Tehotenstvo začína: Čo nepiť a nejesť v prvých týždňoch
Ahojte spravila som si tehotenský test a je pozitívny..teším sa, ale ja som počas posledných dní pila alkohol,Jedla sushi, tatarák,pila zázvorový čaj kvôli chorobe😔 ..ms mi zatiaľ meska len 1 deň, snažíme sa dlhšie, tak som sa neobmedzovala, lebo doteraz to bolo neúspešné,tak som si žila ako štandardne a teraz som prestrasena 😓
Rýchlo naštuduj vývoj plodu na nete, čoho sa obávaš?
z čoho? na biológii si chýbala?
@anonym_82376c bože aká si milá , prajem ti len to najlepšie v živote 🤗
@anonym_autor no sorry,ale má pravdu
kde je problem?sushi som mala aj ja a zdrave dieta, zazvorovy caj sa odporuca proti nevolnostiam v prvom trimestri, tatarak ak bol z kvalutneho masa tiez neuskodi. Sushi a tatarak su riziko ak nevies povod masa ale tak to je aj pre netehotnu zenu. 😅 Alkohol som mala 2dni pred testom a nijak negativne to neovplyvnilo plod. Dokonca ja som mala aj antibiotika na zaciatku pred testom, potom na prelome 6-7tt som ostala hospitalizovana s kiahnami a mala som infuzie s antivirotikami. A aby som nezabudla od 12tt beriem Aspirin lebo vyslo mi zvysene riziko na preeklampsiu. Takze to co ty si jedla/pila je naozaj nic oproti tomu co som podstupila ja a napriek tomu so zdravym dietatom. Treba si trochu nastudovat informacie o tom a nie hned stresovat. 😂
Zabalit do igelitu a cakat na porod.
@anonym_autor ja ti prajem doštudovať si základy než vôbec to dieťa privedieš na svet
Mozes byt v klude, ta priroda to dobre zariadila, lebo vacsina zien a hlavne tie, co sa nesnazia netusia prve tyzdne, ze su tehotne. Kym sa embryo napoji na tvoj krvny obeh, tak ho to v zasade neovplyvnuje.
Boze vy ste tu hnusne…pise, ze sa dlhsie snazia, tak snad nejaky strach moze prist a namiesto podpory vysmech a hate…
Neboj, vsetko je ok, embryjko este nie je napojene na tvoj krvny obeh;) tes sa radsej
Boze vy ste tu hnusne…pise, ze sa dlhsie snazia, tak snad nejaky strach moze prist a namiesto podpory vysmech a hate…
Neboj, vsetko je ok, embryjko este nie je napojene na tvoj krvny obeh;) tes sa radsej
@hederamonstera ooo ďakujem za tento koment lebo už som si myslela že som úplne tupá hus čo sa tu pýta koľko je 1+1 🤗 nechcela som aby mi tu písali moja krásna nebojkaj sa a podobne, ale tieto výsmechy som nepochopila..akoby sa to nedalo povedať normálne: nemusíš sa báť, dieťa ešte nie je napojené na tvoj krvný obeh
A potom sa čuduju ľudia, že sú nepríjemné predavačky,kolegyne, ľudia v službách ..ani sa nečudujem keď tu na nevinnú otázku odpovedajú takýmto štýlom 😄
@hederamonstera ooo ďakujem za tento koment lebo už som si myslela že som úplne tupá hus čo sa tu pýta koľko je 1+1 🤗 nechcela som aby mi tu písali moja krásna nebojkaj sa a podobne, ale tieto výsmechy som nepochopila..akoby sa to nedalo povedať normálne: nemusíš sa báť, dieťa ešte nie je napojené na tvoj krvný obeh
A potom sa čuduju ľudia, že sú nepríjemné predavačky,kolegyne, ľudia v službách ..ani sa nečudujem keď tu na nevinnú otázku odpovedajú takýmto štýlom 😄
@anonym_autor neboj, toto je tu normalne. Zatrpknute zeny, ktore doma nemozu otvorit hubu, si ju obtieraju tu🙂
Tes sa, drz sa, nech vsetko dobre dopadne ;)
Ja som mzdárka a personalistika na dosť vysokej pozícii s veľa skúsenosťami..neverili by ste, aké banality sa ma ľudia dokážu opýtať, ľudia nevedia základné info o mzde brutto, odvodoch a podobne, a to pracujú napr.20 rokov... A v živote som nereagovala takto ako tu niektoré slečny, nezosmiesnovala som ich že sú nevzdelani, pričom je to takisto niečo,čo by mal každý ovládať .. trošku zmenit prístup by niektorým neuškodilo 💚 pekný deň
@anonym_autor neboj, toto je tu normalne. Zatrpknute zeny, ktore doma nemozu otvorit hubu, si ju obtieraju tu🙂
Tes sa, drz sa, nech vsetko dobre dopadne ;)
@anonym_autor
@hederamonstera podľa seba súdiš ostatné? Kľudne jej (aj iným) na takúto primitívnu otázku odpoviem rovnako aj do očí
Upokoj sa, viac mu teraz ublíži keď budeš stresovať. V úplne prvých týždňoch si predsa nemohla vedieť, že to teraz vyšlo. Stačí keď si začneš dávať pozor teraz.
Pozri, to, co si uz zjedla vypila je ok … nic sa nedeje. Teraz vypusti tatarak, sushi, nejake musle, nepasterizovane potraviny alkohol a par gurmanskych exotik a inak mozes, to z voho ti nebude zle.
Mzdárka,personalistika na vysokej pozicii,takže aj vzdelanie máš....a biológia je gde?
Mzdárka,personalistika na vysokej pozicii,takže aj vzdelanie máš....a biológia je gde?
@anonym_fe2e51 neviem ale citis sa po takychto komentaroch lepsie? sa netvarme, ze kazda zena si neviem co studuje, pred tym ako otehotnie, ze nie jedna z nas sa zamyslela, ci to bude okej, lebo ako na just bola po dovolenke, kde jedla pila kadeco, po vianocnom vecierku, po neviem com, nevidim na tom nic zvlastne a ak sa dlhsie snazili, tak moze byt pokojne citlivejsia, namiesto ChatGPT sa spyta na Modrom Koniku, fore, ktore bolo prave na toto urcene a tu si do nej kopnu a spravia z nej hlupanu? Na co je to dobre?
Ja len rozmýšľam, ako mohli naše matky donosiť nás a byť tehotné, keď nebol internet a MK.
@anonym_autor Co je urcite zakazane je surove maso, bryndza ( ano, aj ta z obchodu). Salama je tiez tepelne neopravovane maso.
Co mozes su huby z overeneho zdroja. Pri hubach ide len o to aby ich nezbieral niekto, kto sa nevyzna a pozbiera jedovatu. Bylinky si uz nepamatam.
Prosim ta a neriad sa vetou. "Mozes vsetko, ale s mierou." Aby si si pre jedne halusky netrieskala hlavu o stenu do konca zivota.
@anonym_fe2e51 neviem ale citis sa po takychto komentaroch lepsie? sa netvarme, ze kazda zena si neviem co studuje, pred tym ako otehotnie, ze nie jedna z nas sa zamyslela, ci to bude okej, lebo ako na just bola po dovolenke, kde jedla pila kadeco, po vianocnom vecierku, po neviem com, nevidim na tom nic zvlastne a ak sa dlhsie snazili, tak moze byt pokojne citlivejsia, namiesto ChatGPT sa spyta na Modrom Koniku, fore, ktore bolo prave na toto urcene a tu si do nej kopnu a spravia z nej hlupanu? Na co je to dobre?
@anonym_102dbe ty kks,ale to je základ pre Boha🤦
@anonym_autor
@hederamonstera podľa seba súdiš ostatné? Kľudne jej (aj iným) na takúto primitívnu otázku odpoviem rovnako aj do očí
@anonym_82376c kludne mi tak povedz do oci, mne to nevadi🙂 len si pomyslim, ze preco ta taka banalita tak vytaca ;)
@anonym_102dbe nemusi neviem co studovat, zrcite nemusi preluskat emryologiu ani porodnicstvo na urovni uciva LF, Proces oplodnenia a vyvoj plodu je ucivo biologie ZS
@anonym_autor neboj, bude to ok, ja som mala CT aj MR s kontrastnými látkami, alkohol trošku, stres, nevedela som o tehotenstve a dieťatko je zdravé a v poriadku.
@anonym_fe2e51 tam kde tvoja slovenčina 🤦🏻♀️
@anonym_fe2e51 tam kde tvoja slovenčina 🤦🏻♀️
@anonym_64fab6 čo sa ti nepáči na mojej slovenčine?gde?
@anonym_autor neboj sa, bude to ok, aj keby si bola tehotna. Ja som tiez nevedela,ze som tehotná, išla na extremne kolotoce a potom vypila asi pol litra burciaku a dala si podplammenik a placku s nejaktm nmasom😀😀😀. Dieta ma styri roky a je zdrave.

z čoho? na biológii si chýbala?