icon

Tehotná v 17. rokoch

kacicka1123
19. mar 2021

Pekný deň mamičky .Nájdu sa tu mladé maminky ako ja? 🙂 Prišla som si sem aj po rady čo by pomohlo ,som 10tt a mávam hrozné nevoľnosti ,niekedy aj celý deň čo ledva udržím v sebe pohár vody ,nerobia mi dobre ráno niektoré vône a z mäsa ma takmer stále dávi,na ráno nemôžem nič zjesť lebo to ide okamžite von ,máte nejaké rady čo by pomohlo ,aká strava by bola najlepšia?🙂
Ďalej , nájdu sa tu maminky vo veku ako ja? Ako ste prežili tehotenstvo v mladom veku? Bolo to pre Vás náročné obdobie alebo ste si tehulkovanie naplno užili? Ďakujem za odpovede a rady ❤️

klarissa25
19. mar 2021

Ale to je jedno koľko mas rokov...

dzejsik
19. mar 2021

@kacicka1123 tieto nevoľnosti to je asi jedno aký vek ... skús menšie porcie, častejšie, proste neostať hladná a keď je moc zle, mne pomohla klasická coca cola, väčšinou okolo 3 mes. zmiznú, takže hádam aj u teba a už máš dovtedy len zo dva týždne 😇😅

nistika
19. mar 2021

prosim ta zmaz to rychlo. dojdu sem dokonale zamindrakovane matky a hned si zacnu na tebe riesit....zmaz to utekaj. este si stale pamatam na tu poslednu neplnoletu co tu chuda sa nieso spytala...
musis pravidelne jest prekonat sa aj ked mas maximalnu nechut to pomaha. potom ti bude lepsie to je tajomstvo. a teraz sa uz neotacaj a utekaj.

tetaandulkova
19. mar 2021

K nevoľnostiam len toľko... vydržať, v 3. mesiaci by to malo zvyčajne prejsť. Ja som mala len pálenie záhy, únavu (ale to celý čas) nič viac. Vyhýbať sa tomu, z čoho ti je zle. K tomu, že si mladá... čo už. Stáva sa, nejak to zvládneš, dúfam že budeš mať aj podporu od partnera. No jednu radu, ktorú ti dám... Školu si dokonč určite, to bez debaty 🙂

1medvedik1
19. mar 2021

@kacicka1123 povedať o nevoľnostiach lekárovi. Ja som môjmu povedala, zvracala som aj 4x za deň niekedy aj viac.. Povedal že si mám kúpiť lízatká proti nevoľnostiam a keď nepomôžu tak mi predpísal liek ktorý ale len v nevyhnutnych prípadoch si dať.. Ak by mi toto nepomohlo tak do nemocnice. O vôňach ani nehovorím radšej.. 🤮 Tiež som 10tt ale staršia od teba. Stravu ti neporadim, musíš ty vedieť a cítiť na čo máš chuť. Ja teraz dva dni v kuse jem vianočku, potom deň v kuse vajíčka, po dni na ne absolútne nemám chuť a takto dookola..No radím ti, zavolaj lekárovi. Bábätko potrebuje živiny, a tie získaš z jedla. A taktiež vodu, to je priorita. Mala by si piť viac než obvykle teraz..

sunshine_18
19. mar 2021

Citrónovú vodu vyskúšaj ☺️

hipuska
19. mar 2021

@nistika čo píšeš hlúposti?
Skús si večer ku posteli nachystať piť a kúsok jedla-rozok, jablko a zjesť predtým ako vstaneš z postele

hipuska
Autor odpoveď zmazal
jenny257
19. mar 2021

ja som mala dietu ako pri crevnej chripke - piskoty, caj a ryza ... a potom aj salatova uhorka :D ale kup si aj v lekarni nejake vitaminy pre tehotne na zaciatok kym sa to neda dokopy

punka24
19. mar 2021

@kacicka1123 vraj lizatka proti nevoľnosti... Popozeraj na nete popytaj v lekarni
A k tomu veku... Ja som bola síce o 2 roky staršia ale užívala som si to... Keby mi rodina nehučala do hlavy že zas sa s tým tak nechváľ a toto a hento tak by som si to uzivala ešte viac... Ale podpora rodiny a partnera je prvoradé... V každom veku... A hlavne dokonči školu... A oznám v škole triednej (teraz asi len mailom či telefonicky) ak by si sa kvôli nevoľnosti nemohla plnohodnotne venovať škole nech to zoberú na vedomie aby si nemala problémy za vymeškanie učiva a podobne lebo ja som zo začiatku mala stavy že o tom učitelia proste vedeli (ale som už bola v maturitnom ročníku a maturovala v 5 mes s bruchom)... Držím palce aj v tvojom veku môžeš byť super maminou a ak prejdú tie nevoľnosti čo väčšinou v druhom trimestri prejdu tak si to užívaj.. je to skutočne krasne obdobie... Nekaz si ho zbytočne aj tak s tým už veľa nenarobíš i keď budú mať ľudia komentáre... tak si to uži... A pripravuj sa na príchod bábätka postupne celé tehu... 🙂

deniska899
19. mar 2021

Mne pomohla pri nevolnostiach Fatra nic ine. Skus neoľutujes

callisia
19. mar 2021

Mandle, mandle, mandle. Neverila som ale pomáhali mi. A to som vracala aj 20x za deň kým som neskončila v nemocnici.

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
kacicka1123
autor
20. mar 2021

@tomyhardy nečakane ,pozor sme si dávali ale každý raz sme vedeli že nic neni 100% ochrana ,tak sme aj čakali že sa niečo také môže prihodit 🙂 Priatela mam 20 ročného ,zamestnaneho , chodíme spolu veľmi dlho ,bol to šok aj pre rodinu a aj pre mňa ale za naše výstrelky si môžme my ,tak sa ideme starať ako najlepšie budeme vedieť ,rodicia z oboch stran zaskoceny ale teraz sa velmi tesia a snazia sa nam pomoct,po narodeni sa ideme aj vziať 🙂 školu si dokončím a podporu rodiny mám za co som vdacna ...

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
zanetakovacsova
20. mar 2021

@tomyhardy už mám po 17ke po škole som hneď začala robiť robím už 4 roky a rodičia aj tak ostali najprv prekvapení čiže myslím si že tam ani nie vek hrá rolu (samozrejme zas netreba to hrotiť mladým vekom) ale skôr to že ich dieťa bude mať dieťa predsa len pre rodičov sme navždy ich deťmi 😃😃