a zaspavala som o 19h a aj tak som bola strasne unavena. Trochu sa to upravilo, ked som "doplnila do jedálnicka sol a vodu" = stacilo hrst slanych chipsov za den + kazdu hodinu pohar vody (tie chipsy som tak jedla len 2 tyzdne). Nastastie som sa nijak nevyhadzala, ani nemam nijake vazne tazkosti ako vysoky tlak/opuchy/krcove zily... Teraz som v 20TT. Pribrala som uz 5kg. Popravde to vidlo len na brusku a prsiach, ale aj tak sa citim jak v 8.mesiaci....velka a nemotorna. Chute nemam takmer ziadne specialne, ani tie "chutove obdobia", jak som mala predtym. Popravde co sa dalo oproti prvemu tehu zmenit, sa zmenilo...jedine co maju spolocne, ze ked babo doktorka meria cez ultrazvuk, tak velkostne vychadza podla tabuliek o 1 tyzden mensie ako je moj aktualny tyzden tehu. Syn si tuto odchylku udrzal az do porodu :D

Pri synovi som mala chut na kysle rybicky pri dcerach na sladke,