icon

Tragédia počas tehotenstva a jej dopad na dieťa

26. feb 2026

Ahojte... pred pár dňami sa nám v rodine stala veľmi smutná udalosť..veľmi nečakane mi nám zomrel ocko.. v mladom veku dostal infarkt a nepodarilo sa ho zachrániť. Všetkých nás to zarazilo keďže mal život pred sebou a veľmi sa tešil na svoje prvé vnúča. Už mal vízie ako bude s malou cez prázdniny tráviť čas na záhrade, hrdo nosil aj tričko "Budúci dedko" všade kam išiel..som v 6. mesiaci a veľmi ma to zasiahlo neviem to vôbec spracovať...môže to mať nejaký dopad na bábätko? Bola som aj na pohotovosti hned ked sa to stalo predpísali mi Lexaurin ktorý mi odporučili brať len keď to bude vážne kritické takže som to ani neriskovala. Tiež mi gynekologička odporučila magnézium.. ale stále mám ten stres a depresívne myšlienky...

simsalabim
26. feb 2026

@anonym_autor prezila som podobne koncom tehotenstva (velmi vazne ochorenie mamy, z nicoho nic). Dcera sa narodila zdrava a bola velmi kludne, spokojne babo, asi citila, ze sily musim delit na mamine posledne dni a aj potom, po jej smrti. Stale som si vravela, ze by nechcela, aby som sa trapila. Zelam vela sil 🍀

anonym_4438f3
26. feb 2026

Otcovi uz zivot nevratis, sustred sa na dieta, aj on by to tak chcel.

anonym_b8edf5
26. feb 2026

kazdy clovek pri strate blizkeho prechadza etapami smutku, treba nimi prejst a postupne sa liecit. preto mas stresové a depkove obdobie. skus si to naštudovať mozno ti to pomoze pochopit samu seba a svoje pocity a nebudes mas pocit ze je to nieco zle. tiez som si tym presla s mamou. drzim palceky a uprimnu sustrast

anonym_c44143
26. feb 2026

Ja som sa narodila o mesiac na to, ako zomrel môj dedko. Som v pohode 🙂. Teda zatial, a to mam 45. Samozrejme, ze mamina plakala, a prezivala to tazko. Ale nebrala ziadne upokojuje lieky, co teda bolo v poriadku, cize ma to neohrozilo.

anonym_ea6840
26. feb 2026

Mne teraz v tehotenstve zistili zhubny nador, tak si vieš predstaviť tie stresy. Musela som podstúpiť operáciu a aj pridružené komplikácie. Tiež sa iba modlím, aby bolo bábätko v poriadku

januska12323
26. feb 2026

Bábu tvoj smútok nijak neublíži a ty si nezakazuj plakať. Treba si tým prejsť. Úprimnú sústrasť

krasneleto
26. feb 2026

v prvom rade ma mrzi, aky smutok prezivas... v druhom, zial neviem poradit, ako spracovat takuto udalost v stave tehotenstva... skus sa zameriavat na pozivitvne veci, hovor babatku o tom aky dedko bol... ako sa na nu tesil.... skus sa trochu preorientovat na spomienky stastnych chvil.... dovol si smutit, je to v poriadku, ale depresie skus odohnat... lexaurin nie je cesta, chod na terapiu.... drzim ti palce

danielahamar
26. feb 2026

Magnézium môžeš, kľudne aj 6xmagnerot denne, je mi ľúto straty, ale treba ísť ďalej, dieťa cíti akurát smútok, ale nepoškodí ho to

tatiana288
26. feb 2026

Úplne totožná situácia, len som bola v 8. mesiaci. Syn je zdravé a veselé bábätko.

anonym_652d50
26. feb 2026

Ťažko sa
Mi
To cita, lebo sa mi to
Opäť cele vynorilo 😞😞a to už budú tri roky v juli.ocino tiež zomrel
Náhle, tiež som bola v 6 tom mesiaci..
Najhoršie boli pre mňa dni do pohrebu..potom “to už nejak slo”
Bol to ten najlepsi
Ocino na svete, boli sme si blízky najviac ako sa len dá..nie je deň aby som za ním neplakala.
Ja práveže nemám
Také pocity alo ty resp nemala
Som…ale pravý opak..cítila
Som je Ocino je s nami že bude vserko s malou v poriadku že aa nič zle nestane ..že vserko dopre
Dopadne ..možno že on musel
Odísť aby ona mohla
Prísť a mala
Anjelika
Zam
Hore ..že to spravil koli nej😞drž sa !

anonym_fc9620
26. feb 2026

Kamarátke sa stalo presne to co tebe, úplne totožný príbeh. Dcérka je v poriadku, šikovné dieťa. Ale ako sa s tým vysporiadavala neviem. Je mi veľmi ľúto, čo sa ti stalo. Bábätko vraj cíti pocity matky, sú to hormóny. Aj keď sa to ľahšie radí ako koná, snaž sa myslieť na iné veci, na bábätko, na pekne spomienky a na to, že tak ako sa cítiš ty, sa cíti aj tvoje bábätko.

ankare
26. feb 2026

@anonym_autor Je mi to veľmi ľúto. 😢 U Vás sa potvrdila povera, že niekto nový do rodiny príde a niekto odíde. 😢

anonym_637378
26. feb 2026

Sústrediť sa na to, čo povedia lekári na poradniach, aké budú prietoky, morfo sono, merania hlavičky, bruška, to je to, čo je dôležité, racionálne, medicínsky podložené. Povahu dieťaťa to môže aj nemusí ovplyvniť, možno bude úzkostlivejšie, možno nie. Každá žena zažíva určitú formu stresu v tehotenstve. Ja som tiež tehotná, posledný trimester a pred 2 týždňami som mala cievnu mozgovú príhodu. Tak si vieš predstaviť, ako teraz stresujem, či bude bábo ok. Ale gynekologicky sú všetky výsledky v poriadku, tak to ma upokojuje, lebo by som sa zbláznila