Vplyv jedenia v tehotenstve na veľkosť bábätka
Ak papám celkom veľa, mam chuť na somariny dosť stále sladkého aj slaného. Večne musím dačo žuť, narodí sa veľké bábätko? Mate skúsenosti? Ako ste to. Mali vy?
Môj mal 4,67kg a celé tehotenstvo som jedla úplne normálne... ešte rozumnejšie ako pred.
kdeže, veľkosť dieťaťa nemá nič spoločné s tvojim priberaním v tehu.... Pozor na váhu - ale tvoju...😉
Určite nie. Pri synovi som jedla podstatne viac ako pri dcére a narodil sa menší ako dcéra. No pribrala som viac. Inak on aj teraz je viacej, dcéra menej. No to nemá asi súvis. Určite treba jesť vyváženú stravu.
ja som zula celu dobu Mc Donald, pizzu, Mila keksy a cokoladove croissanty.. mala ma 3,19 kg 😁
Tehotenstvo som prezila vdaka cipsom a pepsi cole. 😂 z bezneho jedla mi bolo abnormalne zle a pribrala som 6 kg, z toho mal maly 3.35 kg. 🤷🏻♀
Mne babka nonstop vyvaeala, maly bol podla usg mensi a neodpovedal tyzdnu tehotenstva, stale sa a mna hnevala, že malo jem. Malý bol ale menší po otcovi, aj on sa narodil menší 🙂 zrejme na to strava nema vplyv
Strava na to nema vplyv, ale prietoky placentou, a stav placenty, vyzivovacia schopnosť. Samozrejme treba jest rozumne a zdravo.
Myslela som si, že strava vplyv má, pamätám si ako sa minulý rok v Trenčíne narodilo bábo 5,5 kg a primár hovoril, že určite strava matky je jedným z dôvodov 🤔
Nemá. Akurát ty priberies. Ja som väčšinu tehotenstva nejedla skoro nič. Lebo nonstop zle. Po pôrode proti pôvodnej váhe -7kg a dcéra 4200g
Jedla som dvojnasobne, aj viac. Malo som pribrala, posledne tri mesiace som nepribrala nič a maly sa narodil presne trojkilovy. Akože fakt som žrala jak hovado a vela cukru, chutilo mi😁
Skor genetika, v kazdom tehu som jedla porcie ako dieta lebo som mala pocit stiahnuteho zaludka a vsetky deti dost velke. Pri poslednej som pribrala 8kg a ona mala cez 4kg

Nie. Ale ty budes o dost vacsia. To ze si tehotna este neznamena, ze mas jest za dvoch.