icon

Tehotenstvo začína: Čo nepiť a nejesť v prvých týždňoch

20. sep 2026

Ahojte spravila som si tehotenský test a je pozitívny..teším sa, ale ja som počas posledných dní pila alkohol,Jedla sushi, tatarák,pila zázvorový čaj kvôli chorobe😔 ..ms mi zatiaľ meska len 1 deň, snažíme sa dlhšie, tak som sa neobmedzovala, lebo doteraz to bolo neúspešné,tak som si žila ako štandardne a teraz som prestrasena 😓

anonym_82376c
20. sep 2026

z čoho? na biológii si chýbala?

anonym_1eaaea
20. sep 2026

Rýchlo naštuduj vývoj plodu na nete, čoho sa obávaš?

autor
20. sep 2026
@anonym_82376c

z čoho? na biológii si chýbala?

@anonym_82376c bože aká si milá , prajem ti len to najlepšie v živote 🤗

anonym_fe2e51
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no sorry,ale má pravdu

anonym_8a158d
20. sep 2026

kde je problem?sushi som mala aj ja a zdrave dieta, zazvorovy caj sa odporuca proti nevolnostiam v prvom trimestri, tatarak ak bol z kvalutneho masa tiez neuskodi. Sushi a tatarak su riziko ak nevies povod masa ale tak to je aj pre netehotnu zenu. 😅 Alkohol som mala 2dni pred testom a nijak negativne to neovplyvnilo plod. Dokonca ja som mala aj antibiotika na zaciatku pred testom, potom na prelome 6-7tt som ostala hospitalizovana s kiahnami a mala som infuzie s antivirotikami. A aby som nezabudla od 12tt beriem Aspirin lebo vyslo mi zvysene riziko na preeklampsiu. Takze to co ty si jedla/pila je naozaj nic oproti tomu co som podstupila ja a napriek tomu so zdravym dietatom. Treba si trochu nastudovat informacie o tom a nie hned stresovat. 😂

anonym_623385
20. sep 2026

Zabalit do igelitu a cakat na porod.

anonym_82376c
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja ti prajem doštudovať si základy než vôbec to dieťa privedieš na svet

petamich
20. sep 2026

Mozes byt v klude, ta priroda to dobre zariadila, lebo vacsina zien a hlavne tie, co sa nesnazia netusia prve tyzdne, ze su tehotne. Kym sa embryo napoji na tvoj krvny obeh, tak ho to v zasade neovplyvnuje.

hederamonstera
20. sep 2026

Boze vy ste tu hnusne…pise, ze sa dlhsie snazia, tak snad nejaky strach moze prist a namiesto podpory vysmech a hate…
Neboj, vsetko je ok, embryjko este nie je napojene na tvoj krvny obeh;) tes sa radsej

autor
20. sep 2026
@hederamonstera

Boze vy ste tu hnusne…pise, ze sa dlhsie snazia, tak snad nejaky strach moze prist a namiesto podpory vysmech a hate…
Neboj, vsetko je ok, embryjko este nie je napojene na tvoj krvny obeh;) tes sa radsej

@hederamonstera ooo ďakujem za tento koment lebo už som si myslela že som úplne tupá hus čo sa tu pýta koľko je 1+1 🤗 nechcela som aby mi tu písali moja krásna nebojkaj sa a podobne, ale tieto výsmechy som nepochopila..akoby sa to nedalo povedať normálne: nemusíš sa báť, dieťa ešte nie je napojené na tvoj krvný obeh

A potom sa čuduju ľudia, že sú nepríjemné predavačky,kolegyne, ľudia v službách ..ani sa nečudujem keď tu na nevinnú otázku odpovedajú takýmto štýlom 😄

hederamonstera
20. sep 2026
@anonym_autor

@hederamonstera ooo ďakujem za tento koment lebo už som si myslela že som úplne tupá hus čo sa tu pýta koľko je 1+1 🤗 nechcela som aby mi tu písali moja krásna nebojkaj sa a podobne, ale tieto výsmechy som nepochopila..akoby sa to nedalo povedať normálne: nemusíš sa báť, dieťa ešte nie je napojené na tvoj krvný obeh

A potom sa čuduju ľudia, že sú nepríjemné predavačky,kolegyne, ľudia v službách ..ani sa nečudujem keď tu na nevinnú otázku odpovedajú takýmto štýlom 😄

@anonym_autor neboj, toto je tu normalne. Zatrpknute zeny, ktore doma nemozu otvorit hubu, si ju obtieraju tu🙂
Tes sa, drz sa, nech vsetko dobre dopadne ;)

autor
20. sep 2026

Ja som mzdárka a personalistika na dosť vysokej pozícii s veľa skúsenosťami..neverili by ste, aké banality sa ma ľudia dokážu opýtať, ľudia nevedia základné info o mzde brutto, odvodoch a podobne, a to pracujú napr.20 rokov... A v živote som nereagovala takto ako tu niektoré slečny, nezosmiesnovala som ich že sú nevzdelani, pričom je to takisto niečo,čo by mal každý ovládať .. trošku zmenit prístup by niektorým neuškodilo 💚 pekný deň

anonym_82376c
20. sep 2026
@hederamonstera

@anonym_autor neboj, toto je tu normalne. Zatrpknute zeny, ktore doma nemozu otvorit hubu, si ju obtieraju tu🙂
Tes sa, drz sa, nech vsetko dobre dopadne ;)

@anonym_autor
@hederamonstera podľa seba súdiš ostatné? Kľudne jej (aj iným) na takúto primitívnu otázku odpoviem rovnako aj do očí

januska12323
20. sep 2026

Upokoj sa, viac mu teraz ublíži keď budeš stresovať. V úplne prvých týždňoch si predsa nemohla vedieť, že to teraz vyšlo. Stačí keď si začneš dávať pozor teraz.

olimuc
20. sep 2026

Pozri, to, co si uz zjedla vypila je ok … nic sa nedeje. Teraz vypusti tatarak, sushi, nejake musle, nepasterizovane potraviny alkohol a par gurmanskych exotik a inak mozes, to z voho ti nebude zle.

anonym_fe2e51
20. sep 2026

Mzdárka,personalistika na vysokej pozicii,takže aj vzdelanie máš....a biológia je gde?

anonym_102dbe
20. sep 2026
@anonym_fe2e51

Mzdárka,personalistika na vysokej pozicii,takže aj vzdelanie máš....a biológia je gde?

@anonym_fe2e51 neviem ale citis sa po takychto komentaroch lepsie? sa netvarme, ze kazda zena si neviem co studuje, pred tym ako otehotnie, ze nie jedna z nas sa zamyslela, ci to bude okej, lebo ako na just bola po dovolenke, kde jedla pila kadeco, po vianocnom vecierku, po neviem com, nevidim na tom nic zvlastne a ak sa dlhsie snazili, tak moze byt pokojne citlivejsia, namiesto ChatGPT sa spyta na Modrom Koniku, fore, ktore bolo prave na toto urcene a tu si do nej kopnu a spravia z nej hlupanu? Na co je to dobre?

anonym_a324a7
20. sep 2026

Ja len rozmýšľam, ako mohli naše matky donosiť nás a byť tehotné, keď nebol internet a MK.

beata_k
20. sep 2026

@anonym_autor Co je urcite zakazane je surove maso, bryndza ( ano, aj ta z obchodu). Salama je tiez tepelne neopravovane maso.
Co mozes su huby z overeneho zdroja. Pri hubach ide len o to aby ich nezbieral niekto, kto sa nevyzna a pozbiera jedovatu. Bylinky si uz nepamatam.

Prosim ta a neriad sa vetou. "Mozes vsetko, ale s mierou." Aby si si pre jedne halusky netrieskala hlavu o stenu do konca zivota.

anonym_fe2e51
20. sep 2026
@anonym_102dbe

@anonym_fe2e51 neviem ale citis sa po takychto komentaroch lepsie? sa netvarme, ze kazda zena si neviem co studuje, pred tym ako otehotnie, ze nie jedna z nas sa zamyslela, ci to bude okej, lebo ako na just bola po dovolenke, kde jedla pila kadeco, po vianocnom vecierku, po neviem com, nevidim na tom nic zvlastne a ak sa dlhsie snazili, tak moze byt pokojne citlivejsia, namiesto ChatGPT sa spyta na Modrom Koniku, fore, ktore bolo prave na toto urcene a tu si do nej kopnu a spravia z nej hlupanu? Na co je to dobre?

@anonym_102dbe ty kks,ale to je základ pre Boha🤦

hederamonstera
20. sep 2026
@anonym_82376c

@anonym_autor
@hederamonstera podľa seba súdiš ostatné? Kľudne jej (aj iným) na takúto primitívnu otázku odpoviem rovnako aj do očí

@anonym_82376c kludne mi tak povedz do oci, mne to nevadi🙂 len si pomyslim, ze preco ta taka banalita tak vytaca ;)

anonym_a5e1be
20. sep 2026
@anonym_102dbe

@anonym_102dbe nemusi neviem co studovat, zrcite nemusi preluskat emryologiu ani porodnicstvo na urovni uciva LF, Proces oplodnenia a vyvoj plodu je ucivo biologie ZS

anonym_2a5d29
20. sep 2026

@anonym_autor neboj, bude to ok, ja som mala CT aj MR s kontrastnými látkami, alkohol trošku, stres, nevedela som o tehotenstve a dieťatko je zdravé a v poriadku.

anonym_64fab6
20. sep 2026
@anonym_fe2e51

@anonym_fe2e51 tam kde tvoja slovenčina 🤦🏻‍♀️

anonym_fe2e51
20. sep 2026
@anonym_64fab6

@anonym_fe2e51 tam kde tvoja slovenčina 🤦🏻‍♀️

@anonym_64fab6 čo sa ti nepáči na mojej slovenčine?gde?

anonym_6fe401
20. sep 2026

@anonym_autor neboj sa, bude to ok, aj keby si bola tehotna. Ja som tiez nevedela,ze som tehotná, išla na extremne kolotoce a potom vypila asi pol litra burciaku a dala si podplammenik a placku s nejaktm nmasom😀😀😀. Dieta ma styri roky a je zdrave.