Veľmi naviazaný pes a manžel proti
Ahojte, mam 7 mesacnu uzasnu fenku, ktora je na mna velmi naviazana. Spi pri mne v kosiku, ked varim sedi v kuchyni na koberceku, ked sedim pred telkou lezi na mne...manzel s tym ma velmi problem. Chce ju stoj co stoj vyhodit na dvor do voliery, argumentuje s tym ze psovi je najlepsie vonku a nepatri dnu. O mesiac rodim, a ma o argument viac, ze pes bude ziarlit, ze je rozmaznany, k malemu decku nepatri...prosim vas ake mate skusenosti so zvieratami takto priputanymi k vam a novym clenom domacnosti. Ako mu mam vysvetlit ze predsa sa viem venovat vsetkym, ze ona neni problem. Resp. ako mam nasmerovat moje chlpate decko aby nebolo na mne az tak nalepene ak si myslite ze je to problem? Dakujem za odpovede...
Ak to nie je cisto bytovy psik, by som ju davala postupne von. A ved uvidite, ako to bude zvladat.
vymenila by som manzela , a neber to ako vtip.
Uf. To ste sa nedohodli ohladom psa este pred tym ako ste ho mali? Jasne, ze dokaze v jednej domacnosti fungovat pes aj dieta.
matematika nepusti, psa ste si brali ked si uz bola tehotna, ako to, ze ste sa o tom nebavili? tvoj muz si mysli, ze pes je na pol roka? kde bude ste si mali vyjasnit predtym nez ste chceli psa, nepochopim toto nikdy, a muz by sa mohol aj na hlavu postavit teraz ked uz to je ako to je, joj jak ma vie take rozculit, pes bude ochranca pravdepodobne tomu babatku kedze vnima, ze si tehotna, ak ho chces, presad si svoje, ja by som mojmu s uplnou vaznostou povedala, ze nie a hotovo, a aj na hlavu sa postav, fakt neviem o com ste debatili pred kupou psa, hrozne. mam zlost na take, potom zvierata dopadnu ako dopadnu vo vacsine pripadov
Ja si nemyslim ze je to problem.My sme mali psika (11 rokov bol u nas) a ten bol na mne nalepeny nonstop .Deticky sice este nemame,ale ked k nam prisla navsteva s detickami,tak hafan sedel,lezal pri nich,"drzal" ako hluchy dvere.Teraz mame 5 m. steniatko a tiez ho mam vsade za zadkom.Ked by sa nam zadarilo babo,tak psik ostava tam kde bol doteraz,vnutri.Toto my mame s manzelom davno ujasnene
Možno muž žiarli na psa, že mu davas viac pozornosti ako jemu. Nám umrela stara fenka, keď mala dcéra cez rok, do dalsieho psíka sme nešli, keďže mi to príde nezodpovedne zadovážiť si psa k dvom malým detom, keď vieš, že pri malom dietati sa mu nemas čas venovat, ale keď vidim, ako dcéra miluje psov, určite jej časom nejakeho zadovazim, ale to už musia byt deti samostatne a trosku vacsie, keďže chcem zase dogu.
Pošli chlapa na dvor do voliery keď sa mu nepáči
takto baby my sme spolu vybrali psa, dohodli sa na rase, cene, sposobe vychovy...lenze....ja som naozaj netusila ze sa takto ten nas "vztah" vyvinie...ze nebudem ochotna dat ju vyhradne von aj ked sme boli dohodnutí ze to bude pes na dvor....bola som to ja kto porusil teda dohodu...ale ked ja nemozem, je ked vidim tie oci a to co pre nas robi, ako sa tesi, ako sa sprava...dobre vie ze som tehotna, vzdy si lahne s hlavou na brucho a zacne mi ho olizovat...ano urobi aj zle, papuce su potrhane, kvety vykopane, koberec ozuzlany...ved ale je malinka to sa spravi kym vyrastie, len teda muz nema trpezlivosti na toto a pritom vyrastal pri psoch cely zivot....len to bol ten model - vonkajsi pes a voliera
@limetka69 no zase to sa neboj ze dopadne zle, to ja nedovolim...nikam nepojde, vsetky moje psy pri mne boli od narodenia az do smrti, teraz len je to prvy krat kedy mam psika vnutri vyslovene...a je to stredne plemeno, tak hladam rady ci teda je to problem pri babatku a v podstate argumenty preco je to dobre
no takto... psovi, hlavne ked je to stena treba hracky, co moze trhat, ked ich nema, najde si ine na kusanie a trhanie, 🙂 treba ho poriadne od mala vychovavat, a to uplne chapem, co sa ti stalo, ale neverim, ze nevies ako na svojho muza, ja teda idem muzovi na nervy casto, ale ked nieco chcem tak to dosiahnem, dokonca tak diplomaticky, ze si mysli, ze to bol jeho napad, nevrav, ze nevies chlapa spracovat 🙂 proste mu povedz, ze si porusila dohodu, lebo si netusila ako ho budes milovat a bla bla bla----
Fixaciu ako taku problem nevidim, pokial je pes zvyknuty na rutinne stereotypy, vychovany, ze "nevladne" doma on. Ked som cakala syna, mala som 2 psy, velke aj bytove plemeno. Deti zvladali v pohode (navstevy), boli vsak pravidla, kam pes nemoze, kam dieta nemoze. A dozor samozrejme. Po prichode z porodnice som ich zoznamila, mohli si maleho ocuchat (maly na rukach), dostali pri tom aj daku mnamku. Prebehlo to bez problemov, aj ked sa samozrejme rytmus domacnosti sa zmenil, prisposobili sa, len vencit som chodila uz zvlast. Co zas bolo plus pre maleho, castejsi pobyt na vzduchu 😉 zaujimavejsie to zacalo byt ked maly zacal byt pohyblivy. Ono nebol problem vysvetlit psom, ze toto vase hracky niesu... skor naopak 😁 vzdy mali psy moznost "uniku" a mat svoje miesto, ked boli spolu, len pod dozorom. Naj cinnost bola davanie odmeniek, hadzanie lopty atd. Ucili sme sa s malym "oko, nos, labka, chvost", rozvijali jemnu motoriku cesanim...snazila som sa vzdy v ramci moznosti spojit aktivity "psy-dieta". Maly im nikdy neublizoval, jednoducho si drzal hranicu, v podstate som vsadila na to, ze obkuka spravanie odomna, cize nejak som nemusela vysvetlovat, toto nie lebo psika to boli atd.. Stretavali sme sa aj s inymi psickarmi, cize on berie psy ako nieco prirodzene, nejavi take to prilisne nadsenie, ked uvidi psa, ze sa knemu ruti, pcha ruky kade tade atd, toto nepozname.
to som hovorila vseobecne, nie konkretne na vas, neber to v zlom, to skor take ze pes na vianoce a potom do utulku...
Treba mu vysvetlit, ze trvas na svojom. On to deco rodit nebude a bude sa o to starat minimalne predpokladam. Cize si to zariadis Ty. Tiez sme mali doma kovbojku so svokrovcami, ze pes bude ziarlit atd. Cele je to blbost, ako si psa aj dieta vychovas, tak to aj mas. Ja som im povedala v total nasratosti, ze ci mam dat dieta do babyboxu 😂 a bolo vybavene. Potom to prestali diskutovat, nakolko som odkazala, ze ich nechcem vidiet pri mojom dietati, ani psovi.
Nuz ked bola porusena dohoda,chapem,ze sa paprci. Ale to aj moj je taky. My mame psov vonku,ale on je ten prisnejsi,ja ich rozmaznavam. Tiez pinda,ale nevsimam si. U vas snad pomoze,ze ak sa babatko narodi a uvidi,ze mu zo strany psika nic nehrozi,mozno bude ticho. To su proste ludia,ktori su presvedceni,ze pes patri na dvor. To neznamena,ze je partner zly,je to jednoducho jeho nazor a musite najst kompromis,aby ste boli obaja spokojni. Inak ja som po minule roky v tuhych mrazoch nechavala psikov prespavat v predsieni,svokru skoro vyrutilo,ci som normalna,pes patri na dvor. To su ludia,ktorych nazor tazko zmenit.
Ak ju mas od narodenie dnu vonku bude nestastna. Fenka obzvlast oni su strasne verne a kam ides ty pojde aj ona.
Manzel ziarli na psa a ked pride dieta tak este len potom bude nasrsny lebo uz vobec na neho nebudes mat cas. Myslim ze tam ani nejde o to ze mas psika doma ale to ze uz nieje vesmir tvojho diania on a to sa mu nepaci.
Mam doma 2 psov a aj ty su stale pri mne.
Ked mi da manzel navyber medzi nim a psom tak spi na zahrade on😊
Nebude s tým žiadny problém náš pes strážil malého ako oko v hlave len sa pohol na terase v kočíku už som vedela, ze je hore.Teraz, keď je zvyknutá vo vnútri už by vonku trpela aj tak na jar v lete budete na dvore tráviť čas.Pes a malé dieťa je krásny vzťah.No už len toho muža poriešiť😅
Tak podla mna bola chyba ze si porusila dohodu,kedze ste sa na niecom dohodli.Ale zas poviem uprimne,ja bych nemala to srdce dat psika von.A teraz si uz aj tazsie bude zvykat.Podla mna,ked sa babo narodi,a muz uvidi ze je vsetko ok,ustupi.
Prepáč, ale chudák chlap. Tak psa ste vyberali aby bol na dvore, ty si porušila dohodu, kašleš na jeho pocity a nato, že jemu je to asi dosť nepríjemné, mať psa doma. A ešte nakoniec sa tu z chlapa urobí necitlivý blbec, ktorého ti aj tu baby radia vymeniť. No toto sú pre mňa nepochopiteľné veci, ako si môžu ľudia takto naschvál ubližovať a ignorovať svoje pocity a názory. Tvojmu manželovi to prekáža a pritom ako sama tvrdíš už ste sa na tom dohodli predtým, ale ty jeho pocity ignoruješ a radšej budeš riešiť pocity psa.
ked dostavas lasku tak sa vzdy tes-a je jedno ci je ta laska od ludi ci zvierat...fenka je este vlastne tiez v detskom veku,preto trosku povystraja...naviazana moze byt aj preto,ze vycitila,ze si tehotna,to sa stava...ano,porusila si dohodu,ale neverim,ze nevies chlapa aspon trochu obmakcit,ved ste este len chvilu spolu,po 30 rokoch manzelstva by to bolo ine 😀 napr. ze fenka moze byt len v istych castiach domu,do spalne ci detskej nie...na dvor nie,to uz je tak prekonany nazor,ze ho maju len burani...a uisti ho,ze nebude babo olizovat...prave naopak,ked fenku teraz vyhodite na dvor,moze to pochopit,ze je to kvoli babu-a vtedy bude ziarlit a budu problemy...
Psa sme mali v byte, takže varianta “vyhodiť na dvor” ani neexistovala. Psa sme mali v čase môjho tehotenstva už cca 10 rokov a absolútne sme sa nezamýšľali nad nejakými zmenami v tomto smere, nevidím dôvod. Pes je súčasťou domácnosti, rodiny, života. Malú vyoblizoval hneď po príchode z pôrodnice, tým bol zoznamovací rituál vybavený a fungovali sme normálne. Neskôr sa delili o hračky aj o granule 😂 žiadne problémy ani zdravotné, ani citové, ani psychické nikto nemal a žiadnemu živému tvorovi nebolo ublížené.
muz ma pravdu😉
@777januska777 uplne suhlasim.
Inak ma zaujima aka je to rasa. Predpokladam, ze vacsi pes a to by som dnu nechcela za ziadnych okolnosti.
@777januska777 ako to bolo ozrejmila az neskor 🙂
Vieš toto nechápem máš psa a teraz bude babo a už pes nieje psom?? Vyhodiť von prepáč ale vyhodila by som manžela... Ak to tomu psovi urobíš ten pes bude totálne smutný a časom bude úplne zničený. Ako keď stará chata chátra... Ja mam tiež dieťa a dom mam psa a co ze plzne... Uprace sa... Vonku mam ďalších dvoch psov ale to je stredoazijsky vlčiak a predstav si na noc ho dávam na chodbu... Dieťa potrebuje budovať imunitu... Nemôže byť v úplnej izolácii.
Chcela by som vidieť reakcie, keby to bolo opačne.🤣Ja by som uprednostnila manželovu požiadavku. Neverím, že pes by vo voliere nejako trpel. Aj tak si myslím, že psi patria na dvor, nie na gauč.
@limetka69 Prepáč, prosím Ťa, ale si Ty normálna? Teraz reagujem na Tvoj príspevok, že by si celkom vážne vymenila manžela. Autorka čoskoro rodí. Manžel má iný názor na psa, tak sa treba rozviesť a nájsť si iného?! Už som tu za všelijaké maličkosti videla, že baby radia rozvod, ale teda toto je top! To by aj na súde dobre vyzeralo, že dôvod rozvodu: manžel chcel dať psa na dvor. 🤦🤦🤦
Bože, keď tak teraz čítam ďalej, ono vás je tu viac, čo by ste vymenili muža za psa! Toto je chorý svet! 😱

No my máme psíka fenku momentálne máme druhé bábätko a žiaden problém tak ako aj pri prvom krásne si zvykli jeden na druhého.ona je celkovo taká flegmoska keď mala leží tak si ľahne k nej inak ju nejak vôbec neriesi