Tehotná 18 ročná
Zdravím všetky maminky /tehuľky ,nájde sa tu nejaká žienka čo mala ,čakala svoje prvé dieťa v mladom veku?
Nikde tu moc neviem nájsť diskusie o niečom takom a rada by som si pozrela príbehy žien ktoré otehotneli v skorších rokoch .
K tomu môjmu ,mám 18 rokov ,dlhoročný ,pevný vzťah s priateľom ,ktorý je už pracujúci s dostačujúcim platom ,vie sa o nás postarať a z malého sa veľmi teší a berie to ako najväčší dar ,podpora zo strany rodicov je u oboch strán a veľmi sa nám snažia pomôcť .
V okolí mám len jednu kamarátku čo bola v ešte skoršom veku ako ja tehotná ,bez tak mám rôzne výčitky že to nezvládnem,že som naozaj na dieťa este strašne mladá (potrat u nás nešiel do úvahy) .Pociťujem to aj zo strany ľudí u nás na dedine ,po tých škaredých rečiach ako som mala ísť radšej na potrat ako si posrať život .Že sa budem zbytočne trápiť ,hnusné pohľady ľudí keď idem do obchodu a je mi vidieť bruško,sú naozaj nepríjemné ...Šuškanie otáčanie výsmechy zo strán rovesníkov ,taktiež narážky na to že som mala ísť radšej na potrat že som hlúpa že som si mohla dieťa nechať ako násť ročná a že som si ako som už vyššie napísala “posrala život”
Nebola som ten typ chodiť každý piatok na kávičku ,disko s kamarátkami,radšej som bola niekde na výlete a behala po prírode ...Tak či tak sa bojím že materstvo moja psychika nezvládne ,mám strach z pribúdajucej váhy ,padania vlasov ...Hlavne z pôrodu ,ako to zvládnem ...či aj tam nebudú ku mne iné tehotné ženy nejakým spôsobom zlé ,počula som u kamarátky že sa jej to stalo a necítila sa v nemocnici/pôrodnici dobre ,previnilo ,zle ...
V hlave mám toho naozaj veľa a počúvam poslednú dobu iba strašné negatíva na materstvo v mladom veku ,skazený život,telo v ohavnom stave,bolesti po pôrode,popôrodné depresie ...
Vedela by mi tu niektorá už maminka povedať ako to brala ona? Som sama,čo to tak má? Celé tehotenstvo v plači ,výsmechoch a žiadnej radosti z malého ,zbytočný strach ,výčitky ..Nikdy som nemala s deťmi nejaké skúsenosti ,nemám mladších súrodencov,iba starších a bezdetných ,neviem ako si na malé zvyknem ,keďže mi nerobí dobre ani detský plač ,vyvoláva vo mne momentálnu dobu naozaj hrozné pocity a neviem či to je iba hormónami ,deti mi vôbec nevadili ,rýchlo si dokážem zvyknúť na nový režim ,či človeka ,no ale malé dieťa pri mne je pre mňa dosť nová vec ...
Budem rada ak mi opíšete vaše príbehy,názor k tomu ...výčitky ako som nemala mať pohlavný styk a rozmýšľat ,si prosím nechajte ...
@kacicka1123 ten tvoj super priatel by si ta este mohol vziat za manzelku...to by uz bolo aj nacase ,dlhorocny vztah,dieta na ceste...Nech ste v pohode a v zdravi.
@kacicka1123 ahoj 🙂 ja som otehotnela v 19. Ak sa chceš porozprávať hocikedy napíš 🙂
@kacicka1123 absolutne sa nezaoberaj tym , čo si myslia iní. Je to tvoj zivot. Viem , ze na dedine to budu ludia vzdy riešit, ak ti to tak velmi vadi , chodte byvat do mesta , tak sa stratíte v dane ludi a nikto Vas nebude riesit . A tie obavy z pôrodu atd , myslim ze je to normalne , aj zeny vo vyššom veku to tak maju. Hlavne bud v pohode , lebo babatko aj v brušku dokaze vycítiť negatívnu energiu. Ja som sice rodila v 22 rokoch ale vzdy hovorim , ako dobre , syn bude mat 18 a ja este len 40 😛
A teraz vidim , ze rok stara diskusia😅 tak to Vam uz urcite babatko robi radost

@maria336 A kde rodia 13/15 rocne, v osade? Raz za cas sa stane, ze 15 rocna porodi.Takze ake dnes 🤦🤦.Skor to bolo normalne v minulosti, davno v minulosti.